Zelf op zoek naar financiering?
  

Logo

Recensie HCN: de ondernemer heeft ruim voldoende (ondernemers-) en horeca-ervaring. Er is reeds een degelijke exploitatie opgebouwd. De marktpositie-/omstandigheden beoordelen wij als goed. HCN heeft de verpanding op inventaris van de vestiging en er is uiteraard sprake van hoofdelijke aansprakelijkheid. Een 4 sterren classificatie is naar onze mening te rechtvaardigen mede vanwege het conceptmatige trackrecord, de geprognosticeerde cashflow en het relatief lage obligo. Het concept Le Bonheur is één van de bekendere lunchrooms in Barendrecht en gevestigd aan de Middenbaan. Bijna alle gerechten worden door de koks zelf dagvers bereid. De ingrediënten worden veelal lokaal ingekocht. Naast het aanbod van verschillende lunchgerechten heeft Le Bonheur ook een uitgebreide wijnkaart. Le Bonheur heeft een toegankelijk terras, waarbij het winkelende publiek makkelijk kan aanschuiven. Binnen heeft Le Bonheur de uitstraling van een frans café, waarbij gastvrijheid en ontspanning voorop staat. De beschikbare capaciteit is momenteel (zeker op piekmomenten) te beperkt. Tevens is er een toenemende vraag naar een uitbreiding van het keukenassortiment richting de avonduren. Hierbij valt te denken aan wat kleinere antipasta en warme maaltijden zoals Rib Eye van de lavagrill, maar ook kaasplateau’s en een charcuterie. De zaak gaat hiervoor verbouwd worden. De ondernemer Al sinds 1993 is Maurice van der Hoek actief in de horeca en vanaf 1998 als ondernemer. Zijn vader is destijds begonnen met de lunchroom en Maurice was regelmatig aanwezig als weekendhulp. Le Bonheur was ooit gevestigd aan de Middenbaan 85 en had verder nog geen aanbouw. Het aantal tafels was in die tijd nog maar 5 tafels. De ambities van Maurice waren groter en zo kocht Maurice in 1998 de lunchroom van zijn vader en breidde hij al snel uit met een extra pand op de Middenbaan op nummer 83. Het pand op nummer 85 werd uitgebreid zodat hier extra tafels konden komen, hetgeen de basis werd voor de huidige omvang van Le Bonheur. Maurice is een echte gastheer en vindt het belangrijk dat zijn gasten zich op hun gemak voelen en goede producten geserveerd krijgen. De financiering De financiering is bedoeld om de gewenste uitbreiding van de capaciteit en formule te kunnen realiseren. Naast een meer praktische indeling van de keuken en de bar. Achter de huidige locatie wordt een serre geplaatst met extra zitplaatsen en ook wordt de bovenverdieping optimaal gebruikt. De totale investering zal afgerond € 135.000 bedragen. Enkele loyale, trouwe gasten hebben reeds € 85.000 geïnvesteerd. Er resteert derhalve een bedrag van € 50.000 voor crowdfunding via HCN. De verwachting De geprognosticeerde omzet na verbouwing en daarmee uitbreiding van de formule is begroot op afgerond € 750.000. De geprognosticeerde vrije cashflow bij dit omzetvolume komt uit op € 45.000 euro. In de geprognosticeerde cashflow zit reeds een management fee voor de ondernemer inbegrepen. De geprognosticeerde cashflow is ruim voldoende om aan de aflossingsverplichtingen te kunnen voldoen. Crowdfunding Naast het verkrijgen van de financiering is voor deze manier van financieren gekozen om Le Bonheur meer naamsbekendheid te geven en aandacht te vestigen op een nieuwe eetgelegenheid in Barendrecht. Met nieuwe ambassadeurs in de vorm van financiers zal een mooie invulling worden gegeven aan de totale financiering. Daarnaast zijn gesprekken met Horeca Crowdfunding waardevol gebleken om de plannen nog eens kritisch aan te scherpen en waardevolle aandachtspunten te krijgen. Incentive Le Bonheur wil investeerders echt tot ambassadeur maken en biedt daarom iedere investeerder belonen met koffie en een stuk eigen gemaakte appeltaart. Investeerders die meer dan € 2.500 investeren ontvangen een gratis 3 gangen diner voor twee personen (exclusief dranken).

Al geïnvesteerd via crowdfunding? Beheer uw investeringen eenvoudig via Crowdfundpanel.
Projectnaam Le Bonheur Barendrecht
Projectlink Ga naar project
Plaatsingsdatum 07-04-2017
Type financiering Lening
Streefbedrag € 50.000
Rente 8,00%
Looptijd (in maanden) 36 maanden
Branche Horeca
Organisatievorm Eenmanszaak
Ontwikkelfase Groei
Doel van investering Objectfinanciering

Recensie HCN: de ondernemer heeft ruim voldoende (ondernemers-) en horeca-ervaring. Er is reeds een degelijke exploitatie opgebouwd. De marktpositie-/omstandigheden beoordelen wij als goed. HCN heeft de verpanding op inventaris van de vestiging en er is uiteraard sprake van hoofdelijke aansprakelijkheid. Een 4 sterren classificatie is naar onze mening te rechtvaardigen mede vanwege het conceptmatige trackrecord, de geprognosticeerde cashflow en het relatief lage obligo. Het concept Le Bonheur is één van de bekendere lunchrooms in Barendrecht en gevestigd aan de Middenbaan. Bijna alle gerechten worden door de koks zelf dagvers bereid. De ingrediënten worden veelal lokaal ingekocht. Naast het aanbod van verschillende lunchgerechten heeft Le Bonheur ook een uitgebreide wijnkaart. Le Bonheur heeft een toegankelijk terras, waarbij het winkelende publiek makkelijk kan aanschuiven. Binnen heeft Le Bonheur de uitstraling van een frans café, waarbij gastvrijheid en ontspanning voorop staat. De beschikbare capaciteit is momenteel (zeker op piekmomenten) te beperkt. Tevens is er een toenemende vraag naar een uitbreiding van het keukenassortiment richting de avonduren. Hierbij valt te denken aan wat kleinere antipasta en warme maaltijden zoals Rib Eye van de lavagrill, maar ook kaasplateau’s en een charcuterie. De zaak gaat hiervoor verbouwd worden. De ondernemer Al sinds 1993 is Maurice van der Hoek actief in de horeca en vanaf 1998 als ondernemer. Zijn vader is destijds begonnen met de lunchroom en Maurice was regelmatig aanwezig als weekendhulp. Le Bonheur was ooit gevestigd aan de Middenbaan 85 en had verder nog geen aanbouw. Het aantal tafels was in die tijd nog maar 5 tafels. De ambities van Maurice waren groter en zo kocht Maurice in 1998 de lunchroom van zijn vader en breidde hij al snel uit met een extra pand op de Middenbaan op nummer 83. Het pand op nummer 85 werd uitgebreid zodat hier extra tafels konden komen, hetgeen de basis werd voor de huidige omvang van Le Bonheur. Maurice is een echte gastheer en vindt het belangrijk dat zijn gasten zich op hun gemak voelen en goede producten geserveerd krijgen. De financiering De financiering is bedoeld om de gewenste uitbreiding van de capaciteit en formule te kunnen realiseren. Naast een meer praktische indeling van de keuken en de bar. Achter de huidige locatie wordt een serre geplaatst met extra zitplaatsen en ook wordt de bovenverdieping optimaal gebruikt. De totale investering zal afgerond € 135.000 bedragen. Enkele loyale, trouwe gasten hebben reeds € 85.000 geïnvesteerd. Er resteert derhalve een bedrag van € 50.000 voor crowdfunding via HCN. De verwachting De geprognosticeerde omzet na verbouwing en daarmee uitbreiding van de formule is begroot op afgerond € 750.000. De geprognosticeerde vrije cashflow bij dit omzetvolume komt uit op € 45.000 euro. In de geprognosticeerde cashflow zit reeds een management fee voor de ondernemer inbegrepen. De geprognosticeerde cashflow is ruim voldoende om aan de aflossingsverplichtingen te kunnen voldoen. Crowdfunding Naast het verkrijgen van de financiering is voor deze manier van financieren gekozen om Le Bonheur meer naamsbekendheid te geven en aandacht te vestigen op een nieuwe eetgelegenheid in Barendrecht. Met nieuwe ambassadeurs in de vorm van financiers zal een mooie invulling worden gegeven aan de totale financiering. Daarnaast zijn gesprekken met Horeca Crowdfunding waardevol gebleken om de plannen nog eens kritisch aan te scherpen en waardevolle aandachtspunten te krijgen. Incentive Le Bonheur wil investeerders echt tot ambassadeur maken en biedt daarom iedere investeerder belonen met koffie en een stuk eigen gemaakte appeltaart. Investeerders die meer dan € 2.500 investeren ontvangen een gratis 3 gangen diner voor twee personen (exclusief dranken).

Bron: Horecacrowdfunding d.d. 07-04-2017 Disclaimer: De beschrijving is letterlijk overgenomen van bovenstaande Bron en (eventueel) gecorrigeerd voor Persoonsgevens. Beek & Linden B.V. kan niet aansprakelijk worden gehouden voor de inhoud van deze beschrijving. Eigenaar van het project kan via Crowdfundmarkt een verzoek indienen om de beschrijving te verwijderen van deze pagina.

Platform Horecacrowdfunding
Platformlink Ga naar Horecacrowdfunding
Oprichtingsjaar platform 2013
Minimum investeringsbedrag € 250 per project
Investeringskosten Eenmalige bemiddelingsfee 1,0% van uw investering

Lening - 7,50%

€141.000 / €150.000

Capital Circle

Lening - 5,10%

€7.000 / €35.000

Lenderspender

Converteerbare lening

€130.500 / €290.000

Symbid

Lening - 6,00%

€245.000 / €250.000

Geldvoorelkaar

Lening - 6,20%

€142.500 / €750.000

Geldvoorelkaar

Lening - 3,50%

€258.000 / €322.500

Lendahand

Lening - 7,50%

€52.392 / €149.692

Kapitaalopmaat

Aandelen

€142.500 / €150.000

Symbid