Hulp nodig bij uw zakelijke financiering?
  

Logo

Lendahand gaat zichzelf crowdfunden image
Details

Lendahand gaat zichzelf crowdfunden

Crowdfundingplatform Lendahand wil geld ophalen voor zichzelf en doet dat – heel logisch – via crowdfunding. Nadat het besloot een nieuwe aandelenuitgifte te doen, ging het op zoek naar een platform waar geïnteresseerden kunnen investeren. Dat vond het bij het Britse platform Seedrs. Lendahand werd opgericht in 2013 en sindsdien heeft het platform, dat als missie heeft om armoede te bestrijden in ontwikkelingslanden, al het nodige bereikt. De investeerders hebben gezamenlijk voor meer dan 7 duizend banen en bijna 60 duizend solarsystemen gezorgd. Ook is er al meer dan 300 duizend ton CO2 gereduceerd.

Lendahand wil team uitbreiden en reclame maken

Maar het platform wil nu meer. Het wil graag haar team (twee fulltime investment managers en twee webdevelopers) uitbreiden, zodat het een breder portfolio kan opbouwen en de website kan verbeteren, en het wil een mediacampagne in Nederland en de buurlanden opzetten. Voor al deze plannen is het nu dus op zoek naar extra kapitaal. En hoe kun je dat als crowdfundingplatform nou beter doen dan door een crowdfundingcampagne op te zetten? “Na gesproken te hebben met verschillende investeerders en collega-platforms in Nederland en Europa, vinden we Seedrs het best bij ons passen. We kijken ontzettend uit naar deze samenwerking!”, zo meldt Lendahand op haar website.

Campagne start op 6 mei

De campagne op Seedrs gaat officieel van start op 6 mei, maar preregistratie is vanaf vandaag mogelijk. Seedrs hanteert een minimuminleg van 10 euro. Volgens Lendahand maakt dit het voor iedereen mogelijk om mede-eigenaar van hun crowdfundingplatform te worden. De campagne vindt u hier. Lendahand heeft in de eerste jaren na de oprichting haar bedrijf gefinancierd met seed capital van angel investors. Na het ontgroeien van de startupfase trok het Velocity Capital Fintech Ventures aan als investeerder, zij staken in mei 2019 een miljoen euro in het platform. Bron: Investeerders.nl
Ondernemer?
Financieringvinden.nl vindt de meest geschikte adviseur voor uw financiering.
Investeerder?
Ontdek hier alle actuele crowdfundingprojecten in Nederland van de AFM-geregistreerde crowdfundingplatformen. Met Crowdfundpanel beheert uw totale crowdfundingportefeuille ongeacht het crowdfundingplatform.


Lening - 8,00%

€0 / €140.000

Horecacrowdfunding

Lening - 5,00%

€312.000 / €390.000

Geldvoorelkaar

Lening - 5,00%

€400.000 / €500.000

Lendahand

Lening - 6,50%

€344.214 / €435.714

Kapitaalopmaat

Lening - 3,00%

€22.120 / €27.650

Lendahand

Lening - 5,00%

€89.652 / €298.841

Kapitaalopmaat