Hulp nodig bij uw zakelijke financiering?
  

Logo

Recensie HCN Let op: ondanks de huidige maatregelen m.b.t. sluiting van de horeca, zal Moa Moa hier vooralsnog geen hinder van ondervinden. De komende weken wordt er verbouwd. De verwachting is dat eind van het jaar de zaak geopend zal worden. Er is sprake van een aflossingsvrije periode. Mochten er nog steeds beperkingen gelden in januari 2021 dan kan de onderneming bij de opstart volledige focussen op bezorging en afhaal. De onderneming wordt hier in het huidige concept op ingericht. Elke lopende en nieuwe aanvraag bij HCN zal uiteraard in het kader van de nieuwe maatregelen opnieuw beoordeeld worden op haalbaarheid. Juist in deze tijden kan crowdfunding bijdragen aan de solidariteit die wij met zijn allen aan alle groepen in de samenleving kunnen tonen. De ondernemers nemen een reeds bestaand bedrijf over en vormen dit om naar hun eigen concept. De locatie, de Overtoom in Amsterdam, beoordelen wij als courant. Op basis van hun ervaring en de toekomstige kasstroom van de onderneming is een 3 sterrenclassificatie te rechtvaardigen. HCN neemt verpanding op de inventaris en de ondernemers tekenen hoofdelijk mee. Daarnaast is twee maanden borg meegefinancierd. Dit betreft twee termijnen van aflossing en rente. Het concept MOA MOA: een all-day concept van tropische allure dat zich focust op de volgende vier kernwaarden: tropical, fun, vibe en persoonlijke service. Een unieke locatie gevestigd aan de bruisende Overtoom in het hart van Amsterdam West aan de Vondelpark en om de hoek van Oud-Zuid, Nieuw-West en Centrum. Treed binnen in het restaurant en geef je ogen de kost. Van een interieur waar je ontsnapt van de realiteit, tot gerechten waar je – bij het zien van de menukaart – spontaan van gaat watertanden en cocktails die een prominente plek verdienen op Instagram. De Tiki cultuur kent een rijke history en doet denken aan een wereld van escapisme waarbij je bijna de oceaanbries kan voelen door je Hawaiian shirt. Van gegrilde kip, naar sushi gecombineerd met mooie bijgerechten en verleidelijke vis- en vleesgerechten bereid op verrassende wijze in een Hawaiiaanse & Aziatische stijl. Verrassende smaakcombinaties van topkwaliteit verwerkt in kleinere gerechten. Perfect om te delen. In het restaurant, maar ook thuis; te bestellen via Uber, Deliveroo of Thuisbezorgd. MOA MOA is zeven dagen per week geopend vanaf 11.00 uur. Het restaurant richt zich op gasten in de leeftijd van 25 en 65 jaar. Het restaurant biedt plek aan 35 gasten en het heeft een klein terras. De gerechten en dranken vallen in een gemiddelde prijsklasse. Bijzondere en gedurfde cocktails, stuk voor stuk bijna te mooi om te drinken. Vloeibare kunstwerken in Tiki style glaswerk die de smaakpapillen doen dansen. Van shaken tot stirred, van de bekende tropsiche klassiekers in een nieuwe jasje tot de meest ingenieuze smaak combinaties met de laatste internationale trends. De ondernemers Dave Mulder komt uit een horecafamilie en volgde een opleiding aan de Middelbare Hotelschool in Amsterdam. Dave werkte o.a. geruime tijd als barmanager voor MOMO Restaurant, Bar & Lounge, dat onderdeel is van The Entourage Group. Dave was ook betrokken bij de opening van vele andere zaken van The Entourage Group zoals Izakaya, The Butcher Albert Cuyp, The Duchess en Mr. Porter. Daarvoor was hij ook betrokken bij de opening van Conservatorium Hotel Tunes Bar. Dave is ook bekend in de cocktail scene omdat hij in het verleden aan veel cocktailwedstrijden heeft meegedaan en verschillende prijzen heeft gewonnen. Zo was hij in 2010 Nederlands Kampioen Cocktails maken en werd hij 2e van Europa tijdens de Calvados Nouvelle Vogue 2010. Ook is Dave betrokken als wedstrijdcommissaris en bestuurslid van de Nederlandse Bartenders Club waar hij Nederlandse kampioenen traint en coacht in het traject naar het Wereldkampioenschap Cocktails Shaken. Dit heeft zijn vruchten afgeworpen met goud en zilver binnen gehaald in de afgelopen jaren. Zijn droom is altijd om een eigen restaurant-bar te openen. Chris Maingard komt uit Zuid-Afrika en kookt al sinds zijn 14e. Hij heeft in het verleden gewerkt voor de SOHO House Group in London en Hoxton Hotels. Daar heeft hij vele keukens en concepten opgezet waaronder meerdere vestigingen van The Chicken Shop London, East Pizza London en restaurants in SOHO House. Ook is hij verantwoordelijk geweest voor het opzetten van de keuken bij Seafoodbar Spuistraat en Cafe In The City Amsterdam & Rotterdam, allen uitgegroeid tot zeer populaire horecagelegenheden. Chris is een veelzijdige chef die veel plezier heeft aan het koken van verschillende stylen eten. Zijn passies zijn sushi gerechten, vlees gerechten, gegrilde kip en alles wat super lekker is. Samen met Dave heeft hij een consultancy bedrijf, Passion Fruit Hospitality, waarmee zij turn-key horecaconcepten verzinnen en bedrijven helpen hun operatie te verbeteren d.m.v. menu ontwikkelingen, training en management. Dit heeft zich tot vlak voor en na de Corona lockdown in juni zich bewezen toen er veel vraag was naar het verbeteren van bedrijfsvoeringen van zowel eten als drinken. Chris Maingard is niet primair afhankelijk van inkomen uit de onderneming vanwege het inkomen van zijn vrouw. Al enige tijd zijn Dave en Chris op zoek naar een locatie in Amsterdam waar ze hun activiteiten verder kunnen uitbreiden. Mede door de Corona crisis kwam er eindelijk een geschikte locatie vrij in een marktgebied waar hun doelgroep werkzaam en/of woonachtig is. ‘Bij MOA MOA willen we onze passie in eten en drinken overbrengen om mensen blij te maken!’ - Dave en Chris. De financiering De financiering is bestemd voor de overname, verbouwing en herinrichting van de over te nemen exploitatie. De totale financieringsbehoefte is geprognosticeerd op afgerond € 169.000 incl. voorfinanciering BTW. De eigen inbreng is € 55.000. Er wordt door leveranciers een vooruitbetaalde bonus van € 9.000 uitgekeerd. De resterende langlopende financieringsbehoefte komt daarmee uit op € 105.000. De verwachtingen De geprognosticeerde worst case omzet voor het eerste hele exploitatiejaar (2021) bedraagt afgerond € 325.000 met een EBITDA van € 71.000 (na managementfee) en een kasstroom van afgerond € 63.000. Voor 2022 is een worst case omzet begroot van afgerond € 347.000 met een EBITDA van € 78.000 en een kasstroom van afgerond € 73.000. De kasstroom is voldoende voor de langlopende financieringsverplichtingen. Ratio's Opening 2021 Solvabiliteit 36,9% 23,5% Rentabiliteit n.v.t. 20,6% Liquiditeit 1.65 3.84 De juridische structuur Crowdfunding Crowdfunding biedt ons de uitgelezen kans om gasten/investeerders vanaf de start als ambassadeur bij Moa Moa te betrekken. Crowdfunding is in onze ogen dus meer dan een goede financieringsmethode. De publiciteit die crowdfunding genereerd moet eraan bijdragen dat wij vanaf het begin een vliegende start kennen. We hebben in de adviseurs van Horeca Crowdfunding goede sparringpartners gevonden.

Ondernemer en overweegt u crowdfunding in te zetten? Laat ons u adviseren of dat voor uw financiering de beste route is.
Projectnaam Moa Moa Amsterdam
Projectlink Ga naar project
Plaatsingsdatum 11-11-2020
Type financiering Lening
Streefbedrag € 90.000
Rente 8,00%
Looptijd (in maanden) 48 maanden
Branche Horeca
Organisatievorm Vennootschap onder firma
Ontwikkelfase Start-up
Doel van investering Objectfinanciering

Recensie HCN Let op: ondanks de huidige maatregelen m.b.t. sluiting van de horeca, zal Moa Moa hier vooralsnog geen hinder van ondervinden. De komende weken wordt er verbouwd. De verwachting is dat eind van het jaar de zaak geopend zal worden. Er is sprake van een aflossingsvrije periode. Mochten er nog steeds beperkingen gelden in januari 2021 dan kan de onderneming bij de opstart volledige focussen op bezorging en afhaal. De onderneming wordt hier in het huidige concept op ingericht. Elke lopende en nieuwe aanvraag bij HCN zal uiteraard in het kader van de nieuwe maatregelen opnieuw beoordeeld worden op haalbaarheid. Juist in deze tijden kan crowdfunding bijdragen aan de solidariteit die wij met zijn allen aan alle groepen in de samenleving kunnen tonen. De ondernemers nemen een reeds bestaand bedrijf over en vormen dit om naar hun eigen concept. De locatie, de Overtoom in Amsterdam, beoordelen wij als courant. Op basis van hun ervaring en de toekomstige kasstroom van de onderneming is een 3 sterrenclassificatie te rechtvaardigen. HCN neemt verpanding op de inventaris en de ondernemers tekenen hoofdelijk mee. Daarnaast is twee maanden borg meegefinancierd. Dit betreft twee termijnen van aflossing en rente. Het concept MOA MOA: een all-day concept van tropische allure dat zich focust op de volgende vier kernwaarden: tropical, fun, vibe en persoonlijke service. Een unieke locatie gevestigd aan de bruisende Overtoom in het hart van Amsterdam West aan de Vondelpark en om de hoek van Oud-Zuid, Nieuw-West en Centrum. Treed binnen in het restaurant en geef je ogen de kost. Van een interieur waar je ontsnapt van de realiteit, tot gerechten waar je – bij het zien van de menukaart – spontaan van gaat watertanden en cocktails die een prominente plek verdienen op Instagram. De Tiki cultuur kent een rijke history en doet denken aan een wereld van escapisme waarbij je bijna de oceaanbries kan voelen door je Hawaiian shirt. Van gegrilde kip, naar sushi gecombineerd met mooie bijgerechten en verleidelijke vis- en vleesgerechten bereid op verrassende wijze in een Hawaiiaanse & Aziatische stijl. Verrassende smaakcombinaties van topkwaliteit verwerkt in kleinere gerechten. Perfect om te delen. In het restaurant, maar ook thuis; te bestellen via Uber, Deliveroo of Thuisbezorgd. MOA MOA is zeven dagen per week geopend vanaf 11.00 uur. Het restaurant richt zich op gasten in de leeftijd van 25 en 65 jaar. Het restaurant biedt plek aan 35 gasten en het heeft een klein terras. De gerechten en dranken vallen in een gemiddelde prijsklasse. Bijzondere en gedurfde cocktails, stuk voor stuk bijna te mooi om te drinken. Vloeibare kunstwerken in Tiki style glaswerk die de smaakpapillen doen dansen. Van shaken tot stirred, van de bekende tropsiche klassiekers in een nieuwe jasje tot de meest ingenieuze smaak combinaties met de laatste internationale trends. De ondernemers Dave Mulder komt uit een horecafamilie en volgde een opleiding aan de Middelbare Hotelschool in Amsterdam. Dave werkte o.a. geruime tijd als barmanager voor MOMO Restaurant, Bar & Lounge, dat onderdeel is van The Entourage Group. Dave was ook betrokken bij de opening van vele andere zaken van The Entourage Group zoals Izakaya, The Butcher Albert Cuyp, The Duchess en Mr. Porter. Daarvoor was hij ook betrokken bij de opening van Conservatorium Hotel Tunes Bar. Dave is ook bekend in de cocktail scene omdat hij in het verleden aan veel cocktailwedstrijden heeft meegedaan en verschillende prijzen heeft gewonnen. Zo was hij in 2010 Nederlands Kampioen Cocktails maken en werd hij 2e van Europa tijdens de Calvados Nouvelle Vogue 2010. Ook is Dave betrokken als wedstrijdcommissaris en bestuurslid van de Nederlandse Bartenders Club waar hij Nederlandse kampioenen traint en coacht in het traject naar het Wereldkampioenschap Cocktails Shaken. Dit heeft zijn vruchten afgeworpen met goud en zilver binnen gehaald in de afgelopen jaren. Zijn droom is altijd om een eigen restaurant-bar te openen. Chris Maingard komt uit Zuid-Afrika en kookt al sinds zijn 14e. Hij heeft in het verleden gewerkt voor de SOHO House Group in London en Hoxton Hotels. Daar heeft hij vele keukens en concepten opgezet waaronder meerdere vestigingen van The Chicken Shop London, East Pizza London en restaurants in SOHO House. Ook is hij verantwoordelijk geweest voor het opzetten van de keuken bij Seafoodbar Spuistraat en Cafe In The City Amsterdam & Rotterdam, allen uitgegroeid tot zeer populaire horecagelegenheden. Chris is een veelzijdige chef die veel plezier heeft aan het koken van verschillende stylen eten. Zijn passies zijn sushi gerechten, vlees gerechten, gegrilde kip en alles wat super lekker is. Samen met Dave heeft hij een consultancy bedrijf, Passion Fruit Hospitality, waarmee zij turn-key horecaconcepten verzinnen en bedrijven helpen hun operatie te verbeteren d.m.v. menu ontwikkelingen, training en management. Dit heeft zich tot vlak voor en na de Corona lockdown in juni zich bewezen toen er veel vraag was naar het verbeteren van bedrijfsvoeringen van zowel eten als drinken. Chris Maingard is niet primair afhankelijk van inkomen uit de onderneming vanwege het inkomen van zijn vrouw. Al enige tijd zijn Dave en Chris op zoek naar een locatie in Amsterdam waar ze hun activiteiten verder kunnen uitbreiden. Mede door de Corona crisis kwam er eindelijk een geschikte locatie vrij in een marktgebied waar hun doelgroep werkzaam en/of woonachtig is. ‘Bij MOA MOA willen we onze passie in eten en drinken overbrengen om mensen blij te maken!’ - Dave en Chris. De financiering De financiering is bestemd voor de overname, verbouwing en herinrichting van de over te nemen exploitatie. De totale financieringsbehoefte is geprognosticeerd op afgerond € 169.000 incl. voorfinanciering BTW. De eigen inbreng is € 55.000. Er wordt door leveranciers een vooruitbetaalde bonus van € 9.000 uitgekeerd. De resterende langlopende financieringsbehoefte komt daarmee uit op € 105.000. De verwachtingen De geprognosticeerde worst case omzet voor het eerste hele exploitatiejaar (2021) bedraagt afgerond € 325.000 met een EBITDA van € 71.000 (na managementfee) en een kasstroom van afgerond € 63.000. Voor 2022 is een worst case omzet begroot van afgerond € 347.000 met een EBITDA van € 78.000 en een kasstroom van afgerond € 73.000. De kasstroom is voldoende voor de langlopende financieringsverplichtingen. Ratio's Opening 2021 Solvabiliteit 36,9% 23,5% Rentabiliteit n.v.t. 20,6% Liquiditeit 1.65 3.84 De juridische structuur Crowdfunding Crowdfunding biedt ons de uitgelezen kans om gasten/investeerders vanaf de start als ambassadeur bij Moa Moa te betrekken. Crowdfunding is in onze ogen dus meer dan een goede financieringsmethode. De publiciteit die crowdfunding genereerd moet eraan bijdragen dat wij vanaf het begin een vliegende start kennen. We hebben in de adviseurs van Horeca Crowdfunding goede sparringpartners gevonden.

Bron: Horecacrowdfunding d.d. 11-11-2020 Disclaimer: De beschrijving is letterlijk overgenomen van bovenstaande Bron en (eventueel) gecorrigeerd voor Persoonsgevens. Beek & Linden B.V. kan niet aansprakelijk worden gehouden voor de inhoud van deze beschrijving. Eigenaar van het project kan via Crowdfundmarkt een verzoek indienen om de beschrijving te verwijderen van deze pagina.

Platform Horecacrowdfunding
Platformlink Ga naar Horecacrowdfunding
Oprichtingsjaar platform 2013
Minimum investeringsbedrag € 250 per project
Investeringskosten Eenmalige bemiddelingsfee 1,0% van uw investering

Lening - 8,00%

€0 / €800.000

Max Crowdfund

Lening - 5,75%

€0 / €100.000

Lendahand

Lening - 5,00%

€89.652 / €298.841

Kapitaalopmaat

Lening - 6,50%

€344.214 / €435.714

Kapitaalopmaat

Lening - 3,00%

€21.240 / €26.550

Lendahand