Zelf geld lenen via crowdfunding?
  

Logo

Perron 22 Enschedeinvesteer


Let op: dit project wordt eerst aangeboden aan het eigen interne netwerk van de ondernemer en inwoners uit de regio. Pas nadat het eigen netwerk de kans heeft gehad om te investeren, dan zal het project ook aangeboden worden aan het netwerk van HCN. Vanaf dat moment is het project ook online zichtbaar op de website. Recensie HCN: er is sprake van een eigentijds, vernieuwend en goed uitgedacht multifunctioneel concept op een uitstekende A1 locatie. De groep behoort tot één van de grotere horeca-ondernemingen van Nederland, die meerdere formules exploiteert en ontwikkelt en tevens de aandelen in beheer heeft. Er is sprake van hoofdelijke aansprakelijkheid en verpanding op de inventaris. Een vijf sterrenclassificatie is naar onze mening op zijn plaats. Het concept Noem ons een lunchroom, restaurant of bar, maar wij zijn vooral dé ontmoetingsplek in Enschede. We zijn gevestigd in een historisch pand op het Stationsplein en zijn daarmee de toegangspoort tot de binnenstad van Enschede. Je kunt in de ochtend even bij ons naar binnenlopen voor een kopje koffie of in de avond groots genieten aan onze biertaptafels. Met meer dan 350 (!) zitplaatsen (740m2) verspreid over twee verdiepingen en een dakterras hebben we daar voldoende ruimte voor. Gelegen naast een parkeergarage, busstation én treinstation zijn we met recht een A1-locatie te noemen. Het pand is onderverdeeld in vier secties van in totaal 740m2 met ieder een unieke uitstraling: de koffiebar, bar-restaurant benedenverdieping, bar-groepsaccommodatie bovenverdieping én het dakterras. In de zomer komt daar nog een vijfde sectie bij: het terras op het Stationsplein met 120 zitplaatsen. Het beginstation Je komt binnen aan de voorzijde van onze prachtige locatie op het Stationsplein. Deze is ingericht als een koffiebar met voldoende lichtinval en knusse zitjes. We serveren hier aan het begin van de dag ons ontbijt en onze lunch, met eigen gebakken brood! Ben je onderweg? Dan stap je binnen enkele minuten weer naar buiten met onze grab-and-go selectie. Of je nu zin hebt in een vers croissantje of een verse sap. Het eindstation Bier en borrelplanken. Daar komt het op neer als je ervoor kiest om je avond bij Perron 22 door te brengen: toegankelijk, snel en niet te moeilijk. Onder de noemer casual dining ga je zitten en geniet je samen van onze street- en barfood met een glas in je hand. Kom je met een groep? Dan ga je zitten aan een van de biertaptafels waar je per liter bier afrekent of maak je gebruik van een privéruimte. Wij zijn de plek in Enschede waar je jouw vrijgezellenfeest, verjaardag, kampioenschap, teamuitje en bedrijfsfeestje gaat vieren. Team Perron 22 wordt opgezet door concept ontwikkelingsbureau Immensus (www.immensus.com). Immensus is ook ontwikkelaar en operationeel uitvoerende partij van horecagelegenheden als LOT&DAAN, 91Spices en Colins Breda. Jasper Kokx, voorheen projectmanager bij Immensus, is het gezicht van Perron 22. Jasper is werkzaam geweest bij de Rabobank om vervolgens de stap de maken naar Immensus. Daar heeft hij meerdere projecten succesvol begeleid op bouwtechnisch- en projectniveau. Met de opgedane kennis, de support van Immensus en door zijn ongelooflijke passie is hij nu de frontman bij Perron 22. Financiering De financiering is grotendeels bestemd voor de verbouwing en inrichting van de 740m2 tellende vloeroppervlakte inclusief terrasfaciliteit. De totale financieringsbehoefte inclusief voorfinanciering btw, aanloopkosten, voorraden en huurwaarborg bedraagt afgerond € 800.000. De eigen inbreng bedraagt € 400.000. De resterende financieringsbehoefte komt daarmee uit op € 400.000. Vooruitzichten De geprognosticeerde omzet voor Perron 22 is voor 2018 (deel boekjaar) afgerond op €1.4 mln met een resultaat van € 44k en een kasstroom van € 86k. Voor 2019 (volledig boekjaar) is een omzetniveau geprognosticeerd van € 2.1 mln met een kasstroom van € 290k. De geprognosticeerde kasstroom is ruim voldoende om aan de aflossingsverplichtingen te kunnen voldoen. De looptijd van de financiering had in principe ook op 3 jaar gezet kunnen worden. Wij kiezen echter bewust voor een langere relatie met onze investeerders. Crowdfunding Crowdfunding is voor ons echt de manier om vanaf dit bijzondere moment mensen betrokken te laten zijn bij ons en dat is exact wat wij graag willen. Een band opbouwen met onze gasten. De financiering kan in principe ook via de groep of via de bank. Wij kiezen echt bewust voor crowdfunding ondanks de hogere rente. Er is inmiddels ook een hele aangename band opgebouwd met Horeca Crowdfunding Nederland. Vanaf de introductie was er een klik, vormen ze prettige sparringpartners en hebben we al meerdere projecten succesvol gefinancierd. Tja, dan is de keuze snel gemaakt. Incentives Met incentives verhogen we de betrokkenheid van onze investeerders. Alle investeerders worden uitgenodigd voor de Grand Opening van Perron 22 en een ontbijt-/lunch of dinerplateau voor 2 personen. Daarnaast worden afhankelijk van de hoogte van de investering aanvullende incentives aangeboden: Investeringen van € 1.000 tot € 5.000 ontvangen aanvullend: - 60 minuten vergaderen inclusief lunch voor 8 pers. of 60 minuten biertaptafel-tegoed voor 4 pers. Investeringen van € 5.000 tot € 10.000 ontvangen aanvullend: - 60 minuten vergaderen inclusief lunch voor 8 pers. of 60 minuten biertaptafel-tegoed voor 4 pers. - 25% korting op de rekening gedurende de looptijd op ma t/m do. Investeerders die minimaal € 10.000 investeren ontvangen aanvullend: - een Cocktail of Gin-Tonic cursus voor 10 personen bij Perron 22. - 25% korting op de rekening gedurende de looptijd op ma t/m do.

Investeer snel en eenvoudig op het platform met
het grootste aanbod van Nederland.
Projectnaam Perron 22 Enschede
Projectlink Ga naar project
Plaatsingsdatum 20-03-2018
Type financiering Lening
Streefbedrag € 400.000
Rente 8,00%
Looptijd (in maanden) 48 maanden
Branche Horeca
Organisatievorm Eenmanszaak
Ontwikkelfase Start-up
Doel van investering Werkkapitaal

Let op: dit project wordt eerst aangeboden aan het eigen interne netwerk van de ondernemer en inwoners uit de regio. Pas nadat het eigen netwerk de kans heeft gehad om te investeren, dan zal het project ook aangeboden worden aan het netwerk van HCN. Vanaf dat moment is het project ook online zichtbaar op de website. Recensie HCN: er is sprake van een eigentijds, vernieuwend en goed uitgedacht multifunctioneel concept op een uitstekende A1 locatie. De groep behoort tot één van de grotere horeca-ondernemingen van Nederland, die meerdere formules exploiteert en ontwikkelt en tevens de aandelen in beheer heeft. Er is sprake van hoofdelijke aansprakelijkheid en verpanding op de inventaris. Een vijf sterrenclassificatie is naar onze mening op zijn plaats. Het concept Noem ons een lunchroom, restaurant of bar, maar wij zijn vooral dé ontmoetingsplek in Enschede. We zijn gevestigd in een historisch pand op het Stationsplein en zijn daarmee de toegangspoort tot de binnenstad van Enschede. Je kunt in de ochtend even bij ons naar binnenlopen voor een kopje koffie of in de avond groots genieten aan onze biertaptafels. Met meer dan 350 (!) zitplaatsen (740m2) verspreid over twee verdiepingen en een dakterras hebben we daar voldoende ruimte voor. Gelegen naast een parkeergarage, busstation én treinstation zijn we met recht een A1-locatie te noemen. Het pand is onderverdeeld in vier secties van in totaal 740m2 met ieder een unieke uitstraling: de koffiebar, bar-restaurant benedenverdieping, bar-groepsaccommodatie bovenverdieping én het dakterras. In de zomer komt daar nog een vijfde sectie bij: het terras op het Stationsplein met 120 zitplaatsen. Het beginstation Je komt binnen aan de voorzijde van onze prachtige locatie op het Stationsplein. Deze is ingericht als een koffiebar met voldoende lichtinval en knusse zitjes. We serveren hier aan het begin van de dag ons ontbijt en onze lunch, met eigen gebakken brood! Ben je onderweg? Dan stap je binnen enkele minuten weer naar buiten met onze grab-and-go selectie. Of je nu zin hebt in een vers croissantje of een verse sap. Het eindstation Bier en borrelplanken. Daar komt het op neer als je ervoor kiest om je avond bij Perron 22 door te brengen: toegankelijk, snel en niet te moeilijk. Onder de noemer casual dining ga je zitten en geniet je samen van onze street- en barfood met een glas in je hand. Kom je met een groep? Dan ga je zitten aan een van de biertaptafels waar je per liter bier afrekent of maak je gebruik van een privéruimte. Wij zijn de plek in Enschede waar je jouw vrijgezellenfeest, verjaardag, kampioenschap, teamuitje en bedrijfsfeestje gaat vieren. Team Perron 22 wordt opgezet door concept ontwikkelingsbureau Immensus (www.immensus.com). Immensus is ook ontwikkelaar en operationeel uitvoerende partij van horecagelegenheden als LOT&DAAN, 91Spices en Colins Breda. Jasper Kokx, voorheen projectmanager bij Immensus, is het gezicht van Perron 22. Jasper is werkzaam geweest bij de Rabobank om vervolgens de stap de maken naar Immensus. Daar heeft hij meerdere projecten succesvol begeleid op bouwtechnisch- en projectniveau. Met de opgedane kennis, de support van Immensus en door zijn ongelooflijke passie is hij nu de frontman bij Perron 22. Financiering De financiering is grotendeels bestemd voor de verbouwing en inrichting van de 740m2 tellende vloeroppervlakte inclusief terrasfaciliteit. De totale financieringsbehoefte inclusief voorfinanciering btw, aanloopkosten, voorraden en huurwaarborg bedraagt afgerond € 800.000. De eigen inbreng bedraagt € 400.000. De resterende financieringsbehoefte komt daarmee uit op € 400.000. Vooruitzichten De geprognosticeerde omzet voor Perron 22 is voor 2018 (deel boekjaar) afgerond op €1.4 mln met een resultaat van € 44k en een kasstroom van € 86k. Voor 2019 (volledig boekjaar) is een omzetniveau geprognosticeerd van € 2.1 mln met een kasstroom van € 290k. De geprognosticeerde kasstroom is ruim voldoende om aan de aflossingsverplichtingen te kunnen voldoen. De looptijd van de financiering had in principe ook op 3 jaar gezet kunnen worden. Wij kiezen echter bewust voor een langere relatie met onze investeerders. Crowdfunding Crowdfunding is voor ons echt de manier om vanaf dit bijzondere moment mensen betrokken te laten zijn bij ons en dat is exact wat wij graag willen. Een band opbouwen met onze gasten. De financiering kan in principe ook via de groep of via de bank. Wij kiezen echt bewust voor crowdfunding ondanks de hogere rente. Er is inmiddels ook een hele aangename band opgebouwd met Horeca Crowdfunding Nederland. Vanaf de introductie was er een klik, vormen ze prettige sparringpartners en hebben we al meerdere projecten succesvol gefinancierd. Tja, dan is de keuze snel gemaakt. Incentives Met incentives verhogen we de betrokkenheid van onze investeerders. Alle investeerders worden uitgenodigd voor de Grand Opening van Perron 22 en een ontbijt-/lunch of dinerplateau voor 2 personen. Daarnaast worden afhankelijk van de hoogte van de investering aanvullende incentives aangeboden: Investeringen van € 1.000 tot € 5.000 ontvangen aanvullend: - 60 minuten vergaderen inclusief lunch voor 8 pers. of 60 minuten biertaptafel-tegoed voor 4 pers. Investeringen van € 5.000 tot € 10.000 ontvangen aanvullend: - 60 minuten vergaderen inclusief lunch voor 8 pers. of 60 minuten biertaptafel-tegoed voor 4 pers. - 25% korting op de rekening gedurende de looptijd op ma t/m do. Investeerders die minimaal € 10.000 investeren ontvangen aanvullend: - een Cocktail of Gin-Tonic cursus voor 10 personen bij Perron 22. - 25% korting op de rekening gedurende de looptijd op ma t/m do.

Platform Horecacrowdfunding
Platformlink Ga naar Horecacrowdfunding
Oprichtingsjaar platform 2013
Minimum investeringsbedrag € 250 per project
Investeringskosten Eenmalige bemiddelingsfee 1,0% van uw investering