Hulp nodig bij uw zakelijke financiering?
  

Logo

Recensie HCN: er is sprake van een startende onderneming en een startende ondernemer. De investerings-en huursom beoordelen wij als bedrijfseconomisch verantwoord. Het concept sluit aan bij de kenmerken van het marktgebied. De ondernemer heeft voldoende werkervaring in de horeca en wordt tevens begeleid door haar ervaren ouders in dit segment. De ondernemer krijgt coaching van een ervaren horeca-adviseur en een bevriende horeca-ondernemer. HCN heeft de verpanding op de inventaris en een eerste recht van verkoop exploitatie. De onderneming Mister Pita is gelegen aan de Corsicalaan 27 te Rotterdam Nesselande. Vanaf deze locatie is bezorging uitstekend mogelijk. De ligging zorgt voor veel traffic. De inspiratie komt van de Griekse ‘Taverna’ die in Griekenland bekend staat als een combinatie tussen een petit-restaurant en een snackgelegenheid. Het authentieke karakter van de Taverna, maar dan in een modern jasje met frisse uitstraling en toegankelijke gerechten voor zowel bezorging/afhaal. Tevens biedt Mister Pita 32 zitplaatsen voor een iets uitgebreidere kaart. Een Taverna 2.0 waar Griekse Pita’s, diverse grillgerechten, salades en dranken worden geserveerd. De beleving maken we compleet doordat we alleen originele Griekse producten verkopen! Mister Pita is elke dag geopend van 10.00-22.00 uur en in de weekenden tot 24.00 uur. De ondernemer Mijn naam is Georgia Chrysikopoulou. Ik ben 26 jaar oud. Ik heb vanuit mijn familie van jongs af aan al horeca-ervaring opgebouwd. Mijn ouders hebben diverse Griekse restaurants gehad in o.a. Rotterdam. Daarnaast heb ik de opleiding Directiesecretaresse/Managementassistent (Niveau 4) afgerond. Ik heb altijd al de ambitie gehad om mijn eigen zaak te gaan exploiteren. Ik heb veel zaken bezocht, maar vond veelal de locatie en/of de overnamesom niet aantrekkelijk. Via één van mijn vrienden van mijn vader (succesvol horeca-ondernemer) werd ik geattendeerd op een casco horecapand in Rotterdam Nesselande. Een prima locatie nabij het strand en op de route naar het station. De onderneming ga ik vanuit een eenmanszaak exploiteren en ik krijg hulp van mijn familieleden, waaronder mijn ervaren ouders. De financiering De totale financieringsbehoefte bedraagt afgerond € 107.000. Dit bedrag bestaat uit € 67.000 voor verbouwing en inrichting (incl. een post onvoorzien) en € 40.000 voor o.a. de huurwaarborg, voorraad, voorfinanciering BTW en aanloopkosten. Ik breng zelf € 22.000 eigen middelen in. Er resteert derhalve € 86.000 via crowdfunding. Vooruitzichten De vooruitzichten zijn gunstig. De locatie ligt nabij de belangrijkste trekpleister van het gebied (strand) en nabij het station. Ik heb lage privé-uitgaven en daarnaast werken mijn broer en vader mee in de onderneming. Hiermee kunnen wij de personeelskosten laag houden. De marktomstandigheden in Nesselande zijn voor de fastservice sector aantrekkelijk. Er is sprake van een relatief lage dichtheid (aantal horecabedrijven per 10.000 inwoners) in vergelijking met het landelijke gemiddelde. Wij hebben een worstcase omzetniveau begroot van € 250.000 per jaar. Bij een dergelijk omzetniveau bedraagt de vrije kasstroom (na rente lasten): € 33.000. De kasstroom is ruim voldoende om aan de aflossingsverplichtingen te kunnen voldoen en om te voorzien in mijn beperkte privé-uitgaven. Incentives Investeringen van € 500 tot € 1.000 worden beloond met 10% korting op alle bestedingen gedurende een periode van 2 jaar. Investeringen van € 1.000 tot € 2.000 worden beloond met 15% korting op alle bestedingen gedurende van 2 jaar. Investeringen van meer dan € 2.000 krijgen een korting van 20% op alle bestedingen gedurende een periode van 2 jaar.

Al geïnvesteerd via crowdfunding? Beheer uw investeringen eenvoudig via Crowdfundpanel.
Projectnaam Mister Pita Rotterdam
Projectlink Ga naar project
Plaatsingsdatum 14-05-2016
Type financiering Lening
Streefbedrag € 86.000
Rente 9,00%
Looptijd (in maanden) 48 maanden
Branche Horeca
Organisatievorm Eenmanszaak
Ontwikkelfase Start-up
Doel van investering Objectfinanciering

Recensie HCN: er is sprake van een startende onderneming en een startende ondernemer. De investerings-en huursom beoordelen wij als bedrijfseconomisch verantwoord. Het concept sluit aan bij de kenmerken van het marktgebied. De ondernemer heeft voldoende werkervaring in de horeca en wordt tevens begeleid door haar ervaren ouders in dit segment. De ondernemer krijgt coaching van een ervaren horeca-adviseur en een bevriende horeca-ondernemer. HCN heeft de verpanding op de inventaris en een eerste recht van verkoop exploitatie. De onderneming Mister Pita is gelegen aan de Corsicalaan 27 te Rotterdam Nesselande. Vanaf deze locatie is bezorging uitstekend mogelijk. De ligging zorgt voor veel traffic. De inspiratie komt van de Griekse ‘Taverna’ die in Griekenland bekend staat als een combinatie tussen een petit-restaurant en een snackgelegenheid. Het authentieke karakter van de Taverna, maar dan in een modern jasje met frisse uitstraling en toegankelijke gerechten voor zowel bezorging/afhaal. Tevens biedt Mister Pita 32 zitplaatsen voor een iets uitgebreidere kaart. Een Taverna 2.0 waar Griekse Pita’s, diverse grillgerechten, salades en dranken worden geserveerd. De beleving maken we compleet doordat we alleen originele Griekse producten verkopen! Mister Pita is elke dag geopend van 10.00-22.00 uur en in de weekenden tot 24.00 uur. De ondernemer Mijn naam is Georgia Chrysikopoulou. Ik ben 26 jaar oud. Ik heb vanuit mijn familie van jongs af aan al horeca-ervaring opgebouwd. Mijn ouders hebben diverse Griekse restaurants gehad in o.a. Rotterdam. Daarnaast heb ik de opleiding Directiesecretaresse/Managementassistent (Niveau 4) afgerond. Ik heb altijd al de ambitie gehad om mijn eigen zaak te gaan exploiteren. Ik heb veel zaken bezocht, maar vond veelal de locatie en/of de overnamesom niet aantrekkelijk. Via één van mijn vrienden van mijn vader (succesvol horeca-ondernemer) werd ik geattendeerd op een casco horecapand in Rotterdam Nesselande. Een prima locatie nabij het strand en op de route naar het station. De onderneming ga ik vanuit een eenmanszaak exploiteren en ik krijg hulp van mijn familieleden, waaronder mijn ervaren ouders. De financiering De totale financieringsbehoefte bedraagt afgerond € 107.000. Dit bedrag bestaat uit € 67.000 voor verbouwing en inrichting (incl. een post onvoorzien) en € 40.000 voor o.a. de huurwaarborg, voorraad, voorfinanciering BTW en aanloopkosten. Ik breng zelf € 22.000 eigen middelen in. Er resteert derhalve € 86.000 via crowdfunding. Vooruitzichten De vooruitzichten zijn gunstig. De locatie ligt nabij de belangrijkste trekpleister van het gebied (strand) en nabij het station. Ik heb lage privé-uitgaven en daarnaast werken mijn broer en vader mee in de onderneming. Hiermee kunnen wij de personeelskosten laag houden. De marktomstandigheden in Nesselande zijn voor de fastservice sector aantrekkelijk. Er is sprake van een relatief lage dichtheid (aantal horecabedrijven per 10.000 inwoners) in vergelijking met het landelijke gemiddelde. Wij hebben een worstcase omzetniveau begroot van € 250.000 per jaar. Bij een dergelijk omzetniveau bedraagt de vrije kasstroom (na rente lasten): € 33.000. De kasstroom is ruim voldoende om aan de aflossingsverplichtingen te kunnen voldoen en om te voorzien in mijn beperkte privé-uitgaven. Incentives Investeringen van € 500 tot € 1.000 worden beloond met 10% korting op alle bestedingen gedurende een periode van 2 jaar. Investeringen van € 1.000 tot € 2.000 worden beloond met 15% korting op alle bestedingen gedurende van 2 jaar. Investeringen van meer dan € 2.000 krijgen een korting van 20% op alle bestedingen gedurende een periode van 2 jaar.

Bron: Horecacrowdfunding d.d. 14-05-2016 Disclaimer: De beschrijving is letterlijk overgenomen van bovenstaande Bron en (eventueel) gecorrigeerd voor Persoonsgevens. Beek & Linden B.V. kan niet aansprakelijk worden gehouden voor de inhoud van deze beschrijving. Eigenaar van het project kan via Crowdfundmarkt een verzoek indienen om de beschrijving te verwijderen van deze pagina.

Platform Horecacrowdfunding
Platformlink Ga naar Horecacrowdfunding
Oprichtingsjaar platform 2013
Minimum investeringsbedrag € 250 per project
Investeringskosten Eenmalige bemiddelingsfee 1,0% van uw investering

Lening - 3,00%

€21.240 / €26.550

Lendahand

Lening - 7,00%

€94.816 / €249.516

Kapitaalopmaat

Lening - 5,00%

€89.652 / €298.841

Kapitaalopmaat

Lening - 6,50%

€344.214 / €435.714

Kapitaalopmaat

Lening - 4,25%

€0 / €32.350

Lendahand

Lening - 3,00%

€320.000 / €400.000

Lendahand

Lening - 3,00%

€22.120 / €27.650

Lendahand