Hulp nodig bij uw zakelijke financiering?
  

Logo

Recensie HCN Let op: ondanks de aangekondigde maatregelen m.b.t. sluiting van de horeca, zal Gary's Deli hier vooralsnog geen hinder van ondervinden. De komende weken wordt er verbouwd. De verwachting is dat begin januari de zaak geopend gaat worden. Er is sprake van een aflossingsvrije periode. Mochten er nog steeds beperkingen gelden in januari 2021 dan kan de onderneming bij de opstart volledige focussen op delivery- en afhaal. Daar leent het concept zich ook voor. De locatie biedt voldoende potentieel voor het bedienen van de lokale (niet toeristische) markt. Elke lopende en nieuwe aanvraag zal uiteraard in het kader van de nieuwe maatregelen opnieuw beoordeeld worden op haalbaarheid. Indien HCN een financiering onverantwoord vindt, dan zullen wij niet tot plaatsing overgaan. Juist in deze tijden kan crowdfunding bijdragen aan de solidariteit die wij met zijn allen aan alle groepen in de samenleving kunnen tonen. De ondernemer heeft ruim voldoende praktijk- en horeca-ondernemerservaring opgebouwd en kent het marktgebied goed. De locatie beoordelen wij als aantrekkelijk evenals de totale financieringsbehoefte. De ondernemer is niet afhankelijk van inkomen uit deze onderneming. Op basis van de geprognosticeerde kasstroom en de beoordeling van de ondernemer is een 5 sterrenclassificatie naar onze mening te rechtvaardigen. HCN neemt verpanding op de inventaris en de ondernemer tekent hoofdelijk mee. Het concept Gevestigd op een zeer drukke locatie (Kinkerstraat 140A) bij de hoofdingang van De Hallen in Amsterdam-West, waar miljoenen mensen per jaar passeren, had de lunchroom Gary’s Deli een heel goede reputatie met veel vaste gasten. Het bedrijf moest sluiten voor een ingrijpende verbouwing en funderingsvernieuwing van het pand door de eigenaar. De verbouwing is afgerond en het vernieuwde exterieur is prachtig geworden. Door de verbouwing is ook een horeca IV vergunning verkregen, waardoor ook alcoholische dranken geschonken mogen worden. Nu gaat Gary’s Deli straks weer open als Gary’s Deli - Breakfast - Lunch - Dinner. De fijne hoeklocatie in een gebouw met grote ramen, hoge plafonds en een ruim terras op de Tollenstraat, in combinatie met een menuselectie die aantrekkelijk is voor een breed publiek, maken het mogelijk om zowel overdag als 's avonds een goede omzet te draaien. 'Deli' is de afkorting van ‘delicatessen’. Een deli verwijst naar een eetwinkel (meestal in New York), die voornamelijk joodse en/of Italiaanse gerechten serveert. Gary is van joodse afkomst en zijn vrouw Savina is Italiaans. Het concept ligt dus dicht bij huis en kan gezien worden als een voortzetting en uitbreiding van de oude Gary’s. Terwijl Gary’s voornamelijk bagels - een joods gerecht – serveerde, maakt het toevoegen van een professionele keuken en het verlengen van de openingstijden het mogelijk om een uitgebreider menu met pizza’s, pasta’s, salades, en vlees- en visgerechten uit de Italiaanse, joodse en Amerikaanse keuken aan te bieden. De sfeer in de deli wordt ontspannen met een mooie, kleurrijke inrichting en passende muziek op een volume waarbij een goed gesprek kan worden gevoerd. Gary’s Deli zal, net als de ‘oude’ Gary’s, een plek zijn waar buurtbewoners zich op hun gemak voelen. Daarnaast blijft het een aantrekkelijke eetgelegenheid voor de vele passanten en toeristen. Gary’s Deli stond bekend om de betaalbare prijzen, die mogelijk waren vanwege het vrij eenvoudige aanbod. De simpele, goedlopende gerechten, zoals de bagels met verschillend beleg, zullen op het menu blijven staan. Daarnaast wordt het menu aangevuld met andere, duurdere gerechten, die meer omzet kunnen genereren. Een all-day uitgebreide brunchselectie zal worden aangeboden voor diegenen die overdag naar meer dan een broodje of bagel verlangen. Gary’s Deli gaat ook inspelen op kansen, zoals het aanbieden van een ‘filmmenu’ voor bezoekers van de naastgelegen Filmhallen, die een snelle hap zoeken voor aanvang van de film. In Gary’s Deli is er, met anderhalve meter afstand tussen de gasten, ruimte voor maximaal 32 personen binnen en 36 buiten op het terras. Wanneer coronaregelingen geen rol meer spelen, is de capaciteit binnen 44. In de exploitatiebegroting wordt uitgegaan van de coronacapaciteit. Er zal een uitgebreid cateringmenu voor afhalen en bezorgen beschikbaar zijn. Dit is in coronatijd essentieel omdat veel mensen liever thuis eten. Daarnaast bestellen kantoren maaltijden voor lunchvergaderingen. Vanwege het feit dat het gebouw leeg wordt opgeleverd, wordt een efficiënt keukenontwerp gemaakt op basis van het concept. Hiervoor is met een consulent gewerkt, die advies heeft gegeven over het ontwerp van de keuken, het bedenken van het menu, de standaardisatie van de recepten en het inroosteren van het keukenpersoneel. Zo is het mogelijk om een keuken te bouwen en in werking te stellen die snelheid en hygiëne combineert. Dit levert een kleine maar efficiënte keuken op, waar veel gerechten snel kunnen worden voorbereid met weinig personeel. Gary’s Deli biedt een eetervaring aan met een keuze uit verschillende soorten gerechten met andere uitgangspunten. Kort gezegd, er is plek en keuze voor een brede doelgroep. Gasten komen er voor een specifiek, karaktervol gerecht of maken een combinatie van hun lievelingsgerechten. De ondernemer Gary Feingold groeide op in Canada en in de VS. Hij verliet zijn studie aan de University of California in Santa Cruz om ballet te studeren aan de Academy of Ballet in Palo Alto. Als professioneel danser heeft hij gedanst in de stadsgezelschappen van Venetië en Florence (Italië), bij Batsheva Dance Company (Israël) en het Israël Ballet. Negenentwintig jaar geleden kwam hij naar Amsterdam, waar hij danste bij het Scapino Ballet. In Israel al ontwikkelde hij muffinrecepten en begon een klein bedrijf dat muffins bakte en leverde aan verschillende gelegenheden. In Amsterdam heeft hij dat bedrijf doorgezet onder de naam Gary's Deli (voorheen Gary’s Muffins) in 1993 opgericht en is sinds 2014 eigenaar en uitbater van Café Belcampo, het culturele leescafé van Bibliotheek De Hallen. Het café staat bekend als 'huiskamer van de buurt'. Hij heeft hier in korte tijd honderden concerten, voorstellingen, literaire evenementen en andere culturele activiteiten georganiseerd. Gary heeft bijna een 30 jaar lang ervaring als horeca-ondernemer. Hij was deel van verschillende adviescommissies, onder meer van de danscommissie van de Raad voor Cultuur. Hij woont met zijn vrouw en twee kinderen in de Baarsjes, op loopafstand van Gary’s Deli. Gary geeft om de buurt - zo heeft hij deelgenomen aan De Baarsjes-cohesiegroep, maakt hij deel uit van de buurtprogrammeringsgroep De Wending en heeft hij een ondergrondse afvalcontainer geadopteert in het kader van het gemeentelijke plan om buurten schoon te houden met behulp van buurtbewoners. De financiering De financiering is primair bestemd voor het afbouwen van het pand, dat casco is opgeleverd, en het inrichten van het restaurant en de keuken. De totale financieringsbehoefte inclusief huurwaarborg en voorfinanciering BTW is afgerond € 197.000. De eigen inbreng bedraagt € 57.000. De resterende langlopende financieringsbehoefte komt hiermee uit op € 140.000. De looptijd van de annuitaire lening is 48 maanden. Aanvullend wordt bij aanvang 2 maanden aflossingsvrij aangeboden. De vooruitzichten De omzet voor 2021 (opening januari) is begroot op afgerond € 560.000 met een EBITDA van afgerond € 66.000 en een kasstroom van afgerond € 51.000. Het daaropvolgende jaar wordt een omzet verwacht van afgerond € 585.000 met een EBITDA van € 70.000 en een kasstroom van € 56.000. De geprognosticeerde kasstroom is voldoende voor de langlopende aflossingsverplichtingen. De omzet is mede gebaseerd op historische gegevens van de lunchroom en een bescheiden inschatting van het te verwachten aantal dinercouverts. Ratio's Opening 2021 Solvabiliteit 33,2% 38,9% Rentabiliteit nvt 18,6% Liquiditeit 1.83 1.96 De juridische structuur Crowdfunding Ik heb bewust voor crowdfunding gekozen omdat ik door middel van crowdfunding nog meer naamsbekendheid en ambassadeurs voor mijn restaurant Gary's Deli en Café Belcampo kan creëren. Crowdfunding bood mij de mogelijkheid om snel te kunnen schakelen. De beoordelaars van Horeca Crowdfunding Nederland denken actief mee in realisatie van onderscheidende concepten. Hun netwerk binnen de horeca is eveneens waardevol.

Ondernemer en overweegt u crowdfunding in te zetten? Laat ons u adviseren of dat voor uw financiering de beste route is.
Projectnaam Garys Deli Amsterdam
Projectlink Ga naar project
Plaatsingsdatum 21-10-2020
Type financiering Lening
Streefbedrag € 140.000
Rente 8,00%
Looptijd (in maanden) 48 maanden
Branche Horeca
Organisatievorm Besloten vennootschap
Ontwikkelfase Start-up
Doel van investering Objectfinanciering

Recensie HCN Let op: ondanks de aangekondigde maatregelen m.b.t. sluiting van de horeca, zal Gary's Deli hier vooralsnog geen hinder van ondervinden. De komende weken wordt er verbouwd. De verwachting is dat begin januari de zaak geopend gaat worden. Er is sprake van een aflossingsvrije periode. Mochten er nog steeds beperkingen gelden in januari 2021 dan kan de onderneming bij de opstart volledige focussen op delivery- en afhaal. Daar leent het concept zich ook voor. De locatie biedt voldoende potentieel voor het bedienen van de lokale (niet toeristische) markt. Elke lopende en nieuwe aanvraag zal uiteraard in het kader van de nieuwe maatregelen opnieuw beoordeeld worden op haalbaarheid. Indien HCN een financiering onverantwoord vindt, dan zullen wij niet tot plaatsing overgaan. Juist in deze tijden kan crowdfunding bijdragen aan de solidariteit die wij met zijn allen aan alle groepen in de samenleving kunnen tonen. De ondernemer heeft ruim voldoende praktijk- en horeca-ondernemerservaring opgebouwd en kent het marktgebied goed. De locatie beoordelen wij als aantrekkelijk evenals de totale financieringsbehoefte. De ondernemer is niet afhankelijk van inkomen uit deze onderneming. Op basis van de geprognosticeerde kasstroom en de beoordeling van de ondernemer is een 5 sterrenclassificatie naar onze mening te rechtvaardigen. HCN neemt verpanding op de inventaris en de ondernemer tekent hoofdelijk mee. Het concept Gevestigd op een zeer drukke locatie (Kinkerstraat 140A) bij de hoofdingang van De Hallen in Amsterdam-West, waar miljoenen mensen per jaar passeren, had de lunchroom Gary’s Deli een heel goede reputatie met veel vaste gasten. Het bedrijf moest sluiten voor een ingrijpende verbouwing en funderingsvernieuwing van het pand door de eigenaar. De verbouwing is afgerond en het vernieuwde exterieur is prachtig geworden. Door de verbouwing is ook een horeca IV vergunning verkregen, waardoor ook alcoholische dranken geschonken mogen worden. Nu gaat Gary’s Deli straks weer open als Gary’s Deli - Breakfast - Lunch - Dinner. De fijne hoeklocatie in een gebouw met grote ramen, hoge plafonds en een ruim terras op de Tollenstraat, in combinatie met een menuselectie die aantrekkelijk is voor een breed publiek, maken het mogelijk om zowel overdag als 's avonds een goede omzet te draaien. 'Deli' is de afkorting van ‘delicatessen’. Een deli verwijst naar een eetwinkel (meestal in New York), die voornamelijk joodse en/of Italiaanse gerechten serveert. Gary is van joodse afkomst en zijn vrouw Savina is Italiaans. Het concept ligt dus dicht bij huis en kan gezien worden als een voortzetting en uitbreiding van de oude Gary’s. Terwijl Gary’s voornamelijk bagels - een joods gerecht – serveerde, maakt het toevoegen van een professionele keuken en het verlengen van de openingstijden het mogelijk om een uitgebreider menu met pizza’s, pasta’s, salades, en vlees- en visgerechten uit de Italiaanse, joodse en Amerikaanse keuken aan te bieden. De sfeer in de deli wordt ontspannen met een mooie, kleurrijke inrichting en passende muziek op een volume waarbij een goed gesprek kan worden gevoerd. Gary’s Deli zal, net als de ‘oude’ Gary’s, een plek zijn waar buurtbewoners zich op hun gemak voelen. Daarnaast blijft het een aantrekkelijke eetgelegenheid voor de vele passanten en toeristen. Gary’s Deli stond bekend om de betaalbare prijzen, die mogelijk waren vanwege het vrij eenvoudige aanbod. De simpele, goedlopende gerechten, zoals de bagels met verschillend beleg, zullen op het menu blijven staan. Daarnaast wordt het menu aangevuld met andere, duurdere gerechten, die meer omzet kunnen genereren. Een all-day uitgebreide brunchselectie zal worden aangeboden voor diegenen die overdag naar meer dan een broodje of bagel verlangen. Gary’s Deli gaat ook inspelen op kansen, zoals het aanbieden van een ‘filmmenu’ voor bezoekers van de naastgelegen Filmhallen, die een snelle hap zoeken voor aanvang van de film. In Gary’s Deli is er, met anderhalve meter afstand tussen de gasten, ruimte voor maximaal 32 personen binnen en 36 buiten op het terras. Wanneer coronaregelingen geen rol meer spelen, is de capaciteit binnen 44. In de exploitatiebegroting wordt uitgegaan van de coronacapaciteit. Er zal een uitgebreid cateringmenu voor afhalen en bezorgen beschikbaar zijn. Dit is in coronatijd essentieel omdat veel mensen liever thuis eten. Daarnaast bestellen kantoren maaltijden voor lunchvergaderingen. Vanwege het feit dat het gebouw leeg wordt opgeleverd, wordt een efficiënt keukenontwerp gemaakt op basis van het concept. Hiervoor is met een consulent gewerkt, die advies heeft gegeven over het ontwerp van de keuken, het bedenken van het menu, de standaardisatie van de recepten en het inroosteren van het keukenpersoneel. Zo is het mogelijk om een keuken te bouwen en in werking te stellen die snelheid en hygiëne combineert. Dit levert een kleine maar efficiënte keuken op, waar veel gerechten snel kunnen worden voorbereid met weinig personeel. Gary’s Deli biedt een eetervaring aan met een keuze uit verschillende soorten gerechten met andere uitgangspunten. Kort gezegd, er is plek en keuze voor een brede doelgroep. Gasten komen er voor een specifiek, karaktervol gerecht of maken een combinatie van hun lievelingsgerechten. De ondernemer Gary Feingold groeide op in Canada en in de VS. Hij verliet zijn studie aan de University of California in Santa Cruz om ballet te studeren aan de Academy of Ballet in Palo Alto. Als professioneel danser heeft hij gedanst in de stadsgezelschappen van Venetië en Florence (Italië), bij Batsheva Dance Company (Israël) en het Israël Ballet. Negenentwintig jaar geleden kwam hij naar Amsterdam, waar hij danste bij het Scapino Ballet. In Israel al ontwikkelde hij muffinrecepten en begon een klein bedrijf dat muffins bakte en leverde aan verschillende gelegenheden. In Amsterdam heeft hij dat bedrijf doorgezet onder de naam Gary's Deli (voorheen Gary’s Muffins) in 1993 opgericht en is sinds 2014 eigenaar en uitbater van Café Belcampo, het culturele leescafé van Bibliotheek De Hallen. Het café staat bekend als 'huiskamer van de buurt'. Hij heeft hier in korte tijd honderden concerten, voorstellingen, literaire evenementen en andere culturele activiteiten georganiseerd. Gary heeft bijna een 30 jaar lang ervaring als horeca-ondernemer. Hij was deel van verschillende adviescommissies, onder meer van de danscommissie van de Raad voor Cultuur. Hij woont met zijn vrouw en twee kinderen in de Baarsjes, op loopafstand van Gary’s Deli. Gary geeft om de buurt - zo heeft hij deelgenomen aan De Baarsjes-cohesiegroep, maakt hij deel uit van de buurtprogrammeringsgroep De Wending en heeft hij een ondergrondse afvalcontainer geadopteert in het kader van het gemeentelijke plan om buurten schoon te houden met behulp van buurtbewoners. De financiering De financiering is primair bestemd voor het afbouwen van het pand, dat casco is opgeleverd, en het inrichten van het restaurant en de keuken. De totale financieringsbehoefte inclusief huurwaarborg en voorfinanciering BTW is afgerond € 197.000. De eigen inbreng bedraagt € 57.000. De resterende langlopende financieringsbehoefte komt hiermee uit op € 140.000. De looptijd van de annuitaire lening is 48 maanden. Aanvullend wordt bij aanvang 2 maanden aflossingsvrij aangeboden. De vooruitzichten De omzet voor 2021 (opening januari) is begroot op afgerond € 560.000 met een EBITDA van afgerond € 66.000 en een kasstroom van afgerond € 51.000. Het daaropvolgende jaar wordt een omzet verwacht van afgerond € 585.000 met een EBITDA van € 70.000 en een kasstroom van € 56.000. De geprognosticeerde kasstroom is voldoende voor de langlopende aflossingsverplichtingen. De omzet is mede gebaseerd op historische gegevens van de lunchroom en een bescheiden inschatting van het te verwachten aantal dinercouverts. Ratio's Opening 2021 Solvabiliteit 33,2% 38,9% Rentabiliteit nvt 18,6% Liquiditeit 1.83 1.96 De juridische structuur Crowdfunding Ik heb bewust voor crowdfunding gekozen omdat ik door middel van crowdfunding nog meer naamsbekendheid en ambassadeurs voor mijn restaurant Gary's Deli en Café Belcampo kan creëren. Crowdfunding bood mij de mogelijkheid om snel te kunnen schakelen. De beoordelaars van Horeca Crowdfunding Nederland denken actief mee in realisatie van onderscheidende concepten. Hun netwerk binnen de horeca is eveneens waardevol.

Bron: Horecacrowdfunding d.d. 21-10-2020 Disclaimer: De beschrijving is letterlijk overgenomen van bovenstaande Bron en (eventueel) gecorrigeerd voor Persoonsgevens. Beek & Linden B.V. kan niet aansprakelijk worden gehouden voor de inhoud van deze beschrijving. Eigenaar van het project kan via Crowdfundmarkt een verzoek indienen om de beschrijving te verwijderen van deze pagina.

Platform Horecacrowdfunding
Platformlink Ga naar Horecacrowdfunding
Oprichtingsjaar platform 2013
Minimum investeringsbedrag € 250 per project
Investeringskosten Eenmalige bemiddelingsfee 1,0% van uw investering

Lening - 8,00%

€0 / €800.000

Max Crowdfund

Lening - 6,50%

€344.214 / €435.714

Kapitaalopmaat

Lening - 7,00%

€116.170 / €247.170

Kapitaalopmaat

Lening - 3,00%

€24.520 / €30.650

Lendahand

Lening - 5,75%

€0 / €100.000

Lendahand

Lening - 5,00%

€89.652 / €298.841

Kapitaalopmaat