Hulp nodig bij uw zakelijke financiering?
  

Logo

Recensie HCN: de ondernemers zijn erg ervaren in de horeca en hebben een bewezen staat van dienst. Tevens kennen ze Curacao goed. Eén van de aandeelhouders is resident en woonachtig op Curacao. De importactiviteiten zorgen voor flexibiliteit ten aanzien van goederenaanlevering. De huursom is aantrekkelijk, de locatie biedt o.i. veel potentieel. Gelet op de geprognosticeerde cashflow en de aanwezige ervaring zou een vijf sterrenclassificatie te rechtvaardigen zijn. Vanwege eventuele fluctuaties in valutawaarde, die weliswaar beheersbaar zijn door eigen importactiviteiten, wordt een vier sterrenclassificatie toegekend. Het concept La Cantina Del Patron wordt HET TAPAS restaurant van Curacao op een bruisende locatie in het centrum van Willemstad: de Nieuwstraat in Pietermaai. Pietermaai is een prachtig historisch gebied, inmiddels echt en staat bekend om de gekleurde authentieke handelshuizen. In de straat vinden jaarlijks meerdere evenementen plaats, Koningsdag, De Kerstmarkt, het Nieuwjaarsevenement, Carnaval etc. De inrichting is uniek, verschillende “open” kamers met elk zijn eigen thema. Het restaurant heeft 130 couverts en is geopend van 16.30 uur tot 02.00 uur. In de weekeinden tot 03.00 uur. De kamers zijn als volgt ingericht. Horeca Crowdfunding Nederland 5 PESCA, deze grenst aan de open koude keuken. live interactie met onze koks. De gast waant zich hier in een ruimte die aanvoelt als een vismarkt. CARNE, grenst aan de open warme keuken. Ook hier heeft men interactie met de koks. Tafels bekleed met leder, mooie oude stallampen, koeienkop aan de wand, oud slagersblok waar de zelf uit Spanje ingevlogen Pata Negra’s gesneden worden voor de gasten, kortom een echte “vleeskamer”. VINO, deze betrekt eigenlijk het midden van het restaurant, grenst aan alle kamers, want voor ons gaat goed eten, gezelligheid en feestvreugde gepaard met een goed glas wijn. Oude wijnkratjes aan de plafonds, halve wijnvaten als lampen, oude Spaanse Taberna tegels en uiteraard wordt hier een deel van ons mooie wijnassortiment gepresenteerd. TEQUILA, dit is het bar gedeelte van het restaurant. Deze grenst aan de entree van het restaurant en aan onze binnentuin. Hier kan de gast heerlijk een drankje doen van koffie tot cocktails. Vanuit de bar is er uitzicht uit op de gezellige straat en vice versa. LOUNGE, de unieke binnentuin aan de achter-en zijkant van het restaurant. Hier waait het heerlijke Caribische briesje vanaf het onze tuin in. Men geniet van de heerlijke muziek en loungebanken en gezellige lampjes. Hier kan men de prettige drukte aan de “voorkant” even achter zich laten. PLAYA, dit is plek aan de voor-en zijkant van het restaurant, afgescheiden door een oud ijzeren hekwerk, met het langste barblad van heel Curacao. Hier kan de gast in de heerlijke stoelen genieten van de Tapas en wijntjes en van de reuring op de straat. Ook hier gezellige verlichting, muziek en de connectie met de “kamers” in het restaurant door de openstaande shutters en openslaande deuren. Snackbar en appartementen Voor de populaire en late night snacks hebben wij een echte Hollandse snackbar die aan de zijkant van het pand zit. Deze voorziet o.a. de 300 studenten uit de omgeving en de bargasten van omliggende horeca in de Hollandse snackbehoeften. We huren het complete pand. Op de bovenverdieping zullen 2 appartementen gerealiseerd worden. Gelet op de sterke vraag naar accommodaties op Curacao, kunnen deze appartementen naar verwachting al minimaal 33% van de totale huur van het pand opbrengen. De ondernemers De ondernemers zijn allen zelf bovengemiddeld ervaren in de horeca. Ervaren managers vanuit de reeds bestaande horeca-exploitaties worden ingezet bij de exploitatie op Curaçao. Sander de Klerk, is een professionele horecavakman en geboren in ’t Gooi. Momenteel geeft hij leiding (als consultant) aan diverse horeca ondernemingen in Amsterdam en is hij mede-eigenaar van de snelgroeiende formule. De 2e vestiging in Amsterdam is eerder via dit platform gefinancierd. De 3e vestiging wordt begin april geopend in Eindhoven. Jorick Vermeij, is een horecavakman pur sang. Jorick komt van oorsprong uit de keuken en is jarenlang chef kok geweest op meerdere plekken in Amsterdam en Curaçao. In 2007 besloot hij de andere kant van de horeca in te gaan en richtte in 2012 zijn eigen vis groothandel op in IJmuiden. De focus lag hier op het leveren alle segmenten van de horeca. In 2014 koos hij voor zijn oude liefde Curaçao en besloot daar een 2e vestiging op te starten, tot op heden een succes en levert alle gerenommeerde horecazaken van Curaçao. De vis wordt elke week vers vanaf de afslag richting Curaçao gevlogen. Hij heeft begin dit jaar zijn eigen bedrijf in Nederland verkocht. Wel is hij nog importeur van vis op Curaçao. De financiering De totale geprognosticeerde investering voor de verbouwing en de inrichting van het horecaconcept bedraagt afgerond € 353.000. De totale geprognosticeerde financieringsbehoefte, rekeninghoudend met voorraden, opstartkosten, huurwaarborg en werkkapitaal is afgerond € 443.000. De eigen inbreng is € 107.000. Er resteert hierdoor een (langlopende) financieringsbehoefte van € 336.000. De financiering wordt verstrekt aan de Nederlandse BV die onderdeel uitmaakt van een grotere groep van ondernemingen. De Nederlandse BV, de dochter van de grotere horecagroep, gaat de financieringsverplichtingen aan en factureert een jaarlijkse pachtsom van 10% van de bruto-omzet. De jaarlijkse pachtomzet zal naar verwachting minimaal € 110.000 euro bedragen. De verwachtingen De omzet (exclusief verhuur appartementen) is begroot op afgerond € 1.1 mln per jaar. Dit is een behoudende prognose, mede daar er sprake is van een jaarrond exploitatie. Eveneens ligt de geprognosticeerde omzet lager dan bij horeca-exploitaties op Curaçao. De geprognosticeerde worst case EBITDA bedraagt afgerond € 144.000 per jaar. Hierbij is geen rekening gehouden met de verhuuropbrengsten vanuit de appartementen. Dit is ruim voldoende om aan de aflossingsverplichtingen te kunnen voldoen. De resterende winst uit de exploitatie wordt gereserveerd. De ondernemers zijn voor hun inkomen niet afhankelijk van de prestaties van deze nieuwe onderneming. Crowdfunding Bij vooruitstrevende, vernieuwende horecaconcepten horen ook nieuwe vormen van financieren. Wij hechten waarde aan veel (social)media aandacht. Juist met een crowdfunding campagne kunnen wij dit versterken. Crowdfunding creëert ambassadeurs voor ons concept en naamsbekendheid. Daarnaast luisteren we graag naar de adviezen en tips van de investeerders. De ervaring en adviezen van de initiatiefnemers achter Horeca Crowdfunding Nederland bleken al tijdens de gevoerde gesprekken zeer waardevol. Het feit dat het platform nu ook preferred supplier is van Koninklijk Horeca Nederland versterkt onze visie op het platform. Incentive Wij zien graag dat onze investeerders een ambassadeur worden en bieden daarom een incentive. Als eerste bieden we alle investeerders een gratis tapas diner als ze op het eiland zijn. Daarnaast bieden we alle investeerders boven de €2500,00 altijd 10 % korting op hun rekening bij een bezoek.

Al geïnvesteerd via crowdfunding? Beheer uw investeringen eenvoudig via Crowdfundpanel.
Projectnaam La Cantina Del Patron Curacao
Projectlink Ga naar project
Plaatsingsdatum 28-02-2017
Type financiering Lening
Streefbedrag € 335.000
Rente 8,00%
Looptijd (in maanden) 48 maanden
Branche Horeca
Organisatievorm Besloten vennootschap
Ontwikkelfase Start-up
Doel van investering Objectfinanciering

Recensie HCN: de ondernemers zijn erg ervaren in de horeca en hebben een bewezen staat van dienst. Tevens kennen ze Curacao goed. Eén van de aandeelhouders is resident en woonachtig op Curacao. De importactiviteiten zorgen voor flexibiliteit ten aanzien van goederenaanlevering. De huursom is aantrekkelijk, de locatie biedt o.i. veel potentieel. Gelet op de geprognosticeerde cashflow en de aanwezige ervaring zou een vijf sterrenclassificatie te rechtvaardigen zijn. Vanwege eventuele fluctuaties in valutawaarde, die weliswaar beheersbaar zijn door eigen importactiviteiten, wordt een vier sterrenclassificatie toegekend. Het concept La Cantina Del Patron wordt HET TAPAS restaurant van Curacao op een bruisende locatie in het centrum van Willemstad: de Nieuwstraat in Pietermaai. Pietermaai is een prachtig historisch gebied, inmiddels echt en staat bekend om de gekleurde authentieke handelshuizen. In de straat vinden jaarlijks meerdere evenementen plaats, Koningsdag, De Kerstmarkt, het Nieuwjaarsevenement, Carnaval etc. De inrichting is uniek, verschillende “open” kamers met elk zijn eigen thema. Het restaurant heeft 130 couverts en is geopend van 16.30 uur tot 02.00 uur. In de weekeinden tot 03.00 uur. De kamers zijn als volgt ingericht. Horeca Crowdfunding Nederland 5 PESCA, deze grenst aan de open koude keuken. live interactie met onze koks. De gast waant zich hier in een ruimte die aanvoelt als een vismarkt. CARNE, grenst aan de open warme keuken. Ook hier heeft men interactie met de koks. Tafels bekleed met leder, mooie oude stallampen, koeienkop aan de wand, oud slagersblok waar de zelf uit Spanje ingevlogen Pata Negra’s gesneden worden voor de gasten, kortom een echte “vleeskamer”. VINO, deze betrekt eigenlijk het midden van het restaurant, grenst aan alle kamers, want voor ons gaat goed eten, gezelligheid en feestvreugde gepaard met een goed glas wijn. Oude wijnkratjes aan de plafonds, halve wijnvaten als lampen, oude Spaanse Taberna tegels en uiteraard wordt hier een deel van ons mooie wijnassortiment gepresenteerd. TEQUILA, dit is het bar gedeelte van het restaurant. Deze grenst aan de entree van het restaurant en aan onze binnentuin. Hier kan de gast heerlijk een drankje doen van koffie tot cocktails. Vanuit de bar is er uitzicht uit op de gezellige straat en vice versa. LOUNGE, de unieke binnentuin aan de achter-en zijkant van het restaurant. Hier waait het heerlijke Caribische briesje vanaf het onze tuin in. Men geniet van de heerlijke muziek en loungebanken en gezellige lampjes. Hier kan men de prettige drukte aan de “voorkant” even achter zich laten. PLAYA, dit is plek aan de voor-en zijkant van het restaurant, afgescheiden door een oud ijzeren hekwerk, met het langste barblad van heel Curacao. Hier kan de gast in de heerlijke stoelen genieten van de Tapas en wijntjes en van de reuring op de straat. Ook hier gezellige verlichting, muziek en de connectie met de “kamers” in het restaurant door de openstaande shutters en openslaande deuren. Snackbar en appartementen Voor de populaire en late night snacks hebben wij een echte Hollandse snackbar die aan de zijkant van het pand zit. Deze voorziet o.a. de 300 studenten uit de omgeving en de bargasten van omliggende horeca in de Hollandse snackbehoeften. We huren het complete pand. Op de bovenverdieping zullen 2 appartementen gerealiseerd worden. Gelet op de sterke vraag naar accommodaties op Curacao, kunnen deze appartementen naar verwachting al minimaal 33% van de totale huur van het pand opbrengen. De ondernemers De ondernemers zijn allen zelf bovengemiddeld ervaren in de horeca. Ervaren managers vanuit de reeds bestaande horeca-exploitaties worden ingezet bij de exploitatie op Curaçao. Sander de Klerk, is een professionele horecavakman en geboren in ’t Gooi. Momenteel geeft hij leiding (als consultant) aan diverse horeca ondernemingen in Amsterdam en is hij mede-eigenaar van de snelgroeiende formule. De 2e vestiging in Amsterdam is eerder via dit platform gefinancierd. De 3e vestiging wordt begin april geopend in Eindhoven. Jorick Vermeij, is een horecavakman pur sang. Jorick komt van oorsprong uit de keuken en is jarenlang chef kok geweest op meerdere plekken in Amsterdam en Curaçao. In 2007 besloot hij de andere kant van de horeca in te gaan en richtte in 2012 zijn eigen vis groothandel op in IJmuiden. De focus lag hier op het leveren alle segmenten van de horeca. In 2014 koos hij voor zijn oude liefde Curaçao en besloot daar een 2e vestiging op te starten, tot op heden een succes en levert alle gerenommeerde horecazaken van Curaçao. De vis wordt elke week vers vanaf de afslag richting Curaçao gevlogen. Hij heeft begin dit jaar zijn eigen bedrijf in Nederland verkocht. Wel is hij nog importeur van vis op Curaçao. De financiering De totale geprognosticeerde investering voor de verbouwing en de inrichting van het horecaconcept bedraagt afgerond € 353.000. De totale geprognosticeerde financieringsbehoefte, rekeninghoudend met voorraden, opstartkosten, huurwaarborg en werkkapitaal is afgerond € 443.000. De eigen inbreng is € 107.000. Er resteert hierdoor een (langlopende) financieringsbehoefte van € 336.000. De financiering wordt verstrekt aan de Nederlandse BV die onderdeel uitmaakt van een grotere groep van ondernemingen. De Nederlandse BV, de dochter van de grotere horecagroep, gaat de financieringsverplichtingen aan en factureert een jaarlijkse pachtsom van 10% van de bruto-omzet. De jaarlijkse pachtomzet zal naar verwachting minimaal € 110.000 euro bedragen. De verwachtingen De omzet (exclusief verhuur appartementen) is begroot op afgerond € 1.1 mln per jaar. Dit is een behoudende prognose, mede daar er sprake is van een jaarrond exploitatie. Eveneens ligt de geprognosticeerde omzet lager dan bij horeca-exploitaties op Curaçao. De geprognosticeerde worst case EBITDA bedraagt afgerond € 144.000 per jaar. Hierbij is geen rekening gehouden met de verhuuropbrengsten vanuit de appartementen. Dit is ruim voldoende om aan de aflossingsverplichtingen te kunnen voldoen. De resterende winst uit de exploitatie wordt gereserveerd. De ondernemers zijn voor hun inkomen niet afhankelijk van de prestaties van deze nieuwe onderneming. Crowdfunding Bij vooruitstrevende, vernieuwende horecaconcepten horen ook nieuwe vormen van financieren. Wij hechten waarde aan veel (social)media aandacht. Juist met een crowdfunding campagne kunnen wij dit versterken. Crowdfunding creëert ambassadeurs voor ons concept en naamsbekendheid. Daarnaast luisteren we graag naar de adviezen en tips van de investeerders. De ervaring en adviezen van de initiatiefnemers achter Horeca Crowdfunding Nederland bleken al tijdens de gevoerde gesprekken zeer waardevol. Het feit dat het platform nu ook preferred supplier is van Koninklijk Horeca Nederland versterkt onze visie op het platform. Incentive Wij zien graag dat onze investeerders een ambassadeur worden en bieden daarom een incentive. Als eerste bieden we alle investeerders een gratis tapas diner als ze op het eiland zijn. Daarnaast bieden we alle investeerders boven de €2500,00 altijd 10 % korting op hun rekening bij een bezoek.

Bron: Horecacrowdfunding d.d. 28-02-2017 Disclaimer: De beschrijving is letterlijk overgenomen van bovenstaande Bron en (eventueel) gecorrigeerd voor Persoonsgevens. Beek & Linden B.V. kan niet aansprakelijk worden gehouden voor de inhoud van deze beschrijving. Eigenaar van het project kan via Crowdfundmarkt een verzoek indienen om de beschrijving te verwijderen van deze pagina.

Platform Horecacrowdfunding
Platformlink Ga naar Horecacrowdfunding
Oprichtingsjaar platform 2013
Minimum investeringsbedrag € 250 per project
Investeringskosten Eenmalige bemiddelingsfee 1,0% van uw investering

Lening - 6,50%

€507.350 / €695.000

Geldvoorelkaar

Lening - 6,50%

€344.214 / €435.714

Kapitaalopmaat

Lening - 5,00%

€89.652 / €298.841

Kapitaalopmaat

Lening - 7,00%

€81.416 / €246.716

Kapitaalopmaat

Lening - 5,00%

€400.000 / €500.000

Lendahand

Lening - 3,00%

€22.120 / €27.650

Lendahand

Lening - 5,00%

€315.900 / €390.000

Geldvoorelkaar

Lening - 4,25%

€0 / €32.350

Lendahand