Zelf op zoek naar financiering?
  

Logo

Pannenkoekenrestaurant Ouddorpinvesteer


Recensie HCN: er is sprake van een track record op de huidige locatie en een ervaren horeca-ondernemer. De locatie is centraal gelegen in de toeristische dorpskern en het exterieur heeft een sterke aantrekkingskracht. Het type restaurant concept is bedrijfseconomisch aantrekkelijk. Op basis van de geprognosticeerde cashflow is een vier sterrenclassificatie is naar onze mening te rechtvaardigen. Het concept Het pannenkoekenrestaurant “De Platte Hap” is sinds april 2012 gevestigd aan de Weststraat 15 in Ouddorp (Goeree-Overflakke). In een monumentaal pand uit 1592 wat als mooiste pand van Ouddorp mag worden omschreven. Het is betreft het oude woonhuis van de familie Pretorius welke de oprichters zijn van de Zuid-Afrikaanse stad Pretoria. In onze dorpskern vind je veelzijdigheid van winkels en horeca. Deze verblijven tijdelijk op campings, vakantieparken of vertoeven gewoon een dagje aan het strand of fietsen over het eiland. “De Platte Hap” is thuiskomen in een warme authentieke sfeer en genieten van onze overheerlijke zeer uitgebreide kaart ons doel. Dit is de plek in Ouddorp om gezellig te lunchen, met je familie een pannenkoek te eten of sinds kort ook te genieten van onze aanvullende vlees/ vis kaart. In de zomer periode zijn onze terrassen de trekker van het dorp. Hier kun je heerlijk genieten van een hapje/lunch of drankje. De uitgebreide drankenkaart met vele specialiteiten van bieren nodigt onze gasten uit om op een van onze terrassen te genieten van de authentieke sfeer van Ouddorp. Vooral de Duitse en Belgische gasten bezoeken graag ons restaurant en zijn gecharmeerd van onze specialiteiten.Op onze menukaart staan naast onze uitgebreide lunchgerechten ruim 75 variaties van pannenkoeken. Van hartig tot zoet kunnen onze gasten hun pannenkoek samenstellen. Al onze gerechten worden door een zeer gemotiveerd team klaargemaakt en geserveerd. De ondernemer De gastheer is René van Rijswijk, 49 jaar oud en geboren te Rotterdam. Hij is bijna 30 jaar getrouwd met Jolanda en heeft 2 dochters van 27 en van 16 jaar oud. Alle drie zijn werkzaam binnen het bedrijf. René heeft inmiddels ruim 30 jaar ervaring als zelfstandig ondernemer. Van 1986 tot 2011 was hij de eigenaar van Van Rijswijk Food & Packaging BV waarin alle branches die samengingen met zoetwaren en verpakkingen binnen groot en klein winkelbedrijf werden beleverd vanuit zijn groothandel. In 2011 heeft hij zijn activiteiten overgedragen om vervolgens een droom in de horeca te gaan vervullen. Met de juiste visie en inzet heeft René in 2012 het monumentale pand aan de Weststraat betrokken en hier zijn Pannenkoekenhuis “de Platte Hap” gerealiseerd. De horeca ervaring ontbrak bij aanvang, maar door samenwerking met horeca-adviseurs en de chefkok in combinatie met de van nature aanwezige gastheerschap, is hij in de afgelopen 6 jaar een succesvolle horeca-ondernemer geworden. Samen met zijn vrouw en kinderen draaien zij de verantwoordelijkheid met passie voor het bedrijf .De volledige investering die in 2012 is gedaan is inmiddels geheel terugverdiend en afbetaald . Het succes van René is de enorme drijfveer van het gastheerschap, Geen gast komt ongemerkt zijn restaurant in of uit zonder dat deze de gastvrijheid van “de Platte Hap” heeft ervaren. De financiering De financiering van € 80.000 is bestemd voor de te verrichten investeringen in de verbouwing van de keuken , inrichting/terras, huurwaarborg ( halfjaar ) en herfinanciering van de eerder verrichte investeringen. De eerder verrichte investeringen zijn volledig met eigen middelen betaald. Er is behoefte aan een gezondere verhouding tussen eigen en vreemd vermogen. De wens is om voor het seizoen nog de gewenste investeringen te kunnen plegen. De vooruitzichten Op dit moment zijn de vooruitzichten positief en is er vanaf 2014 een omzetstijging van ruim 20% gerealiseerd (€ 322.000 naar € 400.000) gerealiseerd. Voor 2018 is een omzet begroot van afgerond € 450.000. Deze begroting is gebaseerd op de gewijzigde openingstijden (per 1 juli 2017 ook op zondag open) en uitbreiding van de menukaart. We hebben vanwege de uitbreiding van vakantieparken en dus verhoogd aantal gasten in de regio onze kaart aangepast met een aantal vleesgerechten waardoor al is gebleken dat dit een omzet verhogende factor heeft binnen “de Platte Hap” Met de geplande investeringen zal de geprognosticeerde omzet zeker realiseerbaar zijn. Bij het geprognosticeerde omzetniveau van € 450.000 is het geprognosticeerde winstniveau € 78.000. Crowdfunding Ik werd door mijn accountant (KIBO accountants) geattendeerd op de voordelen van crowdfunding t.o.v. reguliere financiering. Vooral de snelheid en de creatie van ambassadeurs en naamsbekendheid spraken mij erg aan. Incentives Als dank voor uw investering willen wij u graag betrekken bij onze onderneming en wel door iedere investeerder uit te nodigen voor 2 personen om een overheerlijke pannenkoek naar keuze te komen eten inclusief 1 drankje per persoon. Investeerders die minimaal € 500,00 investeren ontvangen: - Een gratis Pannenkoekendiner voor 2 personen in “de Platte Hap” - Altijd 25% korting op de rekening gedurende de looptijd Investeerders die minimaal €1.000 investeren ontvangen: - Een gratis Pannenkoekendiner voor 4 personen in “de Platte Hap” - Altijd 25% korting op de rekening gedurende de looptijd

Al geïnvesteerd via crowdfunding? Beheer uw investeringen eenvoudig via Crowdfundpanel.
Projectnaam Pannenkoekenrestaurant Ouddorp
Projectlink Ga naar project
Plaatsingsdatum 18-01-2018
Type financiering Lening
Streefbedrag € 80.000
Rente 8,00%
Looptijd (in maanden) 36 maanden
Branche Horeca
Organisatievorm Eenmanszaak
Ontwikkelfase Volwassen
Doel van investering Herfinanciering

Recensie HCN: er is sprake van een track record op de huidige locatie en een ervaren horeca-ondernemer. De locatie is centraal gelegen in de toeristische dorpskern en het exterieur heeft een sterke aantrekkingskracht. Het type restaurant concept is bedrijfseconomisch aantrekkelijk. Op basis van de geprognosticeerde cashflow is een vier sterrenclassificatie is naar onze mening te rechtvaardigen. Het concept Het pannenkoekenrestaurant “De Platte Hap” is sinds april 2012 gevestigd aan de Weststraat 15 in Ouddorp (Goeree-Overflakke). In een monumentaal pand uit 1592 wat als mooiste pand van Ouddorp mag worden omschreven. Het is betreft het oude woonhuis van de familie Pretorius welke de oprichters zijn van de Zuid-Afrikaanse stad Pretoria. In onze dorpskern vind je veelzijdigheid van winkels en horeca. Deze verblijven tijdelijk op campings, vakantieparken of vertoeven gewoon een dagje aan het strand of fietsen over het eiland. “De Platte Hap” is thuiskomen in een warme authentieke sfeer en genieten van onze overheerlijke zeer uitgebreide kaart ons doel. Dit is de plek in Ouddorp om gezellig te lunchen, met je familie een pannenkoek te eten of sinds kort ook te genieten van onze aanvullende vlees/ vis kaart. In de zomer periode zijn onze terrassen de trekker van het dorp. Hier kun je heerlijk genieten van een hapje/lunch of drankje. De uitgebreide drankenkaart met vele specialiteiten van bieren nodigt onze gasten uit om op een van onze terrassen te genieten van de authentieke sfeer van Ouddorp. Vooral de Duitse en Belgische gasten bezoeken graag ons restaurant en zijn gecharmeerd van onze specialiteiten.Op onze menukaart staan naast onze uitgebreide lunchgerechten ruim 75 variaties van pannenkoeken. Van hartig tot zoet kunnen onze gasten hun pannenkoek samenstellen. Al onze gerechten worden door een zeer gemotiveerd team klaargemaakt en geserveerd. De ondernemer De gastheer is René van Rijswijk, 49 jaar oud en geboren te Rotterdam. Hij is bijna 30 jaar getrouwd met Jolanda en heeft 2 dochters van 27 en van 16 jaar oud. Alle drie zijn werkzaam binnen het bedrijf. René heeft inmiddels ruim 30 jaar ervaring als zelfstandig ondernemer. Van 1986 tot 2011 was hij de eigenaar van Van Rijswijk Food & Packaging BV waarin alle branches die samengingen met zoetwaren en verpakkingen binnen groot en klein winkelbedrijf werden beleverd vanuit zijn groothandel. In 2011 heeft hij zijn activiteiten overgedragen om vervolgens een droom in de horeca te gaan vervullen. Met de juiste visie en inzet heeft René in 2012 het monumentale pand aan de Weststraat betrokken en hier zijn Pannenkoekenhuis “de Platte Hap” gerealiseerd. De horeca ervaring ontbrak bij aanvang, maar door samenwerking met horeca-adviseurs en de chefkok in combinatie met de van nature aanwezige gastheerschap, is hij in de afgelopen 6 jaar een succesvolle horeca-ondernemer geworden. Samen met zijn vrouw en kinderen draaien zij de verantwoordelijkheid met passie voor het bedrijf .De volledige investering die in 2012 is gedaan is inmiddels geheel terugverdiend en afbetaald . Het succes van René is de enorme drijfveer van het gastheerschap, Geen gast komt ongemerkt zijn restaurant in of uit zonder dat deze de gastvrijheid van “de Platte Hap” heeft ervaren. De financiering De financiering van € 80.000 is bestemd voor de te verrichten investeringen in de verbouwing van de keuken , inrichting/terras, huurwaarborg ( halfjaar ) en herfinanciering van de eerder verrichte investeringen. De eerder verrichte investeringen zijn volledig met eigen middelen betaald. Er is behoefte aan een gezondere verhouding tussen eigen en vreemd vermogen. De wens is om voor het seizoen nog de gewenste investeringen te kunnen plegen. De vooruitzichten Op dit moment zijn de vooruitzichten positief en is er vanaf 2014 een omzetstijging van ruim 20% gerealiseerd (€ 322.000 naar € 400.000) gerealiseerd. Voor 2018 is een omzet begroot van afgerond € 450.000. Deze begroting is gebaseerd op de gewijzigde openingstijden (per 1 juli 2017 ook op zondag open) en uitbreiding van de menukaart. We hebben vanwege de uitbreiding van vakantieparken en dus verhoogd aantal gasten in de regio onze kaart aangepast met een aantal vleesgerechten waardoor al is gebleken dat dit een omzet verhogende factor heeft binnen “de Platte Hap” Met de geplande investeringen zal de geprognosticeerde omzet zeker realiseerbaar zijn. Bij het geprognosticeerde omzetniveau van € 450.000 is het geprognosticeerde winstniveau € 78.000. Crowdfunding Ik werd door mijn accountant (KIBO accountants) geattendeerd op de voordelen van crowdfunding t.o.v. reguliere financiering. Vooral de snelheid en de creatie van ambassadeurs en naamsbekendheid spraken mij erg aan. Incentives Als dank voor uw investering willen wij u graag betrekken bij onze onderneming en wel door iedere investeerder uit te nodigen voor 2 personen om een overheerlijke pannenkoek naar keuze te komen eten inclusief 1 drankje per persoon. Investeerders die minimaal € 500,00 investeren ontvangen: - Een gratis Pannenkoekendiner voor 2 personen in “de Platte Hap” - Altijd 25% korting op de rekening gedurende de looptijd Investeerders die minimaal €1.000 investeren ontvangen: - Een gratis Pannenkoekendiner voor 4 personen in “de Platte Hap” - Altijd 25% korting op de rekening gedurende de looptijd

Bron: Horecacrowdfunding d.d. 18-01-2018 Disclaimer: De beschrijving is letterlijk overgenomen van bovenstaande Bron en (eventueel) gecorrigeerd voor Persoonsgevens. Beek & Linden B.V. kan niet aansprakelijk worden gehouden voor de inhoud van deze beschrijving. Eigenaar van het project kan via Crowdfundmarkt een verzoek indienen om de beschrijving te verwijderen van deze pagina.

Platform Horecacrowdfunding
Platformlink Ga naar Horecacrowdfunding
Oprichtingsjaar platform 2013
Minimum investeringsbedrag € 250 per project
Investeringskosten Eenmalige bemiddelingsfee 1,0% van uw investering

Lening - 8,00%

€86.900 / €110.000

Capital Circle

Lening - 8,25%

€103.500 / €225.000

Waardevoorjegeld

Lening - 5,10%

€7.000 / €35.000

Lenderspender

Aandelen

€59.400 / €60.000

Symbid

Lening - 6,20%

€142.500 / €750.000

Geldvoorelkaar

Lening - 6,00%

€98.280 / €351.000

Geldvoorelkaar