Hulp nodig bij uw zakelijke financiering?
  

Logo

Recensie HCN: het restaurant maakt onderdeel uit van een nieuwe snelgroeiende franchiseketen. De huursom is aantrekkelijk in relatie tot het gemiddelde omzetpotentieel. Er is geen sprake van een startende ondernemer. De ondernemer exploiteert al een Bregje vestiging in Noordwijk. Op basis van exploitatiecijfers van de vestiging in Noordwijk en de opgestelde financiele projectie kan naar onze mening een 5 sterren classificatie worden toegekend. De ondernemer is hoofdelijk aansprakelijk en tevens neemt HCN te allen tijde de verpanding op de inventaris. Aflossing van de lening inclusief rente geschiedt op maandbasis. De onderneming Proeflokaal Bregje is een nieuwe franchiseformule die ontwikkeld is door de oprichters van de succesvolle franchiseformule . De horecagroep won met deze franchiseformule de National Crowdfunding Award 2016. De nieuwe formule staat voor lekker en betaalbaar eten in een sfeervolle omgeving. Een driegangen-diner kost slechts € 12,50 op maandag t/m woensdag. Van donderdag t/m zondag kost een driegangen-menu € 14,50. De eerste (pilot) vestiging is medio 2014 opgericht in Den Haag. De nieuwe formule bleek een groot succes. Al snel volgden vestigingen in Alkmaar, Almere, Breda, Haastrecht, Leiden, Nieuwegein, Noordwijk, Woerden, Oisterwijk, Meppel, Rotterdam, Emmen en Alphen a/d Rijn. De moderne, eigentijds inrichting in combinatie met de lage prijsstelling trekt een breed publiek. De vestiging komt te liggen aan De Rietkraag 2 in Beinsdorp. De onderneming krijgt 150 couverts en heeft maar liefst 3 terrassen met een totale capaciteit van ruim 200 m2. De ondernemer Mijn naam is: Marco Grevinga, 34 jaar oud, en geboren en getogen in Noordwijk. Ik woon samen met mijn vriendin Bianca Masolijn en onze zonen van 4 en 7 jaar. Ik zit reeds 11 jaar in de horeca en doe dit met veel plezier. Ik ben begonnen als portier en ben doorgestroomd naar de functie bedrijfsleider in een bekende club. Samen met mijn vriendin, die jarenlang gastvrouw is geweest in de horeca en 16 jaar full time heeft gewerkt bij de gemeente, zijn wij vorig jaar onze 1e vestiging in Noordwijk begonnen. Deze onderneming is ook gefinancierd via crowdfunding. Wij zijn al een tijd opzoek naar een nieuwe vestiging in de omgeving die een nieuw marktgebied kan bedienen nl. Lisse, Hillegom, Hoofddorp en Nieuw Vennep. Een marktgebied met ruim 140.000 inwoners. Het personeel zal opgeleid worden in mijn vestiging in Noordwijk De financiering De financiering is bestemd voor de financiering van de investeringen in de verbouwing, inrichting, voorraden, huurwaarborg en voorfinanciering BTW. De totale financieringsbehoefte bedraagt afgerond € 525.000. Circa € 105.000 wordt kortlopend gefinancierd (voorfinanciering BTW en voorraden). Het eigen vermogen bedraagt € 125.000. Er resteert daarmee € 295.000 voor een langlopende 4 jarige lening. De vooruitzichten Vanwege de vele referentiebedrijven binnen de groep kan een nauwkeurige inschatting worden gemaakt van zowel het omzetniveau en het kostenpatroon. Het omzetniveau (base case) is begroot op afgerond € 1mln. Onze vestiging in Noordwijk draait boven begroting. De vrije kasstroom (beschikbaar voor aflossingen en na mngt fee) is begroot op afgerond € 105.000 voor het eerste jaar. Voor de daarop volgende jaren is een vrije kasstroom begroot van afgerond € 140.000. De geprognosticeerde management fee is ruim in relatie tot de beoogde privé-uitgaven en kan derhalve als buffer fungeren. Er wordt reeds een management fee genoten vanuit de vestiging in Noordwijk. Crowdfunding De Proeflokaal Bregje groep heeft enkele jaren geleden bewust gekozen voor crowdfunding, mede omdat er snel geschakeld kan worden. Inmiddels hebben wij dermate goede ervaringen met Horeca Crowdfunding Nederland dat wij vooralsnog uitsluitend crowdfunding inzetten voor financiering van nieuwe vestigingen. De publiciteit rondom crowdfunding is zeer waardevol. De ontvangen Jury Award tijdens de National Crowdfunding Day 2016 is de kers op de taart. Wij vinden het prachtig om onze gasten actief te betrekken bij de verdere ontwikkeling van onze formules. Crowdfunding draagt ook bij aan de creatie van naamsbekendheid.

Al geïnvesteerd via crowdfunding? Beheer uw investeringen eenvoudig via Crowdfundpanel.
Projectnaam Proeflokaal Bregje Beinsdorp
Projectlink Ga naar project
Plaatsingsdatum 16-01-2017
Type financiering Lening
Streefbedrag € 295.000
Rente 7,50%
Looptijd (in maanden) 48 maanden
Branche Horeca
Organisatievorm Vennootschap onder firma
Ontwikkelfase Start-up
Doel van investering Objectfinanciering

Recensie HCN: het restaurant maakt onderdeel uit van een nieuwe snelgroeiende franchiseketen. De huursom is aantrekkelijk in relatie tot het gemiddelde omzetpotentieel. Er is geen sprake van een startende ondernemer. De ondernemer exploiteert al een Bregje vestiging in Noordwijk. Op basis van exploitatiecijfers van de vestiging in Noordwijk en de opgestelde financiele projectie kan naar onze mening een 5 sterren classificatie worden toegekend. De ondernemer is hoofdelijk aansprakelijk en tevens neemt HCN te allen tijde de verpanding op de inventaris. Aflossing van de lening inclusief rente geschiedt op maandbasis. De onderneming Proeflokaal Bregje is een nieuwe franchiseformule die ontwikkeld is door de oprichters van de succesvolle franchiseformule . De horecagroep won met deze franchiseformule de National Crowdfunding Award 2016. De nieuwe formule staat voor lekker en betaalbaar eten in een sfeervolle omgeving. Een driegangen-diner kost slechts € 12,50 op maandag t/m woensdag. Van donderdag t/m zondag kost een driegangen-menu € 14,50. De eerste (pilot) vestiging is medio 2014 opgericht in Den Haag. De nieuwe formule bleek een groot succes. Al snel volgden vestigingen in Alkmaar, Almere, Breda, Haastrecht, Leiden, Nieuwegein, Noordwijk, Woerden, Oisterwijk, Meppel, Rotterdam, Emmen en Alphen a/d Rijn. De moderne, eigentijds inrichting in combinatie met de lage prijsstelling trekt een breed publiek. De vestiging komt te liggen aan De Rietkraag 2 in Beinsdorp. De onderneming krijgt 150 couverts en heeft maar liefst 3 terrassen met een totale capaciteit van ruim 200 m2. De ondernemer Mijn naam is: Marco Grevinga, 34 jaar oud, en geboren en getogen in Noordwijk. Ik woon samen met mijn vriendin Bianca Masolijn en onze zonen van 4 en 7 jaar. Ik zit reeds 11 jaar in de horeca en doe dit met veel plezier. Ik ben begonnen als portier en ben doorgestroomd naar de functie bedrijfsleider in een bekende club. Samen met mijn vriendin, die jarenlang gastvrouw is geweest in de horeca en 16 jaar full time heeft gewerkt bij de gemeente, zijn wij vorig jaar onze 1e vestiging in Noordwijk begonnen. Deze onderneming is ook gefinancierd via crowdfunding. Wij zijn al een tijd opzoek naar een nieuwe vestiging in de omgeving die een nieuw marktgebied kan bedienen nl. Lisse, Hillegom, Hoofddorp en Nieuw Vennep. Een marktgebied met ruim 140.000 inwoners. Het personeel zal opgeleid worden in mijn vestiging in Noordwijk De financiering De financiering is bestemd voor de financiering van de investeringen in de verbouwing, inrichting, voorraden, huurwaarborg en voorfinanciering BTW. De totale financieringsbehoefte bedraagt afgerond € 525.000. Circa € 105.000 wordt kortlopend gefinancierd (voorfinanciering BTW en voorraden). Het eigen vermogen bedraagt € 125.000. Er resteert daarmee € 295.000 voor een langlopende 4 jarige lening. De vooruitzichten Vanwege de vele referentiebedrijven binnen de groep kan een nauwkeurige inschatting worden gemaakt van zowel het omzetniveau en het kostenpatroon. Het omzetniveau (base case) is begroot op afgerond € 1mln. Onze vestiging in Noordwijk draait boven begroting. De vrije kasstroom (beschikbaar voor aflossingen en na mngt fee) is begroot op afgerond € 105.000 voor het eerste jaar. Voor de daarop volgende jaren is een vrije kasstroom begroot van afgerond € 140.000. De geprognosticeerde management fee is ruim in relatie tot de beoogde privé-uitgaven en kan derhalve als buffer fungeren. Er wordt reeds een management fee genoten vanuit de vestiging in Noordwijk. Crowdfunding De Proeflokaal Bregje groep heeft enkele jaren geleden bewust gekozen voor crowdfunding, mede omdat er snel geschakeld kan worden. Inmiddels hebben wij dermate goede ervaringen met Horeca Crowdfunding Nederland dat wij vooralsnog uitsluitend crowdfunding inzetten voor financiering van nieuwe vestigingen. De publiciteit rondom crowdfunding is zeer waardevol. De ontvangen Jury Award tijdens de National Crowdfunding Day 2016 is de kers op de taart. Wij vinden het prachtig om onze gasten actief te betrekken bij de verdere ontwikkeling van onze formules. Crowdfunding draagt ook bij aan de creatie van naamsbekendheid.

Bron: Horecacrowdfunding d.d. 16-01-2017 Disclaimer: De beschrijving is letterlijk overgenomen van bovenstaande Bron en (eventueel) gecorrigeerd voor Persoonsgevens. Beek & Linden B.V. kan niet aansprakelijk worden gehouden voor de inhoud van deze beschrijving. Eigenaar van het project kan via Crowdfundmarkt een verzoek indienen om de beschrijving te verwijderen van deze pagina.

Platform Horecacrowdfunding
Platformlink Ga naar Horecacrowdfunding
Oprichtingsjaar platform 2013
Minimum investeringsbedrag € 250 per project
Investeringskosten Eenmalige bemiddelingsfee 1,0% van uw investering

Lening - 6,50%

€344.214 / €435.714

Kapitaalopmaat

Lening - 5,00%

€89.652 / €298.841

Kapitaalopmaat

Lening - 7,00%

€94.816 / €249.516

Kapitaalopmaat

Lening - 6,00%

€790.000 / €1.000.000

Geldvoorelkaar

Lening - 6,50%

€507.350 / €695.000

Geldvoorelkaar

Lening - 5,00%

€400.000 / €500.000

Lendahand

Lening - 5,00%

€315.900 / €390.000

Geldvoorelkaar