Zelf op zoek naar financiering?
  

Logo

Proeflokaal Bregje Woerdeninvesteer


Recensie HCN: het restaurant maakt onderdeel uit van een nieuwe snelgroeiende franchiseketen. De huursom is aantrekkelijk in relatie tot het gemiddelde omzetpotentieel. Ondanks het feit dat de vestiging al enkele maanden geopend is, is o.i. formeel nog sprake van een startende onderneming. Daar de ondernemer al ervaring heeft opgebouwd als eigenaar kan o.i. toch een 4 sterren classificatie worden toegekend. De ondernemer is hoofdelijk aansprakelijk en tevens neemt HCN te allen tijde de verpanding op de inventaris. Aflossing van de lening inclusief rente geschiedt op maandbasis. Over de formule Proeflokaal Bregje is een nieuwe franchiseformule die ontwikkeld is door de oprichters van de succesvolle franchiseformule . De horecagroep won met deze franchiseformule de National Crowdfunding Award 2016. De nieuwe formule staat voor lekker en betaalbaar eten in een sfeervolle omgeving. Een driegangen-diner kost slechts € 12,50 op maandag t/m woensdag. Van donderdag t/m zondag kost een driegangen-menu € 14,50. De eerste (pilot) vestiging is medio 2014 opgericht in Den Haag. De nieuwe formule bleek een groot succes. Al snel volgden vestigingen in Alkmaar, Almere, Breda, Haastrecht, Leiden, Nieuwegein, Noordwijk, Woerden, Oisterwijk, Meppel en Rotterdam. Alle vestigingen zijn succesvol. De moderne, eigentijds inrichting in combinatie met de lage prijsstelling trekt een breed publiek. De vestiging in Woerden is in mei jl. geopend. De eigenaren zijn Roland Hogenelst en zijn partner Laura Wijnands. Het restaurant is gevestigd aan de Houttuinlaan 1 pal naast het station met ruime parkeervoorzieningen. Het pand is aangekocht door de eigenaar van Proeflokaal Bregje en derhalve in eigendom. De ondernemer Laura Wijnands begon op haar 16e te werken in de horeca. Na de HAVO heeft Laura een HBO studie Human Resource Management gevolgd aan de Hogeschool van Amsterdam. Momenteel zit zij in haar 3e jaar van haar bachelor rechtsgeleerdheid aan de Vrij Universiteit van Amsterdam. Ondanks dat zij haar studie met veel passie en zeer goede resultaten volgt was vorig jaar duidelijk geworden dat haar hart bij de horeca ligt. Om die reden is zij een half jaar geleden een eigen Proeflokaal Bregje begonnen samen met de oprichter Roland Hogenelst. In de praktijk blijkt het mogelijk om studie en werken te combineren. Bij Proeflokaal Bregje wordt ze ondersteund door een zeer bekwame bedrijfsleider. Dit jaar zal Laura haar bachelor afronden. Laura wenst graag haar aandelenbelang van 50% in Woerden uit te breiden naar 100% en daarmee het belang van haar partner over te nemen. Op de langere termijn wenst ze meerdere vestigingen van Proeflokaal Bregje te exploiteren. De financiering De financiering is bestemd voor de herfinanciering van de eerder verrichte investeringen in de verbouwing, inrichting, voorraden, huurwaarborg en voorfinanciering BTW. De (boek)waarde van de huidige activa bedraagt afgerond € 330.000, het risicodragend vermogen € 60.000. Het gewenste langlopende financieringsbedrag bedraagt € 270.000. De vooruitzichten De vooruitzichten voor de korte, maar zeker ook voor de langere termijn zijn goed. Vanwege de vele referentiebedrijven binnen de groep kan een nauwkeurige inschatting worden gemaakt van zowel het omzetniveau en het kostenpatroon. Het omzetniveau (base case) is begroot op afgerond € 1mln. De reeds gerealiseerde omzetten liggen boven deze begroting. Er wordt reeds een positieve kasstroom gerealiseerd. De vrije kasstroom (beschikbaar voor aflossingen) is begroot op € 105.000. De cashflow is inclusief management fee. De geprognosticeerde management fee is ruim in relatie tot de beoogde privé-uitgaven en kan derhalve als buffer fungeren. Crowdfunding De groep heeft enkele jaren geleden bewust gekozen voor crowdfunding, mede omdat er snel geschakeld kan worden. Inmiddels hebben wij dermate goede ervaringen met Horeca Crowdfunding Nederland dat wij vooralsnog uitsluitend crowdfunding inzetten voor financiering van nieuwe vestigingen. De publiciteit rondom crowdfunding is zeer waardevol. De ontvangen Jury Award tijdens de National Crowdfunding Day 2016 is de kers op de taart. Wij vinden het prachtig om onze gasten actief te betrekken bij de verdere ontwikkeling van onze formules. Crowdfunding draagt ook bij aan de creatie van naamsbekendheid.

Al geïnvesteerd via crowdfunding? Beheer uw investeringen eenvoudig via Crowdfundpanel.
Projectnaam Proeflokaal Bregje Woerden
Projectlink Ga naar project
Plaatsingsdatum 18-12-2016
Type financiering Lening
Streefbedrag € 270.000
Rente 7,50%
Looptijd (in maanden) 48 maanden
Branche Horeca
Organisatievorm Vennootschap onder firma
Ontwikkelfase Groei
Doel van investering Herfinanciering

Recensie HCN: het restaurant maakt onderdeel uit van een nieuwe snelgroeiende franchiseketen. De huursom is aantrekkelijk in relatie tot het gemiddelde omzetpotentieel. Ondanks het feit dat de vestiging al enkele maanden geopend is, is o.i. formeel nog sprake van een startende onderneming. Daar de ondernemer al ervaring heeft opgebouwd als eigenaar kan o.i. toch een 4 sterren classificatie worden toegekend. De ondernemer is hoofdelijk aansprakelijk en tevens neemt HCN te allen tijde de verpanding op de inventaris. Aflossing van de lening inclusief rente geschiedt op maandbasis. Over de formule Proeflokaal Bregje is een nieuwe franchiseformule die ontwikkeld is door de oprichters van de succesvolle franchiseformule . De horecagroep won met deze franchiseformule de National Crowdfunding Award 2016. De nieuwe formule staat voor lekker en betaalbaar eten in een sfeervolle omgeving. Een driegangen-diner kost slechts € 12,50 op maandag t/m woensdag. Van donderdag t/m zondag kost een driegangen-menu € 14,50. De eerste (pilot) vestiging is medio 2014 opgericht in Den Haag. De nieuwe formule bleek een groot succes. Al snel volgden vestigingen in Alkmaar, Almere, Breda, Haastrecht, Leiden, Nieuwegein, Noordwijk, Woerden, Oisterwijk, Meppel en Rotterdam. Alle vestigingen zijn succesvol. De moderne, eigentijds inrichting in combinatie met de lage prijsstelling trekt een breed publiek. De vestiging in Woerden is in mei jl. geopend. De eigenaren zijn Roland Hogenelst en zijn partner Laura Wijnands. Het restaurant is gevestigd aan de Houttuinlaan 1 pal naast het station met ruime parkeervoorzieningen. Het pand is aangekocht door de eigenaar van Proeflokaal Bregje en derhalve in eigendom. De ondernemer Laura Wijnands begon op haar 16e te werken in de horeca. Na de HAVO heeft Laura een HBO studie Human Resource Management gevolgd aan de Hogeschool van Amsterdam. Momenteel zit zij in haar 3e jaar van haar bachelor rechtsgeleerdheid aan de Vrij Universiteit van Amsterdam. Ondanks dat zij haar studie met veel passie en zeer goede resultaten volgt was vorig jaar duidelijk geworden dat haar hart bij de horeca ligt. Om die reden is zij een half jaar geleden een eigen Proeflokaal Bregje begonnen samen met de oprichter Roland Hogenelst. In de praktijk blijkt het mogelijk om studie en werken te combineren. Bij Proeflokaal Bregje wordt ze ondersteund door een zeer bekwame bedrijfsleider. Dit jaar zal Laura haar bachelor afronden. Laura wenst graag haar aandelenbelang van 50% in Woerden uit te breiden naar 100% en daarmee het belang van haar partner over te nemen. Op de langere termijn wenst ze meerdere vestigingen van Proeflokaal Bregje te exploiteren. De financiering De financiering is bestemd voor de herfinanciering van de eerder verrichte investeringen in de verbouwing, inrichting, voorraden, huurwaarborg en voorfinanciering BTW. De (boek)waarde van de huidige activa bedraagt afgerond € 330.000, het risicodragend vermogen € 60.000. Het gewenste langlopende financieringsbedrag bedraagt € 270.000. De vooruitzichten De vooruitzichten voor de korte, maar zeker ook voor de langere termijn zijn goed. Vanwege de vele referentiebedrijven binnen de groep kan een nauwkeurige inschatting worden gemaakt van zowel het omzetniveau en het kostenpatroon. Het omzetniveau (base case) is begroot op afgerond € 1mln. De reeds gerealiseerde omzetten liggen boven deze begroting. Er wordt reeds een positieve kasstroom gerealiseerd. De vrije kasstroom (beschikbaar voor aflossingen) is begroot op € 105.000. De cashflow is inclusief management fee. De geprognosticeerde management fee is ruim in relatie tot de beoogde privé-uitgaven en kan derhalve als buffer fungeren. Crowdfunding De groep heeft enkele jaren geleden bewust gekozen voor crowdfunding, mede omdat er snel geschakeld kan worden. Inmiddels hebben wij dermate goede ervaringen met Horeca Crowdfunding Nederland dat wij vooralsnog uitsluitend crowdfunding inzetten voor financiering van nieuwe vestigingen. De publiciteit rondom crowdfunding is zeer waardevol. De ontvangen Jury Award tijdens de National Crowdfunding Day 2016 is de kers op de taart. Wij vinden het prachtig om onze gasten actief te betrekken bij de verdere ontwikkeling van onze formules. Crowdfunding draagt ook bij aan de creatie van naamsbekendheid.

Bron: Horecacrowdfunding d.d. 18-12-2016 Disclaimer: De beschrijving is letterlijk overgenomen van bovenstaande Bron en (eventueel) gecorrigeerd voor Persoonsgevens. Beek & Linden B.V. kan niet aansprakelijk worden gehouden voor de inhoud van deze beschrijving. Eigenaar van het project kan via Crowdfundmarkt een verzoek indienen om de beschrijving te verwijderen van deze pagina.

Platform Horecacrowdfunding
Platformlink Ga naar Horecacrowdfunding
Oprichtingsjaar platform 2013
Minimum investeringsbedrag € 250 per project
Investeringskosten Eenmalige bemiddelingsfee 1,0% van uw investering

Lening - 7,50%

€141.000 / €150.000

Capital Circle

Lening - 5,10%

€7.000 / €35.000

Lenderspender

Converteerbare lening

€133.400 / €290.000

Symbid

Lening - 6,25%

€265.040 / €331.300

Lendahand

Aandelen

€142.500 / €150.000

Symbid

Lening - 8,50%

€73.428 / €174.828

Kapitaalopmaat

Aandelen

€59.400 / €60.000

Symbid