Zelf geld lenen?
< vorige

Onze aangesloten adviseurs kunnen u persoonlijk helpen met het bepalen van de beste manier voor uw financiering (intake is gratis).

Gratis intake Liever digitale hulp
Zelf geld lenen via crowdfunding?
  

Logo

Papa Joe Winterberginvesteer


Recensie HCN: de ondernemers hebben ruime horeca -en ondernemingservaring opgebouwd. De locatie beoordelen wij als gunstig en het beoogde concept als eigentijds en onderscheidend. Op basis van de geprognosticeerde cashflow en de ruime horeca-ervaring, is naar onze mening een 4 sterrenclassifcatie te rechtvaardigen. De ondernemer(s) tekenen zoals gewoonlijk hoofdelijk mee en HCN verkrijgt naar rato (met brouwerij Rurhgold) verpanding op de inventaris. De lening wordt verstrekt aan een in Nederland gevestigde entiteit. Het concept Groots denken is het idee. Wij gaan vlees grillen, vis roken, bier brouwen, alles proeven, veel borrelen en echt feesten! Hoe? De locatie omvat een oppervlakte van zo'n 600m2 en is opgebouwd in twee etages. Een terras in hartje centrum aan het grote marktplein met zo'n 100 zitplaatsen en een dakterras met eveneens zo'n 100 zitplaatsen. Papa Joe zal het meest bijzondere en onderscheidende bedrijf in Winterberg worden. De locatie is briljant, de hardware klopt, de programmatuur is onderscheidend en de mensen die aan de knoppen draaien zijn ware vakidioten! Neem deze ingrediënten samen en je krijgt een weergaloze formule op een hele bijzondere plek. Binnen de formule staat ambacht en beleving centraal. Alles wat bij Papa Joe gebeurt is authentiek, traditioneel en volgens basis principes opgebouwd en geproduceerd. Zo zullen wij bij Papa Joe gaan grillen met verschillende BBQ methodes (Smoker, Green Egg, Rotiserie, Broiler). Wij hebben een exclusieve samenwerking met een lokale Sauerlandse biologische Black Angus runderen boer die ons zijn runderen levert. Deze runderen leven in de bergen op 130HA kruidengrasland en zijn het hele jaar vrij om te gaan en te staan waar ze willen. De bijzondere levensstijl zorgt voor een zeer bijzondere smaakbeleving en een uniek stuk puur vlees! Ook mag het roken van verschillende soorten vis niet ontbreken als we spreken over ambacht. Nergens in de regio is paling of een andere heerlijke verse vis zoals kibbeling of een zoute haring te krijgen, maar bij Papa Joe zal het worden geserveerd! Om de formule compleet te maken, zal er in samenwerking met onze brouwer Ruhrgold B.V. een echte stadsbrouwerij worden gebouwd waar wij verschillende onderscheidende speciaalbieren gaan brouwen. Uiteraard zijn deze bieren bij Papa Joe op de tap direct te nuttigen! Het interieur wordt warm, industrieel, natuurlijk, met veel hout, en zal aansluiten op de prachtige omgeving van Winterberg. Verschillende zitgelegenheden zullen worden gecreëerd. Van intieme hoeken tot lounge en Chill area's, maar heerlijk aan een tafeltje zitten kan bij Papa Joe natuurlijk ook! Papa Joe zal in Winterberg met haar 1,9 miljoen toeristen per jaar een zeer welkome aanvulling zijn. Zowel qua aanbod als voor de stad Winterberg zal de komst van een eigen Stadsbrouwerij vele extra commerciële mogelijkheden bieden voor de vele toeristen die jaarlijks naar Winterberg afreizen. De ondernemers Papa Joe Winterberg wordt geëxploiteerd door twee ervaren ondernemers en ondersteund door een ervaren coach. Joyce Ruys-Vieane: Joyce is inmiddels jaren zelfstandig onderneemster en op dit moment eigenaar van Starthoreca.nl. Starthoreca is een kenniscentrum en horeca advies & consultancy bureau. Veel startende horeca ondernemers zijn door Starthoreca.nl succesvol begeleid bij de oprichting van hun horeca-onderneming. Jim Vieane: Jim is geboren en getogen in de horeca. Hij heeft in Amsterdam de horeca vakopleiding doorlopen en o.a. bij John Sistermans in het Marienhof op één Michelin ster gekookt. In de laatste jaren is Jim actief als coach binnen Starthoreca en is hij trainer bij Sligro Food Group B.V. Jim heeft een groot netwerk binnen de gastronomie en in de afgelopen 25 jaar veel ervaring opgedaan. Na jaren van begeleiden, coachen, trainen en ondersteunen is het nu tijd om dit nieuwe project aan te pakken. Jan van de Heiligenberg (coach Papa Joe): Jan is een 'oude rot' in het vak. In zijn carrière heeft Jan meer dan 50 horecabedrijven aangekocht, succesvol gemaakt en verkocht. Van snackbars tot restaurants, discotheken en hotels. Zo heeft Jan destijds in het Utrecht Stadion O'Daniels gebouwd, het grootste sportcafé van Nederland. Ook heeft Jan het evenementenbedrijf Starlight te Nijkerkerveen met veel bevlieging bestuurd en is hij het brein geweest achter de succesvolle franchiseformule 'De Drie Vrienden' waarmee hij 11 vestigingen heeft geopend. Jan heeft met zijn 54 jaar alles gezien en gedaan. Verder is Jan operationeel eind verantwoordelijk voor alle Nederlandse begeleidingstrajecten binnen Starthoreca.nl en zal Jan zijn kennis, netwerk en expertise gaan inzetten en Jim en Joyce ondersteunen om van Papa Joe een groot succes te maken! De financiering De financiering is bestemd voor de volledige verbouwing en inrichting van Brasserie Bar Papa Joe en de Stadsbrouwerij. De totale financieringsbehoefte inclusief huurwaarborg, voorfinanciering BTW en voorraden bedraagt € 600.000. De eigen inbreng bedraagt € 125.000. Daarnaast wordt door een leverancier € 150.000 meegefinancierd. De resterende langlopende financieringsbehoefte komt daarmee uit op € 325.000. De vooruitzichten De vooruitzichten zijn positief. De huidige ondernemer van de exploitatie in Winterberg genereert op dit moment een omzet van afgerond € 900.000 waarbij hij met zijn 70 jaar zelf niet meer actief is binnen het bedrijf. Met de nieuwe formule Papa Joe, waarbij de ondernemers zelf fulltime meewerken, bedraagt de geprognosticeerde omzet voor het eerste exploitatiejaar afgerond € 1,15 mln. met een kasstroom van € 230.000. De geprognosticeerde kasstroom is ruim voldoende om aan de aflossingsverplichtingen te kunnen voldoen. Naar verwachting zal de omzet verder groeien naar een niveau van afgerond € 1,2 mln. in 2020 met een kasstroom van € 250.000. Crowdfunding Winterberg is een plek waar vele Nederlanders graag komen en verblijven. Juist deze reden heeft ons ertoe bewogen om Crowdfunding in te zetten en hiermee de Nederlandse markt te betrekken bij dit bijzondere project. Wij willen graag het publiek een unieke kans bieden om een deel uit te kunnen maken van dit bijzondere project. Ook zal dit voor de afreizende Nederlanders in de toekomst een extra dimensie geven in een bezoek aan Winterberg. Immers is een klein deel van Papa Joe van hen! Incentives Wij bieden al onze investeerders 10% korting op elk bezoek aan Papa Joe gedurende de looptijd. Daarnaast nodigen wij al onze investeerders uit voor de grand opening van Papa Joe te Winterberg! Tevens zullen wij uit alle investeerders via een loting één investeerder selecteren. Samen met deze investeerder zullen wij een speciaal bier gaan ontwikkelen en brouwen waarbij de investeerder zelf de naam van zijn bier mag kiezen!

Investeer snel en eenvoudig op het platform
met het grootste aanbod van Nederland.
Projectnaam Papa Joe Winterberg
Projectlink Ga naar project
Plaatsingsdatum 01-10-2018
Type financiering Lening
Streefbedrag € 325.000
Rente 8,00%
Looptijd (in maanden) 60 maanden
Branche Horeca
Organisatievorm Eenmanszaak
Ontwikkelfase Volwassen
Doel van investering Bedrijfsovername

Recensie HCN: de ondernemers hebben ruime horeca -en ondernemingservaring opgebouwd. De locatie beoordelen wij als gunstig en het beoogde concept als eigentijds en onderscheidend. Op basis van de geprognosticeerde cashflow en de ruime horeca-ervaring, is naar onze mening een 4 sterrenclassifcatie te rechtvaardigen. De ondernemer(s) tekenen zoals gewoonlijk hoofdelijk mee en HCN verkrijgt naar rato (met brouwerij Rurhgold) verpanding op de inventaris. De lening wordt verstrekt aan een in Nederland gevestigde entiteit. Het concept Groots denken is het idee. Wij gaan vlees grillen, vis roken, bier brouwen, alles proeven, veel borrelen en echt feesten! Hoe? De locatie omvat een oppervlakte van zo'n 600m2 en is opgebouwd in twee etages. Een terras in hartje centrum aan het grote marktplein met zo'n 100 zitplaatsen en een dakterras met eveneens zo'n 100 zitplaatsen. Papa Joe zal het meest bijzondere en onderscheidende bedrijf in Winterberg worden. De locatie is briljant, de hardware klopt, de programmatuur is onderscheidend en de mensen die aan de knoppen draaien zijn ware vakidioten! Neem deze ingrediënten samen en je krijgt een weergaloze formule op een hele bijzondere plek. Binnen de formule staat ambacht en beleving centraal. Alles wat bij Papa Joe gebeurt is authentiek, traditioneel en volgens basis principes opgebouwd en geproduceerd. Zo zullen wij bij Papa Joe gaan grillen met verschillende BBQ methodes (Smoker, Green Egg, Rotiserie, Broiler). Wij hebben een exclusieve samenwerking met een lokale Sauerlandse biologische Black Angus runderen boer die ons zijn runderen levert. Deze runderen leven in de bergen op 130HA kruidengrasland en zijn het hele jaar vrij om te gaan en te staan waar ze willen. De bijzondere levensstijl zorgt voor een zeer bijzondere smaakbeleving en een uniek stuk puur vlees! Ook mag het roken van verschillende soorten vis niet ontbreken als we spreken over ambacht. Nergens in de regio is paling of een andere heerlijke verse vis zoals kibbeling of een zoute haring te krijgen, maar bij Papa Joe zal het worden geserveerd! Om de formule compleet te maken, zal er in samenwerking met onze brouwer Ruhrgold B.V. een echte stadsbrouwerij worden gebouwd waar wij verschillende onderscheidende speciaalbieren gaan brouwen. Uiteraard zijn deze bieren bij Papa Joe op de tap direct te nuttigen! Het interieur wordt warm, industrieel, natuurlijk, met veel hout, en zal aansluiten op de prachtige omgeving van Winterberg. Verschillende zitgelegenheden zullen worden gecreëerd. Van intieme hoeken tot lounge en Chill area's, maar heerlijk aan een tafeltje zitten kan bij Papa Joe natuurlijk ook! Papa Joe zal in Winterberg met haar 1,9 miljoen toeristen per jaar een zeer welkome aanvulling zijn. Zowel qua aanbod als voor de stad Winterberg zal de komst van een eigen Stadsbrouwerij vele extra commerciële mogelijkheden bieden voor de vele toeristen die jaarlijks naar Winterberg afreizen. De ondernemers Papa Joe Winterberg wordt geëxploiteerd door twee ervaren ondernemers en ondersteund door een ervaren coach. Joyce Ruys-Vieane: Joyce is inmiddels jaren zelfstandig onderneemster en op dit moment eigenaar van Starthoreca.nl. Starthoreca is een kenniscentrum en horeca advies & consultancy bureau. Veel startende horeca ondernemers zijn door Starthoreca.nl succesvol begeleid bij de oprichting van hun horeca-onderneming. Jim Vieane: Jim is geboren en getogen in de horeca. Hij heeft in Amsterdam de horeca vakopleiding doorlopen en o.a. bij John Sistermans in het Marienhof op één Michelin ster gekookt. In de laatste jaren is Jim actief als coach binnen Starthoreca en is hij trainer bij Sligro Food Group B.V. Jim heeft een groot netwerk binnen de gastronomie en in de afgelopen 25 jaar veel ervaring opgedaan. Na jaren van begeleiden, coachen, trainen en ondersteunen is het nu tijd om dit nieuwe project aan te pakken. Jan van de Heiligenberg (coach Papa Joe): Jan is een 'oude rot' in het vak. In zijn carrière heeft Jan meer dan 50 horecabedrijven aangekocht, succesvol gemaakt en verkocht. Van snackbars tot restaurants, discotheken en hotels. Zo heeft Jan destijds in het Utrecht Stadion O'Daniels gebouwd, het grootste sportcafé van Nederland. Ook heeft Jan het evenementenbedrijf Starlight te Nijkerkerveen met veel bevlieging bestuurd en is hij het brein geweest achter de succesvolle franchiseformule 'De Drie Vrienden' waarmee hij 11 vestigingen heeft geopend. Jan heeft met zijn 54 jaar alles gezien en gedaan. Verder is Jan operationeel eind verantwoordelijk voor alle Nederlandse begeleidingstrajecten binnen Starthoreca.nl en zal Jan zijn kennis, netwerk en expertise gaan inzetten en Jim en Joyce ondersteunen om van Papa Joe een groot succes te maken! De financiering De financiering is bestemd voor de volledige verbouwing en inrichting van Brasserie Bar Papa Joe en de Stadsbrouwerij. De totale financieringsbehoefte inclusief huurwaarborg, voorfinanciering BTW en voorraden bedraagt € 600.000. De eigen inbreng bedraagt € 125.000. Daarnaast wordt door een leverancier € 150.000 meegefinancierd. De resterende langlopende financieringsbehoefte komt daarmee uit op € 325.000. De vooruitzichten De vooruitzichten zijn positief. De huidige ondernemer van de exploitatie in Winterberg genereert op dit moment een omzet van afgerond € 900.000 waarbij hij met zijn 70 jaar zelf niet meer actief is binnen het bedrijf. Met de nieuwe formule Papa Joe, waarbij de ondernemers zelf fulltime meewerken, bedraagt de geprognosticeerde omzet voor het eerste exploitatiejaar afgerond € 1,15 mln. met een kasstroom van € 230.000. De geprognosticeerde kasstroom is ruim voldoende om aan de aflossingsverplichtingen te kunnen voldoen. Naar verwachting zal de omzet verder groeien naar een niveau van afgerond € 1,2 mln. in 2020 met een kasstroom van € 250.000. Crowdfunding Winterberg is een plek waar vele Nederlanders graag komen en verblijven. Juist deze reden heeft ons ertoe bewogen om Crowdfunding in te zetten en hiermee de Nederlandse markt te betrekken bij dit bijzondere project. Wij willen graag het publiek een unieke kans bieden om een deel uit te kunnen maken van dit bijzondere project. Ook zal dit voor de afreizende Nederlanders in de toekomst een extra dimensie geven in een bezoek aan Winterberg. Immers is een klein deel van Papa Joe van hen! Incentives Wij bieden al onze investeerders 10% korting op elk bezoek aan Papa Joe gedurende de looptijd. Daarnaast nodigen wij al onze investeerders uit voor de grand opening van Papa Joe te Winterberg! Tevens zullen wij uit alle investeerders via een loting één investeerder selecteren. Samen met deze investeerder zullen wij een speciaal bier gaan ontwikkelen en brouwen waarbij de investeerder zelf de naam van zijn bier mag kiezen!

Bron: Horecacrowdfunding d.d. 01-10-2018 Disclaimer: De beschrijving is letterlijk overgenomen van bovenstaande Bron en (eventueel) gecorrigeerd voor Persoonsgevens. Beek & Linden B.V. kan niet aansprakelijk worden gehouden voor de inhoud van deze beschrijving. Eigenaar van het project kan via Crowdfundmarkt een verzoek indienen om de beschrijving te verwijderen van deze pagina.

Platform Horecacrowdfunding
Platformlink Ga naar Horecacrowdfunding
Oprichtingsjaar platform 2013
Minimum investeringsbedrag € 250 per project
Investeringskosten Eenmalige bemiddelingsfee 1,0% van uw investering

Lening - 8,00%

€132.000 / €150.000

Geldvoorelkaar

Lening - 7,20%

€18.000 / €200.000

Geldvoorelkaar

Lening - 9,99%

€225.000 / €250.000

Funding Circle

Lening - 7,50%

€6.800 / €85.000

Capital Circle

Lening - 8,50%

€0 / €110.000

Geldvoorelkaar