Hulp nodig bij uw zakelijke financiering?
  

Logo

Ich bin ein Hamburger Den Haaginvesteer


Recensie HCN: er is sprake van een bestaande exploitatie met een ervaren ondernemer. De locatie en het concept beoordelen wij als goed. De exploitatie realiseert een bedrijfseconomisch verantwoord omzetniveau. Het te verstrekken leenbedrag met de daaraan gekoppelde zekerheden beoordelen wij als verantwoord. Op basis van de geprognosticeerde kasstroom is een vier sterrenclassificatie naar onze mening te rechtvaardigen. Het concept Ich bin ein Hamburger opende in juli 2015 haar deuren op de Prins Hendrikstraat 53. De Prins Hendrikstraat is gelegen in een kleinschalig horeca concentratiegebied in het centrum van Den Haag. De naam "Ich bin ein Hamburger" is een subtiele mindf*ck die gasten onder valse voorwendselen binnenlokt onder het mom van "even een hamburger scoren". Vervolgens wordt de gast overvallen door het unieke pand (een oude drukkerij uit eind 1800) en een hamburgerconcept met een Jazzy Twist, funky cocktailkaart en een uitgebreide wijnkaart bestaande uit meer dan 200 wijnen! De basis van de gerechten zijn terug te herleiden uit de klassieke Franse keuken met subtiele internationale invloeden. Hamburgers als "Confit de Canard met een vijgensaus" of "Beefburger Rossini met een truffel-Madeira saus" sieren de menukaart. Minimaal 2 keer per week geniet je hier van live Jazz muziek op het hoogste niveau. We hebben al verschillende muzikanten van New York tot St. Petersburg en van Brazilië tot aan Japan mogen verwelkomen! Ich bin ein Hamburger heeft circa 70 couverts en een separaat cafegedeelte. Het restaurant is alleen voor diner geopend van dinsdag t/m zondag. De ondernemer Stéphane Benjamins is in 1977 geboren in Amsterdam en sinds 1983 getogen in Den Haag. Van 1997 tot 2003 studeerde hij aan de Hotelschool Den Haag. In 2003 opende hij restaurant Caracter aan de Nieuwe Schoolstraat, welke hij in 2006 verkocht om vervolgens in de wijnhandel zijn expertise verder te ontwikkelen. Tussen 2009 en 2014 werkte hij als manager van verschillende restaurants in Den Haag. Waaronder It Rains Fishes en Bistro Mer & De Boucherie. Sinds 2015 is hij eigenaar van Ich bin ein Hamburger. De financiering De financiering is o.a. bestemd voor additionele investeringen in de keuken en het restaurant (apparatuur en koelingen). Daarnaast worden bestaande crediteuren geherfinancierd. De ondernemer wenst de kortlopende schulden om te zetten in een langlopende lening. De totale financieringsbehoefte bedraagt € 100.000. De huidige langlopende leningverstrekkers worden achtergesteld ten opzichte van de lening van Horeca Crowdfunding Nederland. De vooruitzichten De totale omzet voor heel 2018 is begroot op afgerond € 640.000 met een geprognosticeerde EBITDA van afgerond € 108.000 en een kasstroom van € 80.000. Dat is ruim voldoende om aan de aflossingsverplichtingen jegens de langlopende lening te kunnen voldoen. Voor de daaropvolgende jaren wordt een lichte stijging verwacht van de omzet en EBITDA. In principe zou de lening ook binnen twee jaar afgelost kunnen worden. Door bewust een langere looptijd toe te passen zal de betrokkenheid van onze nieuwe ambassadeurs eveneens langer blijven. Crowdfunding Er wordt bewust voor crowdfunding gekozen, omdat de bekendheid van het restaurant na financiering verder zal toenemen. Investeerders worden hopelijk ook onze gasten. Daar gaan we in ieder geval wel vanuit. Horeca Crowfunding Nederland keert maandelijks uit. Dat betekent dat ons restaurant gedurende 36 maanden maandelijks in beeld is. De bancaire rente op kort lopend vreemd vermogen ligt in de buurt van de gemiddelde rente die via crowdfunding geboden wordt. Dan is de keuze snel gemaakt. De mensen achter Horeca Crowdfunding Nederland kennen de Haagse horeca goed.

Al geïnvesteerd via crowdfunding? Beheer uw investeringen eenvoudig via Crowdfundpanel.
Projectnaam Ich bin ein Hamburger Den Haag
Projectlink Ga naar project
Plaatsingsdatum 26-06-2018
Type financiering Lening
Streefbedrag € 100.000
Rente 8,50%
Looptijd (in maanden) 36 maanden
Branche Horeca
Organisatievorm Eenmanszaak
Ontwikkelfase Volwassen
Doel van investering Herfinanciering

Recensie HCN: er is sprake van een bestaande exploitatie met een ervaren ondernemer. De locatie en het concept beoordelen wij als goed. De exploitatie realiseert een bedrijfseconomisch verantwoord omzetniveau. Het te verstrekken leenbedrag met de daaraan gekoppelde zekerheden beoordelen wij als verantwoord. Op basis van de geprognosticeerde kasstroom is een vier sterrenclassificatie naar onze mening te rechtvaardigen. Het concept Ich bin ein Hamburger opende in juli 2015 haar deuren op de Prins Hendrikstraat 53. De Prins Hendrikstraat is gelegen in een kleinschalig horeca concentratiegebied in het centrum van Den Haag. De naam "Ich bin ein Hamburger" is een subtiele mindf*ck die gasten onder valse voorwendselen binnenlokt onder het mom van "even een hamburger scoren". Vervolgens wordt de gast overvallen door het unieke pand (een oude drukkerij uit eind 1800) en een hamburgerconcept met een Jazzy Twist, funky cocktailkaart en een uitgebreide wijnkaart bestaande uit meer dan 200 wijnen! De basis van de gerechten zijn terug te herleiden uit de klassieke Franse keuken met subtiele internationale invloeden. Hamburgers als "Confit de Canard met een vijgensaus" of "Beefburger Rossini met een truffel-Madeira saus" sieren de menukaart. Minimaal 2 keer per week geniet je hier van live Jazz muziek op het hoogste niveau. We hebben al verschillende muzikanten van New York tot St. Petersburg en van Brazilië tot aan Japan mogen verwelkomen! Ich bin ein Hamburger heeft circa 70 couverts en een separaat cafegedeelte. Het restaurant is alleen voor diner geopend van dinsdag t/m zondag. De ondernemer Stéphane Benjamins is in 1977 geboren in Amsterdam en sinds 1983 getogen in Den Haag. Van 1997 tot 2003 studeerde hij aan de Hotelschool Den Haag. In 2003 opende hij restaurant Caracter aan de Nieuwe Schoolstraat, welke hij in 2006 verkocht om vervolgens in de wijnhandel zijn expertise verder te ontwikkelen. Tussen 2009 en 2014 werkte hij als manager van verschillende restaurants in Den Haag. Waaronder It Rains Fishes en Bistro Mer & De Boucherie. Sinds 2015 is hij eigenaar van Ich bin ein Hamburger. De financiering De financiering is o.a. bestemd voor additionele investeringen in de keuken en het restaurant (apparatuur en koelingen). Daarnaast worden bestaande crediteuren geherfinancierd. De ondernemer wenst de kortlopende schulden om te zetten in een langlopende lening. De totale financieringsbehoefte bedraagt € 100.000. De huidige langlopende leningverstrekkers worden achtergesteld ten opzichte van de lening van Horeca Crowdfunding Nederland. De vooruitzichten De totale omzet voor heel 2018 is begroot op afgerond € 640.000 met een geprognosticeerde EBITDA van afgerond € 108.000 en een kasstroom van € 80.000. Dat is ruim voldoende om aan de aflossingsverplichtingen jegens de langlopende lening te kunnen voldoen. Voor de daaropvolgende jaren wordt een lichte stijging verwacht van de omzet en EBITDA. In principe zou de lening ook binnen twee jaar afgelost kunnen worden. Door bewust een langere looptijd toe te passen zal de betrokkenheid van onze nieuwe ambassadeurs eveneens langer blijven. Crowdfunding Er wordt bewust voor crowdfunding gekozen, omdat de bekendheid van het restaurant na financiering verder zal toenemen. Investeerders worden hopelijk ook onze gasten. Daar gaan we in ieder geval wel vanuit. Horeca Crowfunding Nederland keert maandelijks uit. Dat betekent dat ons restaurant gedurende 36 maanden maandelijks in beeld is. De bancaire rente op kort lopend vreemd vermogen ligt in de buurt van de gemiddelde rente die via crowdfunding geboden wordt. Dan is de keuze snel gemaakt. De mensen achter Horeca Crowdfunding Nederland kennen de Haagse horeca goed.

Bron: Horecacrowdfunding d.d. 26-06-2018 Disclaimer: De beschrijving is letterlijk overgenomen van bovenstaande Bron en (eventueel) gecorrigeerd voor Persoonsgevens. Beek & Linden B.V. kan niet aansprakelijk worden gehouden voor de inhoud van deze beschrijving. Eigenaar van het project kan via Crowdfundmarkt een verzoek indienen om de beschrijving te verwijderen van deze pagina.

Platform Horecacrowdfunding
Platformlink Ga naar Horecacrowdfunding
Oprichtingsjaar platform 2013
Minimum investeringsbedrag € 250 per project
Investeringskosten Eenmalige bemiddelingsfee 1,0% van uw investering

Lening - 8,00%

€0 / €140.000

Horecacrowdfunding

Lening - 6,50%

€344.214 / €435.714

Kapitaalopmaat

Lening - 5,00%

€89.652 / €298.841

Kapitaalopmaat

Lening - 3,00%

€21.240 / €26.550

Lendahand

Lening - 5,00%

€292.500 / €390.000

Geldvoorelkaar

Lening - 3,00%

€24.520 / €30.650

Lendahand

Lening - 3,00%

€320.000 / €400.000

Lendahand