Zelf op zoek naar financiering?
  

Logo

Recensie HCN: de ondernemers hebben bovengemiddelde horeca- en ondernemerservaring. De locatie beoordelen wij als aantrekkelijk, en de overname- en huursom zijn bedrijfseconomisch verantwoord. Naar onze mening is derhalve een 5 sterren classificatie te rechtvaardigen. De Nederlandse Horeca Maatschappij (NHM) NHM exploiteert​ ​reeds​ vijf ​horeca-exploitaties​ ​in​ ​Nederland:​ ​Street​ ​Art​ ​Restaurant​ ​De​ ​Bajes​ ​op​ ​het​ ​Rembrandtplein​ ​te Amsterdam,​ ​Flinders​ ​Café​ ​Restaurant​ ​in​ ​Groningen​ ​en​ ​Hilversum,​ ​Wolter​ ​Wolthers​ ​Discobar​ ​in​ ​Groningen​ ​en cocktailbar​ ​Manuel​ ​Menitez​ ​te​ ​Groningen.​ ​De​ ​organisatie​ ​is​ ​succesvol​ ​en​ ​bedrijfseconomisch gezond. De onderneming Moodboard Horeca Crowdfunding El Santo ​​wordt​ ​een​ ​restaurant​ ​in​ ​Latijns​ ​Amerikaanse​ ​setting, gevestigd aan de Oosterstraat op slechts 100 meter van de Grote Markt. ​ ​Casual​ ​dining.​ ​Plek​ ​voor​ ​100 personen.​ ​Taco’s,​ ​burrito’s,​ ​taco’s,​ ​quesadilla’s​ ​en​ ​nacho’s​ ​uit​ ​eigen​ ​huis.​ ​Een​ ​burger​ ​en​ ​stoere​ ​steak​ ​voor​ ​de liefhebber.​ ​Cocktails,​ ​tequila,​ ​mezcal,​ ​cuba​ ​libres​ ​en​ ​desperado’s.​ ​Spannend,​ ​betaalbaar,​ ​lekker​ ​en​ ​goed. De prijzen van hoofdgerechten​ liggen tussen slechts ​​€10​ ​en​ €​15​ (exclusief​ ​bijgerechten).​ ​Studenten​ ​vormen ​de​ ​belangrijkste​ ​doelgroep. El Santo is dagelijks​ ​geopend​ ​tussen​ ​17.00​ ​uur​ ​en​ ​01.00​ ​uur en bezorgt ​ ook​ ​op​ ​locatie​ ​via​ ​partners. Het​ ​decor wordt​ ​spannend,​ ​kleurrijk,​ ​stoer​ ​en​ ​kwalitatief​ ​hoogwaardig.​ ​De​ ​sfeer​ ​wordt​ ​warm,​ ​urban,​ ​vrolijk​ ​en​ ​bruisend. Het​ ​restaurant​ ​is​ ​circa​ ​300​ ​vierkante​ ​meter​ ​groot​ ​en​ ​heeft daarmee circa ​100​ ​couverts. ​De hoogte​ ​is​ ​circa​ ​3,5​ ​meter,​ ​de​ ​frontbreedte​ ​6,5​ ​meter.​ ​Er​ ​is​ ​een​ ​gevelterras​ ​dat​ ​dient​ ​als​ ​uitstraling​ ​van​ ​de​ ​zaak​. Na​ ​het​ ​verdwijnen​ ​van​ ​de​ ​bussen​ ​uit​ ​de​ ​straat​ (over circa 1,5 jaar) ​zal het terras uitgebreid worden. De ondernemer(s) De​ ​ondernemers​ ​​zijn​ ​Sven​ ​Toering​ ​en Matthijs​ ​Kanis. Sven​ ​Toering​ ​(30) ​heeft​ ​altijd​ ​in​ ​de​ ​horeca​ ​gewerkt.​ ​Begonnen​ ​bij​ ​“The​ ​Fabulous​ ​Shaker​ ​Boys”,​ ​een​ ​wereldwijde​ ​cocktail cateraar.​ ​Daarna​ ​onder​ ​meer​ ​bij​ ​Lucas​ ​Bols​ ​gewerkt​ ​als​ ​trainer​ ​en​ ​brand​ ​manager.​ ​In​ ​2012​ ​een​ ​succesvolle pop​ ​up​ ​cocktailbar​ ​gestart​ ​in​ ​het​ ​oude​ ​atelier​ ​van​ ​Rembrandt​ ​van​ ​Rijn​ ​in​ ​Amsterdam:​ ​Swych.​ ​Nu​ ​sinds​ ​3 jaar​ ​samen​ ​met​ ​Matthijs​ ​aan​ ​het​ ​roer​ ​bij​ ​de​ ​Nederlandse​ ​Horeca​ ​Maatschappij​ ​als​ ​mede-eigenaar​ ​en mede-directeur. Matthijs​ ​Kanis​ (42) ​is een succesvol​ ​(serie​) ​ondernemer​ ​met​ ​ruime​ ​ervaring​ ​in​ ​media,​ ​internet,​ ​consultancy,​ ​retail​ ​en​ ​horeca.​ ​Tussen​ ​1999 en​ ​2007​ ​mede​ ​eigenaar​ ​en​ ​directeur​ ​van​ ​het​ ​financiële​ ​medabedrijf​ ​Belegger.nl​ ​en​ ​het​ ​internetstrategiebureau Jungle​ ​Minds.​ ​Beide​ ​heeft hij laten​ ​groeien​ ​tot​ ​bloeiende​ ​bedrijven​ ​en​ ​vervolgens​ ​verkocht​ ​aan​ ​respectievelijk​ ​Sanoma Uitgevers​ ​en​ ​het​ ​Management​ ​Team.​ Matthijs is tevens​ ​schrijver​ ​van​ ​het​ ​boek​ ​Beleggen​ ​voor​ ​Dummies,​ ​met​ ​50.000 exemplaren​ ​het​ ​best​ ​verkochte​ ​beleggingsboek​ ​van​ ​Nederland.​ ​Matthijs is nu ruim 5 jaar actief als horeca-ondernemer en daarnaast ook (mede)aandeelhouder ​van​ ​Flinders woonwebwinkel​ ​(​ ​omzet​ ​2017:​ ​€ 16​ ​miljoen)​. De financiering De​ ​totale​ ​financieringsbehoefte​ ​voor​ ​de​ ​verbouwing,​ ​de​ ​aanschaf​ ​van​ ​inventaris,​ ​voorfinanciering​ ​BTW, voorraden​ ​en​ ​aanloopkosten​ ​is​ ​€​ ​221.773.​ ​Het​ ​eigen​ ​vermogen​ ​inclusief​ ​bijdrage​ ​pandeigenaar​ ​bedraagt:​ ​€ 91.733.​ ​De​ ​voorraden​ ​worden​ ​gefinancierd​ ​via​ ​leveranciers.​ ​De​ ​resterende​ ​langlopende​ ​financieringsbehoefte bedraagt​ slechts ​€​ ​120.000.​ ​De​ ​lening​ ​heeft​ ​een​ ​looptijd​ ​van​ ​60​ ​maanden​ ​met​ ​een​ ​rentepercentage​ ​van​ ​7,5%. De vooruitzichten De​ ​base​ ​case​ ​omzet​ ​is​ ​begroot​ ​op​ ​€​ ​687.000,-​ ​op​ ​basis​ ​van​ ​de​ ​uitgebreide​ ​beschikbare​ ​referentiecijfers​ ​vanuit soortgelijke​ ​vestigingen.​ ​​ ​Op​ ​basis​ ​van​ ​het​ ​te​ ​verwachten​ ​reguliere​ ​kostenpatroon,​ ​is​ ​de​ ​vrije​ ​kasstroom​ ​voor​ ​het 1e​ ​exploitatiejaar​ ​begroot​ ​op​ ​​ ​€​ ​97.000.​ ​De​ ​jaren​ ​hierna​ ​wordt​ ​een​ ​winststijging​ ​van​ ​10-15%​ ​verwacht.​ ​De geprognosticeerde​ ​vrije​ ​kasstroom​ ​is​ ​ruim​ ​voldoende​ ​om​ ​aan​ ​de​ ​aflossingsverplichtingen​ ​te​ ​kunnen​ ​voldoen.​ ​De ondernemer(s)​ ​zijn ​niet​ ​afhankelijk​ ​van​ ​inkomen​ ​uit​ ​de​ ​nieuwe​ ​vestiging. Crowdfunding Wij hebben met​ ​Flinders​ ​Cafe​ reeds​ ​een​ ​succesvolle​ ​crowdfundingcampagne​ ​voltooid. In die tijd waren wij één van de eerste ondernemers die het fenomeen crowdfunding introduceerde in de horeca. Wij zijn vermogend​ ​genoeg​ ​om​ ​de​ ​onderneming​ ​met​ ​eigen​ ​geld​ ​te​ ​financieren​ ​maar​ ​prefereren​ ​dit geld​ ​achter​ ​hand​ ​te​ ​houden​ ​om​ ​bijvoorbeeld​ ​mogelijke​ ​toekomstige​ ​tegenvallers​ ​op​ ​te​ ​vangen​ ​en/of​ ​nieuwe investeringen​ ​te​ ​financieren.​ ​Vooral ​marketingtechnisch ​is crowdfunding een prachtige 'financieringsvorm'. Wij hebben goede ervaringen met Horeca Crowdfunding Nederland. Zij begrijpen de horeca als geen ander.

Al geïnvesteerd via crowdfunding? Beheer uw investeringen eenvoudig via Crowdfundpanel.
Projectnaam El Santo Groningen
Projectlink Ga naar project
Plaatsingsdatum 21-10-2017
Type financiering Lening
Streefbedrag € 120.000
Rente 7,50%
Looptijd (in maanden) 60 maanden
Branche Horeca
Organisatievorm Eenmanszaak
Ontwikkelfase Volwassen
Doel van investering Bedrijfsovername

Recensie HCN: de ondernemers hebben bovengemiddelde horeca- en ondernemerservaring. De locatie beoordelen wij als aantrekkelijk, en de overname- en huursom zijn bedrijfseconomisch verantwoord. Naar onze mening is derhalve een 5 sterren classificatie te rechtvaardigen. De Nederlandse Horeca Maatschappij (NHM) NHM exploiteert​ ​reeds​ vijf ​horeca-exploitaties​ ​in​ ​Nederland:​ ​Street​ ​Art​ ​Restaurant​ ​De​ ​Bajes​ ​op​ ​het​ ​Rembrandtplein​ ​te Amsterdam,​ ​Flinders​ ​Café​ ​Restaurant​ ​in​ ​Groningen​ ​en​ ​Hilversum,​ ​Wolter​ ​Wolthers​ ​Discobar​ ​in​ ​Groningen​ ​en cocktailbar​ ​Manuel​ ​Menitez​ ​te​ ​Groningen.​ ​De​ ​organisatie​ ​is​ ​succesvol​ ​en​ ​bedrijfseconomisch gezond. De onderneming Moodboard Horeca Crowdfunding El Santo ​​wordt​ ​een​ ​restaurant​ ​in​ ​Latijns​ ​Amerikaanse​ ​setting, gevestigd aan de Oosterstraat op slechts 100 meter van de Grote Markt. ​ ​Casual​ ​dining.​ ​Plek​ ​voor​ ​100 personen.​ ​Taco’s,​ ​burrito’s,​ ​taco’s,​ ​quesadilla’s​ ​en​ ​nacho’s​ ​uit​ ​eigen​ ​huis.​ ​Een​ ​burger​ ​en​ ​stoere​ ​steak​ ​voor​ ​de liefhebber.​ ​Cocktails,​ ​tequila,​ ​mezcal,​ ​cuba​ ​libres​ ​en​ ​desperado’s.​ ​Spannend,​ ​betaalbaar,​ ​lekker​ ​en​ ​goed. De prijzen van hoofdgerechten​ liggen tussen slechts ​​€10​ ​en​ €​15​ (exclusief​ ​bijgerechten).​ ​Studenten​ ​vormen ​de​ ​belangrijkste​ ​doelgroep. El Santo is dagelijks​ ​geopend​ ​tussen​ ​17.00​ ​uur​ ​en​ ​01.00​ ​uur en bezorgt ​ ook​ ​op​ ​locatie​ ​via​ ​partners. Het​ ​decor wordt​ ​spannend,​ ​kleurrijk,​ ​stoer​ ​en​ ​kwalitatief​ ​hoogwaardig.​ ​De​ ​sfeer​ ​wordt​ ​warm,​ ​urban,​ ​vrolijk​ ​en​ ​bruisend. Het​ ​restaurant​ ​is​ ​circa​ ​300​ ​vierkante​ ​meter​ ​groot​ ​en​ ​heeft daarmee circa ​100​ ​couverts. ​De hoogte​ ​is​ ​circa​ ​3,5​ ​meter,​ ​de​ ​frontbreedte​ ​6,5​ ​meter.​ ​Er​ ​is​ ​een​ ​gevelterras​ ​dat​ ​dient​ ​als​ ​uitstraling​ ​van​ ​de​ ​zaak​. Na​ ​het​ ​verdwijnen​ ​van​ ​de​ ​bussen​ ​uit​ ​de​ ​straat​ (over circa 1,5 jaar) ​zal het terras uitgebreid worden. De ondernemer(s) De​ ​ondernemers​ ​​zijn​ ​Sven​ ​Toering​ ​en Matthijs​ ​Kanis. Sven​ ​Toering​ ​(30) ​heeft​ ​altijd​ ​in​ ​de​ ​horeca​ ​gewerkt.​ ​Begonnen​ ​bij​ ​“The​ ​Fabulous​ ​Shaker​ ​Boys”,​ ​een​ ​wereldwijde​ ​cocktail cateraar.​ ​Daarna​ ​onder​ ​meer​ ​bij​ ​Lucas​ ​Bols​ ​gewerkt​ ​als​ ​trainer​ ​en​ ​brand​ ​manager.​ ​In​ ​2012​ ​een​ ​succesvolle pop​ ​up​ ​cocktailbar​ ​gestart​ ​in​ ​het​ ​oude​ ​atelier​ ​van​ ​Rembrandt​ ​van​ ​Rijn​ ​in​ ​Amsterdam:​ ​Swych.​ ​Nu​ ​sinds​ ​3 jaar​ ​samen​ ​met​ ​Matthijs​ ​aan​ ​het​ ​roer​ ​bij​ ​de​ ​Nederlandse​ ​Horeca​ ​Maatschappij​ ​als​ ​mede-eigenaar​ ​en mede-directeur. Matthijs​ ​Kanis​ (42) ​is een succesvol​ ​(serie​) ​ondernemer​ ​met​ ​ruime​ ​ervaring​ ​in​ ​media,​ ​internet,​ ​consultancy,​ ​retail​ ​en​ ​horeca.​ ​Tussen​ ​1999 en​ ​2007​ ​mede​ ​eigenaar​ ​en​ ​directeur​ ​van​ ​het​ ​financiële​ ​medabedrijf​ ​Belegger.nl​ ​en​ ​het​ ​internetstrategiebureau Jungle​ ​Minds.​ ​Beide​ ​heeft hij laten​ ​groeien​ ​tot​ ​bloeiende​ ​bedrijven​ ​en​ ​vervolgens​ ​verkocht​ ​aan​ ​respectievelijk​ ​Sanoma Uitgevers​ ​en​ ​het​ ​Management​ ​Team.​ Matthijs is tevens​ ​schrijver​ ​van​ ​het​ ​boek​ ​Beleggen​ ​voor​ ​Dummies,​ ​met​ ​50.000 exemplaren​ ​het​ ​best​ ​verkochte​ ​beleggingsboek​ ​van​ ​Nederland.​ ​Matthijs is nu ruim 5 jaar actief als horeca-ondernemer en daarnaast ook (mede)aandeelhouder ​van​ ​Flinders woonwebwinkel​ ​(​ ​omzet​ ​2017:​ ​€ 16​ ​miljoen)​. De financiering De​ ​totale​ ​financieringsbehoefte​ ​voor​ ​de​ ​verbouwing,​ ​de​ ​aanschaf​ ​van​ ​inventaris,​ ​voorfinanciering​ ​BTW, voorraden​ ​en​ ​aanloopkosten​ ​is​ ​€​ ​221.773.​ ​Het​ ​eigen​ ​vermogen​ ​inclusief​ ​bijdrage​ ​pandeigenaar​ ​bedraagt:​ ​€ 91.733.​ ​De​ ​voorraden​ ​worden​ ​gefinancierd​ ​via​ ​leveranciers.​ ​De​ ​resterende​ ​langlopende​ ​financieringsbehoefte bedraagt​ slechts ​€​ ​120.000.​ ​De​ ​lening​ ​heeft​ ​een​ ​looptijd​ ​van​ ​60​ ​maanden​ ​met​ ​een​ ​rentepercentage​ ​van​ ​7,5%. De vooruitzichten De​ ​base​ ​case​ ​omzet​ ​is​ ​begroot​ ​op​ ​€​ ​687.000,-​ ​op​ ​basis​ ​van​ ​de​ ​uitgebreide​ ​beschikbare​ ​referentiecijfers​ ​vanuit soortgelijke​ ​vestigingen.​ ​​ ​Op​ ​basis​ ​van​ ​het​ ​te​ ​verwachten​ ​reguliere​ ​kostenpatroon,​ ​is​ ​de​ ​vrije​ ​kasstroom​ ​voor​ ​het 1e​ ​exploitatiejaar​ ​begroot​ ​op​ ​​ ​€​ ​97.000.​ ​De​ ​jaren​ ​hierna​ ​wordt​ ​een​ ​winststijging​ ​van​ ​10-15%​ ​verwacht.​ ​De geprognosticeerde​ ​vrije​ ​kasstroom​ ​is​ ​ruim​ ​voldoende​ ​om​ ​aan​ ​de​ ​aflossingsverplichtingen​ ​te​ ​kunnen​ ​voldoen.​ ​De ondernemer(s)​ ​zijn ​niet​ ​afhankelijk​ ​van​ ​inkomen​ ​uit​ ​de​ ​nieuwe​ ​vestiging. Crowdfunding Wij hebben met​ ​Flinders​ ​Cafe​ reeds​ ​een​ ​succesvolle​ ​crowdfundingcampagne​ ​voltooid. In die tijd waren wij één van de eerste ondernemers die het fenomeen crowdfunding introduceerde in de horeca. Wij zijn vermogend​ ​genoeg​ ​om​ ​de​ ​onderneming​ ​met​ ​eigen​ ​geld​ ​te​ ​financieren​ ​maar​ ​prefereren​ ​dit geld​ ​achter​ ​hand​ ​te​ ​houden​ ​om​ ​bijvoorbeeld​ ​mogelijke​ ​toekomstige​ ​tegenvallers​ ​op​ ​te​ ​vangen​ ​en/of​ ​nieuwe investeringen​ ​te​ ​financieren.​ ​Vooral ​marketingtechnisch ​is crowdfunding een prachtige 'financieringsvorm'. Wij hebben goede ervaringen met Horeca Crowdfunding Nederland. Zij begrijpen de horeca als geen ander.

Bron: Horecacrowdfunding d.d. 21-10-2017 Disclaimer: De beschrijving is letterlijk overgenomen van bovenstaande Bron en (eventueel) gecorrigeerd voor Persoonsgevens. Beek & Linden B.V. kan niet aansprakelijk worden gehouden voor de inhoud van deze beschrijving. Eigenaar van het project kan via Crowdfundmarkt een verzoek indienen om de beschrijving te verwijderen van deze pagina.

Platform Horecacrowdfunding
Platformlink Ga naar Horecacrowdfunding
Oprichtingsjaar platform 2013
Minimum investeringsbedrag € 250 per project
Investeringskosten Eenmalige bemiddelingsfee 1,0% van uw investering

Lening - 8,00%

€0 / €110.000

Capital Circle

Lening - 5,10%

€7.000 / €35.000

Lenderspender

Lening - 8,50%

€75.212 / €174.912

Kapitaalopmaat

Lening - 7,00%

€0 / €1.260.000

Geldvoorelkaar

Aandelen

€142.500 / €150.000

Symbid

Lening - 5,00%

€0 / €110.000

Kapitaalopmaat