Hulp nodig bij uw zakelijke financiering?
  

Logo

Crowdfundingplatformen in het nieuws! image
Details

Crowdfundingplatformen in het nieuws!

Afgelopen tijd is er veel nieuws omtrent crowdfundingplatformen in Nederland. Crowdfundmarkt zet voor u de belangrijkste persberichten om een rij.

Persbericht NPEX: AFM verleent NPEX MTF-vergunning

NPEX verkrijgt MTF-vergunning, eerste op basis van MiFID II • Aandelen en obligaties voortaan in bewaring bij Euroclear Nederland • NPEX verbreedt basis beleggers en hervat handel Wij zijn verheugd en trots u te kunnen berichten dat de Autoriteit Financiële Markten (AFM) aan NPEX, als eerste in Nederland op basis van MiFID II, een MTF-vergunning heeft verleend. NPEX voldoet daarmee aan de strenge MiFID II vereisten en is daarmee klaar voor verdere groei. Wij begrijpen dat uw geduld op de proef is gesteld en bedanken u voor uw vertrouwen. Naast het verkrijgen van de MTF-vergunning is NPEX ook een aangesloten instelling bij Euroclear Nederland geworden. Dit betekent dat de effecten die NPEX als aangesloten instelling voor u bewaart, wettelijk beschermd zijn en daarmee de best mogelijke bescherming voor u biedt. Met het verkrijgen van de MTF-vergunning zal de secundaire handel vanaf donderdag 12 april 2018 weer van start gaan (reguliere handelsmoment donderdag 12.00 uur). Vanaf maandag 9 april 2018 kunt u weer orders inleggen. De belangrijkste wijzigingen voor u als belegger zijn: • U dient een kennis- en ervaringstoets af te leggen om te kunnen beleggen via NPEX; • U kunt tot twee dagen van tevoren een nieuwe verkooporder inleggen voor het volgende handelsmoment; • Als u een aankoop wilt doen, dient u 100% van het transactiebedrag, inclusief de kosten, op uw NPEX-rekening beschikbaar te hebben, zodat NPEX een mogelijke transactie op dezelfde donderdag kan afwikkelen (T+0); • Als u een bod onder de vraagprijs wilt accepteren, dan kunt u dat binnen 24 uur na aflopen van de biedtermijn via uw online NPEX-rekening doen; • NPEX heeft een nieuw reglement welke is aangepast aan MiFID II. Deze is vanaf woensdag 4 april 2018, 12:00 uur beschikbaar op de NPEX-website. Afgelopen jaar heeft NPEX een record van € 32 miljoen aan emissies weten te plaatsen. Desalniettemin heeft het uitblijven van de MTF-vergunning een impact gehad op het aantal emissies waarvan een aantal zijn doorgeschoven. Nu NPEX de MTF-vergunning heeft zullen een aantal emissies alsnog doorgang vinden. NPEX heeft op dit moment een pijplijn van bedrijven die komend kwartaal aandelen en obligaties willen uitgeven voor meer dan € 20 miljoen. NPEX verwacht naast het NPEX Ondernemersfonds ook nieuwe institutionele beleggers aan te sluiten, die onder gelijke voorwaarden als u investeren in middelgrote ondernemingen. Naast de huidige openstaande emissies van Bouman Industries en HyGear zullen wij u ook de komende periode nieuwe emissies onder de aandacht brengen. Mocht u vragen hebben dan zullen wij u op de gebruikelijke wijze graag te woord staan, telefonisch op nummer 070 - 385 15 30 en per mail via info@npex.nl. Met vriendelijke groet, Alan van Griethuysen Adriaan Hendrikse Directie NPEX

Persbericht Funding Circle: Funding Circle krijgt akkoord van de Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat voor gebruik borgstellingskredieten

Den Haag – Funding Circle heeft akkoord gekregen van de staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat voor het het inzetten van borgstellingskredieten in haar bedrijfsvoering.1 Dit betekent dat Funding Circle nog meer MKB’ers toegang kan bieden tot een passende financiering. De regeling wordt uitgevoerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Met het borgstellingskrediet staat het ministerie van Economische Zaken en Klimaat voor een deel garant voor bedrijven die een lening willen afsluiten. Dit betreffen leningen waarbij de ondernemer niet genoeg zekerheden kan bieden ('onderpand', zoals gebouwen of machines). Directeur van Funding Circle Nederland, Jeroen Broekema, over de goedkeuring: “De toelating tot de borgstellingsregeling biedt Funding Circle de mogelijkheid om het Nederlandse kleinbedrijf nog beter te voorzien van financiering. Ook voor investeerders betekent dit een interessante nieuwe propositie.”
Over Funding Circle
Funding Circle is opgericht in 2010 en is hét leidende platform voor leningen in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Duitsland en Nederland. Sinds de oprichting heeft het wereldwijd meer dan 40.000 bedrijven voorzien van financiering ter waarde van circa 5 miljard Euro. Zowel consumenten als institutionele beleggers kunnen via het platform investeren. Momenteel zijn er meer dan 70.000 investeerders actief op het online platform, waaronder particuliere investeerders, lokale overheden, de Europese Investerings Bank, pensioenfondsen, verzekeraars en andere financiële instellingen.
Over Funding Circle Nederland
Funding Circle is sinds 2015 actief in Nederland, waar meer dan 40 medewerkers dagelijks werken aan het zo snel en goed mogelijk bedienen van MKB’ers en investeerders op het platform. Er zijn sinds de start in Nederland ~1600 leningen verstrekt ter waarde van ~75 miljoen Euro. Met vriendelijke groet, Jeroen Broekema Directeur Funding Circle Nederland Bron: https://www.fundingcircle.com/nl/ 1 Het akkoord wordt altijd onder voorwaarden verstrekt, ook in dit geval stelt RVO een aantal voorwaarden waaraan dient te worden voldaan voor implementatie.

CrowdEstate wordt 1 dag hoofdsponsor NAC Breda

CrowdEstate uit Breda wordt op 29 april tijdens NAC Breda - sc Heerenveen hoofdsponsor NAC Breda. CM.com, de eigenlijke hoofdsponsor van NAC, deed 1 dag hoofdsponsorschap van de Bredase Eredivisieclub in de veiling voor het goede doel. CrowdEstate, dat crowdfunding voor vastgoedinvesteringen faciliteert, bood met 21.500 euro het hoogste bedrag, net boven INCO Business Group (21.000). Het bedrag wordt geschonken aan UNICEF. Andere bieders tijdens de veiling waren onder anderen Gerard van der Horst (20.000 euro), Trust Verhuizingen (16.000 euro), De Zeeuw’s vlees en vleeswaren BV (15.000 euro) en Kalt-Events (14.500 euro).
Techno Girl-programma
De opbrengst van de veiling gaat naar het project Techno Girls van UNICEF. UNICEF en CM.com hebben een langdurige samenwerking en strategisch partnerschap om kinderrechten te promoten en bevorderen. CM.com ondersteunt hierin onder andere het Techno Girl-programma van UNICEF, dat zich ten doel stelt technische vaardigheden bij meisjes in Zuid-Afrika te ontwikkelen. Om aandacht te vragen voor de projecten van UNICEF en deze verder te ondersteunen, kregen bedrijven en organisaties de kans om voor één dag hoofdsponsor van NAC Breda te zijn. Zo vergroot de nieuwe hoofdsponsor voor een dag de zichtbaarheid van het bedrijf én draagt deze bij aan het goede doel. Gepubliceerd op: 05/04/2018 Bron: https://www.cm.com/nl-nl/blog/crowdestate-wordt-1-dag-hoofdsponsor-nac-breda/
Ondernemer?
Financieringvinden.nl vindt de meest geschikte adviseur voor uw financiering.
Investeerder?
Ontdek hier alle actuele crowdfundingprojecten in Nederland van de AFM-geregistreerde crowdfundingplatformen. Met Crowdfundpanel beheert uw totale crowdfundingportefeuille ongeacht het crowdfundingplatform.


Lening - 8,00%

€0 / €140.000

Horecacrowdfunding

Lening - 5,00%

€400.000 / €500.000

Lendahand

Lening - 5,00%

€89.652 / €298.841

Kapitaalopmaat

Lening - 6,00%

€790.000 / €1.000.000

Geldvoorelkaar

Lening - 3,00%

€320.000 / €400.000

Lendahand

Lening - 6,50%

€344.214 / €435.714

Kapitaalopmaat

Lening - 3,00%

€22.120 / €27.650

Lendahand