Zelf op zoek naar financiering?
  

Logo

Chateau Amsterdam | Investeer in de eerste city winery van Nederlandinvesteer


Chateau Amsterdam is de eerste city winery van Nederland. Biologische druiven uit Europa, wijn uit Amsterdam(-Noord). We brengen alle druivenrassen, landen en stijlen samen onder één dak. Dit stelt ons in staat om te kunnen innoveren en experimenteren met nieuwe smaken en ervaringen. Zo produceren we zowel klassiekers als moderne wijnen als piquette. Wat ooit begon als een passieproject tussen vader en zoon, werd al snel een avontuur voor velen. Na de opkomst van stedelijke bierbrouwerijen in Amsterdam, blijkt onze hoofdstad de uitverkoren plek voor een geslaagd experiment in de wijn. Met innovatie, duurzaamheid en kwaliteit als onze kernwaarden begonnen we in 2017 met een kleinschalige productie van slechts 5.000 flessen. Nu, drie jaar na dato, staan we aan de vooravond van de botteling van een bescheiden 40.000 flessen. Om onze groei door te zetten en om aan de vraag naar mooie, eerlijke en biologische wijn te voldoen willen dit jaar 40.000 flessen bottelen, en ons klaar maken voor de productie van 80.000 flessen volgend jaar. Hiervoor is werkkapitaal nodig. Een deel van de investering hebben we al bijeengebracht samen met de Vriendenclub van Chateau Amsterdam, een groep van 35 enthousiastelingen die onze onderneming een warm hart toedraagt en certificaten van aandelen bezit. Doe ook mee en investeer in de eerste biologische city winery van Nederland. Verstrek een lening tegen 8% rente (waarvan eenmalig 2% in wijnwaardebonnen) met een looptijd van 3 jaar. Samen pionieren, samen wijn maken - en vooral: samen van wijn genieten! Lees voordat u investeert de investmentsheet met alle details van de lening. Chateau Amsterdam in het kort In 2019 zijn er 14.000 flessen geproduceerd en maakten we 9 verschillende wijnen van 8 verschillende druivensoorten uit 4 verschillende landen. De totaalomzet in 2019 bedroeg €300.000, waarvan €100.000 in wijn Gemiddelde score op Vivino is een 3.9 van 5 (gebaseerd op 350+ recensies) Afzet via eigen webshop, 20 Amsterdamse restaurants en 10 Marqt vestigingen Chateau Amsterdam is niet alleen een wijnmakerij, maar ook een workspace voor creatieve professionals en een vergaderplek voor start-ups en bedrijven Sinds de lockdown groeit de online verkoop sterk en verkopen we gemiddeld 1-2 dozen per dag Wat gaan we concreet met de investering doen? De opgehaalde financiering wordt gebruikt als werkkapitaal voor het bottelen en verpakken van vintage 2019 en de productie van vintage 2020. Om beiden te realiseren hebben we €200.000 nodig. Het bottelen en verpakken van de vintage 2019: In onze winery hebben we nu wijn in de maak voor de volgende 40.000 flessen. Deze zullen gebotteld, gelabeld en klaar worden gemaakt voor de verkoop. De productie van de vintage 2020 : de samenwerking met de boeren, de inkoop van druiven, het vervoer en de productie van 80.000 flessen wijn worden met deze investering mogelijk gemaakt. (Het woord 'vintage' verwijst naar het jaar waarin de druiven voor een bepaalde wijn werden geoogst). Het team achter Chateau Amsterdam Remy Harrewijn is algemeen directeur en oprichter. Remy is 37 jaar oud en heeft een Master diploma Kunst & Economie. Voor Chateau was Remy oprichter en directeur van communicatiebureau Festina Amsterdam. Adam Dijkstra, is sinds 1 januari technisch directeur en eindverantwoordelijk voor de productie. Adam is 35 jaar oud en gediplomeerd oenoloog. Ook is Adam mede-eigenaar van wijndomein Colonjes en het WijnLab in Groesbeek. Tom Veugen, marketing directeur en partner sinds 2018. Tom is 33 jaar oud en heeft een bachelor diploma in Muziek. Tevens vader van een zoontje. Leonard van Buitenen, is sinds 1 mei horeca directeur en eindverantwoordelijk voor het proeflokaal en de winery als ontmoetingsplek. Leonard is 39 jaar oud en studeerde Algemene Cultuurwetenschappen in Rotterdam. Tevens organiseert hij de horeca bij Theaterfestival de Parade. Jos Harrewijn is wijnmaker en vader van Remy. Jos is 62 jaar oud en opgeleid vinoloog. In 2016 deed Jos een traineeship bij Alois Lageder in Südtirol, Italie. Naast het management team wordt Chateau Amsterdam bijgestaan door een driekoppige Raad van Advies bestaande uit Jenny Elissen, Joris Snelten en Gijs Kerbosch. Tevens worden de dagelijkse activiteiten ondersteund door een fijne groep medewerkers en vrijwilligers. Waarom onze wijnen bijzonder zijn We werken samen met zorgvuldig geselecteerde partners van Duitsland tot Spanje, en van Italië tot Frankrijk. Boeren, families en ondernemers die zorg dragen voor hun land, de planten, de oogst en hun mensen. Samen met de boer bepalen we een aantal zaken: hoe gaan we snoeien, hoe verzorgen we het land en wanneer gaan we oogsten. Eenmaal geplukt brengen wij de druiven onder geconditioneerde omstandigheden per vrachtauto naar Amsterdam. Uiteraard rijden we alleen volle trucks, en waar mogelijk koelen we met zonne-energie of rijden we zelfs elektrisch. Het transport is al onderdeel van het productieproces. Heel langzaam mag het fermentatieproces dus al starten, omdat we er zeker van zijn dat we enkel superfruit aan boord hebben. Bij binnenkomst doen we een laatste selectie, worden de druifjes ontsteelt en dan start de (spontane) fermentatie. Hierna worden de laatste aroma’s uit de schilletjes geperst en vervolgens maakt de wijn zich op voor een rijping van gemiddeld acht maanden op RVS of Franse eik. In onze productiefaciliteiten (sinds 2020 produceren we ook in Groesbeek) werken we alleen met organische additieven en zelfs het gebruik hiervan proberen we zoveel mogelijk te beperken. We zijn geïnspireerd door biodynamische methodes, en werken volgens de basisregels van biologische productie. In onze wijnen zijn we op zoek naar oorsprong en gelaagdheid, naar transparantie en crisp. We werken aan meerdere lijnen met ieder een eigen artistiek uitgangspunt. Onze moderne wijnen mogen verrassen en worden vaak met onconventionele technieken vervaardigt zoals het gebruik van spontane vergisting en amfora’s. Onze klassieke wijnen zijn veel meer terroirgedreven en een applaus aan de boer en het specifieke stukje Aarde dat ons dit fruit gegund heeft. En er zijn meer lijnen in ontwikkeling. Onze Impact SDG 12 ‘Verantwoorde consumptie en productie’ We proberen niet alleen smaken te herdefiniëren, maar het hele productieproces. We gebruiken alleen biologische druiven voor de 80.000 flessen wijnen die we gaan produceren met behulp van de financiering. In één fles wijn van 0,75 cl gaat 1,2 kilo aan druiven, in totaal kopen we dus 1,2 * 80.000 = 96.000 kg fruit. Dat is goed voor de gezamenlijke zorg voor 20 hectare land. Door uitsluitend te werken met biologisch fruit, kopen doen we volgens TruePrice aan vijfmaal minder CO2 vervuiling (0,4 Kg CO2 per fles minder) dan een conventionele producent. Ons transport weegt daarentegen twee keer zoveel als bij een conventionele producent (0,05 Kg CO2 per fles meer). Als maatregel werken we aan efficiëntere en CO2-vriendelijker logistieke oplossingen. Zo rijden we alleen met volle trucks, waar mogelijk koelen we met zonne-energie en vervoeren we hopelijk in de nabije toekomst elektrisch. Tot slot hebben we als policy: geen distributie of verkoop buiten de eigen landsgrenzen. We sluiten onze productie af volgens het zero-waste principe. Van restanten, zoals de schillen en pitjes, wordt in samenwerking met Oedipus een bier gebrouwen en met The Stillery een grappa gemaakt. En natuurlijk maken we ook onze eigen Piquette. En wat er dan nog overblijft, gaat het naar de lokale varkensboer in Amsterdam-Noord. Onze filosofie Chateau Amsterdam is wat wij noemen een modern familiebedrijf. Jawel, onze wijn wordt geproduceerd door vader en zoon, maar onze filosofie gaat verder dan dat. Wat ons betreft, is iedereen familie die ons inspireert om het beste van onszelf te laten zien. Want wij geloven dat iets van waarde nooit gecreëerd wordt door één persoon en dat je het leven viert met zijn allen. Om deze reden willen we ook graag groeien. Als onze impact toeneemt (uiteraard op een winstgevende en kapitaalbewuste manier), geven we onszelf ook de kans om niet alleen ‘het beste wat we kunnen’ te zijn, maar daadwerkelijk op zoek te gaan naar ‘het beste dat er bestaat’. We hebben onszelf in het midden van een arena geplaatst die van oudsher wordt gedicteerd door dogma’s, tradities en zelfs wetten. Door het productieproces naar het centrum van de maatschappij te brengen, regelrecht naar de voordeur van de consument, hebben we een open veld gecreëerd waarin we weer mogen experimenteren met smaak, verpakkingen en ervaringen. Lees voordat u investeert de investmentsheet met alle details van de lening.

Al geïnvesteerd via crowdfunding? Beheer uw investeringen eenvoudig via Crowdfundpanel.
Projectnaam Chateau Amsterdam | Investeer in de eerste city winery van Nederland
Projectlink Ga naar project
Plaatsingsdatum 15-06-2020
Type financiering Lening
Streefbedrag € 200.000
Rente 6,00%
Looptijd (in maanden) 33 maanden
Branche Horeca
Organisatievorm Besloten Vennootschap
Ontwikkelfase Groei
Doel van investering Werkkapitaal

Chateau Amsterdam is de eerste city winery van Nederland. Biologische druiven uit Europa, wijn uit Amsterdam(-Noord). We brengen alle druivenrassen, landen en stijlen samen onder één dak. Dit stelt ons in staat om te kunnen innoveren en experimenteren met nieuwe smaken en ervaringen. Zo produceren we zowel klassiekers als moderne wijnen als piquette. Wat ooit begon als een passieproject tussen vader en zoon, werd al snel een avontuur voor velen. Na de opkomst van stedelijke bierbrouwerijen in Amsterdam, blijkt onze hoofdstad de uitverkoren plek voor een geslaagd experiment in de wijn. Met innovatie, duurzaamheid en kwaliteit als onze kernwaarden begonnen we in 2017 met een kleinschalige productie van slechts 5.000 flessen. Nu, drie jaar na dato, staan we aan de vooravond van de botteling van een bescheiden 40.000 flessen. Om onze groei door te zetten en om aan de vraag naar mooie, eerlijke en biologische wijn te voldoen willen dit jaar 40.000 flessen bottelen, en ons klaar maken voor de productie van 80.000 flessen volgend jaar. Hiervoor is werkkapitaal nodig. Een deel van de investering hebben we al bijeengebracht samen met de Vriendenclub van Chateau Amsterdam, een groep van 35 enthousiastelingen die onze onderneming een warm hart toedraagt en certificaten van aandelen bezit. Doe ook mee en investeer in de eerste biologische city winery van Nederland. Verstrek een lening tegen 8% rente (waarvan eenmalig 2% in wijnwaardebonnen) met een looptijd van 3 jaar. Samen pionieren, samen wijn maken - en vooral: samen van wijn genieten! Lees voordat u investeert de investmentsheet met alle details van de lening. Chateau Amsterdam in het kort In 2019 zijn er 14.000 flessen geproduceerd en maakten we 9 verschillende wijnen van 8 verschillende druivensoorten uit 4 verschillende landen. De totaalomzet in 2019 bedroeg €300.000, waarvan €100.000 in wijn Gemiddelde score op Vivino is een 3.9 van 5 (gebaseerd op 350+ recensies) Afzet via eigen webshop, 20 Amsterdamse restaurants en 10 Marqt vestigingen Chateau Amsterdam is niet alleen een wijnmakerij, maar ook een workspace voor creatieve professionals en een vergaderplek voor start-ups en bedrijven Sinds de lockdown groeit de online verkoop sterk en verkopen we gemiddeld 1-2 dozen per dag Wat gaan we concreet met de investering doen? De opgehaalde financiering wordt gebruikt als werkkapitaal voor het bottelen en verpakken van vintage 2019 en de productie van vintage 2020. Om beiden te realiseren hebben we €200.000 nodig. Het bottelen en verpakken van de vintage 2019: In onze winery hebben we nu wijn in de maak voor de volgende 40.000 flessen. Deze zullen gebotteld, gelabeld en klaar worden gemaakt voor de verkoop. De productie van de vintage 2020 : de samenwerking met de boeren, de inkoop van druiven, het vervoer en de productie van 80.000 flessen wijn worden met deze investering mogelijk gemaakt. (Het woord 'vintage' verwijst naar het jaar waarin de druiven voor een bepaalde wijn werden geoogst). Het team achter Chateau Amsterdam Remy Harrewijn is algemeen directeur en oprichter. Remy is 37 jaar oud en heeft een Master diploma Kunst & Economie. Voor Chateau was Remy oprichter en directeur van communicatiebureau Festina Amsterdam. Adam Dijkstra, is sinds 1 januari technisch directeur en eindverantwoordelijk voor de productie. Adam is 35 jaar oud en gediplomeerd oenoloog. Ook is Adam mede-eigenaar van wijndomein Colonjes en het WijnLab in Groesbeek. Tom Veugen, marketing directeur en partner sinds 2018. Tom is 33 jaar oud en heeft een bachelor diploma in Muziek. Tevens vader van een zoontje. Leonard van Buitenen, is sinds 1 mei horeca directeur en eindverantwoordelijk voor het proeflokaal en de winery als ontmoetingsplek. Leonard is 39 jaar oud en studeerde Algemene Cultuurwetenschappen in Rotterdam. Tevens organiseert hij de horeca bij Theaterfestival de Parade. Jos Harrewijn is wijnmaker en vader van Remy. Jos is 62 jaar oud en opgeleid vinoloog. In 2016 deed Jos een traineeship bij Alois Lageder in Südtirol, Italie. Naast het management team wordt Chateau Amsterdam bijgestaan door een driekoppige Raad van Advies bestaande uit Jenny Elissen, Joris Snelten en Gijs Kerbosch. Tevens worden de dagelijkse activiteiten ondersteund door een fijne groep medewerkers en vrijwilligers. Waarom onze wijnen bijzonder zijn We werken samen met zorgvuldig geselecteerde partners van Duitsland tot Spanje, en van Italië tot Frankrijk. Boeren, families en ondernemers die zorg dragen voor hun land, de planten, de oogst en hun mensen. Samen met de boer bepalen we een aantal zaken: hoe gaan we snoeien, hoe verzorgen we het land en wanneer gaan we oogsten. Eenmaal geplukt brengen wij de druiven onder geconditioneerde omstandigheden per vrachtauto naar Amsterdam. Uiteraard rijden we alleen volle trucks, en waar mogelijk koelen we met zonne-energie of rijden we zelfs elektrisch. Het transport is al onderdeel van het productieproces. Heel langzaam mag het fermentatieproces dus al starten, omdat we er zeker van zijn dat we enkel superfruit aan boord hebben. Bij binnenkomst doen we een laatste selectie, worden de druifjes ontsteelt en dan start de (spontane) fermentatie. Hierna worden de laatste aroma’s uit de schilletjes geperst en vervolgens maakt de wijn zich op voor een rijping van gemiddeld acht maanden op RVS of Franse eik. In onze productiefaciliteiten (sinds 2020 produceren we ook in Groesbeek) werken we alleen met organische additieven en zelfs het gebruik hiervan proberen we zoveel mogelijk te beperken. We zijn geïnspireerd door biodynamische methodes, en werken volgens de basisregels van biologische productie. In onze wijnen zijn we op zoek naar oorsprong en gelaagdheid, naar transparantie en crisp. We werken aan meerdere lijnen met ieder een eigen artistiek uitgangspunt. Onze moderne wijnen mogen verrassen en worden vaak met onconventionele technieken vervaardigt zoals het gebruik van spontane vergisting en amfora’s. Onze klassieke wijnen zijn veel meer terroirgedreven en een applaus aan de boer en het specifieke stukje Aarde dat ons dit fruit gegund heeft. En er zijn meer lijnen in ontwikkeling. Onze Impact SDG 12 ‘Verantwoorde consumptie en productie’ We proberen niet alleen smaken te herdefiniëren, maar het hele productieproces. We gebruiken alleen biologische druiven voor de 80.000 flessen wijnen die we gaan produceren met behulp van de financiering. In één fles wijn van 0,75 cl gaat 1,2 kilo aan druiven, in totaal kopen we dus 1,2 * 80.000 = 96.000 kg fruit. Dat is goed voor de gezamenlijke zorg voor 20 hectare land. Door uitsluitend te werken met biologisch fruit, kopen doen we volgens TruePrice aan vijfmaal minder CO2 vervuiling (0,4 Kg CO2 per fles minder) dan een conventionele producent. Ons transport weegt daarentegen twee keer zoveel als bij een conventionele producent (0,05 Kg CO2 per fles meer). Als maatregel werken we aan efficiëntere en CO2-vriendelijker logistieke oplossingen. Zo rijden we alleen met volle trucks, waar mogelijk koelen we met zonne-energie en vervoeren we hopelijk in de nabije toekomst elektrisch. Tot slot hebben we als policy: geen distributie of verkoop buiten de eigen landsgrenzen. We sluiten onze productie af volgens het zero-waste principe. Van restanten, zoals de schillen en pitjes, wordt in samenwerking met Oedipus een bier gebrouwen en met The Stillery een grappa gemaakt. En natuurlijk maken we ook onze eigen Piquette. En wat er dan nog overblijft, gaat het naar de lokale varkensboer in Amsterdam-Noord. Onze filosofie Chateau Amsterdam is wat wij noemen een modern familiebedrijf. Jawel, onze wijn wordt geproduceerd door vader en zoon, maar onze filosofie gaat verder dan dat. Wat ons betreft, is iedereen familie die ons inspireert om het beste van onszelf te laten zien. Want wij geloven dat iets van waarde nooit gecreëerd wordt door één persoon en dat je het leven viert met zijn allen. Om deze reden willen we ook graag groeien. Als onze impact toeneemt (uiteraard op een winstgevende en kapitaalbewuste manier), geven we onszelf ook de kans om niet alleen ‘het beste wat we kunnen’ te zijn, maar daadwerkelijk op zoek te gaan naar ‘het beste dat er bestaat’. We hebben onszelf in het midden van een arena geplaatst die van oudsher wordt gedicteerd door dogma’s, tradities en zelfs wetten. Door het productieproces naar het centrum van de maatschappij te brengen, regelrecht naar de voordeur van de consument, hebben we een open veld gecreëerd waarin we weer mogen experimenteren met smaak, verpakkingen en ervaringen. Lees voordat u investeert de investmentsheet met alle details van de lening.

Bron: Oneplanetcrowd d.d. 15-06-2020 Disclaimer: De beschrijving is letterlijk overgenomen van bovenstaande Bron en (eventueel) gecorrigeerd voor Persoonsgevens. Beek & Linden B.V. kan niet aansprakelijk worden gehouden voor de inhoud van deze beschrijving. Eigenaar van het project kan via Crowdfundmarkt een verzoek indienen om de beschrijving te verwijderen van deze pagina.

Platform Oneplanetcrowd
Platformlink Ga naar Oneplanetcrowd
Oprichtingsjaar platform 2012
Minimum investeringsbedrag € 250 per project
Investeringskosten Beheerkosten: 0,2% per kwartaal (0,8% op jaarbasis) over het uitstaande leenbedrag. Dit bedrag houdt Oneplanetcrowd in bij de aflossingen en rentebetalingen van ondernemers aan investeerders.

Lening - 5,10%

€7.000 / €35.000

Lenderspender

Lening - 7,50%

€131.200 / €160.000

Waardevoorjegeld

Lening - 7,50%

€116.048 / €163.448

Kapitaalopmaat

Lening - 4,50%

€102.974 / €239.474

Kapitaalopmaat

Lening - 8,00%

€16.415 / €74.615

Kapitaalopmaat

Lening - 5,00%

€76.467 / €246.667

Kapitaalopmaat

Lening - 6,50%

€0 / €131.000

Lendahand

Lening - 8,00%

€32.864 / €298.764

Kapitaalopmaat