Hulp nodig bij uw zakelijke financiering?
  

Logo

De ondernemers hebben veel horeca-ervaring en daarnaast is er de laatste jaren ook ondernemerservaring opgebouwd. De exploitatie heeft reeds een trackrecord opgebouwd. De locatie beoordelen wij als aantrekkelijk evenals de huursom. Een vier sterrenclassificatie is naar onze mening te rechtvaardigen. HCN neemt verpanding op de inventaris en beide ondernemers tekenen hoofdelijk mee. Maatregelen m.b.t. Corona: Bij de totstandkoming van de prognoses is rekening gehouden met worst case omzet over de aankomende periode. De ondernemers zijn zeer actief met omzetverhogende activiteiten zoals uitbreiding van de service (bezorging en terras met bediening). Het cafetaria segment heeft nagenoeg niet te lijden onder de huidige maatregelen. De ondernemers besparen t.o.v de vorige eigenaar veel op de personeelskosten aangezien ze beide meer dan fulltime zullen gaan werken in de cafetaria. Het concept In het centrum van het Friese watersportdorp Grou is Snackbar De Roef gevestigd. De Roef ligt op 100 meter van de zeer druk bezochte jachthaven. Vanwege de ligging van Grou trekken veel toeristen in de zomer naar dit dorp aan het Friese Pikmeer. Het (binnenlandse) toerisme is erg groot in Grou door zowel de 'eigen' Friezen als watersporttoeristen uit de rest van Nederland en tevens uit Duitsland. Snackbar De Roef is al tientallen jaren een begrip in Grou. Het is de uitgesproken plek voor het nuttigen van heerlijk softijs en snacks. Snackbar De Roef heeft een uitgebreide menukaart met snackkeuzes voor iedereen. Naast afhaal van deze gerechten bezorgd De Roef sinds 1 mei jongstleden ook maaltijden aan huis en bij bedrijven in de regio Grou. Vanaf 1 juni aanstaande zal het assortiment worden aangevuld met een variatie van belegde broodjes. Het terras van Snackbar De Roef, dat zich bevindt aan beide kanten van De Hoofdstraat, is voorzien van nieuwe tafels en stoelen. Dit terras in het centrum is bij uitstek de plek om even een ijsje te nuttigen, te genieten van een heerlijke lunch of een frietje met snack maar ook om in de zomeravonden een bittergarnituur te consumeren. Snackbar De Roef is open voor jong en oud van ’s ochtends 10.00 uur voor een koffie met oranjekoek, in de middag voor een heerlijke lunch, ’s avond een compleet menu of om de dag af te sluiten met variatie van heerlijke bittergarnituren. De ondernemers Leevie Keijzer komt uit een Friese familie en is geboren in de Friese hoofdstad Leeuwarden. Vanaf zijn 13e is hij werkzaam in de horeca. Van afwashulp in restaurants tot achtereenvolgens bedrijfsleider van een brasserie, manager van de beste club van Nederland, Club Noa en manager van Café de Nachtwacht, allemaal in Leeuwarden. Het horecabloed stroomt bij Leevie al jaren door zijn aderen. 1 mei jongstleden is zijn droom, een eigen horecazaak, uitgekomen en hij zal er dan ook alles aan doen om van Snackbar De Roef een vooruitstrevende, gezellige, hygiënische, maar vooral winstgevende zaak te maken. Wietse Rosier is tevens geboren in Friesland, opgegroeid in Anjum en nu ook, net als zijn compagnon, woonachtig in Leeuwarden. Met werkervaringen als snackbarmedewerker bij Landal is de Friese jonge ondernemer erg op zijn plek in Snackbar De Roef. Naast snackbar werkervaringen is Wietse ook erg actief geweest in de horeca als hoofd barman van een hotel-restaurant en als manager van Café de Nachtwacht. Tevens heeft hij als DJ menigeen doen dansen tot in de vroege uurtjes. Wietse is erg gemotiveerd om van Snackbar De Roef een top zaak te maken. Beide ondernemers zijn gedreven door passie, inzettingsvermogen, hard werken, maar ook vooral om te doen waar je goed in bent en daar geluk en plezier uit te halen. Kortom een perfect duo om Snackbar De Roef naar een hoger niveau te brengen. De ondernemers zijn al enkele jaren compagnons als leverancier van cilinders en feestdrankjes aan de horeca. Door de huidige marktomstandigheden hebben zij de stap gemaakt naar de aankoop van deze cafetaria. De financiering De financiering van € 60.000 is bedoeld voor de herfinanciering van de overname van goodwill en inventaris, investering in bezorgfietsen, het nieuwe terras en een deel verbouwing en metamorfose. Tot op heden zijn de investeringen via eigen middelen gefinancierd en via derden. Hiermee kon de overname van de onderneming in per 1 april jl. reeds gerealiseerd worden. De totale financieringsbehoefte (inclusief overname) bedraagt afgerond € 84.000. De eigen inbreng is € 24.000. De resterende financieringsbehoefte komt daarmee uit op € 60.000. De vooruitzichten De geprognosticeerde worst case omzet is mede gebaseerd op de gerealiseerde omzetten over de afgelopen jaren. De investeringen in bezorgfietsen en het terras zullen naar alle waarschijnlijkheid resulteren in een omzetstijging t.o.v. de huidige omzetten. De geprognosticeerde worst case omzet voor 2020 bedraagt afgerond € 164.000 met een EBITDA van afgerond € 47.500 en een kasstroom van € 45.000. Naar verwachting zal de worst case omzet het komende jaar stijgen naar een niveau van € 208.000 met een EBITDA van afgerond € 61.500 en een kasstroom van € 59.000. De kasstroom is ruim voldoende voor de langlopende financieringsverplichtingen. Ratio's Opening 2020 Solvabiliteit 29,4% 51,4% Rentabiliteit nvt 36,0% Liquiditeit 1.11 1.25 Juridische structuur Crowdfunding Deze manier van financieren is volgens ons de perfecte manier om uit Snackbar De Roef het beste te halen en het naar het hoogst haalbare niveau te brengen. Door middel van crowdfunding denken wij dat wij ambassadeurs kunnen creëren voor Snackbar De Roef. Deze vorm van betrokkenheid stellen wij zeer op prijs, wij zijn dan ook van mening dat een zaak zonder betrokkenheid geen kans heeft. Deze betrokkenheid kan nooit gecreëerd worden wanneer er geld bij een bank zal worden geleend. Door middel van crowdfunding weten de investeerders en dus de ambassadeurs van onze snackbar precies wat er speelt in ons bedrijf. Dat heb je bij een bankfinanciering nooit. Dit terwijl wij juist streven naar transparantie in onze zaak.

Al geïnvesteerd via crowdfunding? Beheer uw investeringen eenvoudig via Crowdfundpanel.
Projectnaam De Roef Grou
Projectlink Ga naar project
Plaatsingsdatum 20-05-2020
Type financiering Lening
Streefbedrag € 60.000
Rente 7,00%
Looptijd (in maanden) 36 maanden
Branche Horeca
Organisatievorm Vennootschap onder firma
Ontwikkelfase Start-up
Doel van investering Herfinanciering

De ondernemers hebben veel horeca-ervaring en daarnaast is er de laatste jaren ook ondernemerservaring opgebouwd. De exploitatie heeft reeds een trackrecord opgebouwd. De locatie beoordelen wij als aantrekkelijk evenals de huursom. Een vier sterrenclassificatie is naar onze mening te rechtvaardigen. HCN neemt verpanding op de inventaris en beide ondernemers tekenen hoofdelijk mee. Maatregelen m.b.t. Corona: Bij de totstandkoming van de prognoses is rekening gehouden met worst case omzet over de aankomende periode. De ondernemers zijn zeer actief met omzetverhogende activiteiten zoals uitbreiding van de service (bezorging en terras met bediening). Het cafetaria segment heeft nagenoeg niet te lijden onder de huidige maatregelen. De ondernemers besparen t.o.v de vorige eigenaar veel op de personeelskosten aangezien ze beide meer dan fulltime zullen gaan werken in de cafetaria. Het concept In het centrum van het Friese watersportdorp Grou is Snackbar De Roef gevestigd. De Roef ligt op 100 meter van de zeer druk bezochte jachthaven. Vanwege de ligging van Grou trekken veel toeristen in de zomer naar dit dorp aan het Friese Pikmeer. Het (binnenlandse) toerisme is erg groot in Grou door zowel de 'eigen' Friezen als watersporttoeristen uit de rest van Nederland en tevens uit Duitsland. Snackbar De Roef is al tientallen jaren een begrip in Grou. Het is de uitgesproken plek voor het nuttigen van heerlijk softijs en snacks. Snackbar De Roef heeft een uitgebreide menukaart met snackkeuzes voor iedereen. Naast afhaal van deze gerechten bezorgd De Roef sinds 1 mei jongstleden ook maaltijden aan huis en bij bedrijven in de regio Grou. Vanaf 1 juni aanstaande zal het assortiment worden aangevuld met een variatie van belegde broodjes. Het terras van Snackbar De Roef, dat zich bevindt aan beide kanten van De Hoofdstraat, is voorzien van nieuwe tafels en stoelen. Dit terras in het centrum is bij uitstek de plek om even een ijsje te nuttigen, te genieten van een heerlijke lunch of een frietje met snack maar ook om in de zomeravonden een bittergarnituur te consumeren. Snackbar De Roef is open voor jong en oud van ’s ochtends 10.00 uur voor een koffie met oranjekoek, in de middag voor een heerlijke lunch, ’s avond een compleet menu of om de dag af te sluiten met variatie van heerlijke bittergarnituren. De ondernemers Leevie Keijzer komt uit een Friese familie en is geboren in de Friese hoofdstad Leeuwarden. Vanaf zijn 13e is hij werkzaam in de horeca. Van afwashulp in restaurants tot achtereenvolgens bedrijfsleider van een brasserie, manager van de beste club van Nederland, Club Noa en manager van Café de Nachtwacht, allemaal in Leeuwarden. Het horecabloed stroomt bij Leevie al jaren door zijn aderen. 1 mei jongstleden is zijn droom, een eigen horecazaak, uitgekomen en hij zal er dan ook alles aan doen om van Snackbar De Roef een vooruitstrevende, gezellige, hygiënische, maar vooral winstgevende zaak te maken. Wietse Rosier is tevens geboren in Friesland, opgegroeid in Anjum en nu ook, net als zijn compagnon, woonachtig in Leeuwarden. Met werkervaringen als snackbarmedewerker bij Landal is de Friese jonge ondernemer erg op zijn plek in Snackbar De Roef. Naast snackbar werkervaringen is Wietse ook erg actief geweest in de horeca als hoofd barman van een hotel-restaurant en als manager van Café de Nachtwacht. Tevens heeft hij als DJ menigeen doen dansen tot in de vroege uurtjes. Wietse is erg gemotiveerd om van Snackbar De Roef een top zaak te maken. Beide ondernemers zijn gedreven door passie, inzettingsvermogen, hard werken, maar ook vooral om te doen waar je goed in bent en daar geluk en plezier uit te halen. Kortom een perfect duo om Snackbar De Roef naar een hoger niveau te brengen. De ondernemers zijn al enkele jaren compagnons als leverancier van cilinders en feestdrankjes aan de horeca. Door de huidige marktomstandigheden hebben zij de stap gemaakt naar de aankoop van deze cafetaria. De financiering De financiering van € 60.000 is bedoeld voor de herfinanciering van de overname van goodwill en inventaris, investering in bezorgfietsen, het nieuwe terras en een deel verbouwing en metamorfose. Tot op heden zijn de investeringen via eigen middelen gefinancierd en via derden. Hiermee kon de overname van de onderneming in per 1 april jl. reeds gerealiseerd worden. De totale financieringsbehoefte (inclusief overname) bedraagt afgerond € 84.000. De eigen inbreng is € 24.000. De resterende financieringsbehoefte komt daarmee uit op € 60.000. De vooruitzichten De geprognosticeerde worst case omzet is mede gebaseerd op de gerealiseerde omzetten over de afgelopen jaren. De investeringen in bezorgfietsen en het terras zullen naar alle waarschijnlijkheid resulteren in een omzetstijging t.o.v. de huidige omzetten. De geprognosticeerde worst case omzet voor 2020 bedraagt afgerond € 164.000 met een EBITDA van afgerond € 47.500 en een kasstroom van € 45.000. Naar verwachting zal de worst case omzet het komende jaar stijgen naar een niveau van € 208.000 met een EBITDA van afgerond € 61.500 en een kasstroom van € 59.000. De kasstroom is ruim voldoende voor de langlopende financieringsverplichtingen. Ratio's Opening 2020 Solvabiliteit 29,4% 51,4% Rentabiliteit nvt 36,0% Liquiditeit 1.11 1.25 Juridische structuur Crowdfunding Deze manier van financieren is volgens ons de perfecte manier om uit Snackbar De Roef het beste te halen en het naar het hoogst haalbare niveau te brengen. Door middel van crowdfunding denken wij dat wij ambassadeurs kunnen creëren voor Snackbar De Roef. Deze vorm van betrokkenheid stellen wij zeer op prijs, wij zijn dan ook van mening dat een zaak zonder betrokkenheid geen kans heeft. Deze betrokkenheid kan nooit gecreëerd worden wanneer er geld bij een bank zal worden geleend. Door middel van crowdfunding weten de investeerders en dus de ambassadeurs van onze snackbar precies wat er speelt in ons bedrijf. Dat heb je bij een bankfinanciering nooit. Dit terwijl wij juist streven naar transparantie in onze zaak.

Bron: Horecacrowdfunding d.d. 20-05-2020 Disclaimer: De beschrijving is letterlijk overgenomen van bovenstaande Bron en (eventueel) gecorrigeerd voor Persoonsgevens. Beek & Linden B.V. kan niet aansprakelijk worden gehouden voor de inhoud van deze beschrijving. Eigenaar van het project kan via Crowdfundmarkt een verzoek indienen om de beschrijving te verwijderen van deze pagina.

Platform Horecacrowdfunding
Platformlink Ga naar Horecacrowdfunding
Oprichtingsjaar platform 2013
Minimum investeringsbedrag € 250 per project
Investeringskosten Eenmalige bemiddelingsfee 1,0% van uw investering

Lening - 7,00%

€94.816 / €249.516

Kapitaalopmaat

Lening - 6,50%

€344.214 / €435.714

Kapitaalopmaat

Lening - 5,00%

€89.652 / €298.841

Kapitaalopmaat

Lening - 6,00%

€790.000 / €1.000.000

Geldvoorelkaar

Lening - 4,25%

€0 / €32.350

Lendahand

Lening - 6,50%

€507.350 / €695.000

Geldvoorelkaar

Lening - 4,00%

€280.000 / €350.000

Lendahand