Zelf op zoek naar financiering?
  

Logo

Recensie HCN De ondernemer heeft ruim voldoende praktijk- en ondernemerservaring opgebouwd. De locatie van de nieuwe vestiging in Amersfoort beoordelen wij als uitstekend. De huursom is bedrijfseconomisch verantwoord. Op basis van de geprognosticeerde kasstroom en op basis van de financiële prestaties van de huidige ondernemingen is een 5 sterrenclassificatie te rechtvaardigen. De ondernemer tekent hoofdelijk mee en er is sprake van verpanding van de inventaris. Het concept In het centrum van Amersfoort op de Zuidsingel 66 komt de 2e vestiging van La Base Pizza. Het eerste restaurant in Amersfoort dat zich specialiseert in authentieke Napolitaanse pizza’s. Midden in het restaurant komt de handgemaakte oven uit Napels, het kloppende hart van La Base Pizza. Deze 2e vestiging wordt dé plek in Amersfoort waar men kan genieten van een Napolitaanse pizza uit een steenoven. De ingrediënten voor de pizza’s worden uit Italië gehaald, zo hebben we San Marzano tomatensaus, echte buffelmozzarella en veel producten met het DOP keurmerk. La Base Pizza is een plek waar jong en oud welkom is. Waar men uitgebreid kan tafelen of snel een pizza kan eten. Natuurlijk kan men de pizza’s ook afhalen. Het restaurant gaat 7 dagen per week open van 17:00 tot 22:00. De uitstraling van de zaak is, onze naam zegt het al, de basis. Hip, fris, tijdloos en gezellig. Naast onze pizza’s hebben we uitstekende wijnen, echte Italiaanse bieren en importeren wij zelfs caffe Kenon, het Napolitaanse koffiemerk dat iedere Napolitaan drinkt. De ondernemer Sidney Diekstra (36) is een echte horecaman. Vanaf zijn 15e werkt Sidney al in de horeca en heeft naast de Middelbare Hotelschool ook verschillende koksopleidingen gevolgd. Zijn passie ligt bij de Italiaanse keuken. In 2014 is Sidney dan ook naar Napels afgereisd om daar de authentieke Napolitaanse pizza te leren maken. Na enkele maanden studie en stage lopen in Napels werd het tijd voor een eigen restaurant gespecialiseerd in pizza’s. In Weesp kwam een oude bruine kroeg vrij, niet veel later werd La Base Pizza een feit. Binnen anderhalf jaar heeft Sidney met La Base Pizza het gewilde AVPN certificaat gehaald vanuit Napels en is daarmee het 639e restaurant ter wereld die zich officieel specialist van Napolitaanse pizza’s mag noemen. Na twee jaar opende een paar deuren verder het 2e restaurant onder de naam Passata. Dit restaurant is gespecialiseerd in pasta’s en andere Italiaanse specialiteiten. Ondertussen hebben meerdere tv programma’s La Base Pizza en Sidney Diekstra weten te vinden. Zo is hij bij Jill op NPO geweest, werd het restaurant gebruikt als decor voor de tv serie De Spa en is Sidney benaderd door o.a. de keuringsdienst van waarde voor advies. De financiering De totale financieringsbehoefte bedraagt afgerond € 220.000. Dit is bestemd voor de overname, verbouwing en inrichting, voorfinanciering van de BTW en de waarborgsom. De eigen inbreng bedraagt afgerond € 55.000. Er resteert een langlopende financieringsbehoefte van € 165.000. De vooruitzichten De geprognosticeerde resultaten zijn gebaseerd op de financiële prestaties van de reeds bestaande vestiging van La Base. De geprognosticeerde omzet voor 2020 (na opening) bedraagt afgerond € 360.000 met een EBITDA van afgerond € 55.000 en een kasstroom € 30.000. Voor 2021 (volledig operationeel jaar) is een omzet begroot van € 445.000 met een EBITDA van € 104.000 en een kasstroom van € 97.000. De geprognosticeerde kasstroom is voldoende om aan de langlopende financieringsverplichtingen te kunnen voldoen (rente- en aflossingen). De ondernemer is voor inkomen niet afhankelijk van deze nieuwe vestiging, omdat er al ruim voldoende inkomen uit de andere zaken wordt gegenereerd. Ratio's Opening 2020 Solvabiliteit 31,1 % 35,1 % Rentabiliteit nvt 13,3% Liquiditeit 1.29 1.28 De juridische structuur Crowdfunding Crowdfunding is een ideale manier om bestaande gasten te betrekken bij onze nieuwe plannen en daarnaast direct bekendheid te genereren voor de vestiging in Amersfoort. De rente ligt hoger dan het aanbod van de bank, maar ik ben ervan overtuigd dat ik de publiciteit rondom dit project uiteindelijk heel veel meer waarde gaat creëren dan het renteverschil. De kans dat investeerders straks 1 of meerdere keren één van mijn vestigingen gaan bezoeken is m.i. groot.

Al geïnvesteerd via crowdfunding? Beheer uw investeringen eenvoudig via Crowdfundpanel.
Projectnaam La Base Amersfoort
Projectlink Ga naar project
Plaatsingsdatum 27-02-2020
Type financiering Lening
Streefbedrag € 165.000
Rente 7,00%
Looptijd (in maanden) 48 maanden
Branche Horeca
Organisatievorm Eenmanszaak
Ontwikkelfase Volwassen
Doel van investering Objectfinanciering

Recensie HCN De ondernemer heeft ruim voldoende praktijk- en ondernemerservaring opgebouwd. De locatie van de nieuwe vestiging in Amersfoort beoordelen wij als uitstekend. De huursom is bedrijfseconomisch verantwoord. Op basis van de geprognosticeerde kasstroom en op basis van de financiële prestaties van de huidige ondernemingen is een 5 sterrenclassificatie te rechtvaardigen. De ondernemer tekent hoofdelijk mee en er is sprake van verpanding van de inventaris. Het concept In het centrum van Amersfoort op de Zuidsingel 66 komt de 2e vestiging van La Base Pizza. Het eerste restaurant in Amersfoort dat zich specialiseert in authentieke Napolitaanse pizza’s. Midden in het restaurant komt de handgemaakte oven uit Napels, het kloppende hart van La Base Pizza. Deze 2e vestiging wordt dé plek in Amersfoort waar men kan genieten van een Napolitaanse pizza uit een steenoven. De ingrediënten voor de pizza’s worden uit Italië gehaald, zo hebben we San Marzano tomatensaus, echte buffelmozzarella en veel producten met het DOP keurmerk. La Base Pizza is een plek waar jong en oud welkom is. Waar men uitgebreid kan tafelen of snel een pizza kan eten. Natuurlijk kan men de pizza’s ook afhalen. Het restaurant gaat 7 dagen per week open van 17:00 tot 22:00. De uitstraling van de zaak is, onze naam zegt het al, de basis. Hip, fris, tijdloos en gezellig. Naast onze pizza’s hebben we uitstekende wijnen, echte Italiaanse bieren en importeren wij zelfs caffe Kenon, het Napolitaanse koffiemerk dat iedere Napolitaan drinkt. De ondernemer Sidney Diekstra (36) is een echte horecaman. Vanaf zijn 15e werkt Sidney al in de horeca en heeft naast de Middelbare Hotelschool ook verschillende koksopleidingen gevolgd. Zijn passie ligt bij de Italiaanse keuken. In 2014 is Sidney dan ook naar Napels afgereisd om daar de authentieke Napolitaanse pizza te leren maken. Na enkele maanden studie en stage lopen in Napels werd het tijd voor een eigen restaurant gespecialiseerd in pizza’s. In Weesp kwam een oude bruine kroeg vrij, niet veel later werd La Base Pizza een feit. Binnen anderhalf jaar heeft Sidney met La Base Pizza het gewilde AVPN certificaat gehaald vanuit Napels en is daarmee het 639e restaurant ter wereld die zich officieel specialist van Napolitaanse pizza’s mag noemen. Na twee jaar opende een paar deuren verder het 2e restaurant onder de naam Passata. Dit restaurant is gespecialiseerd in pasta’s en andere Italiaanse specialiteiten. Ondertussen hebben meerdere tv programma’s La Base Pizza en Sidney Diekstra weten te vinden. Zo is hij bij Jill op NPO geweest, werd het restaurant gebruikt als decor voor de tv serie De Spa en is Sidney benaderd door o.a. de keuringsdienst van waarde voor advies. De financiering De totale financieringsbehoefte bedraagt afgerond € 220.000. Dit is bestemd voor de overname, verbouwing en inrichting, voorfinanciering van de BTW en de waarborgsom. De eigen inbreng bedraagt afgerond € 55.000. Er resteert een langlopende financieringsbehoefte van € 165.000. De vooruitzichten De geprognosticeerde resultaten zijn gebaseerd op de financiële prestaties van de reeds bestaande vestiging van La Base. De geprognosticeerde omzet voor 2020 (na opening) bedraagt afgerond € 360.000 met een EBITDA van afgerond € 55.000 en een kasstroom € 30.000. Voor 2021 (volledig operationeel jaar) is een omzet begroot van € 445.000 met een EBITDA van € 104.000 en een kasstroom van € 97.000. De geprognosticeerde kasstroom is voldoende om aan de langlopende financieringsverplichtingen te kunnen voldoen (rente- en aflossingen). De ondernemer is voor inkomen niet afhankelijk van deze nieuwe vestiging, omdat er al ruim voldoende inkomen uit de andere zaken wordt gegenereerd. Ratio's Opening 2020 Solvabiliteit 31,1 % 35,1 % Rentabiliteit nvt 13,3% Liquiditeit 1.29 1.28 De juridische structuur Crowdfunding Crowdfunding is een ideale manier om bestaande gasten te betrekken bij onze nieuwe plannen en daarnaast direct bekendheid te genereren voor de vestiging in Amersfoort. De rente ligt hoger dan het aanbod van de bank, maar ik ben ervan overtuigd dat ik de publiciteit rondom dit project uiteindelijk heel veel meer waarde gaat creëren dan het renteverschil. De kans dat investeerders straks 1 of meerdere keren één van mijn vestigingen gaan bezoeken is m.i. groot.

Bron: Horecacrowdfunding d.d. 27-02-2020 Disclaimer: De beschrijving is letterlijk overgenomen van bovenstaande Bron en (eventueel) gecorrigeerd voor Persoonsgevens. Beek & Linden B.V. kan niet aansprakelijk worden gehouden voor de inhoud van deze beschrijving. Eigenaar van het project kan via Crowdfundmarkt een verzoek indienen om de beschrijving te verwijderen van deze pagina.

Platform Horecacrowdfunding
Platformlink Ga naar Horecacrowdfunding
Oprichtingsjaar platform 2013
Minimum investeringsbedrag € 250 per project
Investeringskosten Eenmalige bemiddelingsfee 1,0% van uw investering

Lening - 8,00%

€0 / €75.000

Capital Circle

Lening - 5,10%

€7.000 / €35.000

Lenderspender

Lening - 8,00%

€99.000 / €150.000

Waardevoorjegeld

Lening - 7,00%

€0 / €25.000

Geldvoorelkaar

Aandelen

€142.500 / €150.000

Symbid

Lening - 5,50%

€790.500 / €850.000

Oneplanetcrowd

Lening - 6,00%

€86.180 / €139.000

Geldvoorelkaar