Zelf geld lenen via crowdfunding?
  

Logo

Met Crowdfundscout zet u de eerste stap richting de financiering van uw plannen image
Details

Met Crowdfundscout zet u de eerste stap richting de financiering van uw plannen

Ruim een half jaar geleden lanceerden we een kieswijzer die ondernemers helpt bij het vinden van het juiste crowdfundingplatform. De behoefte van een dergelijke laagdrempelige tool blijkt enorm. Al meer dan 250 ondernemers op zoek naar financiering vulden de korte online vragenlijst in en werden gekoppeld aan een crowdfundignplatform. Via Crowdfundscout kunnen ondernemers op basis van enkele vragen erachter komen welk platform het beste bij hen past. Zodoende kunnen ondernemers een betere keuze maken wanneer zij via crowdfunding kapitaal willen ophalen, zo is de gedachte. Binnen één minuut weet een particulier of ondernemer welk platform de meeste ervaring heeft met zijn of haar type financieringsaanvraag.

Big Data

De geautomatiseerde selectie komt tot stand op basis van een algoritme op de complete database van Crowdfundmarkt. Door gebruik te maken van de database van Crowdfundmarkt, waarin alle Nederlandse projecten van de AFM-geregistreerde crowdfundingplatformen zijn opgenomen, wordt een uniek product geboden. De markt van crowdfunding groeit ook dit jaar weer hard. Op dit moment maken we gebruik van meer dan 3.400 verschillende projecten. Dagelijks komen hier 5 tot 10 projecten bij.

Waar moet u op letten?

Niet alleen de kosten van een crowdfundingplatform zijn bepalend in uw keuze van een crowdfundingplatform. Elk crowdfundingplatform heeft een specialisatie en eigen kenmerken. Hieronder vindt u een overzicht van de belangrijkste criteria: 1. Wat voor type aanvrager bent u? Zoekt u financiering vanuit een zakelijke entiteit of als particulier? De meeste crowdfundingplatformen richten zich alleen op zakelijke financieringsaanvragen. Bij een aantal platformen kunt u alleen als particulier terrecht, bijvoorbeeld voor de verbouwing van een huis. 2. Wat is de omvang van de door u gevraagde financiering? Naar hoeveel financiering bent u op zoek? 3. Wat is het financieringsdoel van uw financieringsaanvraag? Wat is de bestemming van de financiering? Bijvoorbeeld een bedrijfsovername, herfinanciering, objectfinanciering of werkkapitaal. 4. Wat is het type financieirng? Naar welk type financiering bent u op zoek? Het uitgeven van aandelen of het uitschrijven van een lening? 5. In welke branche bent u actief? In de markt bestaan diverse crowdfundingplatformen die zich richten op een bepaald niche. Welke activiteiten verricht u? 6. Hoeveel jaren bent u als ondernemer actief? Hoeveel jaar bestaat uw project of onderneming? 7. Wat vindt u het belangrijkste bij uw keuze? Wat vindt u de belangrijkste eigenschappen van een platform?
  • Ervaring: Hoeveel soortgelijke projecten als die van u heeft het platform al succesvol gefund?
  • Specialisme: Hoeveel projecten van het totaal aantal projecten van een platform bestaat uit uw kenmerken?
  • Totaal aantal projecten: Hoeveel projecten heeft het platform in totaal succesvol gefund?
  • Totaal ophgehaalde funding: Hoeveel euro heeft dit platform in totaal opgehaald?
  • Kosten: Hoeveel kost een financieringsaanvraag u?
Ondernemer?
Crowdfundscout geeft u binnen één minuut advies over welk crowdfundingplatform het beste past bij uw financieringsaanvraag.
Investeerder?
Ontdek hier alle actuele crowdfundingprojecten in Nederland van de AFM-geregistreerde crowdfundingplatformen. Met Crowdfundpanel beheert uw totale crowdfundingportefeuille ongeacht het crowdfundingplatform.