Zelf op zoek naar financiering?
  

Logo

Recensie HCN: er is sprake van een startende onderneming en een startende ondernemer. De ondernemer heeft echter bovengemiddelde (leidinggevende) ervaring in dit segment.De overname- en huursom beoordelen wij als bedrijfseconomisch verantwoord. HCN heeft de verpanding op de inventaris en een eerste recht van verkoop exploitatie. In dit kader is naar onze mening een 3 sterrenclassificatie te rechtvaardigen. De onderneming De cafetaria is centraal gelegen aan de Televisiebaan 102 te IJsselstein en ligt naast de Jumbo Supermarkt. Vanaf deze locatie is bezorging uitstekend mogelijk. De ligging naast de Jumbo zorgt voor veel traffic. De cafetaria biedt uiteraard het reguliere cafetaria assortiment, maar zal zich vooral onderscheiden door de kwalitatief hoogwaardige en verse Gyros. Dit wordt één van de onderscheidende factoren. De onderneming is 6 dagen per week geopend van 12.00-23.00 uur en biedt zitgelegenheid en bezorgdiensten. De zaak wordt eigentijds/modern ingericht. De prijsstelling is marktconform. De verbouwing is reeds gestart. De ondernemer Mijn naam Alpaslan Akdeniz geboren op 26 augustus 1975 en woonachtig in Maarssen. Ik ben al vanaf mijn 19e werkzaam bij de bekende cafetaria ´Jan Maarssen´ als bedrijfsleider. Vanwege mijn functie heb ik veel ervaring opgebouwd en mijn stempel kunnen drukken op deze onderneming. Zo staat de zaak bekend om zijn verse Gyros die ik ontwikkeld heb. Ik heb altijd al de ambitie gehad om mijn eigen zaak te gaan exploiteren. Ik heb veel zaken bezocht, maar vond veelal de locatie en/of de overnamesom niet aantrekkelijk. Via mijn broer werd ik geattendeerd op een Masterfood vestiging in IJsselstein. Een prima locatie naast de Jumbo supermarkt. De huidige eigenaar komt niet uit de sector en na een brand wilde hij er vanaf. De zaak wordt volledig nieuw opgeleverd en de overnamesom is slechts € 25.000 euro. Ook de huurlasten van € 1.543 per maand zijn erg aantrekkelijk. Dit was dus de kans om eindelijk mijn ondernemersambities te kunnen verwezenlijken. De onderneming ga ik vanuit een eenmanszaak exploiteren en ik krijg hulp van mijn familieleden. De financiering De totale financieringsbehoefte bedraagt afgerond €90.000. Dit bedrag bestaat uit €25.000 voor de overname, €25.000 voor de verbouwingen en inrichting (incl. een post onvoorzien) en € 40.000 voor o.a. de huurwaarborg, voorraad, voorfinanciering BTW en aanloopkosten. Ik breng zelf € 22.000 eigen middelen in. Er resteert derhalve € 68.000 via crowdfunding. Vooruitzichten De vooruitzichten zijn gunstig. De huidige exploitatie had reeds een goede basis gastenbezetting. Door mijn inzet en bekendheid in de regio verwacht ik dat ik het gastenbestand snel kan uitbreiden. De marktomstandigheden in IJsselstein, voor de horeca en specifiek voor de fastservice sector, zijn aantrekkelijk. Er is sprake van een relatief lage dichtheid (aantal horecabedrijven per 10.000 inwoners) in vergelijking met het landelijke gemiddelde. Wij hebben een worstcase omzetniveau begroot van € 300.000 per jaar. Bij een dergelijk omzetniveau bedraagt de vrije kasstroom (voor aflossing en na rente): € 60.000. De kasstroom ligt op een mooi niveau vanwege de relatie lage huursom en het feit dat ik (samen met mijn familie) de zaak zelf kan draaien. De geprognosticeerde kasstroom is ruim voldoende om aan de aflossingsverplichtingen te kunnen voldoen.

Al geïnvesteerd via crowdfunding? Beheer uw investeringen eenvoudig via Crowdfundpanel.
Projectnaam Cafetaria IJsselstein
Projectlink Ga naar project
Plaatsingsdatum 10-04-2016
Type financiering Lening
Streefbedrag € 68.000
Rente 8,50%
Looptijd (in maanden) 36 maanden
Branche Horeca
Organisatievorm Eenmanszaak
Ontwikkelfase Start-up
Doel van investering Objectfinanciering

Recensie HCN: er is sprake van een startende onderneming en een startende ondernemer. De ondernemer heeft echter bovengemiddelde (leidinggevende) ervaring in dit segment.De overname- en huursom beoordelen wij als bedrijfseconomisch verantwoord. HCN heeft de verpanding op de inventaris en een eerste recht van verkoop exploitatie. In dit kader is naar onze mening een 3 sterrenclassificatie te rechtvaardigen. De onderneming De cafetaria is centraal gelegen aan de Televisiebaan 102 te IJsselstein en ligt naast de Jumbo Supermarkt. Vanaf deze locatie is bezorging uitstekend mogelijk. De ligging naast de Jumbo zorgt voor veel traffic. De cafetaria biedt uiteraard het reguliere cafetaria assortiment, maar zal zich vooral onderscheiden door de kwalitatief hoogwaardige en verse Gyros. Dit wordt één van de onderscheidende factoren. De onderneming is 6 dagen per week geopend van 12.00-23.00 uur en biedt zitgelegenheid en bezorgdiensten. De zaak wordt eigentijds/modern ingericht. De prijsstelling is marktconform. De verbouwing is reeds gestart. De ondernemer Mijn naam Alpaslan Akdeniz geboren op 26 augustus 1975 en woonachtig in Maarssen. Ik ben al vanaf mijn 19e werkzaam bij de bekende cafetaria ´Jan Maarssen´ als bedrijfsleider. Vanwege mijn functie heb ik veel ervaring opgebouwd en mijn stempel kunnen drukken op deze onderneming. Zo staat de zaak bekend om zijn verse Gyros die ik ontwikkeld heb. Ik heb altijd al de ambitie gehad om mijn eigen zaak te gaan exploiteren. Ik heb veel zaken bezocht, maar vond veelal de locatie en/of de overnamesom niet aantrekkelijk. Via mijn broer werd ik geattendeerd op een Masterfood vestiging in IJsselstein. Een prima locatie naast de Jumbo supermarkt. De huidige eigenaar komt niet uit de sector en na een brand wilde hij er vanaf. De zaak wordt volledig nieuw opgeleverd en de overnamesom is slechts € 25.000 euro. Ook de huurlasten van € 1.543 per maand zijn erg aantrekkelijk. Dit was dus de kans om eindelijk mijn ondernemersambities te kunnen verwezenlijken. De onderneming ga ik vanuit een eenmanszaak exploiteren en ik krijg hulp van mijn familieleden. De financiering De totale financieringsbehoefte bedraagt afgerond €90.000. Dit bedrag bestaat uit €25.000 voor de overname, €25.000 voor de verbouwingen en inrichting (incl. een post onvoorzien) en € 40.000 voor o.a. de huurwaarborg, voorraad, voorfinanciering BTW en aanloopkosten. Ik breng zelf € 22.000 eigen middelen in. Er resteert derhalve € 68.000 via crowdfunding. Vooruitzichten De vooruitzichten zijn gunstig. De huidige exploitatie had reeds een goede basis gastenbezetting. Door mijn inzet en bekendheid in de regio verwacht ik dat ik het gastenbestand snel kan uitbreiden. De marktomstandigheden in IJsselstein, voor de horeca en specifiek voor de fastservice sector, zijn aantrekkelijk. Er is sprake van een relatief lage dichtheid (aantal horecabedrijven per 10.000 inwoners) in vergelijking met het landelijke gemiddelde. Wij hebben een worstcase omzetniveau begroot van € 300.000 per jaar. Bij een dergelijk omzetniveau bedraagt de vrije kasstroom (voor aflossing en na rente): € 60.000. De kasstroom ligt op een mooi niveau vanwege de relatie lage huursom en het feit dat ik (samen met mijn familie) de zaak zelf kan draaien. De geprognosticeerde kasstroom is ruim voldoende om aan de aflossingsverplichtingen te kunnen voldoen.

Bron: Horecacrowdfunding d.d. 10-04-2016 Disclaimer: De beschrijving is letterlijk overgenomen van bovenstaande Bron en (eventueel) gecorrigeerd voor Persoonsgevens. Beek & Linden B.V. kan niet aansprakelijk worden gehouden voor de inhoud van deze beschrijving. Eigenaar van het project kan via Crowdfundmarkt een verzoek indienen om de beschrijving te verwijderen van deze pagina.

Platform Horecacrowdfunding
Platformlink Ga naar Horecacrowdfunding
Oprichtingsjaar platform 2013
Minimum investeringsbedrag € 250 per project
Investeringskosten Eenmalige bemiddelingsfee 1,0% van uw investering

Lening - 5,10%

€7.000 / €35.000

Lenderspender

Lening - 7,50%

€56.000 / €160.000

Waardevoorjegeld

Lening - 8,00%

€32.864 / €298.764

Kapitaalopmaat

Lening - 6,00%

€116.760 / €139.000

Geldvoorelkaar

Lening - 7,50%

€116.048 / €163.448

Kapitaalopmaat

Lening - 5,00%

€76.467 / €246.667

Kapitaalopmaat

Lening - 6,00%

€215.000 / €500.000

Geldvoorelkaar