Recensie HCN De ondernemer heeft veel ervaring opgedaan in het bedrijfsleven. Hij wordt geassisteerd door zijn zoons die beide diverse ervaringen opgedaan hebben in de horeca. De locatie beoordelen wij als goed, midden in het centrum van Oosterhout. Het restaurant beschikt over een mooi terrras aan het centrale plein. Op basis van de beoordeling van de ondernemer, alsmede op basis van de geprognosticeerde kasstromen, is naar onze mening een 4 sterrenclassifcatie te rechtvaardigen. De ondernemer tekent hoofdelijk mee en HCN neemt een verpanding op de inventaris. Het concept In het Brabantse Oosterhout aan de Markt, naast de prominente basiliek, wordt Brasserie Pigalle gevestigd in een monumentaal pand uit 1870. Het pand met een zonovergoten terras is zonder overdrijven een “juweel”. De ligging is uitstekend, gelegen aan een groot plein grenzend aan het winkelcentrum en de bekende Klappeijstraat vol met cafés en clubs. Omgeven door veel parkeergelegenheid is Brasserie Pigalle goed bereikbaar. De gevel heeft een klassieke uitstraling en binnen wordt het pand gekenmerkt door prachtige ornamenten aan het plafond. De huidige eigenaar levert het pand in optimale conditie op zodat de toekomstige exploitant jaren vooruit kan. Zoals gezegd: het wordt een brasserie, dit betekent dat de gast welkom is voor zowel lunch en diner als ook voor de borrel. Pigalle beschikt naast de brasserie (76 zitplaatsen) en een terras (90 zitplaatsen) over twee zalen die voor diverse doeleinden kunnen worden ingezet. Het is de ambitie om Brabantse gastvrijheid te combineren met een “keuken” van een goed niveau zodat onze gasten een moment van good-feeling beleven. Verder kunnen de gasten genieten van een kwaliteitswijn of een hippe mix/cocktail en ontbreken de speciaal bieren zeker niet. De inrichting is het best te omschrijven als “Soft Touch”, dit is gebaseerd op warme tinten en stoffen. De ondernemers De familie Damen zal met “trots” de exploitatie gaan voeren over deze “kroonjuweel”. Peter Damen (60) heeft ruim 30 jaar ervaring op directie- en managementniveau. Peter gaat vol voor zijn passie om met zijn brasserie een begrip te worden in Oosterhout en omgeving. Twee zonen zullen senior assisteren in de exploitatie. Zoon Luc (21) is zelfstandig werkend kok en heeft inmiddels al een aantal jaren ervaring. Zoon Sven (31) is multifunctioneel inzetbaar en heeft 8 jaar keukenervaring als werkstudent. Binnen enkele maanden zal hij zijn bachelor economie afronden. Het is een voornemen om de exploitatie met 3 tot 5 jaar over te dragen aan beide zonen. De heer Damen senior is niet inkomensafhankelijk van de exploitatie. De financiering De financiering is bedoeld voor de herinrichting van het bestaande restaurant en vernieuwing van de keuken. De ondernemer gaat zijn eigen concept creëren. De totale financieringsbehoefte (inclusief voorfinanciering BTW) bedraagt afgerond € 267.000. Er wordt voor € 87.000 aan eigen middelen ingebracht. De resterende langlopende financieringsbehoefte komt uit € 180.000. De vooruitzichten De geprognosticeerde worst case omzet voor heel 2020 bedraagt afgerond € 446.000 met een geprognosticeerde EBITDA van afgerond € 30.500 en een liquiditeit na aflossingsverplichting van € 32.000. Voor 2021 bedraagt de geprognosticeerde omzet € 825.000 met een EBITDA van afgerond € 97.000 en een liquiditeit na aflossingsverlichting van € 73.000. De kasstroom is ruim voldoende voor de langlopende financieringsverplichtingen. Ratio's Opening 2021 2022 Solvabiliteit 19,6% 21,0% 42,7% Liquiditeit 1.27 0.85 1.44 Totale Schuld /EBITDA 5.88 1.66 HCN Loan Coverage Ratio 1.19 1.30 Juridische structuur Crowdfunding Horeca Crowdfunding is voor mij een kritische gesprekspartner geweest. Zij hebben een expertise opgebouwd die ik bij de traditionele financierders niet kan vinden. Naast sectorkennis zijn zij in staat om snel te schakelen en hebben zij oog voor de kansen die dit prachtige pand met zijn uitstekende locatie biedt. Ook hun trackrecord van meer dan 200 financieringen is voor mij aanleiding geweest om Horeca Crowdfunding in te zetten om onze “droom” waar te maken.

Beleg je ook anders dan via crowdfunding? Beheer je totale portefeuille op 1 centrale locatie met onze tool investID.
Projectnaam Pigalle Oosterhout
Projectlink Ga naar project
Plaatsingsdatum 13-05-2021
Type financiering Lening
Streefbedrag € 180.000
Rente 8,00%
Looptijd (in maanden) 48 maanden
Branche Horeca
Organisatievorm Besloten vennootschap
Ontwikkelfase Startend
Doel van investering Werkkapitaal

Recensie HCN De ondernemer heeft veel ervaring opgedaan in het bedrijfsleven. Hij wordt geassisteerd door zijn zoons die beide diverse ervaringen opgedaan hebben in de horeca. De locatie beoordelen wij als goed, midden in het centrum van Oosterhout. Het restaurant beschikt over een mooi terrras aan het centrale plein. Op basis van de beoordeling van de ondernemer, alsmede op basis van de geprognosticeerde kasstromen, is naar onze mening een 4 sterrenclassifcatie te rechtvaardigen. De ondernemer tekent hoofdelijk mee en HCN neemt een verpanding op de inventaris. Het concept In het Brabantse Oosterhout aan de Markt, naast de prominente basiliek, wordt Brasserie Pigalle gevestigd in een monumentaal pand uit 1870. Het pand met een zonovergoten terras is zonder overdrijven een “juweel”. De ligging is uitstekend, gelegen aan een groot plein grenzend aan het winkelcentrum en de bekende Klappeijstraat vol met cafés en clubs. Omgeven door veel parkeergelegenheid is Brasserie Pigalle goed bereikbaar. De gevel heeft een klassieke uitstraling en binnen wordt het pand gekenmerkt door prachtige ornamenten aan het plafond. De huidige eigenaar levert het pand in optimale conditie op zodat de toekomstige exploitant jaren vooruit kan. Zoals gezegd: het wordt een brasserie, dit betekent dat de gast welkom is voor zowel lunch en diner als ook voor de borrel. Pigalle beschikt naast de brasserie (76 zitplaatsen) en een terras (90 zitplaatsen) over twee zalen die voor diverse doeleinden kunnen worden ingezet. Het is de ambitie om Brabantse gastvrijheid te combineren met een “keuken” van een goed niveau zodat onze gasten een moment van good-feeling beleven. Verder kunnen de gasten genieten van een kwaliteitswijn of een hippe mix/cocktail en ontbreken de speciaal bieren zeker niet. De inrichting is het best te omschrijven als “Soft Touch”, dit is gebaseerd op warme tinten en stoffen. De ondernemers De familie Damen zal met “trots” de exploitatie gaan voeren over deze “kroonjuweel”. Peter Damen (60) heeft ruim 30 jaar ervaring op directie- en managementniveau. Peter gaat vol voor zijn passie om met zijn brasserie een begrip te worden in Oosterhout en omgeving. Twee zonen zullen senior assisteren in de exploitatie. Zoon Luc (21) is zelfstandig werkend kok en heeft inmiddels al een aantal jaren ervaring. Zoon Sven (31) is multifunctioneel inzetbaar en heeft 8 jaar keukenervaring als werkstudent. Binnen enkele maanden zal hij zijn bachelor economie afronden. Het is een voornemen om de exploitatie met 3 tot 5 jaar over te dragen aan beide zonen. De heer Damen senior is niet inkomensafhankelijk van de exploitatie. De financiering De financiering is bedoeld voor de herinrichting van het bestaande restaurant en vernieuwing van de keuken. De ondernemer gaat zijn eigen concept creëren. De totale financieringsbehoefte (inclusief voorfinanciering BTW) bedraagt afgerond € 267.000. Er wordt voor € 87.000 aan eigen middelen ingebracht. De resterende langlopende financieringsbehoefte komt uit € 180.000. De vooruitzichten De geprognosticeerde worst case omzet voor heel 2020 bedraagt afgerond € 446.000 met een geprognosticeerde EBITDA van afgerond € 30.500 en een liquiditeit na aflossingsverplichting van € 32.000. Voor 2021 bedraagt de geprognosticeerde omzet € 825.000 met een EBITDA van afgerond € 97.000 en een liquiditeit na aflossingsverlichting van € 73.000. De kasstroom is ruim voldoende voor de langlopende financieringsverplichtingen. Ratio's Opening 2021 2022 Solvabiliteit 19,6% 21,0% 42,7% Liquiditeit 1.27 0.85 1.44 Totale Schuld /EBITDA 5.88 1.66 HCN Loan Coverage Ratio 1.19 1.30 Juridische structuur Crowdfunding Horeca Crowdfunding is voor mij een kritische gesprekspartner geweest. Zij hebben een expertise opgebouwd die ik bij de traditionele financierders niet kan vinden. Naast sectorkennis zijn zij in staat om snel te schakelen en hebben zij oog voor de kansen die dit prachtige pand met zijn uitstekende locatie biedt. Ook hun trackrecord van meer dan 200 financieringen is voor mij aanleiding geweest om Horeca Crowdfunding in te zetten om onze “droom” waar te maken.

Bron: Horecacrowdfunding d.d. 13-05-2021 Disclaimer: De beschrijving is letterlijk overgenomen van bovenstaande Bron en (eventueel) gecorrigeerd voor Persoonsgevens. Beek & Linden B.V. kan niet aansprakelijk worden gehouden voor de inhoud van deze beschrijving. Eigenaar van het project kan via Crowdfundmarkt een verzoek indienen om de beschrijving te verwijderen van deze pagina.

Platform Horecacrowdfunding
Platformlink Ga naar Horecacrowdfunding
Oprichtingsjaar platform 2013
Minimum investeringsbedrag € 250 per project
Investeringskosten Eenmalige bemiddelingsfee 1,0% van uw investering

Lening - 7,50%

€255.200 / €290.000

Geldvoorelkaar

Lening - 6,50%

€0 / €975.000

Geldvoorelkaar

Lening - 6,50%

€0 / €276.000

Geldvoorelkaar

Lening - 5,50%

€0 / €750.000

Geldvoorelkaar

Lening - 4,75%

€0 / €250.000

Lendahand

Lening - 7,00%

€0 / €95.000

Kapitaalopmaat

Hulp nodig bij uw zakelijke financiering?