Zelf geld lenen via crowdfunding?
  

Logo

Recensie HCN: Het Noo.Me concept beoordelen wij als aantrekkelijk voor de geselecteerde locatie en speelt in voldoende mate in op de actuele food trends & ontwikkelingen. De locatie beoordelen wij als gunstig en de huursom als bedrijfseconomisch marktconform. De ondernemer maakt een professionele indruk en heeft voldoende horeca-ervaring opgebouwd. Er is sprake van een startende onderneming. Derhalve wordt automatisch een 2 sterrenclassificatie toegekend. HCN heeft de verpanding op de inventaris en er is sprake van hoofdelijke aansprakelijkheid. Het concept Noo.Me: noodles en mie zijn niet weg te denken uit de Aziatische eetcultuur. Elk Aziatisch land heeft zo zijn eigen noodle of mie specialiteit. In Japan heet het Ramen en in Vietnam is Pho het nationale gerecht. Hoe breng je al deze soorten, smaken, kleuren en geuren samen in een “Fast-Casual” beleving in Rotterdam waar noodles en mie de specialiteit zijn? En dit allemaal zonder af te doen aan een hip, speels-educatieve en culturele ervaring? Het antwoord is Noo.Me. Een nieuw op te starten concept in het centrum van Rotterdam aan de Botersloot 18A, tegenover een Jumbo supermarkt en op steenworp afstand van De Markthal en De Meent. Gasten kunnen voor een aantrekkelijke prijs gezond en lekker lunchen of dineren.‘Noo.Me’ staat voor de interactie tussen de noodle (samenstelling ingrediënten) en de gasten (Me). Ook is ‘Me’ een knipoog naar ‘mie’ en dagen we gasten uit om noodles en mie te leren kennen als een gezonde, volwaardige maaltijd. Gasten kunnen volledig zelf hun kom Noodles of Mie samenstellen door het unieke ´Mix and Match´ model met verschillende toppings. Maar wat maakt Noo.Me dan zo anders dan andere Aziatische eetgelegenheden? De homemade bouillons worden op traditionele- en ambachtelijke wijze klaargemaakt en zullen tussen de 4 en 12 uur op het vuur staan om de smaak uit de ingrediënten te onttrekken. Zoals het hoort! Kortom ruime keuze in bouillons, ingrediënten, bijgerechten en Aziatische frisdranken! De ondernemer C.Y. Shing, de initiatiefnemer, heeft ruim 10 jaar ervaring in de horeca. Hij heeft o.a. een eigen Aziatisch restaurant in Papendrecht gerund en geëxploiteerd. Na de verkoop van dit restaurant heeft hij bij verschillende restaurants meer ervaring opgedaan en nu is de tijd gekomen om een eigen concept in de markt te zetten samen met een team van professionals op het gebied van inkoop, marketing, management en financiën. Tevens zal ervaren keuken- en bedieningspersoneel een onderdeel zijn van de onderneming. Hierbij fungeert zijn vader (voormalig restaurant exploitant en oprichter van Golden House Papendrecht met 25 jaar horeca ervaring) als business mentor. Tevens wordt gebruik gemaakt van het opgebouwde relevante netwerk van de eigenaar en het management team van Noo.Me. De financiering De totale financieringsbehoefte bedraagt afgerond € 130.000. Afgerond € 90.000 voor de overnamesom, verbouwing en inrichting (incl. een post onvoorzien) en € 40.000 voor o.a. de huurwaarborg, voorraad, voorfinanciering BTW en aanloopkosten. Er wordt € 32.000 aan eigen middelen ingebracht. Er resteert derhalve € 98.000 te financieren via crowdfunding. De verwachtingen De locatie wordt per 1 november 2016 overgenomen. Er is maximaal 3 weken nodig voor de restyling van de locatie. De geprognosticeerde (worst case) omzet voor het eerste volledige exploitatiejaar bedraagt afgerond € 340.000. De geprognosticeerde cashflow (voor financieringslasten en privé-onttrekkingen) bedraagt afgerond € 70.000. Dit is ruim voldoende om aan de aflossings-en renteverplichtingen te kunnen voldoen. Daarnaast vormt de meegefinancierde BTW een extra buffer. Incentive Voor elke € 250 euro investering ontvangt de investeerder een waardebon van € 5 te besteden bij Noo.Me.

Projectnaam Noo.Me Rotterdam
Projectlink Ga naar project
Plaatsingsdatum 05-10-2016
Type financiering Lening
Streefbedrag € 98.000
Rente 9,00%
Looptijd (in maanden) 48 maanden
Branche Horeca
Organisatievorm Eenmanszaak
Ontwikkelfase Start-up
Doel van investering Objectfinanciering

Recensie HCN: Het Noo.Me concept beoordelen wij als aantrekkelijk voor de geselecteerde locatie en speelt in voldoende mate in op de actuele food trends & ontwikkelingen. De locatie beoordelen wij als gunstig en de huursom als bedrijfseconomisch marktconform. De ondernemer maakt een professionele indruk en heeft voldoende horeca-ervaring opgebouwd. Er is sprake van een startende onderneming. Derhalve wordt automatisch een 2 sterrenclassificatie toegekend. HCN heeft de verpanding op de inventaris en er is sprake van hoofdelijke aansprakelijkheid. Het concept Noo.Me: noodles en mie zijn niet weg te denken uit de Aziatische eetcultuur. Elk Aziatisch land heeft zo zijn eigen noodle of mie specialiteit. In Japan heet het Ramen en in Vietnam is Pho het nationale gerecht. Hoe breng je al deze soorten, smaken, kleuren en geuren samen in een “Fast-Casual” beleving in Rotterdam waar noodles en mie de specialiteit zijn? En dit allemaal zonder af te doen aan een hip, speels-educatieve en culturele ervaring? Het antwoord is Noo.Me. Een nieuw op te starten concept in het centrum van Rotterdam aan de Botersloot 18A, tegenover een Jumbo supermarkt en op steenworp afstand van De Markthal en De Meent. Gasten kunnen voor een aantrekkelijke prijs gezond en lekker lunchen of dineren.‘Noo.Me’ staat voor de interactie tussen de noodle (samenstelling ingrediënten) en de gasten (Me). Ook is ‘Me’ een knipoog naar ‘mie’ en dagen we gasten uit om noodles en mie te leren kennen als een gezonde, volwaardige maaltijd. Gasten kunnen volledig zelf hun kom Noodles of Mie samenstellen door het unieke ´Mix and Match´ model met verschillende toppings. Maar wat maakt Noo.Me dan zo anders dan andere Aziatische eetgelegenheden? De homemade bouillons worden op traditionele- en ambachtelijke wijze klaargemaakt en zullen tussen de 4 en 12 uur op het vuur staan om de smaak uit de ingrediënten te onttrekken. Zoals het hoort! Kortom ruime keuze in bouillons, ingrediënten, bijgerechten en Aziatische frisdranken! De ondernemer C.Y. Shing, de initiatiefnemer, heeft ruim 10 jaar ervaring in de horeca. Hij heeft o.a. een eigen Aziatisch restaurant in Papendrecht gerund en geëxploiteerd. Na de verkoop van dit restaurant heeft hij bij verschillende restaurants meer ervaring opgedaan en nu is de tijd gekomen om een eigen concept in de markt te zetten samen met een team van professionals op het gebied van inkoop, marketing, management en financiën. Tevens zal ervaren keuken- en bedieningspersoneel een onderdeel zijn van de onderneming. Hierbij fungeert zijn vader (voormalig restaurant exploitant en oprichter van Golden House Papendrecht met 25 jaar horeca ervaring) als business mentor. Tevens wordt gebruik gemaakt van het opgebouwde relevante netwerk van de eigenaar en het management team van Noo.Me. De financiering De totale financieringsbehoefte bedraagt afgerond € 130.000. Afgerond € 90.000 voor de overnamesom, verbouwing en inrichting (incl. een post onvoorzien) en € 40.000 voor o.a. de huurwaarborg, voorraad, voorfinanciering BTW en aanloopkosten. Er wordt € 32.000 aan eigen middelen ingebracht. Er resteert derhalve € 98.000 te financieren via crowdfunding. De verwachtingen De locatie wordt per 1 november 2016 overgenomen. Er is maximaal 3 weken nodig voor de restyling van de locatie. De geprognosticeerde (worst case) omzet voor het eerste volledige exploitatiejaar bedraagt afgerond € 340.000. De geprognosticeerde cashflow (voor financieringslasten en privé-onttrekkingen) bedraagt afgerond € 70.000. Dit is ruim voldoende om aan de aflossings-en renteverplichtingen te kunnen voldoen. Daarnaast vormt de meegefinancierde BTW een extra buffer. Incentive Voor elke € 250 euro investering ontvangt de investeerder een waardebon van € 5 te besteden bij Noo.Me.

Bron: Horecacrowdfunding d.d. 05-10-2016 Disclaimer: De beschrijving is letterlijk overgenomen van bovenstaande Bron en (eventueel) gecorrigeerd voor Persoonsgevens. Beek & Linden B.V. kan niet aansprakelijk worden gehouden voor de inhoud van deze beschrijving. Eigenaar van het project kan via Crowdfundmarkt een verzoek indienen om de beschrijving te verwijderen van deze pagina.

Platform Horecacrowdfunding
Platformlink Ga naar Horecacrowdfunding
Oprichtingsjaar platform 2013
Minimum investeringsbedrag € 250 per project
Investeringskosten Eenmalige bemiddelingsfee 1,0% van uw investering

Lening - 5,10%

€7.000 / €35.000

Lenderspender

Converteerbare lening

€100.000 / €500.000

Symbid

Lening - 3,75%

€0 / €66.750

Lendahand

Aandelen

€48.000 / €80.000

Symbid

Converteerbare lening

€480.000 / €600.000

Symbid

Lening - 8,00%

€87.136 / €198.036

Kapitaalopmaat

Lening - 8,00%

€224.400 / €255.000

Collin Crowdfund