Zelf op zoek naar financiering?
  

Logo

Wat zijn de kenmerken van uw onderneming? Encore Restaurant & Bar wordt een grill restaurant met invloeden van de Amerikaanse sportsbar, gevestigd op een unieke locatie in het centrum van Rotterdam (Wijnhaven). De mooie glazen gevel geeft het restaurant een sfeervolle, open uitstraling en tevens een goede kijk op het met zorg uitgekozen interieur. De locatie is gevestigd in het Wijnhavenkwartier aan De Regentessebrug (of zoals Rotterdammers het zeggen: De Vierleeuwenbrug). Onder het appartementencomplex 100hoog en naast zowel de Hogeschool Rotterdam en het recent gevestigde IBIS hotel. Langs het water wordt een zonnig terras gerealiseerd. De Gemeente Rotterdam heeft aangeboden om het terras uit te breiden op het water, waardoor wij een uniek terras kunnen realiseren met een prachtig uitzicht. Via een procedure zijn wij uiteindelijk geselecteerd om op deze locatie horeca te mogen gaan exploiteren. De pandeigenaar investeert zelf ook mee. Het betreft een casco pand met een BVO van 223m2. Gedurende de verbouwing t/m de opening is er sprake van een huurvrije periode. In het eerste tot en met derde exploitatiejaar wordt een huurkorting verstrekt. De huursom is voor Rotterdamse begrippen aantrekkelijk. Encore 1 Bij Encore Restaurant & Bar kunt u kiezen uit een selectie van heerlijke burgers en diverse vlees- en visgerechten van de grill met daarnaast keuze uit diverse bijgerechten. Naast het restaurantgedeelte wordt een moderne bar gerealiseerd, waar u kunt genieten van ons uitgebreide drankaanbod, cocktails en speciale bargerechten. Speciaal voor de kinderen ontwikkelen wij een aparte menukaart, zodat zij zelf kunnen kiezen uit één van onze originele kindergerechten. Met Encore Restaurant & Bar willen wij onze gasten iets extra’s bieden. Een avond uit, een beleving, maar op een laagdrempelig niveau. Mede door onze gerechten op een goed prijsniveau aan te bieden, is het restaurant voor ieder budget toegankelijk. In de weekeinden zal na de dinerfunctie ook aandacht worden besteed aan de night live functie, deze gaan geleidelijk in elkaar over. Het concept is geïnspireerd op de Grill restaurants van Gordon Ramsay. Wat ons onderscheidt van onze concurrenten in Rotterdam is meer investering in exposure, marketing en service. Er zal samengewerkt worden met een bekend Rotterdams horeca PR Bureau die de marketing voor hun rekening neemt. Wat is uw ervaring in deze branche? 15 jaar geleden ben ik begonnen met werken in de horeca. Sindsdien heb ik veel functies in de horeca bekleed en op verschillende niveaus. Van medewerker in de spoelkeuken tot general manager. Zo ben ik werkzaam geweest voor Buleria Rotterdam, Speakers in Delft en van 2006 tot 2010 als general manager van Club Cinema. In die tijd groeide Club Cinema uit tot de hotspot van Rotterdam. In 2010 wilde ik echter zelf gaan ondernemen, zeker omdat ik bij mijn laatste werkgever al de volledige verantwoordelijkheid droeg. Ik heb toen een Taco Mundo geopend in Rotterdam. Taco Mundo is een Mexicaans Tex-Mex concept in een bezorgformule. Deze vestiging is in 3,5 jaar uitgegroeid tot een succesvolle vestiging, die qua omzet meestal in de top 3 staat in vergelijking met andere vestigingen. Ik heb uiteraard dagelijks op de werkvloer gestaan bij mijn eigen onderneming. Inmiddels is de onderneming minder afhankelijk van mijn aanwezigheid. Indien er zich een koper voordoet, dan is de kans groot dat de zaak verkocht wordt. Hoe ziet het toekomstperspectief eruit? Encore Restaurant & Bar moet meer zijn dan alleen een restaurant. Wij willen van Encore een begrip in Rotterdam maken en een merk wat zich leent tot uitbreiding naar meerdere vestigingen in Nederland. Hier komt ook de naam vandaan. Encore betekent . Dit staat dus voor zowel onze visie op gastvrijheid maar ook voor de toekomst. Ik heb een gezonde, maar zeker ook realistische ambitie. Door middel van intensieve marketing inspanningen, willen wij ons vanaf het begin profileren als een merk en niet als een op zichzelf staand restaurant. Waar wordt de financiering voor aangewend? Een groot deel van het benodigde kapitaal (€ 75.000) is via eigen middelen gefinancierd. De totale financiering wordt gebruikt voor de opstart van de onderneming en de bouw en inrichting van het restaurant. Het betreft een casco locatie.Volgens de exploitatiebegroting, opgesteld op basis van diverse offertes, komt de totale financieringsbehoefte (inclusief voorfinanciering BTW) uit op afgerond € 210.000,- . Na aftrek van de eigen inbreng en een renteloze lening vanuit de aannemer (€ 50.000), resteert derhalve een bedrag van € 85.000. Waarom vraagt u de lening aan via horecacrowdfunding Er is voor horecacrowdfunding gekozen omdat dit in eerste instantie sneller is dan een financiering via een bank. Daarnaast is crowdfunding bij uitstek de manier om een netwerk en naamsbekendheid op te bouwen. Ik heb meerdere gesprekken gevoerd met crowdfunding platformen, maar bij Horeca Crowdfunding Nederland had ik het beste gevoel. Zij kennen de horeca erg goed, stelde de juiste kritische vragen etc. Wij willen onze investeerders betrekken bij de ontwikkeling van Encore Restaurant & Bar en hen de gelegenheid geven deel uit te maken van een geheel nieuw concept in Rotterdam middels een investering via crowdfunding. Is er voldoende cashflow aan de aflossings- en renteverplichtingen te kunnen voldoen? In het ondernemingsplan is een begroting gepresenteerd met een bescheiden omzet. Hiermee wordt aangetoond dat met een bescheiden, minimale omzet er makkelijk aan de financiële verplichtingen voldaan kan worden. Mijn privé vaste lasten zullen worden gedekt door mijn huidige onderneming waardoor er geen extra financiële last op Encore Restaurant & Bar gelegd zal worden. Extra Als blijk van onze waardering wordt er voor de investeerders een speciale VIP klantenkaart gemaakt, in de volgende categorieën: Investering vanaf € 500,- 10% korting op uw rekening gedurende het eerste jaar Investering vanaf € 1000,- 15% korting op uw rekening gedurende het eerste jaar Investering vanaf € 2500,- 20% korting op uw rekening gedurende het eerste jaar Daarnaast krijgen alle investeerders een uitnodiging voor de feestelijke opening van Encore Restaurant & Bar

Al geïnvesteerd via crowdfunding? Beheer uw investeringen eenvoudig via Crowdfundpanel.
Projectnaam Encore
Projectlink Ga naar project
Plaatsingsdatum 10-03-2015
Type financiering Lening
Streefbedrag € 85.000
Rente 8,00%
Looptijd (in maanden) 48 maanden
Branche Horeca
Organisatievorm Eenmanszaak
Ontwikkelfase Start-up
Doel van investering Objectfinanciering

Wat zijn de kenmerken van uw onderneming? Encore Restaurant & Bar wordt een grill restaurant met invloeden van de Amerikaanse sportsbar, gevestigd op een unieke locatie in het centrum van Rotterdam (Wijnhaven). De mooie glazen gevel geeft het restaurant een sfeervolle, open uitstraling en tevens een goede kijk op het met zorg uitgekozen interieur. De locatie is gevestigd in het Wijnhavenkwartier aan De Regentessebrug (of zoals Rotterdammers het zeggen: De Vierleeuwenbrug). Onder het appartementencomplex 100hoog en naast zowel de Hogeschool Rotterdam en het recent gevestigde IBIS hotel. Langs het water wordt een zonnig terras gerealiseerd. De Gemeente Rotterdam heeft aangeboden om het terras uit te breiden op het water, waardoor wij een uniek terras kunnen realiseren met een prachtig uitzicht. Via een procedure zijn wij uiteindelijk geselecteerd om op deze locatie horeca te mogen gaan exploiteren. De pandeigenaar investeert zelf ook mee. Het betreft een casco pand met een BVO van 223m2. Gedurende de verbouwing t/m de opening is er sprake van een huurvrije periode. In het eerste tot en met derde exploitatiejaar wordt een huurkorting verstrekt. De huursom is voor Rotterdamse begrippen aantrekkelijk. Encore 1 Bij Encore Restaurant & Bar kunt u kiezen uit een selectie van heerlijke burgers en diverse vlees- en visgerechten van de grill met daarnaast keuze uit diverse bijgerechten. Naast het restaurantgedeelte wordt een moderne bar gerealiseerd, waar u kunt genieten van ons uitgebreide drankaanbod, cocktails en speciale bargerechten. Speciaal voor de kinderen ontwikkelen wij een aparte menukaart, zodat zij zelf kunnen kiezen uit één van onze originele kindergerechten. Met Encore Restaurant & Bar willen wij onze gasten iets extra’s bieden. Een avond uit, een beleving, maar op een laagdrempelig niveau. Mede door onze gerechten op een goed prijsniveau aan te bieden, is het restaurant voor ieder budget toegankelijk. In de weekeinden zal na de dinerfunctie ook aandacht worden besteed aan de night live functie, deze gaan geleidelijk in elkaar over. Het concept is geïnspireerd op de Grill restaurants van Gordon Ramsay. Wat ons onderscheidt van onze concurrenten in Rotterdam is meer investering in exposure, marketing en service. Er zal samengewerkt worden met een bekend Rotterdams horeca PR Bureau die de marketing voor hun rekening neemt. Wat is uw ervaring in deze branche? 15 jaar geleden ben ik begonnen met werken in de horeca. Sindsdien heb ik veel functies in de horeca bekleed en op verschillende niveaus. Van medewerker in de spoelkeuken tot general manager. Zo ben ik werkzaam geweest voor Buleria Rotterdam, Speakers in Delft en van 2006 tot 2010 als general manager van Club Cinema. In die tijd groeide Club Cinema uit tot de hotspot van Rotterdam. In 2010 wilde ik echter zelf gaan ondernemen, zeker omdat ik bij mijn laatste werkgever al de volledige verantwoordelijkheid droeg. Ik heb toen een Taco Mundo geopend in Rotterdam. Taco Mundo is een Mexicaans Tex-Mex concept in een bezorgformule. Deze vestiging is in 3,5 jaar uitgegroeid tot een succesvolle vestiging, die qua omzet meestal in de top 3 staat in vergelijking met andere vestigingen. Ik heb uiteraard dagelijks op de werkvloer gestaan bij mijn eigen onderneming. Inmiddels is de onderneming minder afhankelijk van mijn aanwezigheid. Indien er zich een koper voordoet, dan is de kans groot dat de zaak verkocht wordt. Hoe ziet het toekomstperspectief eruit? Encore Restaurant & Bar moet meer zijn dan alleen een restaurant. Wij willen van Encore een begrip in Rotterdam maken en een merk wat zich leent tot uitbreiding naar meerdere vestigingen in Nederland. Hier komt ook de naam vandaan. Encore betekent . Dit staat dus voor zowel onze visie op gastvrijheid maar ook voor de toekomst. Ik heb een gezonde, maar zeker ook realistische ambitie. Door middel van intensieve marketing inspanningen, willen wij ons vanaf het begin profileren als een merk en niet als een op zichzelf staand restaurant. Waar wordt de financiering voor aangewend? Een groot deel van het benodigde kapitaal (€ 75.000) is via eigen middelen gefinancierd. De totale financiering wordt gebruikt voor de opstart van de onderneming en de bouw en inrichting van het restaurant. Het betreft een casco locatie.Volgens de exploitatiebegroting, opgesteld op basis van diverse offertes, komt de totale financieringsbehoefte (inclusief voorfinanciering BTW) uit op afgerond € 210.000,- . Na aftrek van de eigen inbreng en een renteloze lening vanuit de aannemer (€ 50.000), resteert derhalve een bedrag van € 85.000. Waarom vraagt u de lening aan via horecacrowdfunding Er is voor horecacrowdfunding gekozen omdat dit in eerste instantie sneller is dan een financiering via een bank. Daarnaast is crowdfunding bij uitstek de manier om een netwerk en naamsbekendheid op te bouwen. Ik heb meerdere gesprekken gevoerd met crowdfunding platformen, maar bij Horeca Crowdfunding Nederland had ik het beste gevoel. Zij kennen de horeca erg goed, stelde de juiste kritische vragen etc. Wij willen onze investeerders betrekken bij de ontwikkeling van Encore Restaurant & Bar en hen de gelegenheid geven deel uit te maken van een geheel nieuw concept in Rotterdam middels een investering via crowdfunding. Is er voldoende cashflow aan de aflossings- en renteverplichtingen te kunnen voldoen? In het ondernemingsplan is een begroting gepresenteerd met een bescheiden omzet. Hiermee wordt aangetoond dat met een bescheiden, minimale omzet er makkelijk aan de financiële verplichtingen voldaan kan worden. Mijn privé vaste lasten zullen worden gedekt door mijn huidige onderneming waardoor er geen extra financiële last op Encore Restaurant & Bar gelegd zal worden. Extra Als blijk van onze waardering wordt er voor de investeerders een speciale VIP klantenkaart gemaakt, in de volgende categorieën: Investering vanaf € 500,- 10% korting op uw rekening gedurende het eerste jaar Investering vanaf € 1000,- 15% korting op uw rekening gedurende het eerste jaar Investering vanaf € 2500,- 20% korting op uw rekening gedurende het eerste jaar Daarnaast krijgen alle investeerders een uitnodiging voor de feestelijke opening van Encore Restaurant & Bar

Bron: Horecacrowdfunding d.d. 10-03-2015 Disclaimer: De beschrijving is letterlijk overgenomen van bovenstaande Bron en (eventueel) gecorrigeerd voor Persoonsgevens. Beek & Linden B.V. kan niet aansprakelijk worden gehouden voor de inhoud van deze beschrijving. Eigenaar van het project kan via Crowdfundmarkt een verzoek indienen om de beschrijving te verwijderen van deze pagina.

Platform Horecacrowdfunding
Platformlink Ga naar Horecacrowdfunding
Oprichtingsjaar platform 2013
Minimum investeringsbedrag € 250 per project
Investeringskosten Eenmalige bemiddelingsfee 1,0% van uw investering

Lening - 8,00%

€156.800 / €196.000

Horecacrowdfunding

Lening - 8,00%

€192.164 / €212.500

Horecacrowdfunding

Lening - 5,10%

€7.000 / €35.000

Lenderspender

Lening - 4,50%

€200.600 / €236.000

Kapitaalopmaat

Lening - 5,00%

€92.641 / €298.841

Kapitaalopmaat

Lening - 8,00%

€32.864 / €298.764

Kapitaalopmaat

Lening - 5,50%

€109.000 / €136.250

Lendahand

Lening - 3,00%

€320.000 / €400.000

Lendahand