Zelf geld lenen?
< vorige

Onze aangesloten adviseurs kunnen u persoonlijk helpen met het bepalen van de beste manier voor uw financiering (intake is gratis).

Gratis intake Liever digitale hulp
Zelf geld lenen via crowdfunding?
  

Logo

Crowdfunders WakaWaka gecompenseerd image
Details

Crowdfunders WakaWaka gecompenseerd

Het Haarlemse bedrijf WakaWaka, bekend van de gele zaklampen op zonne-energie, maakt een doorstart. Het bedrijf ging halverwege juni failliet. De nieuwe eigenaar wordt TSM Business School (TSM) uit Enschede. TSM is onderdeel van de Freia Groep, het opleidingsbedrijf van de Groningse zakenman Albert-Jan Postma. Postma is een goede bekende van WakaWaka oprichter Maurits Groen. 'Ik heb Postma na het faillissement opgebeld. Ik wist dat hij in staat zou zijn ons bij te staan en dat onze duurzame visie bij zijn manier van zakendoen past.' vertelt Groen. 'Ik ben heel blij dat we met het bedrijf snel weer verder kunnen.' Ondernemer Postma zegt in een verklaring over de doorstart: 'Voor de opleidingen van TSM is WakaWaka een prachtige en bijzondere case. Het duurzaam verder brengen van WakaWaka kan een mooie plaats innemen binnen het opleidingsprogramma.'

Beursgang mislukt

WakaWaka wilde afgelopen april €2,5 mln ophalen op de alternatieve beurs NPEX. Het geld was nodig voor de financiering van werkkapitaal en voorraad. Dit plan mislukte: de notering aan NPEX is in mei geannuleerd omdat er vanuit investeerders te weinig interesse was.

Medewerkers behouden

WakaWaka heeft dertien mensen in vaste dienst en werkt nog met zo'n twaalf freelancers. Groen: 'De komende dagen voeren we gesprekken. De uiteindelijke beslissing ligt bij Postma, maar de intentie is met zoveel mogelijk mensen door te gaan.' WakaWaka maakt zaklampen op zonne-energie, die in meer dan 60 landen gebruikt worden. In Afrika, Azië en Zuid-Amerika worden de lampen voor een lagere prijs verkocht dan in Nederland. Sinds de oprichting in 2012 lijdt het bedrijf verlies, maar juist voor dit jaar rekende Wakawaka op een 'licht operationeel resultaat'.

Crowdfunders gecompenseerd

WakaWaka had geld opgehaald via crowdfundingsplatforms Symbid en OnePlanetCrowd. De crowdfunders krijgen de waarde van hun inleg terug in certificaten van aandelen in de nieuwe onderneming. Allebei de oprichters Maurits Groen en Camille van Gestel blijven betrokken bij de uitbouw van de WakaWaka. Bron: https://fd.nl/ondernemen/1260906/wakawaka-maakt-doorstart

Mail van OnePlanetCrowd - Doorstart WakaWaka ter info

Donderdag, 5 juli 2018 Geachte investeerder, Graag willen we u laten weten dat WakaWaka een doorstart heeft kunnen maken. In de afgelopen weken heeft OnePlanetCrowd nauw contact onderhouden met het bedrijf. Ook zijn we in gesprek geweest met de curator. Er is hard gewerkt aan een doorstart welke nu gerealiseerd is. Hoewel de nieuwe onderneming geen enkele juridische verplichting heeft om de oude certificaathouders te compenseren, zal in het nieuwe bedrijf toch het belang van u als crowdfunder zo goed mogelijk hersteld worden. U krijgt naar rato van uw inleg certificaten van aandelen in de nieuwe onderneming aangeboden. Van WakaWaka ontvangt u vandaag per mail een brief met een toelichting op de situatie. We houden u op de hoogte over de voortgang. Tevens zien we toe op een correct verloop van de benodigde administratieve en juridische processen. Vriendelijke groet, Namens Stichting Custodian Agent OnePlanetCrowd, Maarten de Jong
Ondernemer?
Crowdfundscout geeft u binnen één minuut advies over welk crowdfundingplatform het beste past bij uw financieringsaanvraag.
Investeerder?
Ontdek hier alle actuele crowdfundingprojecten in Nederland van de AFM-geregistreerde crowdfundingplatformen. Met Crowdfundpanel beheert uw totale crowdfundingportefeuille ongeacht het crowdfundingplatform.