Zelf op zoek naar financiering?
  

Logo

Note HCN: dit project is al een keer eerder aangeboden en gefinancierd via dit platform. De ondernemers gingen destijds niet akkoord met de huurvoorwaarden die de verhuurder stelde. Inmiddels is een nieuwe (mooie) locatie gevonden. Recensie HCN: bij de over te nemen exploitatie is reeds sprake van een bedrijfseconomisch gezond resultaat. De ondernemer heeft bovengemiddelde ervaring in de horeca opgebouwd. De partner heeft ervaring in conceptontwikkeling en zelfstandig ondernemerschap. De overnamesom beoordelen wij als bedrijfseconomisch verantwoord evenals de totale financieringsbehoefte in relatie tot het beoogde bedrijfsconcept. Daar het een startende onderneming betreft, wordt automatisch een twee sterrenclassificatie toegekend. Op basis van de geprognosticeerde (realistische) kasstroom zou normaliter een hogere classificatie toegekend kunnen worden. De onderneming Bar Roseval staat voor stoer Amsterdam, Hollandse nuchterheid, mediterrane gastvrijheid en het elegante Midden-Oosten. Dit brengen wij samen op de Admiraal de Ruijterweg 404 in de populaire wijk Bos en Lommer. Op deze locatie is thans het populaire eetcafé Pistou gevestigd. De buurt BOLO, ook wel bekend als het SOHO van Amsterdam, is populair om te wonen, te werken en vooral ook lekker te eten en te drinken. Voor ons dan ook de ideale plek waar wij Bar Roseval graag willen beginnen. Augustus 2016 is de planning. Bar Roseval wordt gevestigd in een opvallende hoeklocatie met een groot zonnig terras. Het pand heeft veel raampartijen, valt op in de straat en heeft vrij uitzicht. De straat is makkelijk te bereiken met fiets/scooter en het openbaar vervoer. Uniek voor Amsterdam, met de auto zijn wij ook goed bereikbaar en er is voldoende gelegenheid tot parkeren. Stoer Amsterdam, Hollandse nuchterheid, mediterrane gastvrijheid en het elegante Midden-Oosten op de menukaart maar ook zeker in de inrichting. Een combinatie van no-nonsense, natuurlijk, puur en hoogwaardig gepolijste materialen, een eigenzinnige muurtekening en de bar als middelpunt. Bar Roseval, de nieuwe hot spot in Amsterdam, is 7 dagen per week open. Van de ochtend tot en met de late avond kan je bij ons terecht voor ontbijt, lunch, borrel, diner en een afzakker. Je kan ons ook afhuren voor een verjaardagsfeestje of andere gelegenheid. Liefde voor eten en smaak. Restaurantwaardig eten in een eetcafé omgeving. Een plek waar mensen samen komen om te drinken en te eten, in een ongedwongen sfeer tegen een aantrekkelijke prijs. Je vindt bij ons authentieke eetcafé gerechten met onze eigen twist door te durven experimenteren met producten. We gebruiken zoveel mogelijk ambachtelijke producten en bij voorkeur made in Amsterdam. Respect voor de kwaliteit en smaak van een product. De ondernemer Ik ben Yaser Abdelmegid, een jonge horecaondernemer met grote ambitie en passie. Ik heb ruime ervaring in de horeca. Ik ben geboren in een horeca ondernemers familie. Als kind ging ik met mijn vader mee naar ons restaurant om alle kneepjes van het vak te leren. Op mijn 16e kreeg ik van mijn vader de verantwoordelijkheid om de zaak te runnen zodat hij andere zaken kon gaan openen. Daarnaast heb ik ruime ervaring als chef-kok in verschillende restaurants, van klassiek Frans, Italiaans tot een modern eetcafé/restaurant. In de zaak ga ik zelf in de keuken staan en mijn team samenstellen. Mijn horeca- en ondernemerservaring vormen de drijvende kracht om een eigen zaak te openen. Iets wat ik al vanaf jeugdige leeftijd wist. Samen met mijn vrouw, Anouk Barbiers willen we onze droom waar maken met het openen van een bar-gastropub in Amsterdam. Ruim 7 jaar geleden hebben wij elkaar ontmoet. In liefde en in ambitie. We willen onze gedeelde passie voor food, design en gastvrijheid neerzetten in onze eigen zaak. Anouk is als conceptdesigner ( fashion, food, interior ) een sterke aanvulling voor het neerzetten van een eigentijds en duurzaam concept in Amsterdam. Als fashion/food ondernemer is zij helemaal thuis in de laatste ontwikkelingen op het gebied van food en sociale media. Deze kanalen aanwenden op de juiste manier is haar kracht. Met de combinatie van ons netwerk uit food en fashion kunnen we de door ons gewenste doelgroep in Amsterdam op verschillende manieren bereiken. Beide beschikbare competenties vullen elkaar aan en vormen een sterke basis om van onze zaak een succes te maken. De financiering De totale investering voor de bedrijfsovername en (kleinschalige) restyling bedraagt € 130.000. De totale financieringsbehoefte inclusief voorfinanciering BTW bedraagt afgerond € 163.000. Het eigen vermogen bedraagt € 35.000, het achtergestelde vermogen € 10.000. Daarnaast wordt voor afgerond €15.000 via leveranciers bijgedragen. De resterende financieringsbehoefte komt daarmee op € 105.000. De vooruitzichten We nemen de zaak over per 1 augustus 2016. We hebben uiterlijk 2 weken nodig voor restyling van de zaak. Daar hebben we rekening mee gehouden in onze omzetverwachting. Op zowel korte alsmede lange termijn zijn de vooruitzichten gunstig. Bedrijfseconomisch denken we meer uit de onderneming te kunnen halen. Enerzijds door de hele dag open te zijn, in Amsterdam willen gasten graag de gehele dag terecht kunnen bij hun favoriete plek. Anderzijds een goed inkoopbeleid: de juiste producten tegen de juiste prijzen en in de juiste hoeveelheden. Doordat Yaser zelf in de keuken staat en 7 dagen per week gaat werken kunnen we de personeelskosten beperken. Ook Anouk zal naast haar huidige werk operationeel actief zijn. De kasstroom voor 2017 is begroot op afgerond € 66k en € 74k voor 2018. Dat is ruim voldoende om aan de rente-en aflossingsverplichtingen te kunnen voldoen. De inkomsten uit de onderneming zijn niet noodzakelijk voor ons levensonderhoud. In principe is de geprognosticeerde beschikbare kasstroom dus volledig beschikbaar voor financieringsverplichtingen. Daarnaast vormt de meegefinancierde BTW een extra buffer. Crowdfunding Crowdfunding is een geweldige manier om naast het verkrijgen van financiering de community engagement op te bouwen. Voor ons was crowdfunding de natuurlijke keuze om onze financiering rond te krijgen. Het past in deze tijd, het vergroot lokale betrokkenheid, levert publiciteit op en vergroot naamsbekendheid. We hebben naar meerdere crowdfunding platforms gekeken. Onze adviseur heeft ons geattendeerd op Horeca Crowdfunding Nederland. Zij passen het beste bij ons vanwege de professionele aanpak, brede groep investeerders en deskundigheid op allerlei vlakken. Ze spreken de taal van de horeca-ondernemer en geven goede adviezen richting de start van onze onderneming. Voor investeerders Wij nodigen al onze investeerders graag uit voor de opening van onze onderneming van Bar Roseval. Investeringen vanaf € 500 belonen wij éénmalig met 20% korting op de rekening. Investeringen vanaf € 1.000 euro belonen wij met een structurele korting van 10% gedurende een heel jaar. Investeringen vanaf € 5.000 belonen wij 1x gratis een diner ( max. 2 personen ) en een korting van 15% voor een heel jaar.

Al geïnvesteerd via crowdfunding? Beheer uw investeringen eenvoudig via Crowdfundpanel.
Projectnaam Bar Roseval Amsterdam
Projectlink Ga naar project
Plaatsingsdatum 01-07-2016
Type financiering Lening
Streefbedrag € 105.000
Rente 9,00%
Looptijd (in maanden) 48 maanden
Branche Horeca
Organisatievorm Eenmanszaak
Ontwikkelfase Start-up
Doel van investering Bedrijfsovername

Note HCN: dit project is al een keer eerder aangeboden en gefinancierd via dit platform. De ondernemers gingen destijds niet akkoord met de huurvoorwaarden die de verhuurder stelde. Inmiddels is een nieuwe (mooie) locatie gevonden. Recensie HCN: bij de over te nemen exploitatie is reeds sprake van een bedrijfseconomisch gezond resultaat. De ondernemer heeft bovengemiddelde ervaring in de horeca opgebouwd. De partner heeft ervaring in conceptontwikkeling en zelfstandig ondernemerschap. De overnamesom beoordelen wij als bedrijfseconomisch verantwoord evenals de totale financieringsbehoefte in relatie tot het beoogde bedrijfsconcept. Daar het een startende onderneming betreft, wordt automatisch een twee sterrenclassificatie toegekend. Op basis van de geprognosticeerde (realistische) kasstroom zou normaliter een hogere classificatie toegekend kunnen worden. De onderneming Bar Roseval staat voor stoer Amsterdam, Hollandse nuchterheid, mediterrane gastvrijheid en het elegante Midden-Oosten. Dit brengen wij samen op de Admiraal de Ruijterweg 404 in de populaire wijk Bos en Lommer. Op deze locatie is thans het populaire eetcafé Pistou gevestigd. De buurt BOLO, ook wel bekend als het SOHO van Amsterdam, is populair om te wonen, te werken en vooral ook lekker te eten en te drinken. Voor ons dan ook de ideale plek waar wij Bar Roseval graag willen beginnen. Augustus 2016 is de planning. Bar Roseval wordt gevestigd in een opvallende hoeklocatie met een groot zonnig terras. Het pand heeft veel raampartijen, valt op in de straat en heeft vrij uitzicht. De straat is makkelijk te bereiken met fiets/scooter en het openbaar vervoer. Uniek voor Amsterdam, met de auto zijn wij ook goed bereikbaar en er is voldoende gelegenheid tot parkeren. Stoer Amsterdam, Hollandse nuchterheid, mediterrane gastvrijheid en het elegante Midden-Oosten op de menukaart maar ook zeker in de inrichting. Een combinatie van no-nonsense, natuurlijk, puur en hoogwaardig gepolijste materialen, een eigenzinnige muurtekening en de bar als middelpunt. Bar Roseval, de nieuwe hot spot in Amsterdam, is 7 dagen per week open. Van de ochtend tot en met de late avond kan je bij ons terecht voor ontbijt, lunch, borrel, diner en een afzakker. Je kan ons ook afhuren voor een verjaardagsfeestje of andere gelegenheid. Liefde voor eten en smaak. Restaurantwaardig eten in een eetcafé omgeving. Een plek waar mensen samen komen om te drinken en te eten, in een ongedwongen sfeer tegen een aantrekkelijke prijs. Je vindt bij ons authentieke eetcafé gerechten met onze eigen twist door te durven experimenteren met producten. We gebruiken zoveel mogelijk ambachtelijke producten en bij voorkeur made in Amsterdam. Respect voor de kwaliteit en smaak van een product. De ondernemer Ik ben Yaser Abdelmegid, een jonge horecaondernemer met grote ambitie en passie. Ik heb ruime ervaring in de horeca. Ik ben geboren in een horeca ondernemers familie. Als kind ging ik met mijn vader mee naar ons restaurant om alle kneepjes van het vak te leren. Op mijn 16e kreeg ik van mijn vader de verantwoordelijkheid om de zaak te runnen zodat hij andere zaken kon gaan openen. Daarnaast heb ik ruime ervaring als chef-kok in verschillende restaurants, van klassiek Frans, Italiaans tot een modern eetcafé/restaurant. In de zaak ga ik zelf in de keuken staan en mijn team samenstellen. Mijn horeca- en ondernemerservaring vormen de drijvende kracht om een eigen zaak te openen. Iets wat ik al vanaf jeugdige leeftijd wist. Samen met mijn vrouw, Anouk Barbiers willen we onze droom waar maken met het openen van een bar-gastropub in Amsterdam. Ruim 7 jaar geleden hebben wij elkaar ontmoet. In liefde en in ambitie. We willen onze gedeelde passie voor food, design en gastvrijheid neerzetten in onze eigen zaak. Anouk is als conceptdesigner ( fashion, food, interior ) een sterke aanvulling voor het neerzetten van een eigentijds en duurzaam concept in Amsterdam. Als fashion/food ondernemer is zij helemaal thuis in de laatste ontwikkelingen op het gebied van food en sociale media. Deze kanalen aanwenden op de juiste manier is haar kracht. Met de combinatie van ons netwerk uit food en fashion kunnen we de door ons gewenste doelgroep in Amsterdam op verschillende manieren bereiken. Beide beschikbare competenties vullen elkaar aan en vormen een sterke basis om van onze zaak een succes te maken. De financiering De totale investering voor de bedrijfsovername en (kleinschalige) restyling bedraagt € 130.000. De totale financieringsbehoefte inclusief voorfinanciering BTW bedraagt afgerond € 163.000. Het eigen vermogen bedraagt € 35.000, het achtergestelde vermogen € 10.000. Daarnaast wordt voor afgerond €15.000 via leveranciers bijgedragen. De resterende financieringsbehoefte komt daarmee op € 105.000. De vooruitzichten We nemen de zaak over per 1 augustus 2016. We hebben uiterlijk 2 weken nodig voor restyling van de zaak. Daar hebben we rekening mee gehouden in onze omzetverwachting. Op zowel korte alsmede lange termijn zijn de vooruitzichten gunstig. Bedrijfseconomisch denken we meer uit de onderneming te kunnen halen. Enerzijds door de hele dag open te zijn, in Amsterdam willen gasten graag de gehele dag terecht kunnen bij hun favoriete plek. Anderzijds een goed inkoopbeleid: de juiste producten tegen de juiste prijzen en in de juiste hoeveelheden. Doordat Yaser zelf in de keuken staat en 7 dagen per week gaat werken kunnen we de personeelskosten beperken. Ook Anouk zal naast haar huidige werk operationeel actief zijn. De kasstroom voor 2017 is begroot op afgerond € 66k en € 74k voor 2018. Dat is ruim voldoende om aan de rente-en aflossingsverplichtingen te kunnen voldoen. De inkomsten uit de onderneming zijn niet noodzakelijk voor ons levensonderhoud. In principe is de geprognosticeerde beschikbare kasstroom dus volledig beschikbaar voor financieringsverplichtingen. Daarnaast vormt de meegefinancierde BTW een extra buffer. Crowdfunding Crowdfunding is een geweldige manier om naast het verkrijgen van financiering de community engagement op te bouwen. Voor ons was crowdfunding de natuurlijke keuze om onze financiering rond te krijgen. Het past in deze tijd, het vergroot lokale betrokkenheid, levert publiciteit op en vergroot naamsbekendheid. We hebben naar meerdere crowdfunding platforms gekeken. Onze adviseur heeft ons geattendeerd op Horeca Crowdfunding Nederland. Zij passen het beste bij ons vanwege de professionele aanpak, brede groep investeerders en deskundigheid op allerlei vlakken. Ze spreken de taal van de horeca-ondernemer en geven goede adviezen richting de start van onze onderneming. Voor investeerders Wij nodigen al onze investeerders graag uit voor de opening van onze onderneming van Bar Roseval. Investeringen vanaf € 500 belonen wij éénmalig met 20% korting op de rekening. Investeringen vanaf € 1.000 euro belonen wij met een structurele korting van 10% gedurende een heel jaar. Investeringen vanaf € 5.000 belonen wij 1x gratis een diner ( max. 2 personen ) en een korting van 15% voor een heel jaar.

Bron: Horecacrowdfunding d.d. 01-07-2016 Disclaimer: De beschrijving is letterlijk overgenomen van bovenstaande Bron en (eventueel) gecorrigeerd voor Persoonsgevens. Beek & Linden B.V. kan niet aansprakelijk worden gehouden voor de inhoud van deze beschrijving. Eigenaar van het project kan via Crowdfundmarkt een verzoek indienen om de beschrijving te verwijderen van deze pagina.

Platform Horecacrowdfunding
Platformlink Ga naar Horecacrowdfunding
Oprichtingsjaar platform 2013
Minimum investeringsbedrag € 250 per project
Investeringskosten Eenmalige bemiddelingsfee 1,0% van uw investering

Lening - 7,50%

€141.000 / €150.000

Capital Circle

Lening - 5,10%

€7.000 / €35.000

Lenderspender

Converteerbare lening

€133.400 / €290.000

Symbid

Aandelen

€59.400 / €60.000

Symbid

Lening - 8,50%

€73.428 / €174.828

Kapitaalopmaat

Lening - 7,50%

€53.888 / €149.688

Kapitaalopmaat

Aandelen

€142.500 / €150.000

Symbid

Lening - 6,20%

€142.500 / €750.000

Geldvoorelkaar