Zelf op zoek naar financiering?
  

Logo

Mediterraan restaurant Mykonosinvesteer


Recensie HCN: de concurrentiepositie is sterk en de huursom relatief laag. Het feit dat er sprake is van een familiebedrijf beoordelen wij als positief. De onderneming is minder afhankelijk van personeel. De huisadviseur van de ondernemer is een succesvolle ondernemer in hetzelfde segment. Normaliter wordt bij een startende onderneming automatisch een 2-sterrenclassificatie toegekend. Vanwege de opgebouwde ervaring en de geprognosticeerde kasstroom bij een worst-case scenario is o.i. een 3 sterrenclassficiatie te rechtvaardigen. De ondernemer is hoofdelijk aansprakelijk en HCN heeft de verpanding op de inventaris. Wat zijn de kenmerken van uw onderneming? Mediterraans restaurant Mykonos wordt gevestigd in het centrum van Twello. Het pand betreft een casco plus pand om de hoek van het marktplein. Het concept is mede gebaseerd op de succesformule van Limani in Hellevoetsluis. De adviseur van ons restaurant is de oud eigenaar van Limani. Ons restaurant krijgt circa 50 couverts en gaat kwalitatief hoogwaardige gerechten serveren. De inrichting wordt warm, sfeervol en eigentijds. In eerste instantie zal het restaurant alleen voor het diner geopend zijn. Naar gelang de behoefte wordt de openstelling verder verruimd. De ondernemer Ik ben Georgios Charatsidis en ik heb ruime ervaring opgedaan in de horeca. Nu ben ik nog als chef werkzaam bij Parthenon in Zoetermeer. Mijn vrouw werk samen met mij, zij staat ook in de keuken. Al geruime tijd was ik op zoek naar een locatie in het oosten van het land om samen met mijn vrouw en kinderen een restaurant te gaan beginnen gebaseerd op de succesformule van Limani. We hebben een mooie locatie gevonden voor onze droom. De huurovereenkomst is nu getekend en binnenkort gaan we met ons gezin verhuizen. Onze dochter studeert momenteel en zal ons in de weekeinden bijstaan in de bediening. Waar wordt de financiering voor aangewend? De totale investeringsbegroting voor de gehele inrichting van het restaurant bedraagt € 92.000 (inclusief een post onvoorzien van 10%). De totale financieringsbegroting inclusief de voorfinanciering van de BTW bedraagt afgerond € 130.000. Ik breng zelf € 25.000 in en een leverancier €10.000. Er resteert derhalve een bedrag van € 95.000. De solvabiliteit na overname van de onderneming bedraagt 32%. Wat zijn de vooruitzichten van de onderneming? Op zowel de korte alsmede op de langere termijn zijn de vooruitzichten gunstig. Er is in Twello geen concurrentie voor dit type restaurant. De huursom (afgerond € 1.450 per maand) is zeer aantrekkelijk in relatie tot het beschikbare aantal m2 en het geprognosticeerde omzetniveau. Voor heel 2016 hebben wij een omzet begroot van afgerond € 340.000. Doordat we zelf in de keuken gaan staan, zijn de personeelskosten relatief beperkt. De kasstroom (na aflossing lening) is begroot op afgerond € 40.000. Dat is ruim voldoende voor de beperkte privé-opnamen die nodig zijn om in onze levensbehoeften te voorzien. Mocht de omzet toch onverhoopt lager uitvallen, dan hebben we nog steeds voldoende financiële ruimte. Ook een ruimere openstelling (indien noodzakelijk) kan bijdragen aan een hoge omzetniveau. De stijging van de personeelskosten bij een ruimere openstelling is ook beperkt vanwege onze eigen arbeidsinzet. Waarom vraagt u de lening aan via Horeca crowdfunding Nederland? Wij zijn op Horeca Crowdfunding Nederland geattendeerd door onze huisadviseur. De bancaire rente die wij als starter moeten betalen, ligt gelijk aan het rentetarief dat we via crowdfunding bieden. We willen ook graag lokale betrokkenheid. Dat is belangrijk om snel een loyaal gastenbestand op te bouwen. Crowdfunding levert veel meer publiciteit op en daarnaast zijn de kredietbeoordelaars van Horeca Crowdfunding erg deskundig. Ze spreken de taal van de horeca-ondernemer en geven goede adviezen richting de start van onze onderneming. Voor onze investeerders Wij nodigen al onze investeerders graag uit voor de opening van onze onderneming in Twello. Investeringen vanaf € 500 belonen wij éénmalig met 20% korting op de rekening. Investeringen vanaf € 1.000 euro belonen wij met een structurele korting van 10% gedurende een heel jaar. Investeringen vanaf € 5.000 belonen wij met een korting van 15% voor een heel jaar.

Al geïnvesteerd via crowdfunding? Beheer uw investeringen eenvoudig via Crowdfundpanel.
Projectnaam Mediterraan restaurant Mykonos
Projectlink Ga naar project
Plaatsingsdatum 04-11-2015
Type financiering Lening
Streefbedrag € 95.000
Rente 9,00%
Looptijd (in maanden) 36 maanden
Branche Horeca
Organisatievorm Eenmanszaak
Ontwikkelfase Start-up
Doel van investering Objectfinanciering

Recensie HCN: de concurrentiepositie is sterk en de huursom relatief laag. Het feit dat er sprake is van een familiebedrijf beoordelen wij als positief. De onderneming is minder afhankelijk van personeel. De huisadviseur van de ondernemer is een succesvolle ondernemer in hetzelfde segment. Normaliter wordt bij een startende onderneming automatisch een 2-sterrenclassificatie toegekend. Vanwege de opgebouwde ervaring en de geprognosticeerde kasstroom bij een worst-case scenario is o.i. een 3 sterrenclassficiatie te rechtvaardigen. De ondernemer is hoofdelijk aansprakelijk en HCN heeft de verpanding op de inventaris. Wat zijn de kenmerken van uw onderneming? Mediterraans restaurant Mykonos wordt gevestigd in het centrum van Twello. Het pand betreft een casco plus pand om de hoek van het marktplein. Het concept is mede gebaseerd op de succesformule van Limani in Hellevoetsluis. De adviseur van ons restaurant is de oud eigenaar van Limani. Ons restaurant krijgt circa 50 couverts en gaat kwalitatief hoogwaardige gerechten serveren. De inrichting wordt warm, sfeervol en eigentijds. In eerste instantie zal het restaurant alleen voor het diner geopend zijn. Naar gelang de behoefte wordt de openstelling verder verruimd. De ondernemer Ik ben Georgios Charatsidis en ik heb ruime ervaring opgedaan in de horeca. Nu ben ik nog als chef werkzaam bij Parthenon in Zoetermeer. Mijn vrouw werk samen met mij, zij staat ook in de keuken. Al geruime tijd was ik op zoek naar een locatie in het oosten van het land om samen met mijn vrouw en kinderen een restaurant te gaan beginnen gebaseerd op de succesformule van Limani. We hebben een mooie locatie gevonden voor onze droom. De huurovereenkomst is nu getekend en binnenkort gaan we met ons gezin verhuizen. Onze dochter studeert momenteel en zal ons in de weekeinden bijstaan in de bediening. Waar wordt de financiering voor aangewend? De totale investeringsbegroting voor de gehele inrichting van het restaurant bedraagt € 92.000 (inclusief een post onvoorzien van 10%). De totale financieringsbegroting inclusief de voorfinanciering van de BTW bedraagt afgerond € 130.000. Ik breng zelf € 25.000 in en een leverancier €10.000. Er resteert derhalve een bedrag van € 95.000. De solvabiliteit na overname van de onderneming bedraagt 32%. Wat zijn de vooruitzichten van de onderneming? Op zowel de korte alsmede op de langere termijn zijn de vooruitzichten gunstig. Er is in Twello geen concurrentie voor dit type restaurant. De huursom (afgerond € 1.450 per maand) is zeer aantrekkelijk in relatie tot het beschikbare aantal m2 en het geprognosticeerde omzetniveau. Voor heel 2016 hebben wij een omzet begroot van afgerond € 340.000. Doordat we zelf in de keuken gaan staan, zijn de personeelskosten relatief beperkt. De kasstroom (na aflossing lening) is begroot op afgerond € 40.000. Dat is ruim voldoende voor de beperkte privé-opnamen die nodig zijn om in onze levensbehoeften te voorzien. Mocht de omzet toch onverhoopt lager uitvallen, dan hebben we nog steeds voldoende financiële ruimte. Ook een ruimere openstelling (indien noodzakelijk) kan bijdragen aan een hoge omzetniveau. De stijging van de personeelskosten bij een ruimere openstelling is ook beperkt vanwege onze eigen arbeidsinzet. Waarom vraagt u de lening aan via Horeca crowdfunding Nederland? Wij zijn op Horeca Crowdfunding Nederland geattendeerd door onze huisadviseur. De bancaire rente die wij als starter moeten betalen, ligt gelijk aan het rentetarief dat we via crowdfunding bieden. We willen ook graag lokale betrokkenheid. Dat is belangrijk om snel een loyaal gastenbestand op te bouwen. Crowdfunding levert veel meer publiciteit op en daarnaast zijn de kredietbeoordelaars van Horeca Crowdfunding erg deskundig. Ze spreken de taal van de horeca-ondernemer en geven goede adviezen richting de start van onze onderneming. Voor onze investeerders Wij nodigen al onze investeerders graag uit voor de opening van onze onderneming in Twello. Investeringen vanaf € 500 belonen wij éénmalig met 20% korting op de rekening. Investeringen vanaf € 1.000 euro belonen wij met een structurele korting van 10% gedurende een heel jaar. Investeringen vanaf € 5.000 belonen wij met een korting van 15% voor een heel jaar.

Bron: Horecacrowdfunding d.d. 04-11-2015 Disclaimer: De beschrijving is letterlijk overgenomen van bovenstaande Bron en (eventueel) gecorrigeerd voor Persoonsgevens. Beek & Linden B.V. kan niet aansprakelijk worden gehouden voor de inhoud van deze beschrijving. Eigenaar van het project kan via Crowdfundmarkt een verzoek indienen om de beschrijving te verwijderen van deze pagina.

Platform Horecacrowdfunding
Platformlink Ga naar Horecacrowdfunding
Oprichtingsjaar platform 2013
Minimum investeringsbedrag € 250 per project
Investeringskosten Eenmalige bemiddelingsfee 1,0% van uw investering

Lening - 5,10%

€7.000 / €35.000

Lenderspender

Lening - 8,00%

€16.415 / €74.615

Kapitaalopmaat

Lening - 7,50%

€131.200 / €160.000

Waardevoorjegeld

Lening - 8,00%

€32.864 / €298.764

Kapitaalopmaat

Lening - 5,50%

€62.946 / €179.846

Kapitaalopmaat

Lening - 5,00%

€76.467 / €246.667

Kapitaalopmaat

Lening - 7,50%

€116.048 / €163.448

Kapitaalopmaat

Lening - 4,50%

€102.974 / €239.474

Kapitaalopmaat