Hulp nodig bij uw zakelijke financiering?
  

Logo

Let op: de naam van het horecabedrijf wordt bewust nog niet bekend gemaakt als teaser richting de opening. Er wordt nu een fictieve naam gebruikt verwijzend naar de oude bestemming van het pand. Recensie HCN: de locatie kan als uitstekend worden beoordeeld. Door de multifunctionele invulling van verschillende (horeca)concepten kan een brede doelgroep worden bediend. Er is een uitgebreide haalbaarheidsstudie verricht. De aanwezige horeca-ervaring bij de ondernemers is voldoende. De ondernemers zijn hoofdelijk aansprakelijk. Er is sprake van een 2e pandrecht (na de bank). Naar onze mening is, gelet op de geprognosticeerde cashflow, een vier sterrenclassificatie te rechtvaardigen. Het concept “Quantum” is een nieuw horeca-concept, gelegen aan het begin van de Grote Marktstraat, dé winkelstraat in het centrum van Den Haag, tegenover het horecaplein van de Grote Markt. Het pand is goed bereikbaar te voet, per auto, per fiets en met het openbaar vervoer. Er zijn ruime parkeermogelijkheden. Het concept bestaat uit maar liefst vijf etages met een totaal vloeroppervlak van 1.550 m². Tot twaalf jaar geleden was hier de Kwantum gevestigd en sindsdien stond het pand leeg of was het bezet met tijdelijke huurders. De tijd is nu aangebroken om het pand volledig te gaan ontwikkelen en de verhuurder helpt hier volledig in mee. De 5 etages..... De kelder; het avond concept, gemiddeld gedurende het jaar vier avonden per week geopend, met een oppervlakte van 150 m². Doordeweeks dient het als open podium en ruimte voor een dansschool of verhuur. In het weekend dient het als poppodium vanaf de vroege avond en wordt er elektronische muziek tot in de late uurtjes gedraaid. Natuurlijk zijn de geluidstests reeds gedaan en conclusie is dat er voor de externe omgeving geen hinder zal ontstaan. De kelder is toegankelijk vanuit de begane grond, maar ook via de twee aparte zijingangen aan de straatkant. De begane grond; de entree naar “Quantum”. Het café-restaurant geeft met zijn afmeting van 350 m² ruimte aan meer dan 100 couverts, een coffee-to-go, een bar en een grote keuken. Het terras biedt 40 zitplaatsen. De coffee-to-go is geopend vanaf 7.00 uur voor de meer dan 3.000 forensen die hier tot 10 uur langskomen, op het drukste fietskruispunt van de stad. Deze forensen zijn precies de doelgroep die wij ook in de loop van de dag en in het weekend graag ontvangen; de Urban Professional tussen 25 en 45 jaar oud. Het menu bestaat uit een toegankelijke kaart met een dikke knipoog naar het Middelandse zeegebied; eten met een zomerse glimlach. Het bar-menu geeft een ruime keus aan speciaal-bieren, wijnen en een kleine cocktailkaart. We werken met bekende en gerenommeerde leveranciers. De begane grond verzorgt ook de entre naar de verdere etages (de vergaderruimtes op de 1ste en 2de etage en het dakterras), met behulp van twee trappenhuizen en 1 lift. De eerste etage; deze 320 m² zal gebruikt worden voor de vergadermarkt bestaande uit een ontvangstruimte en drie separate vergaderruimten met plaats voor tussen de twee en vijftig gasten. Deze ruimtes zullen stijlvol ingericht worden. Dus geen systeemplafonds, saaie kunst of lelijke stoelen. Maar een ruimte die naast zijn functionaliteit ook nog eens een plezier voor het oog is. Hoge plafonds, mooie industriële meubels, fraaie planten en een eigen pantry. Een ruimte waar je graag een dag op de bank zou liggen met een goed boek. De tweede etage: eveneens 320 m² maar dan een open ruimte, gericht op grotere groepen tot honderd personen, voor conferenties, private dining, workshops en presentaties. De etage biedt een waanzinnig uitzicht op de Prinsegracht, het horeca-plein van de Grote Markt en de Grote Marktstraat. Op beide vergader-etages zijn natuurlijk uitgebreide faciliteiten voor sanitair en dranken. De keuken van de begane grond faciliteert in ontbijt, lunches, borrels en avondeten. De verhuur geschiedt per uur, dag of dagdeel. Het dakterras: hier bevindt zich de enige en de eerste rooftop bar van Den Haag. Voorzien van een kleine keuken, een bar en natuurlijk kan men hier terecht voor een waanzinnig uitzicht over de skyline en de binnenstad van Den Haag. Dit dakterras zal voor de helft van de 320 m² overdekt zijn, zodat deze ook in de winter goed toegankelijk is. De andere helft beslaat het (verwarmde) buitenterras. In de zomer schijnt de zon tot in de late avond op dit terras; denkt u eens aan een avond op dit terras met een heerlijke cocktail, terwijl u een film meepakt tijdens de openlucht-bios. De verbouwing is reeds in volle gang en de planning is om half mei 2017 te openen. De ondernemers Raoul Farla is een ondernemer in hart en nieren. Samen met zijn zus Chantal is hij vanuit zijn studie Management Economie en Recht het eerste milieuvriendelijke transportbedrijf van Nederland begonnen. Zij waren de eerste die een compleet wagenpark hadden dat reed op CNG en later Groengas. Dit is na 5 jaar uitgegroeid tot een bedrijf met 20 man en een omzet van meer dan €1.500.000,- In 2014 is hij uit het bedrijf gestapt om een nieuwe weg in te slaan. Altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen kwam het pand aan de Grote Markt op zijn pad. Na 12 jaar leegstand in het hartje van Den Haag was hier de uitgelezen kans om iets neer te zetten wat compleet uniek is. Met de ondernemersgeest van Raoul, gecombineerd met de jarenlange horecaervaring van zijn compagnon Torsten, belooft dit concept een enorm succes te worden. Torsten Heeres heeft na zijn studie Commerciële Economie (HBO) de afgelopen zeven jaar voor de Grote Markt Horecagroep in Den Haag gewerkt met als kerntaken de controle van en inkoop voor de gehele groep, evenals bedrijfsleiding, procesverbeteringen en opleidingen. Tegelijkertijd dat hij zijn werkzaamheden voor de Grote Markt in 2010 startte, begon hij ook met een parttime MBA, die hij succesvol in de zomer van 2013 heeft afgerond. Met het afronden van deze studie en op zoek naar een nieuwe uitdaging, liep hij enige tijd later Raoul en het pand tegen het lijf; de ondernemende vrije geest en de bedrijfskundige met de benodigde horeca-ervaring schijnen een gouden combinatie te zijn om dit grootse project te doen slagen! De financiering De totale financieringsbehoefte bedraagt € 1.480.000. Dit is bestemd voor de investeringen in de verbouwing, inrichting, voorraden en de huurwaarborg. Er wordt € 450.000 aan risicodragend kapitaal ingebracht. De Rabobank financiert € 680.000 langlopend (6 jaar). Er resteert een bedrag van € 350.000 dat wij graag via crowdfunding willen financieren. De vooruitzichten De vooruitzichten zien er positief uit. De multifunctionele invulling van het gebouw biedt veel kansen en flexibiliteit. Er is een uitgebreid haalbaarheidsonderzoek opgesteld door het gerenommeerde horeca advies bureau van Spronsen en Partners. Het omzetniveau voor jaar 1 is begroot op afgerond € 2.136.000 met een bedrijfsresultaat voor kapitaalslasten van afgerond € 267.000. Dit zal in de volgende jaren doorgroeien naar € 2.500.000 en € 2.600.000 met respectievelijke bedrijfsresultaten voor kapitaalslasten van € 400.000,- en € 450.000,-. De management fees voor beide eigenaren zitten al in het geprognosticeerde winstniveau. Crowdfunding Samen met de Rabobank is er gekozen voor een combinatiefinanciering. Hiermee kan optimaal geprofiteerd worden van de relatief lage huidige bancaire rente en de kracht van crowdfunding (creatie van naamsbekendheid en ambassadeurs). Zowel De Rabobank in onze regio en wij hebben bewust gekozen voor Horeca Crowdfunding Nederland. De beschikbare kennis was al zeer waardevol tijdens de concept fase. Ze vormen een constructieve maar ook gezond kritische sparringpartner. Deze kennis is bij andere crowdfunding platformen niet aanwezig. Wij zijn niet publiciteitsschuw. Juist crowdfunding is een prachtig middel om de beoogde publiciteitsplannen te verwezenlijken. Wij willen dit concept met behulp van de crowdfunders bekend maken aan iedereen in Den Haag en iedereen hier graag in betrekken. Via Horeca Crowdfunding kunnen wij zoveel mogelijk mensen ambassadeurs maken van ons concept. Dit zal zeker bijdragen aan het succes van dit waanzinnige concept. Meer informatie Een eigen website is er nog niet. De reden hiervoor is gelegen in het feit dat de website pas bij opening van de deuren online komt. Dit tezamen met de lancering van de uiteindelijke naam. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de de volgende media: Media 1: Omroep West Media 2: AD Media 3: staff-wanted.nl Incentives Graag zien we, naast jullie investering, jullie ook graag als onze gast! Daarom bieden we jullie graag een incentive aan; Investering van €1.000,- of meer: maak 10 gratis in de club. Ontvang toegang voor 10 concerten en/of clubavonden en leef je uit! Investering van €2.500,- of meer: een tatoeage van ons logo op een lichaamsdeel naar keuze. Gratis! Investering van €5.000,- of meer: geef gratis een VrijMiBo voor al je BFF’s. Je ontvangt een borrelarrangement voor 6 personen op ons dakterras, om de vrijdag op waardige wijze af te sluiten. Investering van €10.000,- of meer: maak 15 uur lang gratis indruk in de meeting rooms. Je hebt 15 uur gratis beschikking over een vergaderruime. Van kleine tot grote groepen. Investering van €15.000,- of meer: drink 500 koppen koffie gratis. Je ontvangt de grootste stempelkaart ever. Geldig voor één persoon. Genoeg voor je cafeïne behoefte van het hele komende jaar. Investering van €20.000,- of meer: neem al je dates (in welke vorm dan ook) gratis mee uit eten. Ontvang een 2-gangen menu voor jou en max. 9 dates, inclusief 2 cocktails per persoon. Als dat geen topavond wordt…

Al geïnvesteerd via crowdfunding? Beheer uw investeringen eenvoudig via Crowdfundpanel.
Projectnaam 'Quantum' Den Haag
Projectlink Ga naar project
Plaatsingsdatum 22-02-2017
Type financiering Lening
Streefbedrag € 350.000
Rente 8,00%
Looptijd (in maanden) 48 maanden
Branche Horeca
Organisatievorm Besloten vennootschap
Ontwikkelfase Start-up
Doel van investering Objectfinanciering

Let op: de naam van het horecabedrijf wordt bewust nog niet bekend gemaakt als teaser richting de opening. Er wordt nu een fictieve naam gebruikt verwijzend naar de oude bestemming van het pand. Recensie HCN: de locatie kan als uitstekend worden beoordeeld. Door de multifunctionele invulling van verschillende (horeca)concepten kan een brede doelgroep worden bediend. Er is een uitgebreide haalbaarheidsstudie verricht. De aanwezige horeca-ervaring bij de ondernemers is voldoende. De ondernemers zijn hoofdelijk aansprakelijk. Er is sprake van een 2e pandrecht (na de bank). Naar onze mening is, gelet op de geprognosticeerde cashflow, een vier sterrenclassificatie te rechtvaardigen. Het concept “Quantum” is een nieuw horeca-concept, gelegen aan het begin van de Grote Marktstraat, dé winkelstraat in het centrum van Den Haag, tegenover het horecaplein van de Grote Markt. Het pand is goed bereikbaar te voet, per auto, per fiets en met het openbaar vervoer. Er zijn ruime parkeermogelijkheden. Het concept bestaat uit maar liefst vijf etages met een totaal vloeroppervlak van 1.550 m². Tot twaalf jaar geleden was hier de Kwantum gevestigd en sindsdien stond het pand leeg of was het bezet met tijdelijke huurders. De tijd is nu aangebroken om het pand volledig te gaan ontwikkelen en de verhuurder helpt hier volledig in mee. De 5 etages..... De kelder; het avond concept, gemiddeld gedurende het jaar vier avonden per week geopend, met een oppervlakte van 150 m². Doordeweeks dient het als open podium en ruimte voor een dansschool of verhuur. In het weekend dient het als poppodium vanaf de vroege avond en wordt er elektronische muziek tot in de late uurtjes gedraaid. Natuurlijk zijn de geluidstests reeds gedaan en conclusie is dat er voor de externe omgeving geen hinder zal ontstaan. De kelder is toegankelijk vanuit de begane grond, maar ook via de twee aparte zijingangen aan de straatkant. De begane grond; de entree naar “Quantum”. Het café-restaurant geeft met zijn afmeting van 350 m² ruimte aan meer dan 100 couverts, een coffee-to-go, een bar en een grote keuken. Het terras biedt 40 zitplaatsen. De coffee-to-go is geopend vanaf 7.00 uur voor de meer dan 3.000 forensen die hier tot 10 uur langskomen, op het drukste fietskruispunt van de stad. Deze forensen zijn precies de doelgroep die wij ook in de loop van de dag en in het weekend graag ontvangen; de Urban Professional tussen 25 en 45 jaar oud. Het menu bestaat uit een toegankelijke kaart met een dikke knipoog naar het Middelandse zeegebied; eten met een zomerse glimlach. Het bar-menu geeft een ruime keus aan speciaal-bieren, wijnen en een kleine cocktailkaart. We werken met bekende en gerenommeerde leveranciers. De begane grond verzorgt ook de entre naar de verdere etages (de vergaderruimtes op de 1ste en 2de etage en het dakterras), met behulp van twee trappenhuizen en 1 lift. De eerste etage; deze 320 m² zal gebruikt worden voor de vergadermarkt bestaande uit een ontvangstruimte en drie separate vergaderruimten met plaats voor tussen de twee en vijftig gasten. Deze ruimtes zullen stijlvol ingericht worden. Dus geen systeemplafonds, saaie kunst of lelijke stoelen. Maar een ruimte die naast zijn functionaliteit ook nog eens een plezier voor het oog is. Hoge plafonds, mooie industriële meubels, fraaie planten en een eigen pantry. Een ruimte waar je graag een dag op de bank zou liggen met een goed boek. De tweede etage: eveneens 320 m² maar dan een open ruimte, gericht op grotere groepen tot honderd personen, voor conferenties, private dining, workshops en presentaties. De etage biedt een waanzinnig uitzicht op de Prinsegracht, het horeca-plein van de Grote Markt en de Grote Marktstraat. Op beide vergader-etages zijn natuurlijk uitgebreide faciliteiten voor sanitair en dranken. De keuken van de begane grond faciliteert in ontbijt, lunches, borrels en avondeten. De verhuur geschiedt per uur, dag of dagdeel. Het dakterras: hier bevindt zich de enige en de eerste rooftop bar van Den Haag. Voorzien van een kleine keuken, een bar en natuurlijk kan men hier terecht voor een waanzinnig uitzicht over de skyline en de binnenstad van Den Haag. Dit dakterras zal voor de helft van de 320 m² overdekt zijn, zodat deze ook in de winter goed toegankelijk is. De andere helft beslaat het (verwarmde) buitenterras. In de zomer schijnt de zon tot in de late avond op dit terras; denkt u eens aan een avond op dit terras met een heerlijke cocktail, terwijl u een film meepakt tijdens de openlucht-bios. De verbouwing is reeds in volle gang en de planning is om half mei 2017 te openen. De ondernemers Raoul Farla is een ondernemer in hart en nieren. Samen met zijn zus Chantal is hij vanuit zijn studie Management Economie en Recht het eerste milieuvriendelijke transportbedrijf van Nederland begonnen. Zij waren de eerste die een compleet wagenpark hadden dat reed op CNG en later Groengas. Dit is na 5 jaar uitgegroeid tot een bedrijf met 20 man en een omzet van meer dan €1.500.000,- In 2014 is hij uit het bedrijf gestapt om een nieuwe weg in te slaan. Altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen kwam het pand aan de Grote Markt op zijn pad. Na 12 jaar leegstand in het hartje van Den Haag was hier de uitgelezen kans om iets neer te zetten wat compleet uniek is. Met de ondernemersgeest van Raoul, gecombineerd met de jarenlange horecaervaring van zijn compagnon Torsten, belooft dit concept een enorm succes te worden. Torsten Heeres heeft na zijn studie Commerciële Economie (HBO) de afgelopen zeven jaar voor de Grote Markt Horecagroep in Den Haag gewerkt met als kerntaken de controle van en inkoop voor de gehele groep, evenals bedrijfsleiding, procesverbeteringen en opleidingen. Tegelijkertijd dat hij zijn werkzaamheden voor de Grote Markt in 2010 startte, begon hij ook met een parttime MBA, die hij succesvol in de zomer van 2013 heeft afgerond. Met het afronden van deze studie en op zoek naar een nieuwe uitdaging, liep hij enige tijd later Raoul en het pand tegen het lijf; de ondernemende vrije geest en de bedrijfskundige met de benodigde horeca-ervaring schijnen een gouden combinatie te zijn om dit grootse project te doen slagen! De financiering De totale financieringsbehoefte bedraagt € 1.480.000. Dit is bestemd voor de investeringen in de verbouwing, inrichting, voorraden en de huurwaarborg. Er wordt € 450.000 aan risicodragend kapitaal ingebracht. De Rabobank financiert € 680.000 langlopend (6 jaar). Er resteert een bedrag van € 350.000 dat wij graag via crowdfunding willen financieren. De vooruitzichten De vooruitzichten zien er positief uit. De multifunctionele invulling van het gebouw biedt veel kansen en flexibiliteit. Er is een uitgebreid haalbaarheidsonderzoek opgesteld door het gerenommeerde horeca advies bureau van Spronsen en Partners. Het omzetniveau voor jaar 1 is begroot op afgerond € 2.136.000 met een bedrijfsresultaat voor kapitaalslasten van afgerond € 267.000. Dit zal in de volgende jaren doorgroeien naar € 2.500.000 en € 2.600.000 met respectievelijke bedrijfsresultaten voor kapitaalslasten van € 400.000,- en € 450.000,-. De management fees voor beide eigenaren zitten al in het geprognosticeerde winstniveau. Crowdfunding Samen met de Rabobank is er gekozen voor een combinatiefinanciering. Hiermee kan optimaal geprofiteerd worden van de relatief lage huidige bancaire rente en de kracht van crowdfunding (creatie van naamsbekendheid en ambassadeurs). Zowel De Rabobank in onze regio en wij hebben bewust gekozen voor Horeca Crowdfunding Nederland. De beschikbare kennis was al zeer waardevol tijdens de concept fase. Ze vormen een constructieve maar ook gezond kritische sparringpartner. Deze kennis is bij andere crowdfunding platformen niet aanwezig. Wij zijn niet publiciteitsschuw. Juist crowdfunding is een prachtig middel om de beoogde publiciteitsplannen te verwezenlijken. Wij willen dit concept met behulp van de crowdfunders bekend maken aan iedereen in Den Haag en iedereen hier graag in betrekken. Via Horeca Crowdfunding kunnen wij zoveel mogelijk mensen ambassadeurs maken van ons concept. Dit zal zeker bijdragen aan het succes van dit waanzinnige concept. Meer informatie Een eigen website is er nog niet. De reden hiervoor is gelegen in het feit dat de website pas bij opening van de deuren online komt. Dit tezamen met de lancering van de uiteindelijke naam. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de de volgende media: Media 1: Omroep West Media 2: AD Media 3: staff-wanted.nl Incentives Graag zien we, naast jullie investering, jullie ook graag als onze gast! Daarom bieden we jullie graag een incentive aan; Investering van €1.000,- of meer: maak 10 gratis in de club. Ontvang toegang voor 10 concerten en/of clubavonden en leef je uit! Investering van €2.500,- of meer: een tatoeage van ons logo op een lichaamsdeel naar keuze. Gratis! Investering van €5.000,- of meer: geef gratis een VrijMiBo voor al je BFF’s. Je ontvangt een borrelarrangement voor 6 personen op ons dakterras, om de vrijdag op waardige wijze af te sluiten. Investering van €10.000,- of meer: maak 15 uur lang gratis indruk in de meeting rooms. Je hebt 15 uur gratis beschikking over een vergaderruime. Van kleine tot grote groepen. Investering van €15.000,- of meer: drink 500 koppen koffie gratis. Je ontvangt de grootste stempelkaart ever. Geldig voor één persoon. Genoeg voor je cafeïne behoefte van het hele komende jaar. Investering van €20.000,- of meer: neem al je dates (in welke vorm dan ook) gratis mee uit eten. Ontvang een 2-gangen menu voor jou en max. 9 dates, inclusief 2 cocktails per persoon. Als dat geen topavond wordt…

Bron: Horecacrowdfunding d.d. 22-02-2017 Disclaimer: De beschrijving is letterlijk overgenomen van bovenstaande Bron en (eventueel) gecorrigeerd voor Persoonsgevens. Beek & Linden B.V. kan niet aansprakelijk worden gehouden voor de inhoud van deze beschrijving. Eigenaar van het project kan via Crowdfundmarkt een verzoek indienen om de beschrijving te verwijderen van deze pagina.

Platform Horecacrowdfunding
Platformlink Ga naar Horecacrowdfunding
Oprichtingsjaar platform 2013
Minimum investeringsbedrag € 250 per project
Investeringskosten Eenmalige bemiddelingsfee 1,0% van uw investering

Lening - 6,50%

€344.214 / €435.714

Kapitaalopmaat

Lening - 5,00%

€89.652 / €298.841

Kapitaalopmaat

Lening - 7,00%

€94.816 / €249.516

Kapitaalopmaat

Lening - 3,00%

€24.520 / €30.650

Lendahand

Lening - 4,00%

€280.000 / €350.000

Lendahand

Lening - 4,25%

€0 / €32.350

Lendahand

Lening - 4,00%

€160.000 / €200.000

Lendahand