Wat is de aard van de activiteiten van de onderneming?;Cafetaria het Eiland ligt in de recent gerenoveerde wijk Kerkelanden in Almelo, tussen de wijk Aalderinkshoek (met een klein winkelcentrum) en het centrum van Almelo.;Na 25 jaar in handen van een Chinees echtpaar te zijn geweest, krijgt de cafetaria een nieuw gezicht. Wij (Angelo en Margreet) wonen in dezelfde straat, kennen de wijk en de bewoners en samen gaan wij zorgen voor een vernieuwing van de cafetaria.;Het assortiment bestaat straks uit (Hollandse) frituur, aandacht voor gezond, het verzorgen van kleine buffetten en het thuisbezorgen via formules als Just Eat en Thuisbezorgd.nl.;Waarvoor heeft u de lening nodig?;We hebben het gevraagde krediet nodig om met € 17.500 eigen geld de overname (goodwill en inventaris) en de investeringen in nieuwe inventaris en voorraad te kunnen betalen. In de aanloop naar de overname zijn we een week dicht om de zaak naar onze eigen wens te kunnen inrichten.;Wat is uw drive om voor u zelf te beginnen?;Meer dan 20 jaar ben ik (Angelo) actief in de horeca, ik voel de passie ervoor. Ik heb een goed contact met mijn klanten, ik begrijp wat zij willen en wil dat heel graag in de praktijk brengen in mijn eigen zaak. Mijn klanten zullen mijn passie terugzien in een gemoderniseerde cafetaria in hun eigen wijk.;Wat is uw ervaring in deze branche?;Al heel lang kook ik met veel plezier in de Hollandse keuken. Ik maak verse soepen en stampotten. Zelfgemaakte hamburgers bak ik op de plaat en ik bereid dagschotels. Ik bedenk graag nieuwe dingen, zodat mijn klanten het vertrouwde aanbod vinden en ook worden verrast.;Wat is uw arbeidsverleden?;Ik heb een ruime ervaring als kok bij Restaria de Waag in het centrum van Almelo. In gezamenlijk overleg is er in 2014 een einde gekomen aan mijn dienstverband. Daardoor ben ik nu in de gelegenheid deze bestaande zaak over te nemen en er met mijn ervaring een goedlopende cafetaria van te maken.;Wat is uw gezinssituatie en woonsituatie?;Mijn vriendin Margreet en ik wonen nu 2 jaar samen. Margreet heeft een dochter en deze woont volledig bij ons in huis. Zelf heb ik 3 kinderen, voor wie ik het co-ouderschap deel met mijn ex-vrouw. In goed overleg passen wij deze regeling aan voor de zaak is gestart.;Margreet werkt parttime bij een supermarkt. Buiten haar eigen werktijden staat zij mij tijdens spitsuren bij in de cafetaria en verzorgt zij de administratie. Wij wonen in een eengezinswoning in dezelfde straat als de cafetaria.;Wat is uw verwacht omzetniveau?;De omzet voor 2015 jaar begroten wij op € 112.000 exclusief btw. De onderbouwing daarvoor hebben wij gevonden in historische cijfers over de jaren 2011 tot en met 2013 van de huidige eigenaar. Cash flow in het eerste jaar is begroot op € 30.000, voor prive reserveren wij € 13.000. Voor 2016 begroten wij een omzet van € 175.000 xclusief btw, de cash flow bedraagt dan € 69.000 waarvoor voor prive € 23.000 is gereserveerd.;De verwachte cash flow is derhalve ruim voldoende om aan de aflossingsverplichtingen te voldoen.;Kunt u een beschrijving geven van uw onderneming (inclusief rechtsvorm) en wat uw onderscheidende kenmerken zijn?;Ik start de cafetaria als eenmanszaak. Ik heb het leermeesterschap kok behaald en mag les geven aan eerste en tweede jaars studenten van het ROC. De cafetaria is straks een erkend leerbedrijf. Mijn vriendin houdt voorlopig haar baan in de supermarkt.;In de cafetaria plaatsen wij een nieuwe bakwand met meerdere pannen en frituurnetjes, waarmee ik de doorloopsnelheid (capaciteit) verhoog. Wij willen een toegankelijke cafetaria, met de Hollandse snack en aandacht voor gezond. De producten in de cafetaria worden vooral duidelijker gepresenteerd.;Vernieuwing is nodig om je te onderscheiden ten opzichte van de andere cafetaria’s. En daarom nemen wij ook de suggesties van omwonenden mee. Zo willen wij kleine buffetten gaan verzorgen en het assortiment uitbreiden door snacks en gezonde gerechten toe te voegen.;Klanten met allergieën kunnen straks ook snacks kopen, want als enige snackbar in Almelo gaan wij ‘allergenen vrije’-snacks aanbieden.;Op een later moment gaan wij feesten en partijen bedienen met hapjesschalen en starten wij met catering. Bij de huidige eigenaren is hier overigens vraag naar, maar zij hadden geen plannen op dit gebied. Omliggende bedrijven gaan wij onder de aandacht brengen dat wij bijvoorbeeld belegde broodjes en maaltijden kunnen leveren.;Waarom vraagt u de lening aan via Geldvoorelkaar.nl?;Wij hebben al snel ondervonden dat de bank geen interesse heeft in het verstrekken van een kleine financiering zonder zekerheden. Door verschillende partijen zijn wij gewezen op de positieve ervaringen met crowdfunding.;Op welke wijze denkt u uw verplichtingen na te komen?;De cafetaria draait al en genereert dus omzet (liquiditeit), waardoor ook wij direct na de overname al inkomsten hebben. Onze prognose is voor dit jaar gebaseerd op de al aanwezige omzet. Een toename is te verwachten door de overname en de introductie van nieuwe producten. De cashflow in 2015 bedraagt € 30.000 en dat is ruim voldoende voor aflossingen en privéopnamen.

Investeert u bij meerdere platformen? Verkrijg automatisch inzicht in uw totale portefeuille met onze tool investID.
Projectnaam Cafetaria Het Eiland
Projectlink Ga naar project
Plaatsingsdatum 08-04-2015
Type financiering Lening
Streefbedrag € 42.500
Rente 8,00%
Looptijd (in maanden) 60 maanden
Branche Horeca
Organisatievorm Eenmanszaak
Ontwikkelfase Startend
Doel van investering Werkkapitaal

Wat is de aard van de activiteiten van de onderneming?;Cafetaria het Eiland ligt in de recent gerenoveerde wijk Kerkelanden in Almelo, tussen de wijk Aalderinkshoek (met een klein winkelcentrum) en het centrum van Almelo.;Na 25 jaar in handen van een Chinees echtpaar te zijn geweest, krijgt de cafetaria een nieuw gezicht. Wij (Angelo en Margreet) wonen in dezelfde straat, kennen de wijk en de bewoners en samen gaan wij zorgen voor een vernieuwing van de cafetaria.;Het assortiment bestaat straks uit (Hollandse) frituur, aandacht voor gezond, het verzorgen van kleine buffetten en het thuisbezorgen via formules als Just Eat en Thuisbezorgd.nl.;Waarvoor heeft u de lening nodig?;We hebben het gevraagde krediet nodig om met € 17.500 eigen geld de overname (goodwill en inventaris) en de investeringen in nieuwe inventaris en voorraad te kunnen betalen. In de aanloop naar de overname zijn we een week dicht om de zaak naar onze eigen wens te kunnen inrichten.;Wat is uw drive om voor u zelf te beginnen?;Meer dan 20 jaar ben ik (Angelo) actief in de horeca, ik voel de passie ervoor. Ik heb een goed contact met mijn klanten, ik begrijp wat zij willen en wil dat heel graag in de praktijk brengen in mijn eigen zaak. Mijn klanten zullen mijn passie terugzien in een gemoderniseerde cafetaria in hun eigen wijk.;Wat is uw ervaring in deze branche?;Al heel lang kook ik met veel plezier in de Hollandse keuken. Ik maak verse soepen en stampotten. Zelfgemaakte hamburgers bak ik op de plaat en ik bereid dagschotels. Ik bedenk graag nieuwe dingen, zodat mijn klanten het vertrouwde aanbod vinden en ook worden verrast.;Wat is uw arbeidsverleden?;Ik heb een ruime ervaring als kok bij Restaria de Waag in het centrum van Almelo. In gezamenlijk overleg is er in 2014 een einde gekomen aan mijn dienstverband. Daardoor ben ik nu in de gelegenheid deze bestaande zaak over te nemen en er met mijn ervaring een goedlopende cafetaria van te maken.;Wat is uw gezinssituatie en woonsituatie?;Mijn vriendin Margreet en ik wonen nu 2 jaar samen. Margreet heeft een dochter en deze woont volledig bij ons in huis. Zelf heb ik 3 kinderen, voor wie ik het co-ouderschap deel met mijn ex-vrouw. In goed overleg passen wij deze regeling aan voor de zaak is gestart.;Margreet werkt parttime bij een supermarkt. Buiten haar eigen werktijden staat zij mij tijdens spitsuren bij in de cafetaria en verzorgt zij de administratie. Wij wonen in een eengezinswoning in dezelfde straat als de cafetaria.;Wat is uw verwacht omzetniveau?;De omzet voor 2015 jaar begroten wij op € 112.000 exclusief btw. De onderbouwing daarvoor hebben wij gevonden in historische cijfers over de jaren 2011 tot en met 2013 van de huidige eigenaar. Cash flow in het eerste jaar is begroot op € 30.000, voor prive reserveren wij € 13.000. Voor 2016 begroten wij een omzet van € 175.000 xclusief btw, de cash flow bedraagt dan € 69.000 waarvoor voor prive € 23.000 is gereserveerd.;De verwachte cash flow is derhalve ruim voldoende om aan de aflossingsverplichtingen te voldoen.;Kunt u een beschrijving geven van uw onderneming (inclusief rechtsvorm) en wat uw onderscheidende kenmerken zijn?;Ik start de cafetaria als eenmanszaak. Ik heb het leermeesterschap kok behaald en mag les geven aan eerste en tweede jaars studenten van het ROC. De cafetaria is straks een erkend leerbedrijf. Mijn vriendin houdt voorlopig haar baan in de supermarkt.;In de cafetaria plaatsen wij een nieuwe bakwand met meerdere pannen en frituurnetjes, waarmee ik de doorloopsnelheid (capaciteit) verhoog. Wij willen een toegankelijke cafetaria, met de Hollandse snack en aandacht voor gezond. De producten in de cafetaria worden vooral duidelijker gepresenteerd.;Vernieuwing is nodig om je te onderscheiden ten opzichte van de andere cafetaria’s. En daarom nemen wij ook de suggesties van omwonenden mee. Zo willen wij kleine buffetten gaan verzorgen en het assortiment uitbreiden door snacks en gezonde gerechten toe te voegen.;Klanten met allergieën kunnen straks ook snacks kopen, want als enige snackbar in Almelo gaan wij ‘allergenen vrije’-snacks aanbieden.;Op een later moment gaan wij feesten en partijen bedienen met hapjesschalen en starten wij met catering. Bij de huidige eigenaren is hier overigens vraag naar, maar zij hadden geen plannen op dit gebied. Omliggende bedrijven gaan wij onder de aandacht brengen dat wij bijvoorbeeld belegde broodjes en maaltijden kunnen leveren.;Waarom vraagt u de lening aan via Geldvoorelkaar.nl?;Wij hebben al snel ondervonden dat de bank geen interesse heeft in het verstrekken van een kleine financiering zonder zekerheden. Door verschillende partijen zijn wij gewezen op de positieve ervaringen met crowdfunding.;Op welke wijze denkt u uw verplichtingen na te komen?;De cafetaria draait al en genereert dus omzet (liquiditeit), waardoor ook wij direct na de overname al inkomsten hebben. Onze prognose is voor dit jaar gebaseerd op de al aanwezige omzet. Een toename is te verwachten door de overname en de introductie van nieuwe producten. De cashflow in 2015 bedraagt € 30.000 en dat is ruim voldoende voor aflossingen en privéopnamen.

Bron: Geldvoorelkaar d.d. 08-04-2015 Disclaimer: De beschrijving is letterlijk overgenomen van bovenstaande Bron en (eventueel) gecorrigeerd voor Persoonsgevens. Beek & Linden B.V. kan niet aansprakelijk worden gehouden voor de inhoud van deze beschrijving. Eigenaar van het project kan via Crowdfundmarkt een verzoek indienen om de beschrijving te verwijderen van deze pagina.

Platform Geldvoorelkaar
Platformlink Ga naar Geldvoorelkaar
Oprichtingsjaar platform 2010
Minimum investeringsbedrag € 100 per project
Investeringskosten Jaarlijkse succesfee 0,4% van uw investering

Lening - 8,00%

€575.250 / €975.000

Max Crowdfund

Lening - 6,50%

€0 / €80.000

Geldvoorelkaar

Lening - 8,00%

€197.800 / €230.000

Geldvoorelkaar

Lening - 6,00%

€48.000 / €60.000

Geldvoorelkaar

Lening - 6,50%

€196.000 / €200.000

Geldvoorelkaar

Lening - 7,50%

€0 / €25.000

Geldvoorelkaar

Hulp nodig bij uw zakelijke financiering?