Geldvoorelkaar

Crowdfundingplatform Regiofund stopt per direct

Hieronder vindt u de reactie van Regiofund naar haar investeerders op vrijdag 25 augustus 2017.

Geachte investeerder,

Helaas moet ik u mededelen dat Regiofund stopt met crowdfunding.

De reden hiervoor is dat het niet gelukt is om een gedegen exploitatie op te bouwen. Het toekomstperspectief biedt helaas ook te weinig houvast waardoor ik niet anders kan besluiten dan ermee te stoppen.

Als ondernemer valt me de keuze zwaar aangezien ik vanaf het begin geloof had, en nog steeds heb, in de kracht van regionaal, betrokken financieren van ondernemingen.

Terugkijkend haal ik veel voldoening uit hetgeen wat wél gelukt is en de kennis en ervaringen die ik rijker ben geworden.

Ik wil u graag bedanken voor het vertrouwen dat u heeft gehad in Regiofund.

Wat betekent het voor u:

  • U heeft geïnvesteerd in 1 of meerdere ondernemingen.
  • De ondernemers zullen vanaf volgende maand (september 2017) zelf zorg dragen voor het voldoen van de maandelijkse terugbetaling.
  • De betalingen zullen dus niet langer via Stichting Investeerders Regiofund lopen maar zult u direct ontvangen van de ondernemer(s).


Hieronder vindt u een update van Regiofund met nadere uitleg op maandag 28 augustus 2017.

Geachte investeerder,

Blijkbaar is er de nodige commotie ontstaan omtrent onderstaande berichtgeving, met zelfs een artikel in de FD als gevolg.

Ik realiseer me nu dat onderstaande berichtgeving te summier en kort door de bocht was. Mijn excuses hiervoor.

Echter herken ik mij geenzins in de toonzetting van het artikel. Het moet duidelijk zijn dat ik met Regiofund altijd enkel goede intenties heb gehad en nu nog steeds heb.
Ook met de huidige afhandeling van zaken probeer ik voor alle partijen een goede oplossing te zoeken.

Om verdere onduidelijkheid te voorkomen heb ik besloten om het betalingsverkeer vooralsnog te faciliteren via Stichting Investeerders Regiofund.
U zult nader bericht ontvangen met betrekking tot het vervolg.

Verder hebben enkelen mij gevraagd informatie aan te leveren. U ontvangt van mij daarom binnenkort het volgende, te gebruiken voor uw eigen administratie:

  • Kopie leningovereenkomst
  • Kopie pitch
  • Terugbetaalschema

Mocht u nog andere informatie nodig hebben dan hoor ik het graag.

Met vriendelijke groet,

Regiofund

Hieronder vindt u een tweede update van Regiofund met nadere uitleg op maandag 4 september 2017.

Geachte investeerder,

Allereerst wil ik u laten weten dat met de door mij (te summier) opgestelde e-mail d.d. 25-08-2017 het enkel de bedoeling was om het betalingsverkeer via de ondernemers te laten lopen ipv via Regiofund.

Het faciliteren van het betalingsverkeer is een betaalde dienst die ik aan de ondernemers lever en opgezegd kan worden. Het beheer van de financiering, waarbij de belangen van u als investeerder bij wanbetaling worden vertegenwoordigd, heeft hierbij nooit ter discussie gestaan. Nu blijkt dat deze oplossing toch niet voor iedereen aanvaardbaar is.

Op het moment ben ik in contact met crowdfundingplatform GeldVoorElkaar om een oplossing te bieden voor de betrokken partijen om door hen de administratie te laten afhandelen. De mogelijkheid zal worden voorgelegd bij de betrokken partijen. Totdat de overname concreet is zal Regiofund het betalingsverkeer blijven faciliteren.

Met vriendelijke groet,

Regiofund

Bekijk hier de projecten van Regiofund (selecteer Alle statussen).

Bent u op zoek naar financiering voor uw project of onderneming?

Crowdfundscout toont welk crowdfundingplatform het beste past bij uw financieringsaanvraag: binnen één minuut en zonder registratie.

Wilt u investeren via crowdfunding?

Ontdek hier alle actuele crowdfundingprojecten in Nederland van de AFM-geregistreerde crowdfundingplatformen.
Gerelateerde berichten