Zelf op zoek naar financiering?
  

Logo

Recensie HCN: het restaurant maakt onderdeel uit van een nieuwe snelgroeiende franchiseketen. De ondernemer kent de zaak goed doordat ze al als bedrijfsleider heeft gefungeerd. Daarnaast kent ze ook het marktgebied goed. Er is sprake van een voortzetting van de huidige exploitatie. Ondanks het feit dat er formeel sprake is van een startende ondernemer kan een 4 sterren classificatie gerechtvaardigd worden. De ondernemer is hoofdelijk aansprakelijk en tevens neemt HCN te allen tijde de verpanding op de inventaris. De formule Proeflokaal Bregje is een nieuwe franchiseformule die ontwikkeld is door de oprichters van de succevolle franchiseformule . De nieuwe formule staat voor lekker en betaalbaar eten in een sfeervolle omgeving. Een driegangendiner kost slechts € 12,50 op maandag t/m woensdag. Van donderdag t/m zondag kost een driegangenmenu €14,50. De eerste (pilot) vestiging is medio 2014 opgericht in Den Haag. De nieuwe formule bleek een groot succes. Al snel volgden vestigingen in Almere, Haastrecht, Breda, Noordwijk, Leiden en Nieuwegein. Ook deze vestigingen zijn succesvol. Er zijn nu in totaal zeven vestigingen van Proeflokaal Bregje en binnenkort worden er nog twee geopend in Rotterdam en Woerden. De ondernemer Mijn naam is Melanie Vos, ik ben 24 jaar oud en kom uit Almere. Ik werk al sinds mijn 18e in de horeca o.a. bij La Place en La Cubanita. Toen Proeflokaal Bregje Almere in oktober 2014 haar deuren opende ben ik begonnen als bedrijfsleider. Ik heb in deze periode heel veel ervaring opgedaan en heb daardoor alle facetten van deze organisatie leren kennen. De vestiging in Almere zit op het gezellige horecaplein Belfort midden in het centrum en heeft een groot zonnig terras. Wekelijks worden hier gemiddeld zo’n 700 gasten ontvangen. De jaaromzet van 2015 lag op ongeveer € 715.000. Van groot belang vind ik dat onze gasten verwend worden door een vriendelijke en correcte bediening en dat de gerechten van constante en goede kwaliteit zijn. Ik ben ervan overtuigd dat ik met mijn ervaring als bedrijfsleider van dit restaurant, gedrevenheid en doorzettingsvermogen Proeflokaal Bregje Almere tot een nog groter succes kan maken dan dat het geval nu al is. De financiering De financiering is bedoeld voor de overname van Proeflokaal Bregje Almere. De financieringsbehoefte bedraagt € 167.500. Zelf breng ik € 37.500 in door middel van een achtergestelde lening van de huidige eigenaar. Er resteert daarmee € 130.000. De gasten weten de locatie inmiddels erg goed te vinden gezien de hoge bezoekersaantallen. De locatie, de formule en de ambiance van deze vestiging heeft zich inmiddels 1,5 jaar bewezen met hoge gastenbezettingen en een prima winstgevendheid. Verwacht wordt dat dit alleen maar meer zal worden. De vooruitzichten De vooruitzichten voor de korte en lange termijn zijn zeer goed. Waar vorig jaar de jaaromzet € 715.000 bedroeg, is nu al duidelijk dat we dit jaar al een groei maken van plus minus 5%. De prognose is dat dit zich de komende drie jaar zal voort zetten tot een uiteindelijke omzet van minimaal € 759.000. Nu reeds wordt er een positieve kasstroom gerealiseerd waarmee aan de betalingsverplichtingen kan worden voldaan. Een omzetstijging zal bijdragen aan een toename van de kasstroom. Deze groei kan worden gemaakt door middel van upselling, maar ook de groeiende naamsbekendheid van het concept en een grote vaste gastenkring. Mijn primaire doel is zo snel mogelijk de lening af te lossen. Dat gaat altijd voor. Crowdfunding Inmiddels heeft Proeflokaal Bregje goede ervaringen met crowdfunding. Het is de manier om gasten iets extra´s te bieden en daarmee betrokkenheid te creëren. Wij kunnen onze gasten en investeerders een mooi rendement bieden en mee laten profiteren van ons succes. Dan is de keuze voor crowdfunding snel gemaakt. Via de franchisegever werden wij geattendeerd op dit platform, mede vanwege de kritische houding, maar ook omdat zij na een positieve toetsing snel kunnen schakelen. Meer informatie Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de algemene website www.proeflokaalbregje.nl en naar de facebook pagina. Daarnaast kunt u ook de facebook pagina van de vestiging bezoeken.

Al geïnvesteerd via crowdfunding? Beheer uw investeringen eenvoudig via Crowdfundpanel.
Projectnaam Proeflokaal Bregje Almere
Projectlink Ga naar project
Plaatsingsdatum 26-04-2016
Type financiering Lening
Streefbedrag € 130.000
Rente 7,50%
Looptijd (in maanden) 48 maanden
Branche Horeca
Organisatievorm Eenmanszaak
Ontwikkelfase Start-up
Doel van investering Bedrijfsovername

Recensie HCN: het restaurant maakt onderdeel uit van een nieuwe snelgroeiende franchiseketen. De ondernemer kent de zaak goed doordat ze al als bedrijfsleider heeft gefungeerd. Daarnaast kent ze ook het marktgebied goed. Er is sprake van een voortzetting van de huidige exploitatie. Ondanks het feit dat er formeel sprake is van een startende ondernemer kan een 4 sterren classificatie gerechtvaardigd worden. De ondernemer is hoofdelijk aansprakelijk en tevens neemt HCN te allen tijde de verpanding op de inventaris. De formule Proeflokaal Bregje is een nieuwe franchiseformule die ontwikkeld is door de oprichters van de succevolle franchiseformule . De nieuwe formule staat voor lekker en betaalbaar eten in een sfeervolle omgeving. Een driegangendiner kost slechts € 12,50 op maandag t/m woensdag. Van donderdag t/m zondag kost een driegangenmenu €14,50. De eerste (pilot) vestiging is medio 2014 opgericht in Den Haag. De nieuwe formule bleek een groot succes. Al snel volgden vestigingen in Almere, Haastrecht, Breda, Noordwijk, Leiden en Nieuwegein. Ook deze vestigingen zijn succesvol. Er zijn nu in totaal zeven vestigingen van Proeflokaal Bregje en binnenkort worden er nog twee geopend in Rotterdam en Woerden. De ondernemer Mijn naam is Melanie Vos, ik ben 24 jaar oud en kom uit Almere. Ik werk al sinds mijn 18e in de horeca o.a. bij La Place en La Cubanita. Toen Proeflokaal Bregje Almere in oktober 2014 haar deuren opende ben ik begonnen als bedrijfsleider. Ik heb in deze periode heel veel ervaring opgedaan en heb daardoor alle facetten van deze organisatie leren kennen. De vestiging in Almere zit op het gezellige horecaplein Belfort midden in het centrum en heeft een groot zonnig terras. Wekelijks worden hier gemiddeld zo’n 700 gasten ontvangen. De jaaromzet van 2015 lag op ongeveer € 715.000. Van groot belang vind ik dat onze gasten verwend worden door een vriendelijke en correcte bediening en dat de gerechten van constante en goede kwaliteit zijn. Ik ben ervan overtuigd dat ik met mijn ervaring als bedrijfsleider van dit restaurant, gedrevenheid en doorzettingsvermogen Proeflokaal Bregje Almere tot een nog groter succes kan maken dan dat het geval nu al is. De financiering De financiering is bedoeld voor de overname van Proeflokaal Bregje Almere. De financieringsbehoefte bedraagt € 167.500. Zelf breng ik € 37.500 in door middel van een achtergestelde lening van de huidige eigenaar. Er resteert daarmee € 130.000. De gasten weten de locatie inmiddels erg goed te vinden gezien de hoge bezoekersaantallen. De locatie, de formule en de ambiance van deze vestiging heeft zich inmiddels 1,5 jaar bewezen met hoge gastenbezettingen en een prima winstgevendheid. Verwacht wordt dat dit alleen maar meer zal worden. De vooruitzichten De vooruitzichten voor de korte en lange termijn zijn zeer goed. Waar vorig jaar de jaaromzet € 715.000 bedroeg, is nu al duidelijk dat we dit jaar al een groei maken van plus minus 5%. De prognose is dat dit zich de komende drie jaar zal voort zetten tot een uiteindelijke omzet van minimaal € 759.000. Nu reeds wordt er een positieve kasstroom gerealiseerd waarmee aan de betalingsverplichtingen kan worden voldaan. Een omzetstijging zal bijdragen aan een toename van de kasstroom. Deze groei kan worden gemaakt door middel van upselling, maar ook de groeiende naamsbekendheid van het concept en een grote vaste gastenkring. Mijn primaire doel is zo snel mogelijk de lening af te lossen. Dat gaat altijd voor. Crowdfunding Inmiddels heeft Proeflokaal Bregje goede ervaringen met crowdfunding. Het is de manier om gasten iets extra´s te bieden en daarmee betrokkenheid te creëren. Wij kunnen onze gasten en investeerders een mooi rendement bieden en mee laten profiteren van ons succes. Dan is de keuze voor crowdfunding snel gemaakt. Via de franchisegever werden wij geattendeerd op dit platform, mede vanwege de kritische houding, maar ook omdat zij na een positieve toetsing snel kunnen schakelen. Meer informatie Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de algemene website www.proeflokaalbregje.nl en naar de facebook pagina. Daarnaast kunt u ook de facebook pagina van de vestiging bezoeken.

Bron: Horecacrowdfunding d.d. 26-04-2016 Disclaimer: De beschrijving is letterlijk overgenomen van bovenstaande Bron en (eventueel) gecorrigeerd voor Persoonsgevens. Beek & Linden B.V. kan niet aansprakelijk worden gehouden voor de inhoud van deze beschrijving. Eigenaar van het project kan via Crowdfundmarkt een verzoek indienen om de beschrijving te verwijderen van deze pagina.

Platform Horecacrowdfunding
Platformlink Ga naar Horecacrowdfunding
Oprichtingsjaar platform 2013
Minimum investeringsbedrag € 250 per project
Investeringskosten Eenmalige bemiddelingsfee 1,0% van uw investering

Lening - 8,00%

€0 / €110.000

Capital Circle

Lening - 5,10%

€7.000 / €35.000

Lenderspender

Lening - 8,50%

€75.212 / €174.912

Kapitaalopmaat

Lening - 5,00%

€0 / €110.000

Kapitaalopmaat

Aandelen

€142.500 / €150.000

Symbid

Lening - 6,00%

€87.750 / €351.000

Geldvoorelkaar

Lening - 6,50%

€183.000 / €300.000

Geldvoorelkaar