Zelf geld lenen?
< vorige

Onze aangesloten adviseurs kunnen u persoonlijk helpen met het bepalen van de beste manier voor uw financiering (intake is gratis).

Gratis intake Liever digitale hulp
Zelf geld lenen via crowdfunding?
  

Logo

Stichting MKB Financiering opgericht voor betere toegang tot de alternatieve financieringsmarkt image
Details

Stichting MKB Financiering opgericht voor betere toegang tot de alternatieve financieringsmarkt

Deze week is de Stichting MKB Financiering officeel van start gegaan. Met dit initiatief, gesteund door Staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat, willen diverse partijen uit de alternatieve (non-bancaire) fiancieringsmarkt zorgen voor een verbeterde toegang tot financiering voor ondernemers en meer professionaliteit binnen de mkb financieringsmarkt. Stichting MKB Financiering is opgericht door een voorhoede van vertegenwoordigers uit de markt met als doel de toegang tot alternatieve (non-bancaire) financieringsmogelijkheden voor ondernemers te verbeteren. Samenwerking tussen de alternatieve financiers is de eerste stap op weg naar meer zichtbaarheid en slagkracht van de jonge sector. Boozt24, Collin Crowdfund, Dynamic Credit, Fiduciam, Funding Circle, Fund IQ, Lendix, NPEX, Spotcap en Voldaan vormen gezamenlijk een brede doorsnede van de beschikbare financieringsvormen. Het belang van de ondernemer op zoek naar passende financiering staat voorop en daarom sluit de stichting zich aan bij een centraal klachtenregister en wordt er in samenwerking met ondernemers en adviseurs een Gedragscode MKB Financiering opgesteld

Ronald Kleverlaan (SMF):

“Er is de afgelopen jaren een groot aantal nieuwe aanbieders van financiering voor het mkb van start gegaan en veel ondernemers willen hier gebruik van maken. Om de sector duurzaam te laten groeien is het belangrijk dat de ondernemers op een verantwoorde manier gefinancierd worden. Daarom is het goed om te zien dat de voorlopers in de sector het initiatief hebben genomen om gezamenlijk heldere afspraken te maken over transparantie en passende financiering aan mkb bedrijven.” Met het overhandigen van de speerpunten van Stichting MKB Financiering aan de Staatssecretaris Mona Keijzer tijdens de Innovation Expo wordt het startsein gegeven voor het realiseren van deze ambities gedurende de komende drie jaar. Stichting MKB Financiering overlegt eens per kwartaal met het ministerie over de ontwikkelingen in de sector.

Educatie

Stichting MKB Financiering faciliteert kennisontwikkeling van adviseurs in samenwerking met de verschillende brancheverenigingen voor adviseurs en financieel opleiders. Stichting MKB Financiering stimuleert de continue kennisontwikkeling van ondernemers op het gebied van alternatieve financieringsvormen zodat meer mkb bedrijven hiervan kunnen profiteren. Wij doen dit in samenwerking met ondernemersnetwerken zoals ONL en MKB Nederland. Uit onderzoek blijkt tevens dat er een groot gebrek aan kennis en ervaring is bij MKB adviseurs over nieuwe vormen van financiering en hoe ondernemers hierover te adviseren. SMF gaat educatie op het gebied van alternatieve financiering voor financieel adviseurs faciliteren zodat ondernemers beter geholpen kunnen worden en kansen niet onbenut blijven.

Gedragscode

De financieringsmarkt is sinds 2008 volop in ontwikkeling en het is belangrijk om dit in goede banen te leiden en zo de toegang tot financiering voor ondernemers duurzaam te verbreden. SMF heeft als missie om toegang tot MKB-financiering duurzaam te verbeteren en te professionaliseren. Een belangrijk middel dat ten grondslag ligt aan het realiseren van deze doelstellingen is een gemeenschappelijke gedragscode waaraan alle participanten zich committeren. Het doel van deze gedragscode is om de positie van MKB-ondernemers te versterken en zo goed mogelijk te informeren over wat zij van de aangesloten financiers mogen verwachten. De stichting verwacht deze nieuwe gedragscode die is afgestemd met stakeholders en waarbij transparantie en passend financieren richting de ondernemer het uitgangspunt is, eind dit jaar te publiceren. De stichting stelt in samenspraak met ondernemers en adviseurs een Gedragscode MKB Financiering op om aan te geven dat professionaliteit en transparantie van de sector de eerste stap zijn op weg naar het vergroten van de toegang tot passende financiering van ondernemers.

Crowdfundscout

Met Crowdfundscout helpen wij al ruim een jaar ondernemers die op zoek zijn financiering van hun plannen. Door middel van een eenvoudige kieswijzer wordt een financieringsvraag gematcht met de complete database met crowdfundingprojecten van Crowdfundmarkt. Al meer dan 400 ondernemers hebben de online kieswijzer doorlopen. Meer informatie over Stichting MKB Financiering vindt u hier.
Ondernemer?
Crowdfundscout geeft u binnen één minuut advies over welk crowdfundingplatform het beste past bij uw financieringsaanvraag.
Investeerder?
Ontdek hier alle actuele crowdfundingprojecten in Nederland van de AFM-geregistreerde crowdfundingplatformen. Met Crowdfundpanel beheert uw totale crowdfundingportefeuille ongeacht het crowdfundingplatform.