Zelf op zoek naar financiering?
  

Logo

Recensie HCN: de ondernemers zijn allen zeer ervaren. De oprichter en directeur van La Cubanita is ook aandeelhouder in dit project. Er is sprake van een voortzetting van de huidige exploitatie. In dit kader is naar onze mening een 5 sterren classificatie te rechtvaardigen. De (franchise) formule La Cubanita is een laagdrempelig tapasrestaurant met een Cubaanse uitstraling volgens een vaste formule. Deze formule wordt bewaakt, ondersteund en uitgediept door de franchise organisatie met momenteel landelijk 45 vestigingen. De franchiseformule is ook in de laatste jaren hard gegroeid en behoort inmiddels tot één van de grootste horecaformules van Nederland. La Cubanita staat voor zwoele salsaklanken, spannende cocktails en heerlijke tapas. In een unieke Cubaanse omgeving kun je genieten van de mooie dingen des levens. Het motto van La Cubanita is : La Vida es un Carnaval! Het assortiment bestaat uit een breed scala aan tapas. De doelgroep van La Cubanita is breed, van 8 tot 88 jaar oud. Het prijsniveau is vriendelijk en toegankelijk. Zondag t/m donderdag € 17,50 per persoon en vrijdag en zaterdag € 22,50 per persoon. De ondernemers De vestiging in Rotterdam, aan de Oostmolenwerf 14-24,zal na de overname worden geëxploiteerd door vier aandeelhouders: Roland Hogenelst is de mede oprichter en thans algemeen directeur van de La Cubanita franchiseformule en van Proeflokaal Bregje. La Cubanita is één van de snelstgroeiende horecaformules van Nederland en recent won de franchiseformule de Jury Award tijdens de National Crowdfunding Day. Roland is naast zijn functie als algemeen directeur ook mede-eigenaar van Bregje Rotterdam en Bregje Breda. Miriam van den Bent ging na haar gymnasium op 17 jarige leeftijd in de horeca werken. Drie jaar later is ze gaan werken bij La Cubanita in Rotterdam waar ze al heel snel bedrijfsleidster is geworden. Dit doet zij in totaal 5 jaar waarnaast ze ook nog Cum Laude afstudeert in de psychologie aan de Universiteit van Leiden. Vanaf augustus 2014 biedt ze ondersteuning bij de start van La Cubanita in Breda. In juli 2015 wordt ze mede-eigenaresse van Proeflokaal Bregje in Breda. Recent heeft Miriam haar Masters MBA afgerond aan de Erasmus Universiteit en is zij mede-eigenaresse van Bregje Rotterdam. Sanne Ruijs is op 14 jarige leeftijd begonnen in de horeca als afwasser. Twee jaar later was ze de jongste chef binnen de Franchise La Cubanita. Ze is een opleiding tot kok begonnen en werkte in restaurant Level in Rotterdam. Na het behalen van haar diploma en diverse andere horeca diploma’s, is ze vertrokken naar het buitenland om nog meer ervaring op te doen. Ze heeft daar in verschillende restaurants en bars gewerkt. Terug in Nederland werd ze chef bij La Cubanita Breda, met als belangrijkste taak om de keuken te reorganiseren. In juli 2015 startte ze samen met haar compagnons “Proeflokaal Bregje Breda” . Met dit restaurant hebben ze behalve de titel “hotspot” ook de prijs voor “ beste internationale keuken “ van Breda gewonnen. Ze was hoofdverantwoordelijke voor het opstarten van de keuken en ze is nog steeds eigenaar en aanspreekpunt voor de keuken voor zowel La Cubanita Breda als Proeflokaal Bregje Breda. Sinds juli van dit jaar is zij ook mede-eigenaresse van Bregje in Rotterdam. Arnout Noppen had zijn eerste horecabaan achter de bar in ‘De Herberg’, een lokale drukbezochte discotheek in Reeuwijk. Vervolgens is hij in 2000 achter de bar terecht gekomen in de allereerste La Cubanita in Gouda. Dit heeft hij twee jaar gedaan. In 2003 is hij met één van de franchisegevers naar Alkmaar gegaan om daar te helpen met het opstarten van de tweede La Cubanita. Een jaar later heeft hij voor de organisatie de derde La Cubanita opgezet in Purmerend. Na twee jaar lang leiding gegeven te hebben aan drie horecazaken in Purmerend en Amsterdam is hij in 2006 weer teruggekeerd naar La Cubanita voor begeleiding bij opstarten van nieuwe vestigingen. Op dit moment is hij eigenaar van La Cubanita Breda en mede-eigenaar van Proeflokaal Bregje in Breda en in Rotterdam. De financiering De financiering is bedoeld voor de overname van La Cubanita Rotterdam door vier ervaren ondernemers. De totale langlopende financieringsbehoefte bedraagt € 520.000. Het eigen vermogen bedraagt € 125.000. Er resteert derhalve een langlopende financieringsbehoefte van € 395.000. De vooruitzichten De vooruitzichten voor de korte en ook voor de lange termijn zijn goed. De vestiging heeft een goed trackrecord en behoort tot één van de grotere vestigingen binnen de La Cubanita keten. De exploitatie zal aangestuurd worden door ervaren bedrijfsleiders. De aandeelhouders zijn niet afhankelijk van inkomsten uit de onderneming. De te realiseren cashflow kan volledig benut worden voor de rente- en aflossingsverplichtingen. Crowdfunding Horeca Crowdfunding Nederland heeft al meerdere vestigingen van La Cubanita en Proeflokaal Bregje gefinancierd. Wij vinden het belangrijk om betrokkenheid te realiseren en gunnen onze gasten een mooi rendement. Daarnaast heeft La Cubanita tijdens de National Crowdfunding Day de Jury Award gewonnen vanwege de eerdere succesvolle crowdfunding projecten.

Al geïnvesteerd via crowdfunding? Beheer uw investeringen eenvoudig via Crowdfundpanel.
Projectnaam La Cubanita Rotterdam
Projectlink Ga naar project
Plaatsingsdatum 23-07-2016
Type financiering Lening
Streefbedrag € 395.000
Rente 7,50%
Looptijd (in maanden) 48 maanden
Branche Horeca
Organisatievorm Besloten vennootschap
Ontwikkelfase Groei
Doel van investering Bedrijfsovername

Recensie HCN: de ondernemers zijn allen zeer ervaren. De oprichter en directeur van La Cubanita is ook aandeelhouder in dit project. Er is sprake van een voortzetting van de huidige exploitatie. In dit kader is naar onze mening een 5 sterren classificatie te rechtvaardigen. De (franchise) formule La Cubanita is een laagdrempelig tapasrestaurant met een Cubaanse uitstraling volgens een vaste formule. Deze formule wordt bewaakt, ondersteund en uitgediept door de franchise organisatie met momenteel landelijk 45 vestigingen. De franchiseformule is ook in de laatste jaren hard gegroeid en behoort inmiddels tot één van de grootste horecaformules van Nederland. La Cubanita staat voor zwoele salsaklanken, spannende cocktails en heerlijke tapas. In een unieke Cubaanse omgeving kun je genieten van de mooie dingen des levens. Het motto van La Cubanita is : La Vida es un Carnaval! Het assortiment bestaat uit een breed scala aan tapas. De doelgroep van La Cubanita is breed, van 8 tot 88 jaar oud. Het prijsniveau is vriendelijk en toegankelijk. Zondag t/m donderdag € 17,50 per persoon en vrijdag en zaterdag € 22,50 per persoon. De ondernemers De vestiging in Rotterdam, aan de Oostmolenwerf 14-24,zal na de overname worden geëxploiteerd door vier aandeelhouders: Roland Hogenelst is de mede oprichter en thans algemeen directeur van de La Cubanita franchiseformule en van Proeflokaal Bregje. La Cubanita is één van de snelstgroeiende horecaformules van Nederland en recent won de franchiseformule de Jury Award tijdens de National Crowdfunding Day. Roland is naast zijn functie als algemeen directeur ook mede-eigenaar van Bregje Rotterdam en Bregje Breda. Miriam van den Bent ging na haar gymnasium op 17 jarige leeftijd in de horeca werken. Drie jaar later is ze gaan werken bij La Cubanita in Rotterdam waar ze al heel snel bedrijfsleidster is geworden. Dit doet zij in totaal 5 jaar waarnaast ze ook nog Cum Laude afstudeert in de psychologie aan de Universiteit van Leiden. Vanaf augustus 2014 biedt ze ondersteuning bij de start van La Cubanita in Breda. In juli 2015 wordt ze mede-eigenaresse van Proeflokaal Bregje in Breda. Recent heeft Miriam haar Masters MBA afgerond aan de Erasmus Universiteit en is zij mede-eigenaresse van Bregje Rotterdam. Sanne Ruijs is op 14 jarige leeftijd begonnen in de horeca als afwasser. Twee jaar later was ze de jongste chef binnen de Franchise La Cubanita. Ze is een opleiding tot kok begonnen en werkte in restaurant Level in Rotterdam. Na het behalen van haar diploma en diverse andere horeca diploma’s, is ze vertrokken naar het buitenland om nog meer ervaring op te doen. Ze heeft daar in verschillende restaurants en bars gewerkt. Terug in Nederland werd ze chef bij La Cubanita Breda, met als belangrijkste taak om de keuken te reorganiseren. In juli 2015 startte ze samen met haar compagnons “Proeflokaal Bregje Breda” . Met dit restaurant hebben ze behalve de titel “hotspot” ook de prijs voor “ beste internationale keuken “ van Breda gewonnen. Ze was hoofdverantwoordelijke voor het opstarten van de keuken en ze is nog steeds eigenaar en aanspreekpunt voor de keuken voor zowel La Cubanita Breda als Proeflokaal Bregje Breda. Sinds juli van dit jaar is zij ook mede-eigenaresse van Bregje in Rotterdam. Arnout Noppen had zijn eerste horecabaan achter de bar in ‘De Herberg’, een lokale drukbezochte discotheek in Reeuwijk. Vervolgens is hij in 2000 achter de bar terecht gekomen in de allereerste La Cubanita in Gouda. Dit heeft hij twee jaar gedaan. In 2003 is hij met één van de franchisegevers naar Alkmaar gegaan om daar te helpen met het opstarten van de tweede La Cubanita. Een jaar later heeft hij voor de organisatie de derde La Cubanita opgezet in Purmerend. Na twee jaar lang leiding gegeven te hebben aan drie horecazaken in Purmerend en Amsterdam is hij in 2006 weer teruggekeerd naar La Cubanita voor begeleiding bij opstarten van nieuwe vestigingen. Op dit moment is hij eigenaar van La Cubanita Breda en mede-eigenaar van Proeflokaal Bregje in Breda en in Rotterdam. De financiering De financiering is bedoeld voor de overname van La Cubanita Rotterdam door vier ervaren ondernemers. De totale langlopende financieringsbehoefte bedraagt € 520.000. Het eigen vermogen bedraagt € 125.000. Er resteert derhalve een langlopende financieringsbehoefte van € 395.000. De vooruitzichten De vooruitzichten voor de korte en ook voor de lange termijn zijn goed. De vestiging heeft een goed trackrecord en behoort tot één van de grotere vestigingen binnen de La Cubanita keten. De exploitatie zal aangestuurd worden door ervaren bedrijfsleiders. De aandeelhouders zijn niet afhankelijk van inkomsten uit de onderneming. De te realiseren cashflow kan volledig benut worden voor de rente- en aflossingsverplichtingen. Crowdfunding Horeca Crowdfunding Nederland heeft al meerdere vestigingen van La Cubanita en Proeflokaal Bregje gefinancierd. Wij vinden het belangrijk om betrokkenheid te realiseren en gunnen onze gasten een mooi rendement. Daarnaast heeft La Cubanita tijdens de National Crowdfunding Day de Jury Award gewonnen vanwege de eerdere succesvolle crowdfunding projecten.

Bron: Horecacrowdfunding d.d. 23-07-2016 Disclaimer: De beschrijving is letterlijk overgenomen van bovenstaande Bron en (eventueel) gecorrigeerd voor Persoonsgevens. Beek & Linden B.V. kan niet aansprakelijk worden gehouden voor de inhoud van deze beschrijving. Eigenaar van het project kan via Crowdfundmarkt een verzoek indienen om de beschrijving te verwijderen van deze pagina.

Platform Horecacrowdfunding
Platformlink Ga naar Horecacrowdfunding
Oprichtingsjaar platform 2013
Minimum investeringsbedrag € 250 per project
Investeringskosten Eenmalige bemiddelingsfee 1,0% van uw investering

Lening - 8,00%

€0 / €110.000

Capital Circle

Lening - 5,10%

€7.000 / €35.000

Lenderspender

Lening - 6,00%

€87.750 / €351.000

Geldvoorelkaar

Aandelen

€142.500 / €150.000

Symbid

Lening - 5,00%

€0 / €110.000

Kapitaalopmaat

Lening - 8,00%

€41.820 / €82.000

Geldvoorelkaar