Hulp nodig bij uw zakelijke financiering?
  

Logo

Investeerder Mario: 'Crowdfunding maakt de economie persoonlijker' image
Details

Investeerder Mario: 'Crowdfunding maakt de economie persoonlijker'

Mario (52) is investeerder en in het dagelijks leven werkzaam in de goede doelen sector. InvesteerderMario Met zijn investeringen hoopt hij een prettig rendement te behalen én projecten te steunen waar hij achter staat. "Projecten met een duurzaam karakter hebben mijn voorkeur" "Mijn eerste investering was in 2015. Toen was de spaarrente al behoorlijk triest. Ik keek al een tijdje naar alternatieven, en vond crowdfunding interessant. Toen kreeg ik ook Geldvoorelkaar in het vizier. Mijn eerste investering was in het project IC Assembly. Wat me erin aantrok weet ik niet meer, toen keek ik wat minder kritisch dan tegenwoordig. Je moest er altijd snel bij zijn, anders was het project alweer volgeschreven." "Ik ben blij met de notificatie-app berichten. Tegenwoordig heb ik twee dagen de tijd om me vooraf in projecten te verdiepen. Gaandeweg ben ik selectiever geworden. Ik probeer de risico's in te schatten - op basis van wat het platform heeft uitgezocht - en kies ondernemers die ik wil ondersteunen."

Spreiden

"Vooral ondernemers die inzetten op duurzaamheid, sociaal ondernemen en/of reizen kunnen op mijn belangstelling rekenen. Ik investeer bij meerdere platforms. De rendementen van Geldvoorelkaar-projecten liggen over het algemeen iets hoger dan de andere. Ik heb nu in circa 85 projecten geïnvesteerd, en ik kies altijd voor een lage investering. Het advies "spreid je investeringen" kan ik alleen maar onderschrijven." "Onlangs heb ik een tool getest voor het managen van je investeringen op diverse platforms. Mijn bevindingen staan in mijn weblog, op www.vakantaseren.nl "

Gunfactor

"Ik vind het heel leuk om crowdfundinginvesteerder te zijn. Zeker als de gelegenheid bestaat om kennis te maken met de ondernemers. Vorige week ging ik naar Vlieland en daar huurde ik een fiets bij een ondernemer in wie ik ook heb geïnvesteerd. Het maakt de economie wat persoonlijker. Dat ik graag kennismaak met de ondernemers wil overigens niet zeggen dat ik op regio selecteer. Ik reis graag door Nederland en als ik dan toch ergens in de buurt ben waai ik graag even aan." "Natuurlijk gaat het ook weleens mis bij projecten. Maar dan vind ik het vooral jammer voor de ondernemer dat zijn project niet slaagt. Mijn eigen inleg in projecten is niet zo hoog, en door de ontmoetingen - en ook graag: regelmatige updates - heeft de ondernemer bij mij wel een gunfactor opgebouwd." "Ik vind crowdfunding oprecht een leuke manier van ondernemen: je werkt aan je bedrijf, maar creëert tegelijkertijd ook ambassadeurs. Die investeerders gaan over je praten met hun vrienden. Zo verspreidt het enthousiasme zich het best. Zelf heb ik onlangs ook nog een ondernemer warm gemaakt voor crowdfunding. Ik vond het heel goed passen bij zijn bedrijf - hij is actief in de tiny houses in Drenthe: een nieuw concept dat meer naamsbekendheid kan gebruiken, mét gunfactor." Bron: Geldvoorelkaar.nl
Ondernemer?
Financieringvinden.nl vindt de meest geschikte adviseur voor uw financiering.
Investeerder?
Ontdek hier alle actuele crowdfundingprojecten in Nederland van de AFM-geregistreerde crowdfundingplatformen. Met Crowdfundpanel beheert uw totale crowdfundingportefeuille ongeacht het crowdfundingplatform.


Lening - 8,00%

€0 / €140.000

Horecacrowdfunding

Lening - 3,00%

€24.520 / €30.650

Lendahand

Lening - 5,00%

€89.652 / €298.841

Kapitaalopmaat

Lening - 6,00%

€790.000 / €1.000.000

Geldvoorelkaar

Lening - 3,00%

€22.120 / €27.650

Lendahand

Lening - 6,50%

€344.214 / €435.714

Kapitaalopmaat