Zelf op zoek naar financiering?
  

Logo

Recensie HCN: het restaurant maakt onderdeel uit van een nieuwe snelgroeiende franchiseketen. De ondernemers zijn bekend met het marktgebied. Het feit dat één van de oprichters van de formule ook participeert beoordelen wij als sterk. De oprichters hebben een bewezen trackrecord in franchise en formule-ontwikkeling. De relatief lage investering in combinatie met een aantrekkelijke huursom en de gekozen looptijd, beoordelen wij als positief voor de beoogde kasstromen. Ondanks het feit dat er formeel sprake is van een startende ondernemer kan een 4 sterrenclassficatie gerechtvaardigd worden. De ondernemers zijn allen hoofdelijk aansprakelijk en tevens neemt HCN te allen tijde de verpanding op de inventaris. Aflossing van de lening inclusief rente geschiedt op maandbasis. Over de formule Proeflokaal Bregje is een nieuwe franchiseformule die ontwikkeld is door de oprichters van de succesvolle franchiseformule . De nieuwe formule staat voor lekker en betaalbaar eten in een sfeervolle omgeving. Een driegangen-diner kost slechts € 12,50 op maandag t/m woensdag. Van donderdag t/m zondag kost een driegangen-menu €14,50. De eerste (pilot) vestiging is medio 2014 opgericht in Den Haag. De nieuwe formule bleek een groot succes. Al snel volgden vestigingen in Almere, Haastrecht, Breda, Alkmaar, Noordwijk en Nieuwegein. Ook deze vestigingen zijn succesvol. De nieuwe vestiging in Leiden wordt gevestigd aan de Breestraat 147-149. In dit pand was voorheen restaurant Bites en Drinks gevestigd. Het pand ligt midden in een van de drukst bezochte winkelstraten van Leiden. De ondernemers Mijn naam is Rody van der Tuijn. Ik ben 23 jaar en geboren in Alphen aan den Rijn. Op mijn 18e ben ik begonnen met werken bij restaurant La Cubantia in Leiden. In het eerste jaar kwam ik er achter dat werken in de horeca echt iets voor mij is. Ik heb destijds veel uren gemaakt en heb zo in een korte tijd veel ervaring kunnen opdoen. Ongeveer een jaar later ben ik gevraagd als leidinggevende (chef-kok) waarmee ik mijn kennis nog verder heb kunnen uitbreiden. Ook kwam het steeds vaker voor dat ik meedraaide in de bediening. Hierdoor heb ik ook ervaring aan de voorkant kunnen opdoen en stond ik direct in contact met de gasten in het restaurant. Mijn naam is Jeffrey Niamat. Ik ben 22 jaar oud en ben geboren en getogen in Alphen aan den Rijn. Ik heb 5 jaar bij La Cubanita gewerkt, waarvan 4 jaar als leidinggevende (chef-kok). Ik ben begonnen op 17 jarige leeftijd in het filiaal in Leiden. Na 1 jaar ben ik gevraagd om full time te werken als chef-kok wat ik met veel plezier heb gedaan. Na 2 jaar heb ik de overstap gemaakt om in een nieuw filiaal (La Cubanita Voorburg) te gaan werken. Hier heb ik ongeveer 2 jaar gewerkt. Daarnaast heb ik nog een half jaar gewerkt in het filiaal in Alphen aan den Rijn. In de 5 jaar bij La Cubanita heb ik regelmatig meegedraaid in de bediening. Hierdoor heb ik kennis op kunnen doen met het restaurant, de barwerkzaamheden en de gasten. Wij hebben elkaar leren kennen op de middelbare school, ongeveer 10 jaar geleden. Hierna hebben we ook nog een aantal jaar dezelfde opleiding gevolgd en nog ongeveer een jaar samen gewerkt in La Cubanita Leiden. Nadat Jeffrey naar Voorburg vertrok hebben we nog altijd goed contact gehouden. Zodoende kwam het idee om een eigen onderneming op te starten. We zijn met ons idee naar de heer Borsboom gestapt (Serge Borsboom is medeoprichter van het succesvolle franchise concept La Cubanita en was destijds eigenaar van de filialen Leiden en Voorburg). Via hem hebben we de mogelijkheid gekregen om, met hem als mede aandeelhouder, Proeflokaal Bregje Leiden op te starten. De financiering De financiering is bestemd voor de verbouwing, inrichting en werkkapitaal. € 87.000,- voor de inventaris en € 181.000,- voor de verbouwing. Het resterende bedrag is o.a. voor de huurwaarborg, aanloopkosten, voorraad en voorfinanciering BTW. De totale financieringsbehoefte bedraagt € 392.500,-. Dit zal worden gefinancierd op de volgende manier: € 64.500,- zal worden ingebracht door crediteuren, € 50.000,- (tijdelijk krediet) i.v.m voor te financieren BTW en € 80.000,- zal komen uit eigen middelen. Er resteert derhalve € 200.000,-. Met deze investering kan een volledig ingericht restaurant met 110 couverts gerealiseerd worden. De vooruitzichten De vooruitzichten voor de korte, maar zeker ook voor de langere termijn zijn goed. Leiden is een grote stad met veel studenten. Mede hierdoor is er een grote vraag naar laagdrempelige doch sfeervolle concepten. Daarnaast is de franchise-organisatie snel groeiende waardoor de inkoop margetechnisch steeds beter gaat worden. Door de uitstekende begeleiding vanuit de franchise-organisatie kan de vestiging in Leiden in relatief kort tijdbestek worden geopend. De planning is medio februari 2016. Wij verwachten een omzet niveau van € 900.000,- per jaar mede op basis van referentiebedrijven binnen de franchiseketen. Ook zal Bregje Leiden onze dagfunctie krijgen en zullen wij, zeker in het begin, beide 7 dagen in de week aanwezig zijn om de personeelskosten zo veel mogelijk te beperken. Omdat de lening op vier jaar wordt gezet, zijn wij ervan overtuigd dat aan de maandelijkse verplichtingen kan worden voldaan. Mochten de prognoses, conform de verwachting, worden gerealiseerd dan zullen wij een vroegtijdige aflossing overwegen. Wij wensen zo snel mogelijk het krediet in te lossen. Dat is ook het beleid van de franchisegever. Crowdfunding Een bancair traject kost veel tijd, zeker als hetgeen niet aansluit bij de gewenste slagvaardigheid bij benutting van kansen in de markt. Maar veel belangrijker is nog dat bij de start van een nieuwe vestiging het belangrijk is dat er lokale en regionale betrokkenheid kan worden gecreëerd. Wij kunnen onze gasten en investeerders een mooi rendement bieden en mee laten profiteren van ons succes. Dan is de keuze voor crowdfunding snel gemaakt. Via de franchisegever werden wij geattendeerd op dit platform, mede vanwege de kritische houding, maar ook omdat zij na een positieve toetsing wel snel kunnen schakelen.

Al geïnvesteerd via crowdfunding? Beheer uw investeringen eenvoudig via Crowdfundpanel.
Projectnaam Proeflokaal Bregje Leiden
Projectlink Ga naar project
Plaatsingsdatum 16-01-2016
Type financiering Lening
Streefbedrag € 200.000
Rente 7,50%
Looptijd (in maanden) 48 maanden
Branche Horeca
Organisatievorm Vennootschap onder firma
Ontwikkelfase Start-up
Doel van investering Objectfinanciering

Recensie HCN: het restaurant maakt onderdeel uit van een nieuwe snelgroeiende franchiseketen. De ondernemers zijn bekend met het marktgebied. Het feit dat één van de oprichters van de formule ook participeert beoordelen wij als sterk. De oprichters hebben een bewezen trackrecord in franchise en formule-ontwikkeling. De relatief lage investering in combinatie met een aantrekkelijke huursom en de gekozen looptijd, beoordelen wij als positief voor de beoogde kasstromen. Ondanks het feit dat er formeel sprake is van een startende ondernemer kan een 4 sterrenclassficatie gerechtvaardigd worden. De ondernemers zijn allen hoofdelijk aansprakelijk en tevens neemt HCN te allen tijde de verpanding op de inventaris. Aflossing van de lening inclusief rente geschiedt op maandbasis. Over de formule Proeflokaal Bregje is een nieuwe franchiseformule die ontwikkeld is door de oprichters van de succesvolle franchiseformule . De nieuwe formule staat voor lekker en betaalbaar eten in een sfeervolle omgeving. Een driegangen-diner kost slechts € 12,50 op maandag t/m woensdag. Van donderdag t/m zondag kost een driegangen-menu €14,50. De eerste (pilot) vestiging is medio 2014 opgericht in Den Haag. De nieuwe formule bleek een groot succes. Al snel volgden vestigingen in Almere, Haastrecht, Breda, Alkmaar, Noordwijk en Nieuwegein. Ook deze vestigingen zijn succesvol. De nieuwe vestiging in Leiden wordt gevestigd aan de Breestraat 147-149. In dit pand was voorheen restaurant Bites en Drinks gevestigd. Het pand ligt midden in een van de drukst bezochte winkelstraten van Leiden. De ondernemers Mijn naam is Rody van der Tuijn. Ik ben 23 jaar en geboren in Alphen aan den Rijn. Op mijn 18e ben ik begonnen met werken bij restaurant La Cubantia in Leiden. In het eerste jaar kwam ik er achter dat werken in de horeca echt iets voor mij is. Ik heb destijds veel uren gemaakt en heb zo in een korte tijd veel ervaring kunnen opdoen. Ongeveer een jaar later ben ik gevraagd als leidinggevende (chef-kok) waarmee ik mijn kennis nog verder heb kunnen uitbreiden. Ook kwam het steeds vaker voor dat ik meedraaide in de bediening. Hierdoor heb ik ook ervaring aan de voorkant kunnen opdoen en stond ik direct in contact met de gasten in het restaurant. Mijn naam is Jeffrey Niamat. Ik ben 22 jaar oud en ben geboren en getogen in Alphen aan den Rijn. Ik heb 5 jaar bij La Cubanita gewerkt, waarvan 4 jaar als leidinggevende (chef-kok). Ik ben begonnen op 17 jarige leeftijd in het filiaal in Leiden. Na 1 jaar ben ik gevraagd om full time te werken als chef-kok wat ik met veel plezier heb gedaan. Na 2 jaar heb ik de overstap gemaakt om in een nieuw filiaal (La Cubanita Voorburg) te gaan werken. Hier heb ik ongeveer 2 jaar gewerkt. Daarnaast heb ik nog een half jaar gewerkt in het filiaal in Alphen aan den Rijn. In de 5 jaar bij La Cubanita heb ik regelmatig meegedraaid in de bediening. Hierdoor heb ik kennis op kunnen doen met het restaurant, de barwerkzaamheden en de gasten. Wij hebben elkaar leren kennen op de middelbare school, ongeveer 10 jaar geleden. Hierna hebben we ook nog een aantal jaar dezelfde opleiding gevolgd en nog ongeveer een jaar samen gewerkt in La Cubanita Leiden. Nadat Jeffrey naar Voorburg vertrok hebben we nog altijd goed contact gehouden. Zodoende kwam het idee om een eigen onderneming op te starten. We zijn met ons idee naar de heer Borsboom gestapt (Serge Borsboom is medeoprichter van het succesvolle franchise concept La Cubanita en was destijds eigenaar van de filialen Leiden en Voorburg). Via hem hebben we de mogelijkheid gekregen om, met hem als mede aandeelhouder, Proeflokaal Bregje Leiden op te starten. De financiering De financiering is bestemd voor de verbouwing, inrichting en werkkapitaal. € 87.000,- voor de inventaris en € 181.000,- voor de verbouwing. Het resterende bedrag is o.a. voor de huurwaarborg, aanloopkosten, voorraad en voorfinanciering BTW. De totale financieringsbehoefte bedraagt € 392.500,-. Dit zal worden gefinancierd op de volgende manier: € 64.500,- zal worden ingebracht door crediteuren, € 50.000,- (tijdelijk krediet) i.v.m voor te financieren BTW en € 80.000,- zal komen uit eigen middelen. Er resteert derhalve € 200.000,-. Met deze investering kan een volledig ingericht restaurant met 110 couverts gerealiseerd worden. De vooruitzichten De vooruitzichten voor de korte, maar zeker ook voor de langere termijn zijn goed. Leiden is een grote stad met veel studenten. Mede hierdoor is er een grote vraag naar laagdrempelige doch sfeervolle concepten. Daarnaast is de franchise-organisatie snel groeiende waardoor de inkoop margetechnisch steeds beter gaat worden. Door de uitstekende begeleiding vanuit de franchise-organisatie kan de vestiging in Leiden in relatief kort tijdbestek worden geopend. De planning is medio februari 2016. Wij verwachten een omzet niveau van € 900.000,- per jaar mede op basis van referentiebedrijven binnen de franchiseketen. Ook zal Bregje Leiden onze dagfunctie krijgen en zullen wij, zeker in het begin, beide 7 dagen in de week aanwezig zijn om de personeelskosten zo veel mogelijk te beperken. Omdat de lening op vier jaar wordt gezet, zijn wij ervan overtuigd dat aan de maandelijkse verplichtingen kan worden voldaan. Mochten de prognoses, conform de verwachting, worden gerealiseerd dan zullen wij een vroegtijdige aflossing overwegen. Wij wensen zo snel mogelijk het krediet in te lossen. Dat is ook het beleid van de franchisegever. Crowdfunding Een bancair traject kost veel tijd, zeker als hetgeen niet aansluit bij de gewenste slagvaardigheid bij benutting van kansen in de markt. Maar veel belangrijker is nog dat bij de start van een nieuwe vestiging het belangrijk is dat er lokale en regionale betrokkenheid kan worden gecreëerd. Wij kunnen onze gasten en investeerders een mooi rendement bieden en mee laten profiteren van ons succes. Dan is de keuze voor crowdfunding snel gemaakt. Via de franchisegever werden wij geattendeerd op dit platform, mede vanwege de kritische houding, maar ook omdat zij na een positieve toetsing wel snel kunnen schakelen.

Bron: Horecacrowdfunding d.d. 16-01-2016 Disclaimer: De beschrijving is letterlijk overgenomen van bovenstaande Bron en (eventueel) gecorrigeerd voor Persoonsgevens. Beek & Linden B.V. kan niet aansprakelijk worden gehouden voor de inhoud van deze beschrijving. Eigenaar van het project kan via Crowdfundmarkt een verzoek indienen om de beschrijving te verwijderen van deze pagina.

Platform Horecacrowdfunding
Platformlink Ga naar Horecacrowdfunding
Oprichtingsjaar platform 2013
Minimum investeringsbedrag € 250 per project
Investeringskosten Eenmalige bemiddelingsfee 1,0% van uw investering

Lening - 8,00%

€156.800 / €196.000

Horecacrowdfunding

Lening - 8,00%

€192.164 / €212.500

Horecacrowdfunding

Lening - 5,10%

€7.000 / €35.000

Lenderspender

Lening - 5,50%

€153.000 / €180.000

Kapitaalopmaat

Lening - 5,00%

€92.641 / €298.841

Kapitaalopmaat

Lening - 4,00%

€67.200 / €84.000

Lendahand

Lening - 5,00%

€76.467 / €246.667

Kapitaalopmaat

Lening - 4,50%

€200.600 / €236.000

Kapitaalopmaat