Zelf geld lenen via crowdfunding?
  

Logo

Recensie HCN Er is sprake van een bestaande exploitatie met 2 ervaren ondernemers. De locatie en het concept beoordelen wij als goed. De exploitatie realiseert reeds een bedrijfseconomisch goed omzetniveau. Het te verstrekken leenbedrag met de daaraan gekoppelde zekerheden beoordelen wij als verantwoord. Op basis van de geprognosticeerde kasstroom is een vijf sterrenclassificatie naar onze mening te rechtvaardigen. Het concept De 80 Seafood & Wine wordt de opvolger van Vishandel Theo Schilder & Zn. Op 2 oktober 1984 is de viswinkel gestart en nu al 35 jaar een begrip in Enkhuizen en omstreken. Wat ooit begonnen is met een lichte vorm van horeca ondersteuning met 2 tafeltjes voor de deur, is heden ten dage uitgegroeid naar een viswinkel/-restaurant met 25 zitplaatsen binnen en 70 zitplaatsen op het terras. Inmiddels is de horeca “ondersteuning” de boventoon gaan voeren in ons bedrijf. Na een jaar voorbereiding hebben we besloten om dit als hoofdzaak te gaan voeren. Na een speurtocht zijn we uitgekomen bij E.S.T.I.D.A. Interieurdesign en Conceptontwikkeling. Samen zijn we tot een prachtig nieuw concept gekomen. De 80 Seafood & Wine is gelegen aan de oude haven in het hart van Enkhuizen, met (3 uur gratis) parkeergelegenheid voor de deur. De locatie is door zowel Heineken als Coca Cola bestempeld als een triple A locatie. Wat gaan wij doen? Al 35 jaar kopen wij zelf onze vis in bij de diverse visafslagen. Denk hierbij aan Den Helder, Den Oever, IJmuiden enz. Uiteraard blijven we dit doen. Vers kan voor ons niet vers genoeg zijn. Die dagverse vis komt in onze vitrine te liggen pal voor de keuken. U wijst de vis aan die u wilt en wij bereiden hem. We gaan ons daarbij ook richten op verse schaal- en schelpdieren. In onze regio is dat moeilijk te verkrijgen in een omtrek van plm. 20 km. Maar uiteraard is een ieder ook nog steeds welkom voor “gewoon” een portie kibbeling. Daarnaast gaan wij ons specialiseren in wijn, we gaan een uitgebreide wijnkaart voeren. Hierbij zal elke wijn niet alleen per fles, maar ook per glas te bestellen zijn. En een vers getapt Heineken biertje spreekt natuurlijk voor zich…. Na de verbouwing krijgen wij binnen 45 zitplaatsen en buiten op het terras 90 zitplaatsen. De ondernemers Jacco en Theo Schilder (vader en zoon). Jacco geboren en getogen op 50 meter afstand van het restaurant. Theo geboren in een ziekenhuisbedje te Hoorn maar na één nachtje verder getogen te Enkhuizen. Jacco heeft vanaf zijn 8e in de vis gewerkt, met 2 zomerperiodes achter de bar te hebben gestaan van Bar Dancing ’T Haventje in Enkhuizen. Al met al 42 jaar ervaring in de visbranche. Een betaalbare kwaliteit heeft bij ons altijd bovenaan gestaan Daar zullen we ook nooit concessies aan gaan doen. Gezien de trouwe klandizie onder de jaarlijks terugkerende toeristen (denk aan mensen die hun boot in Enkhuizen hebben liggen met een vaste ligplaats) denken wij dat we daar al 35 jaar in slagen. De slogan “wij willen geen drempel hebben in de zaak” is in al die jaren ook van toepassing geweest, en die zal ook na de verbouwing zeker intact blijven…. Waarom een naamswijziging? Omdat we vinden dat de naam Vishandel Theo Schilder & Zn te veel verbonden is (was) met onze viswinkel en niet meer geheel strookt met ons nieuwe idee. Vandaar de naam De 80 Seafood & Wine De naam De 80 is “onze” familienaam op Volendam, ooit afkomstig van de visbotter de VD 80 waar mijn opa zijn vader de eigenaar van was. We willen dus graag de nostalgie bewaren. De financiering De financiering is vooral bestemd voor de verbouwing en herinrichting. De totale financieringsbehoefte bedraagt afgerond € 410.000. De eigen inbreng inclusief BTW voorfinanciering bedraagt € 260.000. Het gewenste langlopende financieringsbedrag via crowdfunding bedraagt € 150.000, af te lossen in 48 maandelijkse termijnen. De vooruitzichten De omzet voor het 1e exploitatiejaar in de nieuwe opzet is begroot op € 638.000 met een netto winst voor belastingen van afgerond € 68.000 en een kasstroom van € 140.000. De daarop volgende jaren is een omzetgroei geprognosticeerd van respectievelijk 10% en 5%. De omzet zal daarmee conform verwachting in 2022 groeien naar een niveau van boven de € 700.000 met een kasstroom van € 170.000. De geprognotiseerde kasstroom is met afstrek van de privé-opnames ruim voldoende om aan de langlopende aflossingsverplichting te voldoen. Ratio's 2020 2021 Solvabiliteit 75,0% 73,4% Rentabiliteit 11,9% 11,6% Liquiditeit 1.27 2.05 De juridische structuur Crowdfunding Wij hebben bewust voor crowdfunding gekozen omdat we door middel van crowdfunding naamsbekendheid en ambassadeurs voor ons "nieuwe" bedrijf kunnen creëren. Crowdfunding bood ons de mogelijkheid om snel te kunnen schakelen. De beoordelaars van Horeca Crowdfunding Nederland denken actief mee in realisatie van onderscheidende concepten. Hun netwerk binnen de horeca is eveneens waardevol

Projectnaam De 80 Seafood & Wine
Projectlink Ga naar project
Plaatsingsdatum 23-10-2019
Type financiering Lening
Streefbedrag € 150.000
Rente 7,00%
Looptijd (in maanden) 48 maanden
Branche Horeca
Organisatievorm Vennootschap onder firma
Ontwikkelfase Volwassen
Doel van investering Objectfinanciering

Recensie HCN Er is sprake van een bestaande exploitatie met 2 ervaren ondernemers. De locatie en het concept beoordelen wij als goed. De exploitatie realiseert reeds een bedrijfseconomisch goed omzetniveau. Het te verstrekken leenbedrag met de daaraan gekoppelde zekerheden beoordelen wij als verantwoord. Op basis van de geprognosticeerde kasstroom is een vijf sterrenclassificatie naar onze mening te rechtvaardigen. Het concept De 80 Seafood & Wine wordt de opvolger van Vishandel Theo Schilder & Zn. Op 2 oktober 1984 is de viswinkel gestart en nu al 35 jaar een begrip in Enkhuizen en omstreken. Wat ooit begonnen is met een lichte vorm van horeca ondersteuning met 2 tafeltjes voor de deur, is heden ten dage uitgegroeid naar een viswinkel/-restaurant met 25 zitplaatsen binnen en 70 zitplaatsen op het terras. Inmiddels is de horeca “ondersteuning” de boventoon gaan voeren in ons bedrijf. Na een jaar voorbereiding hebben we besloten om dit als hoofdzaak te gaan voeren. Na een speurtocht zijn we uitgekomen bij E.S.T.I.D.A. Interieurdesign en Conceptontwikkeling. Samen zijn we tot een prachtig nieuw concept gekomen. De 80 Seafood & Wine is gelegen aan de oude haven in het hart van Enkhuizen, met (3 uur gratis) parkeergelegenheid voor de deur. De locatie is door zowel Heineken als Coca Cola bestempeld als een triple A locatie. Wat gaan wij doen? Al 35 jaar kopen wij zelf onze vis in bij de diverse visafslagen. Denk hierbij aan Den Helder, Den Oever, IJmuiden enz. Uiteraard blijven we dit doen. Vers kan voor ons niet vers genoeg zijn. Die dagverse vis komt in onze vitrine te liggen pal voor de keuken. U wijst de vis aan die u wilt en wij bereiden hem. We gaan ons daarbij ook richten op verse schaal- en schelpdieren. In onze regio is dat moeilijk te verkrijgen in een omtrek van plm. 20 km. Maar uiteraard is een ieder ook nog steeds welkom voor “gewoon” een portie kibbeling. Daarnaast gaan wij ons specialiseren in wijn, we gaan een uitgebreide wijnkaart voeren. Hierbij zal elke wijn niet alleen per fles, maar ook per glas te bestellen zijn. En een vers getapt Heineken biertje spreekt natuurlijk voor zich…. Na de verbouwing krijgen wij binnen 45 zitplaatsen en buiten op het terras 90 zitplaatsen. De ondernemers Jacco en Theo Schilder (vader en zoon). Jacco geboren en getogen op 50 meter afstand van het restaurant. Theo geboren in een ziekenhuisbedje te Hoorn maar na één nachtje verder getogen te Enkhuizen. Jacco heeft vanaf zijn 8e in de vis gewerkt, met 2 zomerperiodes achter de bar te hebben gestaan van Bar Dancing ’T Haventje in Enkhuizen. Al met al 42 jaar ervaring in de visbranche. Een betaalbare kwaliteit heeft bij ons altijd bovenaan gestaan Daar zullen we ook nooit concessies aan gaan doen. Gezien de trouwe klandizie onder de jaarlijks terugkerende toeristen (denk aan mensen die hun boot in Enkhuizen hebben liggen met een vaste ligplaats) denken wij dat we daar al 35 jaar in slagen. De slogan “wij willen geen drempel hebben in de zaak” is in al die jaren ook van toepassing geweest, en die zal ook na de verbouwing zeker intact blijven…. Waarom een naamswijziging? Omdat we vinden dat de naam Vishandel Theo Schilder & Zn te veel verbonden is (was) met onze viswinkel en niet meer geheel strookt met ons nieuwe idee. Vandaar de naam De 80 Seafood & Wine De naam De 80 is “onze” familienaam op Volendam, ooit afkomstig van de visbotter de VD 80 waar mijn opa zijn vader de eigenaar van was. We willen dus graag de nostalgie bewaren. De financiering De financiering is vooral bestemd voor de verbouwing en herinrichting. De totale financieringsbehoefte bedraagt afgerond € 410.000. De eigen inbreng inclusief BTW voorfinanciering bedraagt € 260.000. Het gewenste langlopende financieringsbedrag via crowdfunding bedraagt € 150.000, af te lossen in 48 maandelijkse termijnen. De vooruitzichten De omzet voor het 1e exploitatiejaar in de nieuwe opzet is begroot op € 638.000 met een netto winst voor belastingen van afgerond € 68.000 en een kasstroom van € 140.000. De daarop volgende jaren is een omzetgroei geprognosticeerd van respectievelijk 10% en 5%. De omzet zal daarmee conform verwachting in 2022 groeien naar een niveau van boven de € 700.000 met een kasstroom van € 170.000. De geprognotiseerde kasstroom is met afstrek van de privé-opnames ruim voldoende om aan de langlopende aflossingsverplichting te voldoen. Ratio's 2020 2021 Solvabiliteit 75,0% 73,4% Rentabiliteit 11,9% 11,6% Liquiditeit 1.27 2.05 De juridische structuur Crowdfunding Wij hebben bewust voor crowdfunding gekozen omdat we door middel van crowdfunding naamsbekendheid en ambassadeurs voor ons "nieuwe" bedrijf kunnen creëren. Crowdfunding bood ons de mogelijkheid om snel te kunnen schakelen. De beoordelaars van Horeca Crowdfunding Nederland denken actief mee in realisatie van onderscheidende concepten. Hun netwerk binnen de horeca is eveneens waardevol

Bron: Horecacrowdfunding d.d. 23-10-2019 Disclaimer: De beschrijving is letterlijk overgenomen van bovenstaande Bron en (eventueel) gecorrigeerd voor Persoonsgevens. Beek & Linden B.V. kan niet aansprakelijk worden gehouden voor de inhoud van deze beschrijving. Eigenaar van het project kan via Crowdfundmarkt een verzoek indienen om de beschrijving te verwijderen van deze pagina.

Platform Horecacrowdfunding
Platformlink Ga naar Horecacrowdfunding
Oprichtingsjaar platform 2013
Minimum investeringsbedrag € 250 per project
Investeringskosten Eenmalige bemiddelingsfee 1,0% van uw investering

Lening - 7,50%

€0 / €60.000

Capital Circle

Lening - 5,10%

€7.000 / €35.000

Lenderspender

Lening - 5,00%

€400.000 / €500.000

Lendahand

Lening - 5,00%

€70.380 / €153.000

Geldvoorelkaar

Lening - 8,50%

€0 / €175.000

Kapitaalopmaat

Aandelen

€142.500 / €150.000

Symbid

Lening - 6,20%

€105.000 / €750.000

Geldvoorelkaar

Lening - 8,00%

€41.820 / €82.000

Geldvoorelkaar