Zelf op zoek naar financiering?
  

Logo

Recensie HCN: de ondernemer is eerder een financiering aangegaan bij ons platform en heeft daarbij al een positief track record opgebouwd. De nieuwe investeringen beoordelen wij als verantwoord. De nieuwe financieringslasten zullen in lijn liggen met de huidige financieringslasten. HCN heeft de verpanding op de inventaris en er is uiteraard sprake van hoofdelijke aansprakelijkheid. De Saeck is gevestigd aan de hoofdstraat van de wijk Ginneken. Deze oude dorpskern staat bekend om de horeca en is in Breda het belangrijkste alternatief voor het centrum. De restaurants, café’s en winkels in ‘het Ginneken’ – zoals Bredanaars het zeggen – trekken over het algemeen een wat ouder publiek (40+) met een bovengemiddeld inkomen. In het Ginneken zijn veel bedrijven gevestigd uit de creatieve industrie en de zakelijke dienstverlening. Het concept draait om biologische ingrediënten, streekproducten en creatieve gerechten. Wat wordt een avondje in de vernieuwde “De Saeck” Wij verwelkomen u met een huisgemaakte limoncello met biologische prosecco in combinatie met een leuke bite. Daarna een 3D geprinte amuse, waarmee we op bijzondere wijze de toon aangeven van het diner. U maakt uw eigen keuzes van het menu, waarbij we u gaan verrassen met bijzondere smaakcombinaties. We sluiten de avond af u met een feelgood kopje koffie op basis van biologische bonen (van de winst slaat de non-profit leverancier waterputten in Afrika en Azië). Alles wat wij u serveren is huisgemaakt, tot aan het kruidige pepermuntje dat we bij vertrek aanbieden. De ondernemer Daan Hoogeveen is opgeleid als zelfstandig kok. Daarnaast heeft hij opleidingen gedaan in horeca-management en ondernemerschap. Als freelance kok heeft hij in veel steden en bij veel restaurants ervaring opgedaan. Op zoek naar inspiratie ging hij tweemaal de wereld rond. Ook werkte hij tweemaal op de Olympische Spelen en tweemaal op een cruiseschip. In 2008 was de tijd rijp voor een eigen onderneming. Eerst catering, toen een restaurant in Etten-Leur en daarna in 2015 de overstap naar De Saeck. De Saeck is nu ruim twee jaar geopend. Kortom: gedegen opleiding, originele visie, 20 jaar horeca-ervaring, 10 jaar ondernemerschap. De financiering De financiering is bedoeld voor herfinanciering van de eerder gedane succesvolle crowdfunding via dit platform. Tevens zal de financiering aangewend worden voor verbouwingen, marketing, apparatuur en voorfinanciering BTW. Bij een succesvolle financiering zal het resterende deel van de eerdere crowdfunding financiering vervroegd worden afgelost. De boekwaarde van huidige activa bedraagt afgerond € 120.000, het risicodragend vermogen is afgerond € 40.000. Het gewenste langlopende financieringsbedrag bedraagt € 110.000, af te lossen in 48 maandelijkse termijnen. De vooruitzichten Er liggen mooie kansen om de omzet van De Saeck te verhogen. Daan Hoogeveen heeft plannen uitgewerkt om de keuken te innoveren, de capaciteit te vergroten en de doelgroep te verbreden. Met de de investering zal restaurant De Saeck: •Grotere capaciteit krijgen en bijvoorbeeld groepen een eigen ruimte kunnen bieden. •Openingstijden verruimen. De Saeck zal ook voor de lunch open gaan. •Innoveren middels 3D food printing. •De marketingtools professionaliseren. In 2015 en 2016 is een netto-omzet gerealiseerd respectievelijk € 206.000 en € 366.000, in 2017 zal de netto-omzet uit gaan komen op € 370.000. Met de beoogde investeringen zal deze omzet in 2018 kunnen stijgen tot € 460.000. Crowdfunding Dit is de tweede keer dat Daan Hoogeveen samenwerking zoekt met Horeca Crowdfunding Nederland. De eerste investeringsronde, in 2015 bij overname van De Saeck, is voor alle partijen goed bevallen. Daan ziet het liefst investeerders die betrokken zijn bij en geloven in zijn visie. Incentives Bij investeringen vanaf € 1.000,-, ontvangt u een member-card geldig voor 2 jaar. De member-card biedt vele voordelen: • altijd een 3-gangenmenu met ca. 45% korting en water van het huis. De member-card is geldig voor het gehele gezelschap!! • U heeft voorrang bij het reserveren met feest- en andere drukke dagen, waarbij u als eerste uitgenodigd wordt om te kunnen reserveren. • U kunt met deze kaart uw speciale wensen aangeven en bijvoorbeeld uw favoriete plek reserveren • Als u als card-member jarig bent, mag u in de week dat u jarig bent GRATIS komen dineren! (geldt alleen voor de jarige)

Al geïnvesteerd via crowdfunding? Beheer uw investeringen eenvoudig via Crowdfundpanel.
Projectnaam De Saeck Breda
Projectlink Ga naar project
Plaatsingsdatum 21-12-2017
Type financiering Lening
Streefbedrag € 110.000
Rente 8,00%
Looptijd (in maanden) 48 maanden
Branche Horeca
Organisatievorm Eenmanszaak
Ontwikkelfase Volwassen
Doel van investering Herfinanciering

Recensie HCN: de ondernemer is eerder een financiering aangegaan bij ons platform en heeft daarbij al een positief track record opgebouwd. De nieuwe investeringen beoordelen wij als verantwoord. De nieuwe financieringslasten zullen in lijn liggen met de huidige financieringslasten. HCN heeft de verpanding op de inventaris en er is uiteraard sprake van hoofdelijke aansprakelijkheid. De Saeck is gevestigd aan de hoofdstraat van de wijk Ginneken. Deze oude dorpskern staat bekend om de horeca en is in Breda het belangrijkste alternatief voor het centrum. De restaurants, café’s en winkels in ‘het Ginneken’ – zoals Bredanaars het zeggen – trekken over het algemeen een wat ouder publiek (40+) met een bovengemiddeld inkomen. In het Ginneken zijn veel bedrijven gevestigd uit de creatieve industrie en de zakelijke dienstverlening. Het concept draait om biologische ingrediënten, streekproducten en creatieve gerechten. Wat wordt een avondje in de vernieuwde “De Saeck” Wij verwelkomen u met een huisgemaakte limoncello met biologische prosecco in combinatie met een leuke bite. Daarna een 3D geprinte amuse, waarmee we op bijzondere wijze de toon aangeven van het diner. U maakt uw eigen keuzes van het menu, waarbij we u gaan verrassen met bijzondere smaakcombinaties. We sluiten de avond af u met een feelgood kopje koffie op basis van biologische bonen (van de winst slaat de non-profit leverancier waterputten in Afrika en Azië). Alles wat wij u serveren is huisgemaakt, tot aan het kruidige pepermuntje dat we bij vertrek aanbieden. De ondernemer Daan Hoogeveen is opgeleid als zelfstandig kok. Daarnaast heeft hij opleidingen gedaan in horeca-management en ondernemerschap. Als freelance kok heeft hij in veel steden en bij veel restaurants ervaring opgedaan. Op zoek naar inspiratie ging hij tweemaal de wereld rond. Ook werkte hij tweemaal op de Olympische Spelen en tweemaal op een cruiseschip. In 2008 was de tijd rijp voor een eigen onderneming. Eerst catering, toen een restaurant in Etten-Leur en daarna in 2015 de overstap naar De Saeck. De Saeck is nu ruim twee jaar geopend. Kortom: gedegen opleiding, originele visie, 20 jaar horeca-ervaring, 10 jaar ondernemerschap. De financiering De financiering is bedoeld voor herfinanciering van de eerder gedane succesvolle crowdfunding via dit platform. Tevens zal de financiering aangewend worden voor verbouwingen, marketing, apparatuur en voorfinanciering BTW. Bij een succesvolle financiering zal het resterende deel van de eerdere crowdfunding financiering vervroegd worden afgelost. De boekwaarde van huidige activa bedraagt afgerond € 120.000, het risicodragend vermogen is afgerond € 40.000. Het gewenste langlopende financieringsbedrag bedraagt € 110.000, af te lossen in 48 maandelijkse termijnen. De vooruitzichten Er liggen mooie kansen om de omzet van De Saeck te verhogen. Daan Hoogeveen heeft plannen uitgewerkt om de keuken te innoveren, de capaciteit te vergroten en de doelgroep te verbreden. Met de de investering zal restaurant De Saeck: •Grotere capaciteit krijgen en bijvoorbeeld groepen een eigen ruimte kunnen bieden. •Openingstijden verruimen. De Saeck zal ook voor de lunch open gaan. •Innoveren middels 3D food printing. •De marketingtools professionaliseren. In 2015 en 2016 is een netto-omzet gerealiseerd respectievelijk € 206.000 en € 366.000, in 2017 zal de netto-omzet uit gaan komen op € 370.000. Met de beoogde investeringen zal deze omzet in 2018 kunnen stijgen tot € 460.000. Crowdfunding Dit is de tweede keer dat Daan Hoogeveen samenwerking zoekt met Horeca Crowdfunding Nederland. De eerste investeringsronde, in 2015 bij overname van De Saeck, is voor alle partijen goed bevallen. Daan ziet het liefst investeerders die betrokken zijn bij en geloven in zijn visie. Incentives Bij investeringen vanaf € 1.000,-, ontvangt u een member-card geldig voor 2 jaar. De member-card biedt vele voordelen: • altijd een 3-gangenmenu met ca. 45% korting en water van het huis. De member-card is geldig voor het gehele gezelschap!! • U heeft voorrang bij het reserveren met feest- en andere drukke dagen, waarbij u als eerste uitgenodigd wordt om te kunnen reserveren. • U kunt met deze kaart uw speciale wensen aangeven en bijvoorbeeld uw favoriete plek reserveren • Als u als card-member jarig bent, mag u in de week dat u jarig bent GRATIS komen dineren! (geldt alleen voor de jarige)

Bron: Horecacrowdfunding d.d. 21-12-2017 Disclaimer: De beschrijving is letterlijk overgenomen van bovenstaande Bron en (eventueel) gecorrigeerd voor Persoonsgevens. Beek & Linden B.V. kan niet aansprakelijk worden gehouden voor de inhoud van deze beschrijving. Eigenaar van het project kan via Crowdfundmarkt een verzoek indienen om de beschrijving te verwijderen van deze pagina.

Platform Horecacrowdfunding
Platformlink Ga naar Horecacrowdfunding
Oprichtingsjaar platform 2013
Minimum investeringsbedrag € 250 per project
Investeringskosten Eenmalige bemiddelingsfee 1,0% van uw investering

Lening - 8,00%

€86.900 / €110.000

Capital Circle

Lening - 5,10%

€7.000 / €35.000

Lenderspender

Lening - 8,25%

€103.500 / €225.000

Waardevoorjegeld

Lening - 5,50%

€0 / €75.000

Geldvoorelkaar

Converteerbare lening

€139.200 / €290.000

Symbid

Aandelen

€142.500 / €150.000

Symbid