Hulp nodig bij uw zakelijke financiering?
  

Logo

Proeflokaal Bregje Ridderkerkinvesteer


Recensie HCN: het restaurant maakt onderdeel uit van een nieuwe snelgroeiende franchiseketen. De locatie is voor deze formule uitstekend. De huursom is aantrekkelijk in relatie tot het gemiddelde omzetpotentieel. Formeel is sprake van een startende onderneming. De begeleiding vanuit de formule, in combinatie met de beoogde kasstroom, rechtvaardigt onzes inziens een vier sterrenclassificatie. De ondernemers zijn hoofdelijk aansprakelijk en tevens neemt HCN te allen tijde de verpanding op de inventaris. Aflossing van de lening inclusief rente geschiedt op maandbasis. Over de formule Proeflokaal Bregje is een nieuwe franchiseformule die ontwikkeld is door de oprichters van de succesvolle franchiseformule . De horecagroep won met deze franchiseformule de National Crowdfunding Award 2016. De nieuwe formule staat voor lekker en betaalbaar eten in een sfeervolle omgeving. Een driegangen-diner kost slechts € 12,50 op maandag t/m woensdag. Van donderdag t/m zondag kost een driegangen-menu € 14,50. De eerste (pilot) vestiging is medio 2014 opgericht in Den Haag. De nieuwe formule bleek een groot succes. Al snel volgden vestigingen in Alkmaar, Almere, Breda, Haastrecht, Leiden, Nieuwegein, Noordwijk, Woerden, Oisterwijk, Meppel en Rotterdam. Alle vestigingen zijn succesvol. De moderne, eigentijds inrichting in combinatie met de lage prijsstelling trekt een breed publiek. De nieuwe vestiging in Ridderkerk (BVO 300 m2) wordt gevestigd aan het Koningsplein 44 in het centrum met een ruime parkeercapaciteit. De ondernemers Bregje Ridderkerk Robbert Pol heeft al diverse horeca baantjes achter de rug als hij op 18 jarige leeftijd zijn eerste horeca onderneming start. (specialistische desserts voor restaurants). In die hoedanigheid komt hij voor het eerst in contact met de oprichters van La Cubanita. Na dit eerste bedrijf start hij samen met een compagnon een Lunchroom in Reeuwijk, waar hij na 2 jaar weer uitstapt om zelfstandig 2 ijssalons te openen. In 2005 besluit hij, mede door de komst van kinderen, hiermee te stoppen en in loondienst te gaan werken bij een grote facilitaire dienstverlener (Rentokil Initial) in deze hoedanigheid blijft hij altijd nauw betrokken bij de horeca. Mede door de blijvende contacten met Roland Hogenelst(oprichter en eigenaar La Cubanita en Proeflokaal BregjeFranchise) en de aantrekkingskracht van het zelfstandig ondernemerschap in de horeca. Heeft Robbert samen met zijn vrouw Nataschja de beslissing genomen om van Proeflokaal Bregje Ridderkerk wederom een groot succes te maken. Nataschja Pol heeft o.a. horeca-ervaring opgedaan bij De Skihut en Coconuts in Rotterdam. Daarna is zij eigenaar geweest van twee dansscholen waar zij 450 leerlingen lesgaf en de optredens verzorgde. Vanaf 2006 is ze als bedrijfsleider werkzaam voor de meubelonderneming van haar ouders (Hallo Wonen, met twee vestigingen).Voor deze sfeervolle winkels zorgde Nataschja zowel voor de inkoop als de algehele look & feel van de twee vestigingen. Daarnaast vertaalde zij de wensen van de klant naar creatieve kleine projecten tot het inrichten van hele woonkamers. Door de persoonlijke en gastvrije benadering zorgde Nataschja ervoor dat de klant zich welkom en thuis voelde. Samen gaan zij volgende stap zetten om Proeflokaal Bregje Ridderkerk tot een succes te maken. Dit sterke concept bestaat reeds en daarom worden ze de nieuwe franchisenemers van het succesvolle concept “Proeflokaal Bregje”. Nataschja en Robbert wonen in Reeuwijk, kennen de oprichter van Proeflokaal Bregje en La Cubanita goed en hebben al meegedraaid in een van reeds bestaande vestigingen. De financiering De financiering is bestemd voor de verbouwing, inrichting, voorraden, huurwaarborg en voorfinanciering BTW. De totale financieringsbehoefte voor de transformatie van een casco pand naar een Proeflokaal Bregje bedraagt € 505.000. Er wordt voor € 105.000 aan eigen middelen ingebracht en € 115.000 geschiedt door crediteuren. De langlopende financieringsbehoefte voor crowdfunding bedraagt derhalve € 285.000. De vooruitzichten De vooruitzichten voor de korte, maar zeker ook voor de langere termijn zijn goed. Vanwege de vele referentiebedrijven binnen de groep kan een nauwkeurige inschatting worden gemaakt van zowel het omzetniveau en het kostenpatroon. Het omzetniveau (base case) voor het 1e exploitatiejaar is begroot op afgerond € 900.000 en zal naar verwachting groeien naar een niveau van € 1 mln. De vrije kasstroom (beschikbaar voor aflossingen) is voor het 1e exploitatiejaar begroot op € 67.000 en zal conform verwachting groeien naar een niveau van € 113.000. De cashflow is inclusief een management fee voor beide firmanten. De geprognosticeerde management fee is vanwege het privé partnerschap ruim. Crowdfunding De financiering zou eenvoudig via een bancair traject gekund hebben. Wij hebben enkele jaren geleden echter bewust gekozen voor crowdfunding, mede omdat er snel geschakeld kan worden. Inmiddels hebben wij dermate goede ervaringen met Horeca Crowdfunding Nederland dat wij vooralsnog uitsluitend crowdfunding inzetten voor financiering van nieuwe vestigingen. De publiciteit rondom crowdfunding is zeer waardevol. De ontvangen Jury Award tijdens de National Crowdfunding Day 2016 is de kers op de taart. Wij vinden het prachtig om onze gasten actief te betrekken bij de verdere ontwikkeling van onze formules. Crowdfunding draagt ook bij aan de creatie van naamsbekendheid. Meer informatie Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de algemene website www.proeflokaalbregje.nl en naar de facebook pagina.

Al geïnvesteerd via crowdfunding? Beheer uw investeringen eenvoudig via Crowdfundpanel.
Projectnaam Proeflokaal Bregje Ridderkerk
Projectlink Ga naar project
Plaatsingsdatum 19-11-2016
Type financiering Lening
Streefbedrag € 285.000
Rente 7,50%
Looptijd (in maanden) 48 maanden
Branche Horeca
Organisatievorm Vennootschap onder firma
Ontwikkelfase Start-up
Doel van investering Objectfinanciering

Recensie HCN: het restaurant maakt onderdeel uit van een nieuwe snelgroeiende franchiseketen. De locatie is voor deze formule uitstekend. De huursom is aantrekkelijk in relatie tot het gemiddelde omzetpotentieel. Formeel is sprake van een startende onderneming. De begeleiding vanuit de formule, in combinatie met de beoogde kasstroom, rechtvaardigt onzes inziens een vier sterrenclassificatie. De ondernemers zijn hoofdelijk aansprakelijk en tevens neemt HCN te allen tijde de verpanding op de inventaris. Aflossing van de lening inclusief rente geschiedt op maandbasis. Over de formule Proeflokaal Bregje is een nieuwe franchiseformule die ontwikkeld is door de oprichters van de succesvolle franchiseformule . De horecagroep won met deze franchiseformule de National Crowdfunding Award 2016. De nieuwe formule staat voor lekker en betaalbaar eten in een sfeervolle omgeving. Een driegangen-diner kost slechts € 12,50 op maandag t/m woensdag. Van donderdag t/m zondag kost een driegangen-menu € 14,50. De eerste (pilot) vestiging is medio 2014 opgericht in Den Haag. De nieuwe formule bleek een groot succes. Al snel volgden vestigingen in Alkmaar, Almere, Breda, Haastrecht, Leiden, Nieuwegein, Noordwijk, Woerden, Oisterwijk, Meppel en Rotterdam. Alle vestigingen zijn succesvol. De moderne, eigentijds inrichting in combinatie met de lage prijsstelling trekt een breed publiek. De nieuwe vestiging in Ridderkerk (BVO 300 m2) wordt gevestigd aan het Koningsplein 44 in het centrum met een ruime parkeercapaciteit. De ondernemers Bregje Ridderkerk Robbert Pol heeft al diverse horeca baantjes achter de rug als hij op 18 jarige leeftijd zijn eerste horeca onderneming start. (specialistische desserts voor restaurants). In die hoedanigheid komt hij voor het eerst in contact met de oprichters van La Cubanita. Na dit eerste bedrijf start hij samen met een compagnon een Lunchroom in Reeuwijk, waar hij na 2 jaar weer uitstapt om zelfstandig 2 ijssalons te openen. In 2005 besluit hij, mede door de komst van kinderen, hiermee te stoppen en in loondienst te gaan werken bij een grote facilitaire dienstverlener (Rentokil Initial) in deze hoedanigheid blijft hij altijd nauw betrokken bij de horeca. Mede door de blijvende contacten met Roland Hogenelst(oprichter en eigenaar La Cubanita en Proeflokaal BregjeFranchise) en de aantrekkingskracht van het zelfstandig ondernemerschap in de horeca. Heeft Robbert samen met zijn vrouw Nataschja de beslissing genomen om van Proeflokaal Bregje Ridderkerk wederom een groot succes te maken. Nataschja Pol heeft o.a. horeca-ervaring opgedaan bij De Skihut en Coconuts in Rotterdam. Daarna is zij eigenaar geweest van twee dansscholen waar zij 450 leerlingen lesgaf en de optredens verzorgde. Vanaf 2006 is ze als bedrijfsleider werkzaam voor de meubelonderneming van haar ouders (Hallo Wonen, met twee vestigingen).Voor deze sfeervolle winkels zorgde Nataschja zowel voor de inkoop als de algehele look & feel van de twee vestigingen. Daarnaast vertaalde zij de wensen van de klant naar creatieve kleine projecten tot het inrichten van hele woonkamers. Door de persoonlijke en gastvrije benadering zorgde Nataschja ervoor dat de klant zich welkom en thuis voelde. Samen gaan zij volgende stap zetten om Proeflokaal Bregje Ridderkerk tot een succes te maken. Dit sterke concept bestaat reeds en daarom worden ze de nieuwe franchisenemers van het succesvolle concept “Proeflokaal Bregje”. Nataschja en Robbert wonen in Reeuwijk, kennen de oprichter van Proeflokaal Bregje en La Cubanita goed en hebben al meegedraaid in een van reeds bestaande vestigingen. De financiering De financiering is bestemd voor de verbouwing, inrichting, voorraden, huurwaarborg en voorfinanciering BTW. De totale financieringsbehoefte voor de transformatie van een casco pand naar een Proeflokaal Bregje bedraagt € 505.000. Er wordt voor € 105.000 aan eigen middelen ingebracht en € 115.000 geschiedt door crediteuren. De langlopende financieringsbehoefte voor crowdfunding bedraagt derhalve € 285.000. De vooruitzichten De vooruitzichten voor de korte, maar zeker ook voor de langere termijn zijn goed. Vanwege de vele referentiebedrijven binnen de groep kan een nauwkeurige inschatting worden gemaakt van zowel het omzetniveau en het kostenpatroon. Het omzetniveau (base case) voor het 1e exploitatiejaar is begroot op afgerond € 900.000 en zal naar verwachting groeien naar een niveau van € 1 mln. De vrije kasstroom (beschikbaar voor aflossingen) is voor het 1e exploitatiejaar begroot op € 67.000 en zal conform verwachting groeien naar een niveau van € 113.000. De cashflow is inclusief een management fee voor beide firmanten. De geprognosticeerde management fee is vanwege het privé partnerschap ruim. Crowdfunding De financiering zou eenvoudig via een bancair traject gekund hebben. Wij hebben enkele jaren geleden echter bewust gekozen voor crowdfunding, mede omdat er snel geschakeld kan worden. Inmiddels hebben wij dermate goede ervaringen met Horeca Crowdfunding Nederland dat wij vooralsnog uitsluitend crowdfunding inzetten voor financiering van nieuwe vestigingen. De publiciteit rondom crowdfunding is zeer waardevol. De ontvangen Jury Award tijdens de National Crowdfunding Day 2016 is de kers op de taart. Wij vinden het prachtig om onze gasten actief te betrekken bij de verdere ontwikkeling van onze formules. Crowdfunding draagt ook bij aan de creatie van naamsbekendheid. Meer informatie Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de algemene website www.proeflokaalbregje.nl en naar de facebook pagina.

Bron: Horecacrowdfunding d.d. 19-11-2016 Disclaimer: De beschrijving is letterlijk overgenomen van bovenstaande Bron en (eventueel) gecorrigeerd voor Persoonsgevens. Beek & Linden B.V. kan niet aansprakelijk worden gehouden voor de inhoud van deze beschrijving. Eigenaar van het project kan via Crowdfundmarkt een verzoek indienen om de beschrijving te verwijderen van deze pagina.

Platform Horecacrowdfunding
Platformlink Ga naar Horecacrowdfunding
Oprichtingsjaar platform 2013
Minimum investeringsbedrag € 250 per project
Investeringskosten Eenmalige bemiddelingsfee 1,0% van uw investering

Lening - 5,00%

€89.652 / €298.841

Kapitaalopmaat

Lening - 6,50%

€344.214 / €435.714

Kapitaalopmaat

Lening - 4,00%

€280.000 / €350.000

Lendahand

Lening - 6,50%

€507.350 / €695.000

Geldvoorelkaar

Lening - 7,00%

€94.816 / €249.516

Kapitaalopmaat

Lening - 4,00%

€160.000 / €200.000

Lendahand

Lening - 3,00%

€24.520 / €30.650

Lendahand

Lening - 5,00%

€315.900 / €390.000

Geldvoorelkaar