Zelf op zoek naar financiering?
  

Logo

Recensie HCN De Hudson groep behoort tot één van de grotere horeca-ondernemingen van Zuid-Holland, die meerdere vestigingen exploiteert en concepten ontwikkelt. Er is sprake van een eigentijds en goed uitgedacht concept op meerdere locaties. De ondernemers tekenen voor hoofdelijke aansprakelijkheid en verpanding op de inventaris. Op basis van de cashflow en de ervaring van de horecagroep is een vijf sterrenclassificatie naar onze mening te rechtvaardigen. De Hudson groep Tasty Food with an American Bite. Hudson neemt je mee op een culinaire trip dwars door de USA. Die zie je terug in de Amerikaanse food classics op de kaart zoals de Lazy Sunday Nacho’s, Smashing Salmon, Smokey Beefwrap, Steaks & Swekers en een line up van Hudson Burgers. De urban en stoere look van de Hudson restaurants doen denken dat je in een hip restaurant in New York bent beland. Staal, hout, chesterfieldbanken, skulls en pop-art muurschilderingen kenmerken de zaak. De sfeer in het restaurant is stoer, warm en easygoing, dit nodigt uit tot lekker lang tafelen. Ook aan de altijd riante bar van Hudson is het heerlijk toeven met cocktails, speciaal biertjes en barbites. De 1e vestiging van Hudson werd in het Statenkwartier van Den Haag geopend in 2009 en was binnen no time hotspot van locals en expats. Het succes wordt uitgerold in de Randstad. Dit jaar opent Hudson in Katwijk haar 11e vestiging. In 2018 heeft de organisatie Hudson Beach geopend op het Zuiderstrand van Kijkduin. Een frisse California Style beachclub met een laid-back vibe. Op de kaart de populaire Hudson dishes aangevuld met heerlijke beachfood gerechtjes to share. De beachclub is geopend van medio maart tot medio oktober voor ontbijt, lunch, borrel, diner en events. Dit jaar heeft de organisatie tevens het lunch & bakery concept Hudson Coffee gelanceerd in Leiden. Met gerechten als de Mexican Mackarel, Philly Cheese Steak Sandwich, Power Bowl en Toast met Smashed Avocado, komt ook bij Hudson Coffee de all American experience goed tot zijn recht. Alle gerechten van de kaart worden tevens met liefde ingepakt aks take away lunch voor de young urban professionals met een voorkeur voor een quick en healthy lunch. De ondernemers Hudson Holding heeft 3 bestuurders bestaande uit broer Marc de Gier (46) en zus Doina Jonkman-de Gier (50), beide uit een ondernemersgezin en vanaf jonge leeftijd werkzaam in de horeca. Door de jaren heen is er een zeer ruime ervaring opgedaan in management en passie voor concept horeca. Alain Reestman (39) is de 3e bestuurder en hij is op jonge leeftijd begonnen in de horeca en heeft alle facetten van het vak in de vingers. Alain heeft de eerste Hudson succesvol opgezet en laat nu graag de kunst van management en gastheerschap zien bij de Hudson vestigingen. Diana Antonaci - Zapata (44) en Nicola Antonaci (58) zijn een perfect horecastel en de kracht achter Hudson Rotterdam. Zij voeren op dit moment het management van Hudson Rotterdam. In goede en slechte tijden hebben ze laten zien wat ondernemerschap is door hun ervaring. Reden voor de Hudson Holding om Diana en Nicola te verwelkomen als compagnons (50%) bij Hudson Rotterdam. Hudson Rotterdam Hudson Rotterdam is gevestigd aan de Schiedamse Vest en onderdeel van de Rotterdam Foodsquare. Het is een restaurant met honderd zitplaatsen en heeft een Amerikaanse look & feel. De sfeer is urban & easygoing. De menukaart is een culinaire trip door de USA met classics zoals burgers, ribs, steaks en wraps. De gerechten worden vanuit een open keuken bereid en geserveerd. Op de first floor staan lange Chesterfield banken onder de speciaal voor Hudson vervaardigde kunstwerken van Tinus Teder. Aan de bar zijn onder andere gin tonics, cocktails en bites te bestellen. Daarnaast is het mogelijk om buiten op het terras plaats te nemen. Rotterdam is de derde vestiging van Hudson en bestaat sinds oktober 2013. Inmiddels zijn er 6 stabiele jaren voorbij waarbij de huidige leiding Diana Zapata en Nicola Antoni de kans krijgen partner te worden. Er wordt een VOF opgestart waarbij Hudson Rotterdam BV 50% aandelen bezit en Diana en Nicola ieder 25%. De bestuurder van Hudson Rotterdam BV is de Hudson Holding BV met als bestuurders de 3 ondernemers Marc de Gier, Doina Jonkman-de Gier en Alain Reestman. De financiering De financiering van € 185.000,- is bedoeld voor de overname van goodwill en inventaris en een stuk verbouwing. Er wordt een entresol gebouwd waardoor er meer capaciteit beschikbaar komt. De totale financieringsbehoefte bedraagt € 255.000,- inclusief voorfinanciering BTW. Het eigen vermogen bedraagt € 70.000,-. Door de overname vloeit er tevens geld in de kas via Hudson Rotterdam BV bij Hudson Holding BV door aflossing van de rekening courant verhouding. Deze gelden worden gebruikt om het eigen vermogen aan te sterken. De vooruitzichten Met de nieuw te realiseren entresol worden er circa 24 extra zitplaatsen gecreëerd. Met name in het weekend zal dit extra omzet opleveren. De geprognosticeerde base case omzet voor 2020 bedraagt afgerond € 600.000,- met een geprognosticeerde winst voor belastingen van afgerond € 103.000,- en een kasstroom van € 131.000,-. Voor 2021 is een omzet begroot van € 618.000,- met een winst voor belasting van € 111.000,- en een kasstroom van € 139.000,-. De geprognosticeerde kasstroom is ruim voldoende om aan de langlopende financieringsverplichtingen te kunnen voldoen (rente- en aflossingen). De juridische structuur Ratio's 2020 2021 Solvabiliteit 29,0% 53,0% Rentabiliteit nvt 36,5% Liquiditeit 0.66 2.13 Crowdfunding Crowdfunding is voor ons een ideale manier om snel te kunnen schakelen en ambassadeurs voor onze vestigingen te creëren. Dat geeft dan ook weer een concurrentievoordeel. De keuze voor Horeca Crowdfunding Nederland was vanaf het begin wel duidelijk. Zij hebben al meerdere gerenommeerde en grotere horecagroepen gefinancierd en zitten met het kantoor in Rotterdam. De geluiden uit de markt zijn positief.

Al geïnvesteerd via crowdfunding? Beheer uw investeringen eenvoudig via Crowdfundpanel.
Projectnaam Hudson Rotterdam
Projectlink Ga naar project
Plaatsingsdatum 05-11-2019
Type financiering Lening
Streefbedrag € 185.000
Rente 7,00%
Looptijd (in maanden) 48 maanden
Branche Horeca
Organisatievorm Besloten vennootschap
Ontwikkelfase Volwassen
Doel van investering Objectfinanciering

Recensie HCN De Hudson groep behoort tot één van de grotere horeca-ondernemingen van Zuid-Holland, die meerdere vestigingen exploiteert en concepten ontwikkelt. Er is sprake van een eigentijds en goed uitgedacht concept op meerdere locaties. De ondernemers tekenen voor hoofdelijke aansprakelijkheid en verpanding op de inventaris. Op basis van de cashflow en de ervaring van de horecagroep is een vijf sterrenclassificatie naar onze mening te rechtvaardigen. De Hudson groep Tasty Food with an American Bite. Hudson neemt je mee op een culinaire trip dwars door de USA. Die zie je terug in de Amerikaanse food classics op de kaart zoals de Lazy Sunday Nacho’s, Smashing Salmon, Smokey Beefwrap, Steaks & Swekers en een line up van Hudson Burgers. De urban en stoere look van de Hudson restaurants doen denken dat je in een hip restaurant in New York bent beland. Staal, hout, chesterfieldbanken, skulls en pop-art muurschilderingen kenmerken de zaak. De sfeer in het restaurant is stoer, warm en easygoing, dit nodigt uit tot lekker lang tafelen. Ook aan de altijd riante bar van Hudson is het heerlijk toeven met cocktails, speciaal biertjes en barbites. De 1e vestiging van Hudson werd in het Statenkwartier van Den Haag geopend in 2009 en was binnen no time hotspot van locals en expats. Het succes wordt uitgerold in de Randstad. Dit jaar opent Hudson in Katwijk haar 11e vestiging. In 2018 heeft de organisatie Hudson Beach geopend op het Zuiderstrand van Kijkduin. Een frisse California Style beachclub met een laid-back vibe. Op de kaart de populaire Hudson dishes aangevuld met heerlijke beachfood gerechtjes to share. De beachclub is geopend van medio maart tot medio oktober voor ontbijt, lunch, borrel, diner en events. Dit jaar heeft de organisatie tevens het lunch & bakery concept Hudson Coffee gelanceerd in Leiden. Met gerechten als de Mexican Mackarel, Philly Cheese Steak Sandwich, Power Bowl en Toast met Smashed Avocado, komt ook bij Hudson Coffee de all American experience goed tot zijn recht. Alle gerechten van de kaart worden tevens met liefde ingepakt aks take away lunch voor de young urban professionals met een voorkeur voor een quick en healthy lunch. De ondernemers Hudson Holding heeft 3 bestuurders bestaande uit broer Marc de Gier (46) en zus Doina Jonkman-de Gier (50), beide uit een ondernemersgezin en vanaf jonge leeftijd werkzaam in de horeca. Door de jaren heen is er een zeer ruime ervaring opgedaan in management en passie voor concept horeca. Alain Reestman (39) is de 3e bestuurder en hij is op jonge leeftijd begonnen in de horeca en heeft alle facetten van het vak in de vingers. Alain heeft de eerste Hudson succesvol opgezet en laat nu graag de kunst van management en gastheerschap zien bij de Hudson vestigingen. Diana Antonaci - Zapata (44) en Nicola Antonaci (58) zijn een perfect horecastel en de kracht achter Hudson Rotterdam. Zij voeren op dit moment het management van Hudson Rotterdam. In goede en slechte tijden hebben ze laten zien wat ondernemerschap is door hun ervaring. Reden voor de Hudson Holding om Diana en Nicola te verwelkomen als compagnons (50%) bij Hudson Rotterdam. Hudson Rotterdam Hudson Rotterdam is gevestigd aan de Schiedamse Vest en onderdeel van de Rotterdam Foodsquare. Het is een restaurant met honderd zitplaatsen en heeft een Amerikaanse look & feel. De sfeer is urban & easygoing. De menukaart is een culinaire trip door de USA met classics zoals burgers, ribs, steaks en wraps. De gerechten worden vanuit een open keuken bereid en geserveerd. Op de first floor staan lange Chesterfield banken onder de speciaal voor Hudson vervaardigde kunstwerken van Tinus Teder. Aan de bar zijn onder andere gin tonics, cocktails en bites te bestellen. Daarnaast is het mogelijk om buiten op het terras plaats te nemen. Rotterdam is de derde vestiging van Hudson en bestaat sinds oktober 2013. Inmiddels zijn er 6 stabiele jaren voorbij waarbij de huidige leiding Diana Zapata en Nicola Antoni de kans krijgen partner te worden. Er wordt een VOF opgestart waarbij Hudson Rotterdam BV 50% aandelen bezit en Diana en Nicola ieder 25%. De bestuurder van Hudson Rotterdam BV is de Hudson Holding BV met als bestuurders de 3 ondernemers Marc de Gier, Doina Jonkman-de Gier en Alain Reestman. De financiering De financiering van € 185.000,- is bedoeld voor de overname van goodwill en inventaris en een stuk verbouwing. Er wordt een entresol gebouwd waardoor er meer capaciteit beschikbaar komt. De totale financieringsbehoefte bedraagt € 255.000,- inclusief voorfinanciering BTW. Het eigen vermogen bedraagt € 70.000,-. Door de overname vloeit er tevens geld in de kas via Hudson Rotterdam BV bij Hudson Holding BV door aflossing van de rekening courant verhouding. Deze gelden worden gebruikt om het eigen vermogen aan te sterken. De vooruitzichten Met de nieuw te realiseren entresol worden er circa 24 extra zitplaatsen gecreëerd. Met name in het weekend zal dit extra omzet opleveren. De geprognosticeerde base case omzet voor 2020 bedraagt afgerond € 600.000,- met een geprognosticeerde winst voor belastingen van afgerond € 103.000,- en een kasstroom van € 131.000,-. Voor 2021 is een omzet begroot van € 618.000,- met een winst voor belasting van € 111.000,- en een kasstroom van € 139.000,-. De geprognosticeerde kasstroom is ruim voldoende om aan de langlopende financieringsverplichtingen te kunnen voldoen (rente- en aflossingen). De juridische structuur Ratio's 2020 2021 Solvabiliteit 29,0% 53,0% Rentabiliteit nvt 36,5% Liquiditeit 0.66 2.13 Crowdfunding Crowdfunding is voor ons een ideale manier om snel te kunnen schakelen en ambassadeurs voor onze vestigingen te creëren. Dat geeft dan ook weer een concurrentievoordeel. De keuze voor Horeca Crowdfunding Nederland was vanaf het begin wel duidelijk. Zij hebben al meerdere gerenommeerde en grotere horecagroepen gefinancierd en zitten met het kantoor in Rotterdam. De geluiden uit de markt zijn positief.

Bron: Horecacrowdfunding d.d. 05-11-2019 Disclaimer: De beschrijving is letterlijk overgenomen van bovenstaande Bron en (eventueel) gecorrigeerd voor Persoonsgevens. Beek & Linden B.V. kan niet aansprakelijk worden gehouden voor de inhoud van deze beschrijving. Eigenaar van het project kan via Crowdfundmarkt een verzoek indienen om de beschrijving te verwijderen van deze pagina.

Platform Horecacrowdfunding
Platformlink Ga naar Horecacrowdfunding
Oprichtingsjaar platform 2013
Minimum investeringsbedrag € 250 per project
Investeringskosten Eenmalige bemiddelingsfee 1,0% van uw investering

Lening - 5,10%

€7.000 / €35.000

Lenderspender

Lening - 6,75%

€355.500 / €450.000

Waardevoorjegeld

Lening - 6,50%

€96.000 / €120.000

Lendahand

Lening - 8,00%

€0 / €150.000

Kapitaalopmaat

Lening - 5,00%

€76.467 / €246.667

Kapitaalopmaat

Lening - 7,50%

€116.048 / €163.448

Kapitaalopmaat

Lening - 8,00%

€32.864 / €298.764

Kapitaalopmaat