Zelf op zoek naar financiering?
  

Logo

Recensie HCN: er is sprake van ervaren ondernemers en aantoonbaar groeiende omzetten. De ondernemers hebben maart 2017 de start van deze horecazaak via dit platform gefinancierd. De locatie beoordelen wij als aantrekkelijk evenals de kenmerken van het concept. Gelet op de geprognosticeerde kasstroom is naar onze mening een 4 sterren classificatie te rechtvaardigen. De ondernemers tekenen hoofdelijk mee en HCN heeft reeds verpanding op de inventaris na verstrekken van de eerste lening in 2017. Het concept La Cantina Del Patron, de eerste echte Tapas bar van ons mooie eiland Curaçao met tapas zoals we deze kennen uit Spanje. La Cantina Del Patron profileert zich als een klein stukje Spanje in de Cariben. Een echte Jamon Iberico, die door de chef bij u aan tafel op traditionele wijze gesneden wordt, de typisch Spaanse gehaktballetjes, de calamaris en nog heel veel andere traditionele Spaanse tapas. Terwijl u geniet van één van de Spaanse bieren of wijnen die uitsluitend bij La Cantina Del Patron geschonken worden, kunt u geheel naar behoefte aan uw tafel of aan de langste bar van Curaçao een heerlijke proeverij bestellen van onze Spaanse tapas. Doet u vooral rustig aan, wij vinden het leuk als u een gezellige avond bij ons heeft. Het heerlijke Caribische klimaat en de heerlijke Spaanse muziek doet u zich in de hemel laten voelen bij La Cantina Del Patron. Een gezellige avond uit en genieten van de live muziek, een lekkere avond met gezelschap borrelen of gewoon even makkelijk vanaf het strand, de Patron verwelkomt u 7 dagen per week in één van de mooie gedeeltes van La Cantina. Het mooie terras aan de Nieuwestraat, de achtertuin of in één van de thema kamers. Laat u zich verrassen bij La Cantina Del Patron, een stukje Spanje op Curaçao. De ondernemers De ondernemers zijn beiden bovengemiddeld ervaren in de horeca. Sander de Klerk is een professionele horecavakman en geboren in ’t Gooi. Zo heeft hij leiding gegeven aan Club Abe in Amsterdam en is hij founder van de SNCKBR formule. Naast zijn actieve rol bij La Cantina Del Patron op Curacao, geeft hij op freelance basis nog leiding aan diverse horeca ondernemingen in Amsterdam en is hij mede-eigenaar van de The Good Roll. Tevens voert hij het o.a. het management van Henk Dissel. Jorick Vermeij is een horecavakman pur sang. Jorick komt van oorsprong uit de keuken en is jarenlang chef kok geweest op meerdere plekken in Amsterdam en Curaçao. In 2007 besloot hij de andere kant van de horeca in te gaan en richtte in 2012 zijn eigen vis groothandel op in IJmuiden. De focus lag hier op het leveren alle segmenten van de horeca. In 2014 koos hij voor zijn oude liefde Curaçao en besloot daar een 2e vestiging op te starten, welke tot op heden een succes is en aan alle gerenommeerde horecazaken van Curaçao levert. De vis wordt elke week vers vanaf de afslag richting Curaçao gevlogen. Hij heeft begin dit jaar zijn eigen bedrijf in Nederland verkocht. Wel is hij nog importeur van vis op Curaçao. De financiering De financiering is o.a. bestemd voor het uitbreiden en verbeteren van het terras, enkele noodzakelijke aanpassingen in de keuken en isolatie van het pand (ten behoeve van gewenste events in de avond en nacht). Daarnaast wordt de huidige financiering van de brouwerij geherfinancierd zodat de afhankelijkheid van een brouwerij komt te vervallen. De totale financieringsbehoefte inclusief btw is begroot op afgerond € 125.000,-. De eigen inbreng bedraagt € 25.000. De langlopende financieringsbehoefte komt daarmee uit op € 100.000. De verwachtingen De gerealiseerde omzet van La Cantina Del Patron bedroeg over het eerste jaar € 425.000. De omzet over 2017 ligt lager dan eerder begroot daar er sprake was van vertraging in de uiteindelijke openingsdatum. Tevens is besloten om de erboven gelegen appartementen niet te gaan verhuren. Dit mede vanwege het feit dat er mogelijk sprake zou kunnen zijn van geluidsoverlast. De appartementen maken geen onderdeel meer uit van het te huren object. Door de uitbreiding en aanpassingen in de keuken wordt voor 2019 een omzet verwacht van € 600.000. De geprognosticeerde kasstroom voor dit exploitatiejaar bedraagt afgerond € 130.000. De beschikbare kasstroom is ruim voldoende om aan de langlopende financieringsverplichtingen te kunnen voldoen. De omzet zal naar verwachting groeien naar € 610.000 in 2020, met een kasstroom van € 150.000. Crowdfunding Sinds de succesvolle eerste crowdfunding campagne van La Cantina Del Patron hebben wij besloten om de langlopende financieringsbehoefte eveneens via crowdfunding in te vullen. Onze eerdere crowdfunding campagne heeft ons extreem veel publiciteit opgeleverd. Crowdfunding creëert ambassadeurs voor ons concept en naamsbekendheid. De ervaring en adviezen van de initiatiefnemers achter Horeca Crowdfunding Nederland zijn voor ons zeer waardevol. Daarnaast luisteren we graag naar de adviezen en tips van de investeerders.

Al geïnvesteerd via crowdfunding? Beheer uw investeringen eenvoudig via Crowdfundpanel.
Projectnaam La Cantina Del Patron
Projectlink Ga naar project
Plaatsingsdatum 11-06-2018
Type financiering Lening
Streefbedrag € 100.000
Rente 8,00%
Looptijd (in maanden) 60 maanden
Branche Horeca
Organisatievorm Besloten vennootschap
Ontwikkelfase Volwassen
Doel van investering Herfinanciering

Recensie HCN: er is sprake van ervaren ondernemers en aantoonbaar groeiende omzetten. De ondernemers hebben maart 2017 de start van deze horecazaak via dit platform gefinancierd. De locatie beoordelen wij als aantrekkelijk evenals de kenmerken van het concept. Gelet op de geprognosticeerde kasstroom is naar onze mening een 4 sterren classificatie te rechtvaardigen. De ondernemers tekenen hoofdelijk mee en HCN heeft reeds verpanding op de inventaris na verstrekken van de eerste lening in 2017. Het concept La Cantina Del Patron, de eerste echte Tapas bar van ons mooie eiland Curaçao met tapas zoals we deze kennen uit Spanje. La Cantina Del Patron profileert zich als een klein stukje Spanje in de Cariben. Een echte Jamon Iberico, die door de chef bij u aan tafel op traditionele wijze gesneden wordt, de typisch Spaanse gehaktballetjes, de calamaris en nog heel veel andere traditionele Spaanse tapas. Terwijl u geniet van één van de Spaanse bieren of wijnen die uitsluitend bij La Cantina Del Patron geschonken worden, kunt u geheel naar behoefte aan uw tafel of aan de langste bar van Curaçao een heerlijke proeverij bestellen van onze Spaanse tapas. Doet u vooral rustig aan, wij vinden het leuk als u een gezellige avond bij ons heeft. Het heerlijke Caribische klimaat en de heerlijke Spaanse muziek doet u zich in de hemel laten voelen bij La Cantina Del Patron. Een gezellige avond uit en genieten van de live muziek, een lekkere avond met gezelschap borrelen of gewoon even makkelijk vanaf het strand, de Patron verwelkomt u 7 dagen per week in één van de mooie gedeeltes van La Cantina. Het mooie terras aan de Nieuwestraat, de achtertuin of in één van de thema kamers. Laat u zich verrassen bij La Cantina Del Patron, een stukje Spanje op Curaçao. De ondernemers De ondernemers zijn beiden bovengemiddeld ervaren in de horeca. Sander de Klerk is een professionele horecavakman en geboren in ’t Gooi. Zo heeft hij leiding gegeven aan Club Abe in Amsterdam en is hij founder van de SNCKBR formule. Naast zijn actieve rol bij La Cantina Del Patron op Curacao, geeft hij op freelance basis nog leiding aan diverse horeca ondernemingen in Amsterdam en is hij mede-eigenaar van de The Good Roll. Tevens voert hij het o.a. het management van Henk Dissel. Jorick Vermeij is een horecavakman pur sang. Jorick komt van oorsprong uit de keuken en is jarenlang chef kok geweest op meerdere plekken in Amsterdam en Curaçao. In 2007 besloot hij de andere kant van de horeca in te gaan en richtte in 2012 zijn eigen vis groothandel op in IJmuiden. De focus lag hier op het leveren alle segmenten van de horeca. In 2014 koos hij voor zijn oude liefde Curaçao en besloot daar een 2e vestiging op te starten, welke tot op heden een succes is en aan alle gerenommeerde horecazaken van Curaçao levert. De vis wordt elke week vers vanaf de afslag richting Curaçao gevlogen. Hij heeft begin dit jaar zijn eigen bedrijf in Nederland verkocht. Wel is hij nog importeur van vis op Curaçao. De financiering De financiering is o.a. bestemd voor het uitbreiden en verbeteren van het terras, enkele noodzakelijke aanpassingen in de keuken en isolatie van het pand (ten behoeve van gewenste events in de avond en nacht). Daarnaast wordt de huidige financiering van de brouwerij geherfinancierd zodat de afhankelijkheid van een brouwerij komt te vervallen. De totale financieringsbehoefte inclusief btw is begroot op afgerond € 125.000,-. De eigen inbreng bedraagt € 25.000. De langlopende financieringsbehoefte komt daarmee uit op € 100.000. De verwachtingen De gerealiseerde omzet van La Cantina Del Patron bedroeg over het eerste jaar € 425.000. De omzet over 2017 ligt lager dan eerder begroot daar er sprake was van vertraging in de uiteindelijke openingsdatum. Tevens is besloten om de erboven gelegen appartementen niet te gaan verhuren. Dit mede vanwege het feit dat er mogelijk sprake zou kunnen zijn van geluidsoverlast. De appartementen maken geen onderdeel meer uit van het te huren object. Door de uitbreiding en aanpassingen in de keuken wordt voor 2019 een omzet verwacht van € 600.000. De geprognosticeerde kasstroom voor dit exploitatiejaar bedraagt afgerond € 130.000. De beschikbare kasstroom is ruim voldoende om aan de langlopende financieringsverplichtingen te kunnen voldoen. De omzet zal naar verwachting groeien naar € 610.000 in 2020, met een kasstroom van € 150.000. Crowdfunding Sinds de succesvolle eerste crowdfunding campagne van La Cantina Del Patron hebben wij besloten om de langlopende financieringsbehoefte eveneens via crowdfunding in te vullen. Onze eerdere crowdfunding campagne heeft ons extreem veel publiciteit opgeleverd. Crowdfunding creëert ambassadeurs voor ons concept en naamsbekendheid. De ervaring en adviezen van de initiatiefnemers achter Horeca Crowdfunding Nederland zijn voor ons zeer waardevol. Daarnaast luisteren we graag naar de adviezen en tips van de investeerders.

Bron: Horecacrowdfunding d.d. 11-06-2018 Disclaimer: De beschrijving is letterlijk overgenomen van bovenstaande Bron en (eventueel) gecorrigeerd voor Persoonsgevens. Beek & Linden B.V. kan niet aansprakelijk worden gehouden voor de inhoud van deze beschrijving. Eigenaar van het project kan via Crowdfundmarkt een verzoek indienen om de beschrijving te verwijderen van deze pagina.

Platform Horecacrowdfunding
Platformlink Ga naar Horecacrowdfunding
Oprichtingsjaar platform 2013
Minimum investeringsbedrag € 250 per project
Investeringskosten Eenmalige bemiddelingsfee 1,0% van uw investering

Lening - 8,00%

€86.900 / €110.000

Capital Circle

Lening - 5,10%

€7.000 / €35.000

Lenderspender

Lening - 8,25%

€103.500 / €225.000

Waardevoorjegeld

Lening - 5,50%

€0 / €75.000

Geldvoorelkaar

Lening - 6,50%

€183.000 / €300.000

Geldvoorelkaar

Converteerbare lening

€139.200 / €290.000

Symbid