Crowdfunding: gemiddeld 4,6% netto rendement (met vraagtekens) image
Details

Crowdfunding: gemiddeld 4,6% netto rendement (met vraagtekens)

Uit de laatste analyse van Crowdfundmarkt blijkt dat het gemiddelde rendement voor investeerders in crowdfundingleningen op dit moment uitkomt op 4,6%. Er kunnen echter vraagtekens gezet worden bij de cijfers zoals ze gepresenteerd worden door enkele crowdfundingplatformen.

Analyse

Crowdfundmarkt volgt sinds 2016 de markt van crowdfunding in Nederland op de voet. Alle projecten van de AFM geregistreerde crowdfundingplatformen worden nauwgezet bijgehouden en Crowdfundmarkt bekijkt halfjaarlijks de ontwikkeling van het netto rendement voor beleggers in crowdfunding. Het gemiddelde netto rendement op crowdfundingleningen in Nederland wordt bepaald op basis van één investering per crowdfundingplatform voor een gelijk bedrag en op basis van de gemiddelde aangeboden rente en het totale netto rendement van het platform. Uiteraard is elke individuele investeringsportefeuille anders en verschilt het netto rendement dus per persoon. De analyse van Crowdfundmarkt geeft echter wel een goed beeld van de algemene ontwikkeling in de markt op basis van de informatie die verstrekt wordt door de platformen.

Stabiel rendement

Het netto rendement in de crowdfundingmarkt ligt op dit moment op 4,6%. In totaal is reeds 44,2% van verstrekte leningen afgelost van de ruim 1,1 miljard euro (!) funding.

Vraagtekens

De analyse van Crowdfundmarkt roept wel vragen op. Uit onderzoek blijkt namelijk dat een aantal crowdfundingplatformen actherloopt met het publiceren van de rendementsgegevens of zelfs helemaal geen crowdfundingcijfers meer publiceert. Dit is zorgelijk in het kader van de transparantie van de markt en de informatieverstrekking aan investeerders in crowdfunding. Deze conclusie is in lijn met de cijfers van Crowdfundingcijfers.nl. Bron: Crowdfundmarkt Analytics
Ondernemer?
Financieringvinden.nl vindt dé meest geschikte adviseur voor uw financiering.
Investeerder?
Ontdek hier alle actuele crowdfundingprojecten in Nederland van de AFM-geregistreerde crowdfundingplatformen. Met investID.io beheert u automatisch (via een koppeling met uw bank) uw totale investeringsportefeuille ongeacht het platform waarin u belegd heeft.


Lening - 8,00%

€0 / €110.000

Horecacrowdfunding

Lening - 7,00%

€70.400 / €80.000

Matchingcapital

Lening - 3,00%

€24.520 / €30.650

Lendahand

Lening - 7,00%

€0 / €125.000

Kapitaalopmaat

Lening - 3,00%

€320.000 / €400.000

Lendahand

Lening - 6,00%

€0 / €135.000

Kapitaalopmaat

Hulp nodig bij uw zakelijke financiering?