Hulp nodig bij uw zakelijke financiering?
  

Logo

De ondernemer heeft ruime horeca-ervaring en is al 7 jaar horeca-ondernemer. Er is sprake van een ongoing concern situatie met toepassing van enkele verbeterpunten t.o.v. de over te nemen onderneming. De over te nemen exploitatie is reeds jaren winstgevend en heeft goede reviews. De eigen inbreng is relatief hoog. De huursom is bedrijfseconomisch verantwoord. Een viersterrenclassificatie is naar onze mening te rechtvaardigen. Het concept Het restaurant is gelegen aan de Rietmeent in Almere (haven) en beschikt over ruime gratis parkeervoorzieningen. Binnen heeft het restaurant 60 couverts en op het terras circa 20 couverts. Het restaurant is geopend van dinsdag t/m zondag van 17.00 tot 22.00 uur. Het menu varieert per seizoen. De ingrediënten worden twee keer per week rechtstreeks geïmporteerd vanuit Napoli. Het over te nemen restaurant heeft net als het oude restaurant van de ondernemer uitstekende reviews. Het concept van restaurant Pulchinella zal worden verrijkt met de Napolitaanse keuken van Due Napoletani. Ristorante Nunzio Pulchinella wordt een traditioneel Italiaans familie restaurant. De ondernemer Nunzio Nasti Sorrentino is geboren in Boscoreale Napoli in 1963. Hij verhuisde in zijn jeugd naar Engeland en werkte al op 11 jarige leeftijd in een brood/koffiewinkel in Cambridge. Vervolgens werkte hij bij diverse 5 sterren hotels en gerenommeerde Italiaanse restaurants in Italië, Zwitserland en Duitsland. Uiteindelijk komt hij naar Amsterdam om bij het bekende Hotel De L'Europe te gaan werken. In 2012 besluit hij een eigen kwalitatief hoogwaardig en authentiek Italiaans restaurant te gaan starten in Amsterdam op de Hobbemakade. Onder de naam 'Due Napoletani'. Het kleinschalige restaurant ontving al snel het certificaat uitmuntend van Tripadvisor. Omdat de capaciteit te klein werd, besloot Nunzio om op zoek te gaan naar een nieuwe locatie om zijn restaurantcapaciteit verder te kunnen verhogen. In Almere Haven kwam er een eveneens bekend authentiek Italiaans restaurant te koop. Voor Nunzio de ideale gelegenheid om verder te kunnen groeien. Zijn oude zaak is verkocht en met de opbrengst kan de nieuwe onderneming aangekocht worden. De financiering De financiering is vooral bestemd voor de overnamesom, huurwaarborg en de aanschaf van een authentieke pizza-oven. De totale financieringsbehoefte bedraagt € 340.000. De eigen inbreng bedraagt € 140.000. De resterende langlopende financiering voor crowdfunding komt daarmee uit € 200.000. Vooruitzichten De omzet voor heel 2020 is begroot op € 650.000. Dit is mede gebaseerd op de historische omzetten van de over te nemen restaurantexploitatie. Buiten de nieuwe pizza-oven en enkele kleine aanpassingen in het interieur, zal er sprake zijn van een ongoing concern. De geprognosticeerde kasstroom bedraagt afgerond € 110.000 per jaar. Dit is ruim voldoende voor de langlopende aflossingsverplichtingen en prive-opnamen. Voor de daarop volgende jaren wordt (worst case) een lichte stijging van de kasstroom geprognosticeerd naar een niveau van € 115.000 op jaarbasis. Naar verwachting zal de komst van de nieuwe pizza-oven en de reputatie van Nunzio leiden tot een hogere omzet dan momenteel wordt gerealiseerd. Ratio's Opening Jaar 1* Solvabiliteit 42,1% 52,5% Rentabiliteit nvt 26,5% Liquiditeit 0.65 0.96 * Balans per 31-12-2020 De juridische structuur Crowdfunding Crowdfunding is voor ons een leuke manier om onze gasten de kans te geven om te participeren in onze nieuwe vestiging. Daarnaast krijgen we (nog) meer bekendheid door de free publicity die we met crowdfunding genereren. Het verschil tussen de bancaire rente en de crowdfunding rente maken we naar onze mening ruimschoots goed met de 'gratis' publiciteit.

Al geïnvesteerd via crowdfunding? Beheer uw investeringen eenvoudig via Crowdfundpanel.
Projectnaam Nunzio Pulchinella
Projectlink Ga naar project
Plaatsingsdatum 14-08-2019
Type financiering Lening
Streefbedrag € 200.000
Rente 8,00%
Looptijd (in maanden) 48 maanden
Branche Horeca
Organisatievorm Eenmanszaak
Ontwikkelfase Volwassen
Doel van investering Bedrijfsovername

De ondernemer heeft ruime horeca-ervaring en is al 7 jaar horeca-ondernemer. Er is sprake van een ongoing concern situatie met toepassing van enkele verbeterpunten t.o.v. de over te nemen onderneming. De over te nemen exploitatie is reeds jaren winstgevend en heeft goede reviews. De eigen inbreng is relatief hoog. De huursom is bedrijfseconomisch verantwoord. Een viersterrenclassificatie is naar onze mening te rechtvaardigen. Het concept Het restaurant is gelegen aan de Rietmeent in Almere (haven) en beschikt over ruime gratis parkeervoorzieningen. Binnen heeft het restaurant 60 couverts en op het terras circa 20 couverts. Het restaurant is geopend van dinsdag t/m zondag van 17.00 tot 22.00 uur. Het menu varieert per seizoen. De ingrediënten worden twee keer per week rechtstreeks geïmporteerd vanuit Napoli. Het over te nemen restaurant heeft net als het oude restaurant van de ondernemer uitstekende reviews. Het concept van restaurant Pulchinella zal worden verrijkt met de Napolitaanse keuken van Due Napoletani. Ristorante Nunzio Pulchinella wordt een traditioneel Italiaans familie restaurant. De ondernemer Nunzio Nasti Sorrentino is geboren in Boscoreale Napoli in 1963. Hij verhuisde in zijn jeugd naar Engeland en werkte al op 11 jarige leeftijd in een brood/koffiewinkel in Cambridge. Vervolgens werkte hij bij diverse 5 sterren hotels en gerenommeerde Italiaanse restaurants in Italië, Zwitserland en Duitsland. Uiteindelijk komt hij naar Amsterdam om bij het bekende Hotel De L'Europe te gaan werken. In 2012 besluit hij een eigen kwalitatief hoogwaardig en authentiek Italiaans restaurant te gaan starten in Amsterdam op de Hobbemakade. Onder de naam 'Due Napoletani'. Het kleinschalige restaurant ontving al snel het certificaat uitmuntend van Tripadvisor. Omdat de capaciteit te klein werd, besloot Nunzio om op zoek te gaan naar een nieuwe locatie om zijn restaurantcapaciteit verder te kunnen verhogen. In Almere Haven kwam er een eveneens bekend authentiek Italiaans restaurant te koop. Voor Nunzio de ideale gelegenheid om verder te kunnen groeien. Zijn oude zaak is verkocht en met de opbrengst kan de nieuwe onderneming aangekocht worden. De financiering De financiering is vooral bestemd voor de overnamesom, huurwaarborg en de aanschaf van een authentieke pizza-oven. De totale financieringsbehoefte bedraagt € 340.000. De eigen inbreng bedraagt € 140.000. De resterende langlopende financiering voor crowdfunding komt daarmee uit € 200.000. Vooruitzichten De omzet voor heel 2020 is begroot op € 650.000. Dit is mede gebaseerd op de historische omzetten van de over te nemen restaurantexploitatie. Buiten de nieuwe pizza-oven en enkele kleine aanpassingen in het interieur, zal er sprake zijn van een ongoing concern. De geprognosticeerde kasstroom bedraagt afgerond € 110.000 per jaar. Dit is ruim voldoende voor de langlopende aflossingsverplichtingen en prive-opnamen. Voor de daarop volgende jaren wordt (worst case) een lichte stijging van de kasstroom geprognosticeerd naar een niveau van € 115.000 op jaarbasis. Naar verwachting zal de komst van de nieuwe pizza-oven en de reputatie van Nunzio leiden tot een hogere omzet dan momenteel wordt gerealiseerd. Ratio's Opening Jaar 1* Solvabiliteit 42,1% 52,5% Rentabiliteit nvt 26,5% Liquiditeit 0.65 0.96 * Balans per 31-12-2020 De juridische structuur Crowdfunding Crowdfunding is voor ons een leuke manier om onze gasten de kans te geven om te participeren in onze nieuwe vestiging. Daarnaast krijgen we (nog) meer bekendheid door de free publicity die we met crowdfunding genereren. Het verschil tussen de bancaire rente en de crowdfunding rente maken we naar onze mening ruimschoots goed met de 'gratis' publiciteit.

Bron: Horecacrowdfunding d.d. 14-08-2019 Disclaimer: De beschrijving is letterlijk overgenomen van bovenstaande Bron en (eventueel) gecorrigeerd voor Persoonsgevens. Beek & Linden B.V. kan niet aansprakelijk worden gehouden voor de inhoud van deze beschrijving. Eigenaar van het project kan via Crowdfundmarkt een verzoek indienen om de beschrijving te verwijderen van deze pagina.

Platform Horecacrowdfunding
Platformlink Ga naar Horecacrowdfunding
Oprichtingsjaar platform 2013
Minimum investeringsbedrag € 250 per project
Investeringskosten Eenmalige bemiddelingsfee 1,0% van uw investering

Lening - 4,25%

€0 / €32.350

Lendahand

Lening - 6,50%

€344.214 / €435.714

Kapitaalopmaat

Lening - 3,00%

€24.520 / €30.650

Lendahand

Lening - 5,00%

€89.652 / €298.841

Kapitaalopmaat

Lening - 7,00%

€99.933 / €249.833

Kapitaalopmaat

Lening - 3,00%

€320.000 / €400.000

Lendahand

Lening - 4,00%

€280.000 / €350.000

Lendahand