Hulp nodig bij uw zakelijke financiering?
  

Logo

Proeflokaal Bregje Veenendaalinvesteer


Recensie HCN: er is sprake van een voortzetting van een exploitatie (ongoing concern). De ondernemer heeft al ervaring opgebouwd binnen de over te nemen vestiging. Een 5 sterren classificatie is naar onze mening te rechtvaardigen. De formule Proeflokaal Bregje is een relatief nieuwe franchiseformule die ontwikkeld is door de oprichters van de succesvolle franchiseformule 'La Cubanita'. De nieuwe formule staat voor lekker en betaalbaar eten in een sfeervolle omgeving. Een driegangen-diner kost slechts € 12,50 op maandag t/m woensdag. Van donderdag t/m zondag kost een driegangen-menu € 14,50. De eerste (pilot) vestiging is medio 2014 opgericht in Den Haag. De nieuwe formule bleek een groot succes. Al snel volgden vestigingen in Alkmaar, Almere, Breda, Haastrecht, Leiden, Nieuwegein, Noordwijk, Woerden etc. Momenteel zijn er al 21 vestigingen in Nederland. De moderne, eigentijdse inrichting in combinatie met de lage prijsstelling trekt een breed publiek. De ondernemer Mijn naam is Marcel van Meteren, ik ben getrouwd met Jolanda en heb twee dochters . Ik heb vanaf jongs af aan ervaring in de horeca en daarnaast ruime ondernemerservaring opgebouwd. Horeca is mij met de paplepel ingegoten. Mijn ouders exploiteerden een mobiele cafetaria en later een sportcafé in Houten. Na het vervullen van mijn militaire dienstplicht ben ik het bedrijfsleven ingegaan en heb o.a. bij ASMI en Getronics gewerkt. Daarna heb ik een eigen onderneming opgezet en uitgebouwd (BNS Datalogistics) dat ik in 2006 heb verkocht. Na de verkoop heb ik een zogenaamde sabbatical genomen. In die tijd ben ik een brouwopleiding en ijsbereidersopleiding gaan volgen. Ik ga samen met mijn dochters de zaak in Veenendaal draaien. Mijn jongste dochter (20 jaar) werkt al 2 jaar bij Bregje (en nu dus inmiddels bij Bregje in Veenendaal) en kent de cultuur van Bregje als geen ander. Zij stuurt nu reeds samen met haar collega Kim de brigade aan. Mijn oudste dochter (28) werkt ook al vanaf haar 14e in de horeca (o.a. bij Kloosterhoeve in Harmelen). Na haar studie marketing is ze haar horeca papieren gaan halen en inmiddels is ze een officieel erkende Barista. Al hoewel ik zelf formeel de ondernemer ben, wordt Bregje Veenendaal dus een soort van 'familiebedrijf'. De financiering De financiering is bedoeld voor de overname van de bestaande exploitatie, voorraden, waarborgsommen etc. De totale financieringsbehoefte bedraagt afgerond € 484.000. Het eigen vermogen bedraagt € 90.000 en daarnaast wordt € 34.000 via leveranciers gefinancierd. De langlopende financieringsbehoefte komt daarmee uit op € 360.000. De vooruitzichten De vooruitzichten voor de korte, maar zeker ook voor de langere termijn zijn goed. De totale worst case omzet is geprognosticeerd op afgerond € 1.040.000. De geprognosticeerde netto kasstroom (inclusief management fee) op afgerond € 128.000. Naar verwachting zal de omzet verder groeien naar een niveau van afgerond € 1.090.000 met een geprognosticeerde netto kasstroom van € 148.000. Dit is ruim voldoende om aan de aflossingsverplichtingen jegens de langlopende lening te kunnen voldoen. De geprognosticeerde management fee ligt hoger dan de minimaal noodzakelijke jaarlijkse privé-opnamen. De hogere management fee vormt daarmee een remweg bij eventuele tegenvallers. De financiële projectie kan relatief nauwkeurig worden vastgesteld, daar er sprake is van een ongoing concern situatie en er ook gebruik gemaakt kan worden van ruim beschikbare referentiecijfers binnen de franchise-organisatie. Crowdfunding Wij hebben enkele jaren geleden bewust gekozen voor crowdfunding, mede omdat er snel geschakeld kan worden. Inmiddels hebben wij dermate goede ervaringen met Horeca Crowdfunding Nederland, dat wij vooralsnog uitsluitend crowdfunding inzetten voor financiering van nieuwe vestigingen. De publiciteit rondom crowdfunding is zeer waardevol. De ontvangen Jury Award tijdens de National Crowdfunding Day 2016 was de kers op de taart. Wij vinden het prachtig om onze gasten actief te betrekken bij de verdere ontwikkeling van onze formules. Crowdfunding draagt ook bij aan de creatie van naamsbekendheid.

Al geïnvesteerd via crowdfunding? Beheer uw investeringen eenvoudig via Crowdfundpanel.
Projectnaam Proeflokaal Bregje Veenendaal
Projectlink Ga naar project
Plaatsingsdatum 21-12-2017
Type financiering Lening
Streefbedrag € 360.000
Rente 7,00%
Looptijd (in maanden) 48 maanden
Branche Horeca
Organisatievorm Eenmanszaak
Ontwikkelfase Start-up
Doel van investering Werkkapitaal

Recensie HCN: er is sprake van een voortzetting van een exploitatie (ongoing concern). De ondernemer heeft al ervaring opgebouwd binnen de over te nemen vestiging. Een 5 sterren classificatie is naar onze mening te rechtvaardigen. De formule Proeflokaal Bregje is een relatief nieuwe franchiseformule die ontwikkeld is door de oprichters van de succesvolle franchiseformule 'La Cubanita'. De nieuwe formule staat voor lekker en betaalbaar eten in een sfeervolle omgeving. Een driegangen-diner kost slechts € 12,50 op maandag t/m woensdag. Van donderdag t/m zondag kost een driegangen-menu € 14,50. De eerste (pilot) vestiging is medio 2014 opgericht in Den Haag. De nieuwe formule bleek een groot succes. Al snel volgden vestigingen in Alkmaar, Almere, Breda, Haastrecht, Leiden, Nieuwegein, Noordwijk, Woerden etc. Momenteel zijn er al 21 vestigingen in Nederland. De moderne, eigentijdse inrichting in combinatie met de lage prijsstelling trekt een breed publiek. De ondernemer Mijn naam is Marcel van Meteren, ik ben getrouwd met Jolanda en heb twee dochters . Ik heb vanaf jongs af aan ervaring in de horeca en daarnaast ruime ondernemerservaring opgebouwd. Horeca is mij met de paplepel ingegoten. Mijn ouders exploiteerden een mobiele cafetaria en later een sportcafé in Houten. Na het vervullen van mijn militaire dienstplicht ben ik het bedrijfsleven ingegaan en heb o.a. bij ASMI en Getronics gewerkt. Daarna heb ik een eigen onderneming opgezet en uitgebouwd (BNS Datalogistics) dat ik in 2006 heb verkocht. Na de verkoop heb ik een zogenaamde sabbatical genomen. In die tijd ben ik een brouwopleiding en ijsbereidersopleiding gaan volgen. Ik ga samen met mijn dochters de zaak in Veenendaal draaien. Mijn jongste dochter (20 jaar) werkt al 2 jaar bij Bregje (en nu dus inmiddels bij Bregje in Veenendaal) en kent de cultuur van Bregje als geen ander. Zij stuurt nu reeds samen met haar collega Kim de brigade aan. Mijn oudste dochter (28) werkt ook al vanaf haar 14e in de horeca (o.a. bij Kloosterhoeve in Harmelen). Na haar studie marketing is ze haar horeca papieren gaan halen en inmiddels is ze een officieel erkende Barista. Al hoewel ik zelf formeel de ondernemer ben, wordt Bregje Veenendaal dus een soort van 'familiebedrijf'. De financiering De financiering is bedoeld voor de overname van de bestaande exploitatie, voorraden, waarborgsommen etc. De totale financieringsbehoefte bedraagt afgerond € 484.000. Het eigen vermogen bedraagt € 90.000 en daarnaast wordt € 34.000 via leveranciers gefinancierd. De langlopende financieringsbehoefte komt daarmee uit op € 360.000. De vooruitzichten De vooruitzichten voor de korte, maar zeker ook voor de langere termijn zijn goed. De totale worst case omzet is geprognosticeerd op afgerond € 1.040.000. De geprognosticeerde netto kasstroom (inclusief management fee) op afgerond € 128.000. Naar verwachting zal de omzet verder groeien naar een niveau van afgerond € 1.090.000 met een geprognosticeerde netto kasstroom van € 148.000. Dit is ruim voldoende om aan de aflossingsverplichtingen jegens de langlopende lening te kunnen voldoen. De geprognosticeerde management fee ligt hoger dan de minimaal noodzakelijke jaarlijkse privé-opnamen. De hogere management fee vormt daarmee een remweg bij eventuele tegenvallers. De financiële projectie kan relatief nauwkeurig worden vastgesteld, daar er sprake is van een ongoing concern situatie en er ook gebruik gemaakt kan worden van ruim beschikbare referentiecijfers binnen de franchise-organisatie. Crowdfunding Wij hebben enkele jaren geleden bewust gekozen voor crowdfunding, mede omdat er snel geschakeld kan worden. Inmiddels hebben wij dermate goede ervaringen met Horeca Crowdfunding Nederland, dat wij vooralsnog uitsluitend crowdfunding inzetten voor financiering van nieuwe vestigingen. De publiciteit rondom crowdfunding is zeer waardevol. De ontvangen Jury Award tijdens de National Crowdfunding Day 2016 was de kers op de taart. Wij vinden het prachtig om onze gasten actief te betrekken bij de verdere ontwikkeling van onze formules. Crowdfunding draagt ook bij aan de creatie van naamsbekendheid.

Bron: Horecacrowdfunding d.d. 21-12-2017 Disclaimer: De beschrijving is letterlijk overgenomen van bovenstaande Bron en (eventueel) gecorrigeerd voor Persoonsgevens. Beek & Linden B.V. kan niet aansprakelijk worden gehouden voor de inhoud van deze beschrijving. Eigenaar van het project kan via Crowdfundmarkt een verzoek indienen om de beschrijving te verwijderen van deze pagina.

Platform Horecacrowdfunding
Platformlink Ga naar Horecacrowdfunding
Oprichtingsjaar platform 2013
Minimum investeringsbedrag € 250 per project
Investeringskosten Eenmalige bemiddelingsfee 1,0% van uw investering

Lening - 6,00%

€790.000 / €1.000.000

Geldvoorelkaar

Lening - 5,00%

€89.652 / €298.841

Kapitaalopmaat

Lening - 6,50%

€344.214 / €435.714

Kapitaalopmaat

Lening - 4,25%

€0 / €32.350

Lendahand

Lening - 6,50%

€507.350 / €695.000

Geldvoorelkaar

Lening - 3,00%

€24.520 / €30.650

Lendahand

Lening - 7,00%

€94.816 / €249.516

Kapitaalopmaat

Lening - 5,00%

€315.900 / €390.000

Geldvoorelkaar