Zelf geld lenen via crowdfunding?
  

Logo

Recensie HCN: De locatie beoordelen wij als gunstig en als "upcoming". De huursom is bedrijfseconomisch verantwoord evenals het totale investeringsniveau. Er is sprake van een nieuwe onderneming, echter 2 van de ondernemers zijn al meerdere jaren actief in de branche. Er wordt een 3 sterrenclassificatie toegekend. HCN heeft de verpanding op de inventaris en er is uiteraard sprake van hoofdelijke aansprakelijkheid van de ondernemers. Het concept Freddy's Bar & Kitchen is een high end Grand Café dat zich voornamelijk focust op het hogere segment en inspeelt op de ontstane behoefte van een complete avond uit aan de noordkant van het IJ. Het is gevestigd op het NDSM-terrein in Amsterdam; het grootste ontwikkelingsgebied van Amsterdam en omstreken op dit moment. In een razend tempo ondergaat dit gebied een metamorfose van een sterk verouderd industriegebied tot een modern centrum en een nieuwe hotspot. Het industriële karakter van het NDSM vind je ook terug in het interieur van Freddy's Bar & Kitchen. Stoer, maar toch ook warm, sfeervol en toegankelijk. Het pand telt 2 verdiepingen en er is ruimte voor 90 couverts. Het terras biedt daarnaast nog eens plaats voor 96 couverts. Met Freddy's Bar & Kitchen creëren wij de perfecte beleving door een ideale mix van hoogstaande kaliteit eten en drinken, goede service en een sfeervolle setting. Een open keuken met daarvoor een grote bar met tafels bieden de gast het "Chef's table" idee. In de keuken worden mooie vlees- en visgerechten bereid, in een shared dining jasje gestoken. Zo kunnen onze gasten genieten van verschillende smaken in combinatie met onze uitgabalanceerde en met liefde geselecteerde wijnen. "Ontbijt, lunch, borrel, diner, cocktails, mooie wijnen; you name it and we've got it!" De ondernemers Roy Bussman (26) is na zijn hbo-opleiding als zelfstandig ondernemer op zijn 20e de horeca ingerold. Eerst drie jaar als foodtruck ondernemer met meerdere foodtrucks op allerlei grote evenementen en festivals om vervolgens samen met zijn partner Lindsey in 2015 Eetcafé La Chambre te openen in Amsterdam. Door een enorme passie voor lekker en betaalbaar eten, waarbij continu ingespeeld werd op huidige trends op het gebied van eten, drinken, service en interieur, hebben ze deze zaak drie jaar succesvol gerund. Nu is hij klaar voor een nieuwe uitdaging. Lindsey Schrekker (32) heeft naast haar carrière als topsporter haar diploma behaald aan de Johan Cruijff University. Samen met haar vriend Roy begon ze in 2013 als horeca ondernemer en mede-eigenaar van meerdere foodtrucks. In 2015 startten zij samen Eetcafé La Chambre. Michael Hakvoort (38) heeft commerciële economie gestudeerd aan de HvA. Na alweer ruim twaalf jaar succesvol als zelfstandig ondernemer werkzaam te zijn binnen de 'outdoor advertising branche' is het tijd voor een nieuwe stap. In die twaalf jaar heeft Michael zich allround ontwikkeld als ondernemer en manager die de dagelijkse verantwoording draagt en waar nodig aanstuurt. De financiering De financiering is bestemd voor de overname en verbouwing van de zaak. De totale financieringsbehoefte inclusief huurwaarborg, voorfinanciering BTW en voorraden bedraagt € 365.000. De eigen inbreng bedraagt € 175.000. Daarnaast wordt door een leverancier € 60.000 meegefinancierd. De resterende landlopende financieringsbehoefte komt daarmee uit op € 130.000.

Projectnaam Freddy's Bar & Kitchen
Projectlink Ga naar project
Plaatsingsdatum 07-12-2018
Type financiering Lening
Streefbedrag € 130.000
Rente 7,50%
Looptijd (in maanden) 48 maanden
Branche Horeca
Organisatievorm Vennootschap onder firma
Ontwikkelfase Start-up
Doel van investering Werkkapitaal

Recensie HCN: De locatie beoordelen wij als gunstig en als "upcoming". De huursom is bedrijfseconomisch verantwoord evenals het totale investeringsniveau. Er is sprake van een nieuwe onderneming, echter 2 van de ondernemers zijn al meerdere jaren actief in de branche. Er wordt een 3 sterrenclassificatie toegekend. HCN heeft de verpanding op de inventaris en er is uiteraard sprake van hoofdelijke aansprakelijkheid van de ondernemers. Het concept Freddy's Bar & Kitchen is een high end Grand Café dat zich voornamelijk focust op het hogere segment en inspeelt op de ontstane behoefte van een complete avond uit aan de noordkant van het IJ. Het is gevestigd op het NDSM-terrein in Amsterdam; het grootste ontwikkelingsgebied van Amsterdam en omstreken op dit moment. In een razend tempo ondergaat dit gebied een metamorfose van een sterk verouderd industriegebied tot een modern centrum en een nieuwe hotspot. Het industriële karakter van het NDSM vind je ook terug in het interieur van Freddy's Bar & Kitchen. Stoer, maar toch ook warm, sfeervol en toegankelijk. Het pand telt 2 verdiepingen en er is ruimte voor 90 couverts. Het terras biedt daarnaast nog eens plaats voor 96 couverts. Met Freddy's Bar & Kitchen creëren wij de perfecte beleving door een ideale mix van hoogstaande kaliteit eten en drinken, goede service en een sfeervolle setting. Een open keuken met daarvoor een grote bar met tafels bieden de gast het "Chef's table" idee. In de keuken worden mooie vlees- en visgerechten bereid, in een shared dining jasje gestoken. Zo kunnen onze gasten genieten van verschillende smaken in combinatie met onze uitgabalanceerde en met liefde geselecteerde wijnen. "Ontbijt, lunch, borrel, diner, cocktails, mooie wijnen; you name it and we've got it!" De ondernemers Roy Bussman (26) is na zijn hbo-opleiding als zelfstandig ondernemer op zijn 20e de horeca ingerold. Eerst drie jaar als foodtruck ondernemer met meerdere foodtrucks op allerlei grote evenementen en festivals om vervolgens samen met zijn partner Lindsey in 2015 Eetcafé La Chambre te openen in Amsterdam. Door een enorme passie voor lekker en betaalbaar eten, waarbij continu ingespeeld werd op huidige trends op het gebied van eten, drinken, service en interieur, hebben ze deze zaak drie jaar succesvol gerund. Nu is hij klaar voor een nieuwe uitdaging. Lindsey Schrekker (32) heeft naast haar carrière als topsporter haar diploma behaald aan de Johan Cruijff University. Samen met haar vriend Roy begon ze in 2013 als horeca ondernemer en mede-eigenaar van meerdere foodtrucks. In 2015 startten zij samen Eetcafé La Chambre. Michael Hakvoort (38) heeft commerciële economie gestudeerd aan de HvA. Na alweer ruim twaalf jaar succesvol als zelfstandig ondernemer werkzaam te zijn binnen de 'outdoor advertising branche' is het tijd voor een nieuwe stap. In die twaalf jaar heeft Michael zich allround ontwikkeld als ondernemer en manager die de dagelijkse verantwoording draagt en waar nodig aanstuurt. De financiering De financiering is bestemd voor de overname en verbouwing van de zaak. De totale financieringsbehoefte inclusief huurwaarborg, voorfinanciering BTW en voorraden bedraagt € 365.000. De eigen inbreng bedraagt € 175.000. Daarnaast wordt door een leverancier € 60.000 meegefinancierd. De resterende landlopende financieringsbehoefte komt daarmee uit op € 130.000.

Bron: Horecacrowdfunding d.d. 07-12-2018 Disclaimer: De beschrijving is letterlijk overgenomen van bovenstaande Bron en (eventueel) gecorrigeerd voor Persoonsgevens. Beek & Linden B.V. kan niet aansprakelijk worden gehouden voor de inhoud van deze beschrijving. Eigenaar van het project kan via Crowdfundmarkt een verzoek indienen om de beschrijving te verwijderen van deze pagina.

Platform Horecacrowdfunding
Platformlink Ga naar Horecacrowdfunding
Oprichtingsjaar platform 2013
Minimum investeringsbedrag € 250 per project
Investeringskosten Eenmalige bemiddelingsfee 1,0% van uw investering

Lening - 5,10%

€7.000 / €35.000

Lenderspender

Lening - 6,00%

€153.000 / €900.000

Geldvoorelkaar

Converteerbare lening

€100.000 / €500.000

Symbid

Lening - 8,00%

€34.067 / €59.767

Kapitaalopmaat

Lening - 7,50%

€75.426 / €132.326

Kapitaalopmaat

Aandelen

€48.000 / €80.000

Symbid

Lening - 8,00%

€153.900 / €190.000

Collin Crowdfund

Lening - 7,00%

€0 / €1.615.000

Geldvoorelkaar