Hulp nodig bij uw zakelijke financiering?
  

Logo

Proeflokaal Bregje Meppelinvesteer


Recensie HCN: het restaurant maakt onderdeel uit van een nieuwe snelgroeiende franchiseketen. Het feit dat één van de oprichters van de formule ook participeert beoordelen wij als sterk. De locatie is voor deze formule uitstekend. De huursom is aantrekkelijk in relatie tot het gemiddelde omzetpotentieel. Formeel is sprake van een startende onderneming. De ervaring van het management en de uitgangspunten rechtvaardigt ons inziens een 5 sterren classificatie. De ondernemers zijn allen hoofdelijk aansprakelijk en tevens neemt HCN te allen tijde de verpanding op de inventaris. Aflossing van de lening inclusief rente geschiedt op maandbasis. Over de formule Proeflokaal Bregje is een nieuwe franchiseformule die ontwikkeld is door de oprichters van de succesvolle franchiseformule . De nieuwe formule staat voor lekker en betaalbaar eten in een sfeervolle omgeving. Een driegangen-diner kost slechts € 12,50 op maandag t/m woensdag. Van donderdag t/m zondag kost een driegangen-menu € 14,50. De eerste (pilot) vestiging is medio 2014 opgericht in Den Haag. De nieuwe formule bleek een groot succes. Al snel volgden vestigingen in Alkmaar, Almere, Breda, Haastrecht, Leiden, Nieuwegein, Noordwijk en Woerden. Alle vestigingen zijn succesvol. De moderne, eigentijds inrichting in combinatie met de lage prijsstelling trekt een breed publiek. De nieuwe vestiging in Meppel wordt gevestigd aan de Markstraat 43 in het centrum van Meppel met ruime parkeervoorzieningen. Het brutovloeroppervlakte van het gehuurde bedraagt maar liefst 600 m2. De ondernemers De vestiging in Meppel zal worden geëxploiteerd door vier aandeelhouders: Roland Hogenelst is de mede oprichter en thans algemeen directeur van de La Cubanita franchiseformule en van Proeflokaal Bregje. La Cubanita is één van de snelstgroeiende horecaformules van Nederland en recent won de franchiseformule de Jury Award tijdens de National Crowdfunding Day. Aimee Klip begon op 15 jarige leeftijd als medewerker in de horeca in Hellevoetsluis. Tijdens haar studie Vrijetijdsmanagement in Rotterdam heeft zij daarnaast ook veel in de horeca en catering gewerkt.Na 6 jaar als kwaliteitsmanager bij een horeca uitzendbureau te hebben gewerkt vond ze het tijd om haar passie voor het vak in de praktijk te brengen. O.a. als zelfstandig ondernemer en freelance Partymanager voor grote evenementen en trainer. Inmiddels is zij mede eigenaar van La Cubanita Harderwijk en La Cubanita Leeuwarden. Inge Palm is vanaf haar 15de werkzaam in de horeca. Na het afronden van haar HBO opleiding Communicatie gaat zij in de horeca werken in de Fransen Alpen. Na haar terugkeer in Nederland wordt zij gevraagd een horeca uitzendbureau op te starten in Den Haag, hier blijft Inge bijna 5 jaar werken. Dan meldt zich een nieuwe uitdaging aan en gaat zij aan de slag als consultant voor Holland Alcomix (Disaronno, Tia Maria en Isolabella Sambuca). Door deze werkzaamheden blijft zij nauw verbonden met de horeca. Zo ontmoet zij Roland Hogenelst en wordt zij gevraagd voor La Cubanita Franchise BV te komen werken. Inmiddels is Inge bijna 3 jaar in dienst van La Cubanita Franchise BV en bestiert zij de volledige formule. In de opstartfase is zij nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van Proeflokaal Bregje. Inge heeft reeds twee La Cubanita vestigingen in Harderwijk en Leeuwarden (vallend onder Bira Horeca BV). Bert Munts is vanaf zijn 13de actief in de horeca. Begonnen als hulpkok bij Het Wapen van Reeuwijk waar de liefde voor het vak is geboren. Een logische stap was dan ook het volgen van de opleiding zelfstandig werkend kok. Na het succesvol afronden van deze opleiding kwam Bert erachter dat er zoveel diverse horeca bedrijven waren dat hij besloot bij veel verschillende bedrijven te gaan werken om zo breed mogelijk onderlegd te zijn. Bert is o.a. werkzaam geweest als zelfstandig werkend kok, souschef en uiteindelijk als Chefkok aan de slag gegaan, te weten bij Restaurant Brunel (Gouda), Hotel Abrona (Oudewater), Restaurant het Vaantje (Reeuwijk) en Restaurant Flinq (Gouda). Op 21 jarige leeftijd begint Bert samen met zijn broer een cocktailbar en tapas restaurant helaas niet met het gewenste resultaat. Inmiddels is Bert 3 jaar werkzaam bij La Cubanita Franchise, waarbij hij verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van de nieuwe kaart, controle voert op vestigingsniveau en de nieuw te openen vestigingen begeleid in de keuken. Ook is Bert mede verantwoordelijk geweest voor de opstartfase van Proeflokaal Bregje mbt de ontwikkeling van de kaart en de verdere uitrol van Proeflokaal Bregje. De financiering De financiering is bestemd voor de verbouwing, inrichting, voorraden, huurwaarborg en voorfinanciering BTW. De totale financieringsbehoefte voor de transformatie van een casco pand (600m2) naar een Proeflokaal Bregje bedraagt € 487.000,- Er wordt € 192.000 aan eigen middelen ingebracht. Er resteert derhalve € 295.000,- voor onze investeerders. De vooruitzichten De vooruitzichten voor de korte, maar zeker ook voor de langere termijn zijn goed. Vanwege de vele referentiebedrijven binnen de groep kan een nauwkeurige inschatting worden gemaakt van zowel het omzetniveau en het kostenpatroon. Het omzetniveau voor het 1e exploitatiejaar is begroot op € 920.000 en zal naar verwachting groeien naar een niveau van € 1 mln. De vrije kasstroom (beschikbaar voor rente en aflossingen) is voor het 1e exploitatiejaar begroot op € 115.000 en zal conform verwachting groeien naar een niveau van € 188.000. Dit is ruim voldoende om aan de rente-en aflossingsverplichtingen te kunnen voldoen. Crowdfunding De financiering zou eenvoudig via een bancair traject gekund hebben. Wij hebben enkele jaren geleden echter bewust gekozen voor crowdfunding, mede omdat er snel geschakeld kan worden. Inmiddels hebben wij dermate goede ervaringen met Horeca Crowdfunding Nederland dat wij vooralsnog uitsluitend crowdfunding inzetten voor financiering van nieuwe vestigingen. De publiciteit rondom crowdfunding is zeer waardevol. De ontvangen Jury Award tijdens de National Crowdfunding Day 2016 is de kers op de taart. Wij vinden het prachtig om onze gasten actief te betrekken bij de verdere ontwikkeling van onze formules. Crowdfunding draagt ook bij aan de creatie van naamsbekendheid. Meer informatie Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de algemene website www.proeflokaalbregje.nl en naar de facebook pagina.

Al geïnvesteerd via crowdfunding? Beheer uw investeringen eenvoudig via Crowdfundpanel.
Projectnaam Proeflokaal Bregje Meppel
Projectlink Ga naar project
Plaatsingsdatum 13-09-2016
Type financiering Lening
Streefbedrag € 295.000
Rente 7,50%
Looptijd (in maanden) 48 maanden
Branche Horeca
Organisatievorm Besloten vennootschap
Ontwikkelfase Start-up
Doel van investering Objectfinanciering

Recensie HCN: het restaurant maakt onderdeel uit van een nieuwe snelgroeiende franchiseketen. Het feit dat één van de oprichters van de formule ook participeert beoordelen wij als sterk. De locatie is voor deze formule uitstekend. De huursom is aantrekkelijk in relatie tot het gemiddelde omzetpotentieel. Formeel is sprake van een startende onderneming. De ervaring van het management en de uitgangspunten rechtvaardigt ons inziens een 5 sterren classificatie. De ondernemers zijn allen hoofdelijk aansprakelijk en tevens neemt HCN te allen tijde de verpanding op de inventaris. Aflossing van de lening inclusief rente geschiedt op maandbasis. Over de formule Proeflokaal Bregje is een nieuwe franchiseformule die ontwikkeld is door de oprichters van de succesvolle franchiseformule . De nieuwe formule staat voor lekker en betaalbaar eten in een sfeervolle omgeving. Een driegangen-diner kost slechts € 12,50 op maandag t/m woensdag. Van donderdag t/m zondag kost een driegangen-menu € 14,50. De eerste (pilot) vestiging is medio 2014 opgericht in Den Haag. De nieuwe formule bleek een groot succes. Al snel volgden vestigingen in Alkmaar, Almere, Breda, Haastrecht, Leiden, Nieuwegein, Noordwijk en Woerden. Alle vestigingen zijn succesvol. De moderne, eigentijds inrichting in combinatie met de lage prijsstelling trekt een breed publiek. De nieuwe vestiging in Meppel wordt gevestigd aan de Markstraat 43 in het centrum van Meppel met ruime parkeervoorzieningen. Het brutovloeroppervlakte van het gehuurde bedraagt maar liefst 600 m2. De ondernemers De vestiging in Meppel zal worden geëxploiteerd door vier aandeelhouders: Roland Hogenelst is de mede oprichter en thans algemeen directeur van de La Cubanita franchiseformule en van Proeflokaal Bregje. La Cubanita is één van de snelstgroeiende horecaformules van Nederland en recent won de franchiseformule de Jury Award tijdens de National Crowdfunding Day. Aimee Klip begon op 15 jarige leeftijd als medewerker in de horeca in Hellevoetsluis. Tijdens haar studie Vrijetijdsmanagement in Rotterdam heeft zij daarnaast ook veel in de horeca en catering gewerkt.Na 6 jaar als kwaliteitsmanager bij een horeca uitzendbureau te hebben gewerkt vond ze het tijd om haar passie voor het vak in de praktijk te brengen. O.a. als zelfstandig ondernemer en freelance Partymanager voor grote evenementen en trainer. Inmiddels is zij mede eigenaar van La Cubanita Harderwijk en La Cubanita Leeuwarden. Inge Palm is vanaf haar 15de werkzaam in de horeca. Na het afronden van haar HBO opleiding Communicatie gaat zij in de horeca werken in de Fransen Alpen. Na haar terugkeer in Nederland wordt zij gevraagd een horeca uitzendbureau op te starten in Den Haag, hier blijft Inge bijna 5 jaar werken. Dan meldt zich een nieuwe uitdaging aan en gaat zij aan de slag als consultant voor Holland Alcomix (Disaronno, Tia Maria en Isolabella Sambuca). Door deze werkzaamheden blijft zij nauw verbonden met de horeca. Zo ontmoet zij Roland Hogenelst en wordt zij gevraagd voor La Cubanita Franchise BV te komen werken. Inmiddels is Inge bijna 3 jaar in dienst van La Cubanita Franchise BV en bestiert zij de volledige formule. In de opstartfase is zij nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van Proeflokaal Bregje. Inge heeft reeds twee La Cubanita vestigingen in Harderwijk en Leeuwarden (vallend onder Bira Horeca BV). Bert Munts is vanaf zijn 13de actief in de horeca. Begonnen als hulpkok bij Het Wapen van Reeuwijk waar de liefde voor het vak is geboren. Een logische stap was dan ook het volgen van de opleiding zelfstandig werkend kok. Na het succesvol afronden van deze opleiding kwam Bert erachter dat er zoveel diverse horeca bedrijven waren dat hij besloot bij veel verschillende bedrijven te gaan werken om zo breed mogelijk onderlegd te zijn. Bert is o.a. werkzaam geweest als zelfstandig werkend kok, souschef en uiteindelijk als Chefkok aan de slag gegaan, te weten bij Restaurant Brunel (Gouda), Hotel Abrona (Oudewater), Restaurant het Vaantje (Reeuwijk) en Restaurant Flinq (Gouda). Op 21 jarige leeftijd begint Bert samen met zijn broer een cocktailbar en tapas restaurant helaas niet met het gewenste resultaat. Inmiddels is Bert 3 jaar werkzaam bij La Cubanita Franchise, waarbij hij verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van de nieuwe kaart, controle voert op vestigingsniveau en de nieuw te openen vestigingen begeleid in de keuken. Ook is Bert mede verantwoordelijk geweest voor de opstartfase van Proeflokaal Bregje mbt de ontwikkeling van de kaart en de verdere uitrol van Proeflokaal Bregje. De financiering De financiering is bestemd voor de verbouwing, inrichting, voorraden, huurwaarborg en voorfinanciering BTW. De totale financieringsbehoefte voor de transformatie van een casco pand (600m2) naar een Proeflokaal Bregje bedraagt € 487.000,- Er wordt € 192.000 aan eigen middelen ingebracht. Er resteert derhalve € 295.000,- voor onze investeerders. De vooruitzichten De vooruitzichten voor de korte, maar zeker ook voor de langere termijn zijn goed. Vanwege de vele referentiebedrijven binnen de groep kan een nauwkeurige inschatting worden gemaakt van zowel het omzetniveau en het kostenpatroon. Het omzetniveau voor het 1e exploitatiejaar is begroot op € 920.000 en zal naar verwachting groeien naar een niveau van € 1 mln. De vrije kasstroom (beschikbaar voor rente en aflossingen) is voor het 1e exploitatiejaar begroot op € 115.000 en zal conform verwachting groeien naar een niveau van € 188.000. Dit is ruim voldoende om aan de rente-en aflossingsverplichtingen te kunnen voldoen. Crowdfunding De financiering zou eenvoudig via een bancair traject gekund hebben. Wij hebben enkele jaren geleden echter bewust gekozen voor crowdfunding, mede omdat er snel geschakeld kan worden. Inmiddels hebben wij dermate goede ervaringen met Horeca Crowdfunding Nederland dat wij vooralsnog uitsluitend crowdfunding inzetten voor financiering van nieuwe vestigingen. De publiciteit rondom crowdfunding is zeer waardevol. De ontvangen Jury Award tijdens de National Crowdfunding Day 2016 is de kers op de taart. Wij vinden het prachtig om onze gasten actief te betrekken bij de verdere ontwikkeling van onze formules. Crowdfunding draagt ook bij aan de creatie van naamsbekendheid. Meer informatie Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de algemene website www.proeflokaalbregje.nl en naar de facebook pagina.

Bron: Horecacrowdfunding d.d. 13-09-2016 Disclaimer: De beschrijving is letterlijk overgenomen van bovenstaande Bron en (eventueel) gecorrigeerd voor Persoonsgevens. Beek & Linden B.V. kan niet aansprakelijk worden gehouden voor de inhoud van deze beschrijving. Eigenaar van het project kan via Crowdfundmarkt een verzoek indienen om de beschrijving te verwijderen van deze pagina.

Platform Horecacrowdfunding
Platformlink Ga naar Horecacrowdfunding
Oprichtingsjaar platform 2013
Minimum investeringsbedrag € 250 per project
Investeringskosten Eenmalige bemiddelingsfee 1,0% van uw investering

Lening - 3,00%

€24.520 / €30.650

Lendahand

Lening - 6,50%

€507.350 / €695.000

Geldvoorelkaar

Lening - 7,00%

€94.816 / €249.516

Kapitaalopmaat

Lening - 6,50%

€344.214 / €435.714

Kapitaalopmaat

Lening - 5,00%

€315.900 / €390.000

Geldvoorelkaar

Lening - 5,00%

€89.652 / €298.841

Kapitaalopmaat

Lening - 6,00%

€790.000 / €1.000.000

Geldvoorelkaar