Wat is de aard van de activiteiten van de onderneming? Eindelijk een nieuw modern bruin café in Deventer. Ik heb de kans gekregen een bestaand horeca pand te betrekken. Het heeft slechts een flinke lik verf nodig en een bijzondere inboedel. In februari/maart open ik Café het Glas in Lood. Overdag een huiskamer om een boek te lezen met een grote kop koffie erbij, ’s avonds een gezellig café om een hap te eten en elkaar te ontmoeten en in het weekend een druk bezocht café met een kleine dansvloer. Ik begin een café voor de twintiger en de dertiger, midden op het grootste plein van de stad. Het Glas in Lood wordt een café dat bij Deventer past, dat wat anders biedt dan elk grand café met een IKEA of Gamma inrichting dat geopend wordt. Ik wil de gast bedienen die aan de bar wil zitten om een biertje te drinken en ook de man die zich achter in de zaak terug wil trekken in een rustige zithoek of de vriendengroep die een spelletje wil spelen aan een mooi verlichte tafel. Ik ben er zeker van dat een biologische bruine bol gevuld met stevige soep maakt dat mensen er een goed glas bier bij bestellen rond de klok van zes. Ik weet zeker dat mijn gasten een mooi product op waarde weten te schatten. Vandaar dat er een mooi aanbod van dranken is, met net even een andere rum, wodka of gin op de plank. En vandaar een grote boekenkast in het café én een nog wat grotere spellenkast. Op twee kleine verdiepingen biedt ik een beleving van drinken, een kleine hap, muziek, plezier en ontspanning aan. Waarvoor heeft u de lening nodig? Voor overname van de inboedel, inventaris, aan te schaffen apparatuur en de aanleg van een startvoorraad is een bedrag nodig van € 45.000. Ik heb een privé-investeerder voor € 15.000 om mij van een stuk liquiditeit te voorzien om een veilige start te garanderen. Wat is uw drive om voor u zelf te beginnen? Al twaalf jaar werk ik in loondienst in de horeca. In die tijd ben ik mij gaan bekommeren om de bedrijven die ik als ‘mijn’ café ben gaan zien, maar heb ik ook een visie ontwikkeld op hoe ik denk wat de functie van een café moet zijn en hoe dit georganiseerd moet worden. Ik heb een opleiding gevolgd in de sociaal culturele sector en met een klein bedrijfje ik heb van het ondernemerschap geproefd in de afgelopen tien jaar. Nu ben ik een dertiger en klaar voor het echte werk. Ik ben een recreatief, creatief en cultureel werker én ik ben een verkoper wanneer het om een drankje, een maaltijd of een belevenis gaat. De kans een eigen café te beginnen in de stad waar ik opgegroeid ben en waarmee ik mij sterk verbonden voel wil ik met beide handen aangrijpen, meer handen als ik ze zou hebben. Ik wil me in mijn eigen levensonderhoud voorzien. Ik wil hard werken, zoals ik dat altijd geleerd heb te doen, met mijn handen uit de mouwen, een sfeer scheppend, mijn creativiteit richting gevend en genietend van dat wat ik doe. Wat is uw ervaring in deze branche? Vijftien jaar geleden begon ik als vrijwilliger in het jongerenwerk met taken achter de bar en in de organisatie. Op mijn twintigste begon ik ook te werken in een plaatselijk café. Daar werkte ik mijzelf binnen een paar jaar op tot barman, plaatjesdraaier en bedrijfsleider en bleef daar ruim tien jaar werken. Met het openen van een tweede café bleef ik het oude café in een nieuwe opzet beheren totdat de huurperiode erop zat. In dit nieuwe café werk ik ondertussen full-time als leidinggevende met een uitgebreid takenpakket. Wat is uw arbeidsverleden? Naast het werk in de horeca heb ik een kleine vijf jaar in de kinderopvang gewerkt en verdien ik af en toe wat bij met het aanbieden van workshops en bedrijfsuitjes waarin creatief denken of bordspellen centraal staan. Tijdens mijn hbo opleiding heb ik mij in de culturele sector van Deventer leren bewegen en heb ik een jaar in de verslavingszorg gewerkt. Wat is uw gezinssituatie en woonsituatie? Ik ben vrijgezel en heb een sociale huurwoning. Wat is uw verwacht omzetniveau? In het eerste jaar verwacht in een omzet van 290.000. Tot dit cijfer ben ik gekomen door mijn ervaringen in de cafés waarvoor ik gewerkt heb met de cijfers van bevriende collega’s in het werkveld te vergelijken. Ik ben hierbij uitgegaan van zeker een 30% lagere omzet dan gevestigde café-bedrijven in het segment waarin ik mij zal gaan bevinden. Doordat ik een flink netwerk in mijn stad heb en ik hard aan het werk ga mijn naamsbekendheid te vergroten verwacht ik in de eerste twee jaar zeker een stijging van 10% te kunnen behalen. Kunt u een beschrijving geven van uw onderneming (inclusief rechtsvorm) en wat uw onderscheidende kenmerken zijn? Ik begin een eenmanszaak met personeel. Van maandag tot en met zondag ben ik van het eind van de ochtend tot in de nacht open. Ik zal zo’n 3,5 FTE aan personeel achter mijn bar hebben staan. Ik ga mij onderscheiden met een bijzondere sfeer wat aankleding betreft (denk aan het café uit de serie Friends), een muziekkeuze voor licht-alternatieve muziek uit de jaren 80, 90 en de afgelopen vijftien jaar, gimmicks als een boeken- en spellenkast en belangrijker: een bijzonder en mooi aanbod van dranken en snacks en ruimte voor een goed gesprek aan de bar. Begeleiding van mijn personeel in het ontwikkelen van vakmanschap staat bij mij voorop. Door een basis te scheppen waardoor zij met plezier naar hun werk gaan weet ik dat er hart voor de zaak te scheppen is en dat zij met gedegen kennis achter de toog staan. Wat mij betreft is dit een voorwaarde om een welkome huiskamer, een gezellige stamkroeg én een bijzonder danscafé neer te zetten waar geld verdient kan worden. Waarom vraagt u de lening aan via Geldvoorelkaar.nl? Crowdfunding via deze website betekent voor mij de zekerheid van een (bank)lening in combinatie met één van de eerste stappen in het aan de man brengen van mijn concept. Daarnaast is het voor een groep vrienden, familie en kennissen een gemakkelijk platform om mij te kunnen steunen in mijn plannen. Op welke wijze denkt u uw verplichtingen na te komen? Mijn financiële prognose is getoetst door een accountantskantoor met veel horecazaken (ook in Deventer) in de portefeuille. Zij hebben mijn plannen naast vergelijkbare cafés gelegd. Er zit nog flink wat marge in om wat slechter dan ingeschat te draaien, maar evengoed ben ik vrij voorzichtig geweest wat mijn inschatting van bezoekersaantallen en uitgaven geweest en denk ik dat er ruimte is voor groei. Noot Geldvoorelkaar.nl Geldnemer is Café Het Glas in Lood. Dit is de eenmanszaak van de heer M. Hoekstra die daarmee tekent voor hoofdelijke aansprakelijkheid in privé. Met de heer Hoekstra is aanvullend afgesproken dat werkzaamheden van zijn bedrijf SAMEN MET worden beëindigd nu hij dit café start.

Investeert u bij meerdere platformen? Verkrijg automatisch inzicht in uw totale portefeuille met onze tool investID.
Projectnaam Café Het Glas in Lood
Projectlink Ga naar project
Plaatsingsdatum 08-12-2015
Type financiering Lening
Streefbedrag € 45.000
Rente 9,00%
Looptijd (in maanden) 60 maanden
Branche Horeca
Organisatievorm Eenmanszaak
Ontwikkelfase Startend
Doel van investering Objectfinanciering

Wat is de aard van de activiteiten van de onderneming? Eindelijk een nieuw modern bruin café in Deventer. Ik heb de kans gekregen een bestaand horeca pand te betrekken. Het heeft slechts een flinke lik verf nodig en een bijzondere inboedel. In februari/maart open ik Café het Glas in Lood. Overdag een huiskamer om een boek te lezen met een grote kop koffie erbij, ’s avonds een gezellig café om een hap te eten en elkaar te ontmoeten en in het weekend een druk bezocht café met een kleine dansvloer. Ik begin een café voor de twintiger en de dertiger, midden op het grootste plein van de stad. Het Glas in Lood wordt een café dat bij Deventer past, dat wat anders biedt dan elk grand café met een IKEA of Gamma inrichting dat geopend wordt. Ik wil de gast bedienen die aan de bar wil zitten om een biertje te drinken en ook de man die zich achter in de zaak terug wil trekken in een rustige zithoek of de vriendengroep die een spelletje wil spelen aan een mooi verlichte tafel. Ik ben er zeker van dat een biologische bruine bol gevuld met stevige soep maakt dat mensen er een goed glas bier bij bestellen rond de klok van zes. Ik weet zeker dat mijn gasten een mooi product op waarde weten te schatten. Vandaar dat er een mooi aanbod van dranken is, met net even een andere rum, wodka of gin op de plank. En vandaar een grote boekenkast in het café én een nog wat grotere spellenkast. Op twee kleine verdiepingen biedt ik een beleving van drinken, een kleine hap, muziek, plezier en ontspanning aan. Waarvoor heeft u de lening nodig? Voor overname van de inboedel, inventaris, aan te schaffen apparatuur en de aanleg van een startvoorraad is een bedrag nodig van € 45.000. Ik heb een privé-investeerder voor € 15.000 om mij van een stuk liquiditeit te voorzien om een veilige start te garanderen. Wat is uw drive om voor u zelf te beginnen? Al twaalf jaar werk ik in loondienst in de horeca. In die tijd ben ik mij gaan bekommeren om de bedrijven die ik als ‘mijn’ café ben gaan zien, maar heb ik ook een visie ontwikkeld op hoe ik denk wat de functie van een café moet zijn en hoe dit georganiseerd moet worden. Ik heb een opleiding gevolgd in de sociaal culturele sector en met een klein bedrijfje ik heb van het ondernemerschap geproefd in de afgelopen tien jaar. Nu ben ik een dertiger en klaar voor het echte werk. Ik ben een recreatief, creatief en cultureel werker én ik ben een verkoper wanneer het om een drankje, een maaltijd of een belevenis gaat. De kans een eigen café te beginnen in de stad waar ik opgegroeid ben en waarmee ik mij sterk verbonden voel wil ik met beide handen aangrijpen, meer handen als ik ze zou hebben. Ik wil me in mijn eigen levensonderhoud voorzien. Ik wil hard werken, zoals ik dat altijd geleerd heb te doen, met mijn handen uit de mouwen, een sfeer scheppend, mijn creativiteit richting gevend en genietend van dat wat ik doe. Wat is uw ervaring in deze branche? Vijftien jaar geleden begon ik als vrijwilliger in het jongerenwerk met taken achter de bar en in de organisatie. Op mijn twintigste begon ik ook te werken in een plaatselijk café. Daar werkte ik mijzelf binnen een paar jaar op tot barman, plaatjesdraaier en bedrijfsleider en bleef daar ruim tien jaar werken. Met het openen van een tweede café bleef ik het oude café in een nieuwe opzet beheren totdat de huurperiode erop zat. In dit nieuwe café werk ik ondertussen full-time als leidinggevende met een uitgebreid takenpakket. Wat is uw arbeidsverleden? Naast het werk in de horeca heb ik een kleine vijf jaar in de kinderopvang gewerkt en verdien ik af en toe wat bij met het aanbieden van workshops en bedrijfsuitjes waarin creatief denken of bordspellen centraal staan. Tijdens mijn hbo opleiding heb ik mij in de culturele sector van Deventer leren bewegen en heb ik een jaar in de verslavingszorg gewerkt. Wat is uw gezinssituatie en woonsituatie? Ik ben vrijgezel en heb een sociale huurwoning. Wat is uw verwacht omzetniveau? In het eerste jaar verwacht in een omzet van 290.000. Tot dit cijfer ben ik gekomen door mijn ervaringen in de cafés waarvoor ik gewerkt heb met de cijfers van bevriende collega’s in het werkveld te vergelijken. Ik ben hierbij uitgegaan van zeker een 30% lagere omzet dan gevestigde café-bedrijven in het segment waarin ik mij zal gaan bevinden. Doordat ik een flink netwerk in mijn stad heb en ik hard aan het werk ga mijn naamsbekendheid te vergroten verwacht ik in de eerste twee jaar zeker een stijging van 10% te kunnen behalen. Kunt u een beschrijving geven van uw onderneming (inclusief rechtsvorm) en wat uw onderscheidende kenmerken zijn? Ik begin een eenmanszaak met personeel. Van maandag tot en met zondag ben ik van het eind van de ochtend tot in de nacht open. Ik zal zo’n 3,5 FTE aan personeel achter mijn bar hebben staan. Ik ga mij onderscheiden met een bijzondere sfeer wat aankleding betreft (denk aan het café uit de serie Friends), een muziekkeuze voor licht-alternatieve muziek uit de jaren 80, 90 en de afgelopen vijftien jaar, gimmicks als een boeken- en spellenkast en belangrijker: een bijzonder en mooi aanbod van dranken en snacks en ruimte voor een goed gesprek aan de bar. Begeleiding van mijn personeel in het ontwikkelen van vakmanschap staat bij mij voorop. Door een basis te scheppen waardoor zij met plezier naar hun werk gaan weet ik dat er hart voor de zaak te scheppen is en dat zij met gedegen kennis achter de toog staan. Wat mij betreft is dit een voorwaarde om een welkome huiskamer, een gezellige stamkroeg én een bijzonder danscafé neer te zetten waar geld verdient kan worden. Waarom vraagt u de lening aan via Geldvoorelkaar.nl? Crowdfunding via deze website betekent voor mij de zekerheid van een (bank)lening in combinatie met één van de eerste stappen in het aan de man brengen van mijn concept. Daarnaast is het voor een groep vrienden, familie en kennissen een gemakkelijk platform om mij te kunnen steunen in mijn plannen. Op welke wijze denkt u uw verplichtingen na te komen? Mijn financiële prognose is getoetst door een accountantskantoor met veel horecazaken (ook in Deventer) in de portefeuille. Zij hebben mijn plannen naast vergelijkbare cafés gelegd. Er zit nog flink wat marge in om wat slechter dan ingeschat te draaien, maar evengoed ben ik vrij voorzichtig geweest wat mijn inschatting van bezoekersaantallen en uitgaven geweest en denk ik dat er ruimte is voor groei. Noot Geldvoorelkaar.nl Geldnemer is Café Het Glas in Lood. Dit is de eenmanszaak van de heer M. Hoekstra die daarmee tekent voor hoofdelijke aansprakelijkheid in privé. Met de heer Hoekstra is aanvullend afgesproken dat werkzaamheden van zijn bedrijf SAMEN MET worden beëindigd nu hij dit café start.

Bron: Geldvoorelkaar d.d. 08-12-2015 Disclaimer: De beschrijving is letterlijk overgenomen van bovenstaande Bron en (eventueel) gecorrigeerd voor Persoonsgevens. Beek & Linden B.V. kan niet aansprakelijk worden gehouden voor de inhoud van deze beschrijving. Eigenaar van het project kan via Crowdfundmarkt een verzoek indienen om de beschrijving te verwijderen van deze pagina.

Platform Geldvoorelkaar
Platformlink Ga naar Geldvoorelkaar
Oprichtingsjaar platform 2010
Minimum investeringsbedrag € 100 per project
Investeringskosten Jaarlijkse succesfee 0,4% van uw investering

Lening - 8,00%

€575.250 / €975.000

Max Crowdfund

Lening - 6,50%

€196.000 / €200.000

Geldvoorelkaar

Lening - 6,00%

€48.000 / €60.000

Geldvoorelkaar

Lening - 8,00%

€197.800 / €230.000

Geldvoorelkaar

Lening - 7,50%

€0 / €25.000

Geldvoorelkaar

Lening - 8,00%

€0 / €180.000

Geldvoorelkaar

Hulp nodig bij uw zakelijke financiering?