Zelf op zoek naar financiering?
  

Logo

Restaurant P!ATTO Utrechtinvesteer


Recensie HCN: formeel is sprake van een startende onderneming. De huursom is bedrijfseconomisch verantwoord en er is geen sprake van een hoge overnamesom. Door de opgebouwde relevante werkervaring en de van een bewezen concept is o.i. een drie sterrenclassificatie te rechtvaardigen. De onderneming P!ATTO (wat gerecht betekent) is geïnspireerd door de filosofie en beleving van een reeds bestaand concept waar ik zelf als chefkok werkzaam ben. Mijn huidige werkgever stopt met het enorm succesvolle restaurant Pronto Pronto. Wat al jaren hoog scoort in de restaurant top 10 van Utrecht. Dit gaat mij aan het hart. Maar wat een mooie kans om te starten met mijn eigen restaurant P!ATTO! De vertrouwde kwaliteit en beleving zoals vele gasten van mijn gerechten kennen wil ik binnen P!ATTO vasthouden. P!ATTO wordt een plek waar Italiaanse wijn met mooie op smaak gebrachte kleine Italiaanse gerechten samen gaan. Binnen P!ATTO kan men een rijke beleving verwachten maar het concept is laagdrempelig. P!ATTO wordt gevestigd in Utrecht, Vredenburg 34 recht tegenover de hoofdingang van muziektheater Tivoli. Hier zal de beleving en filosofie van de moderne Italiaanse keuken worden gehanteerd. Beleving, kwaliteit en transparantie staan voorop. De keuken wordt open en wordt zo ontworpen dat de gasten zien hoe de gerechten bereid worden. Er komt een grote anti pasti bar waar je onder het genot van goede wijn kan genieten van anti pasti’s en bruschetta’s. Zittend aan de anti pasti bar valt er altijd wat te zien. De anti pasti bar wordt geplaatst aan de voorzijde van het pand om gasten nieuwsgierig te maken. Het wordt de eye-catcher van P!ATTO. Het doel is dat de gast vanaf elke zitplaats zicht heeft op de keuken of anti pasti bar waar de koks staan te werken. Het interieur wordt licht met strakke en natuurlijke elementen die warm aanvoelen. P!ATTO richt zich op midden- en hoog segment. Geen standaard pizza maar uitdagende gerechten van goede kwaliteit. P!ATTO gaat zowel lunch als diner aanbieden. De kaart wordt opgebouwd uit anti pasti, bruschetta’s en kleine warme en koude gerechten. Deze gerechten zijn ter grote van een klein voorgerecht en worden aangeboden voor een vaste prijs van € 9,50. Een aantal van de gerechten die inmiddels de status ‘signature dish’ hebben bereikt zullen we ook aanbieden. ‘Vitello tonnato sottosopra’ (gegrilde verse tonijn met kalfsmayonaise en salsa verde), de carpaccio con maionese al tartufo (traditioneel met de hand geslagen carpaccio met truffelmayonaise). De Italiaanse keuken wordt benadert met een knipoog zonder de filosofie te verliezen. Er wordt uitsluitend gewerkt met de beste Italiaanse ingrediënten (rechtstreeks uit Italië geïmporteerd). Naast de gerechten spelen ook de wijnen een grote rol. Alle wijnen zijn Italiaans en van zeer goede kwaliteit en komen van een bekende Utrechtse leverancier. P!ATTO wordt zoals eerder genoemd gevestigd op het Vredenburg 34 te Utrecht, pal tegenover de hoofdingang van het nieuwe theater Tivoli met jaarlijks 1 miljoen bezoekers. De ligging is centraal en populair onder inwoners van Utrecht, toeristen en is tevens aanrijroute naar en van het station voor fietsend Utrecht. Het pand biedt de mogelijkheid voor 130 zitplaatsen en een terras met 25-30 zitplaatsen. In de omgeving zijn er uitstekende parkeermogelijkheden. Zie ook persbericht De Ondernemer Mijn naam is Rens van Buuren, 33 jaar oud met ruim 17 jaar horeca-ervaring. Ik woon samen met mijn vriendin Natalie van der Grinten. Na het afronden van de middelbare hotelschool is mijn interesse voornamelijk uit gegaan naar de keuken. Met veel plezier heb ik de verschillende aspecten van het horecavak leren kennen en heb ik in diverse horecabedrijven mijn ontwikkeling mogen doormaken. Inmiddels ben ik al 12 jaar werkzaam als chef kok in Utrecht waar ik een netwerk van horeca vakmensen en leveranciers heb opgebouwd. Natalie is werkzaam als zelfstandig trainer/coach (veelal op gebied van verkoopvaardigheid, situationeel leidinggeven en coaching on the job) binnen diverse branches. Ook heeft zij ruim 15 jaar horeca ervaring opgedaan bij kleine, grotere midden en hoog segment restaurants tot aan grote cateraars en café restaurants. Zij zal zich met namen bezig houden met de organisatie aan de voorkant, personeel en training. Ook zal zij op de vloer aanwezig zijn om bij te sturen waar nodig en aantal uren meewerken om te ervaren hoe het is binnen P!ATTO werkzaam te zijn. De financiering De totale financieringsbehoefte voor overname, huurwaarborg, verbouwing, inventaris en voorfinanciering BTW bedraagt: € 240.000. Het eigen vermogen bedraagt € 60.000. De resterende financiering komt daarmee op € 180.000. Het pand heeft het voordeel dat er relatief kort geleden er een aantal grote technische onderdelen zijn vernieuwd. Zoals een professionele afzuigkap, airconditioning en stroomvoorzieningen, inclusief krachtstroom aansluitingen voor een professionele keuken. Hierdoor is de kostenraming voor de verbouwing relatief laag. Het grootste deel van de investering gaat zitten in de inventaris. De vooruitzichten Voor het eerste exploitatiejaar is er omzet begroot van afgerond € 800.000 met elk jaar een geprognosticeerde omzetgroei van 5%. Deze omzet is behoudend begroot en mede gebaseerd op het omzetniveau bij Pronto Pronto. Met deze omzet kan een vrije cashflow worden gerealiseerd van afgerond € 88.000 per jaar. Dit is ruim voldoende om aan mijn aflossingsverplichtingen te kunnen voldoen. Mede doordat ik als chef kok meer dan fulltime werkzaam zal zijn binnen P!ATTO zal dit de druk op de personeelskosten enorm verlichten. Ik heb relatief lage privé uitgaven. Crowdfunding Het creëren van ambassadeurschap voor je horeca-onderneming is het mooist wat er is. Zeker als ze investeren vanuit een persoonlijke overtuiging. Mede doordat P!ATTO de filosofie zal uitdragen van een bekend bestaand concept wat stopt zal dit de huidige gasten nog meer binden. Hoe mooi is het dan om een steentje bij te kunnen dragen aan het tot stand komen van P!ATTO. De initiatiefnemers van Horecacrowdfunding zijn zeer professioneel en kennen de branche door en door. Dat bleek uit het gevoerde gesprek. Ze kijken naar de mogelijkheden als je maar een goed plan hebt. Incentives voor investeerders Als blijk van onze waardering ontvangen investeerders een speciale P!ATTO INVESTISTORE korting, in de volgende categorieën: Alle investeerders ontvangen een uitnodiging voor de opening van P!ATTO. Investeringen vanaf € 500,- ontvangen 10% korting op de rekening gedurende het eerste jaar Investeringen vanaf € 1000,- ontvangen 15% korting op de rekening gedurende het eerste jaar Investeringen vanaf € 5.000,- ontvangen naast de korting van 15%, gedurende het eerste jaar, ook een chefs diner voor twee personen (4 gangen inclusief bijpassende wijn).

Al geïnvesteerd via crowdfunding? Beheer uw investeringen eenvoudig via Crowdfundpanel.
Projectnaam Restaurant P!ATTO Utrecht
Projectlink Ga naar project
Plaatsingsdatum 20-08-2016
Type financiering Lening
Streefbedrag € 180.000
Rente 8,50%
Looptijd (in maanden) 48 maanden
Branche Horeca
Organisatievorm Vennootschap onder firma
Ontwikkelfase Start-up
Doel van investering Bedrijfsovername

Recensie HCN: formeel is sprake van een startende onderneming. De huursom is bedrijfseconomisch verantwoord en er is geen sprake van een hoge overnamesom. Door de opgebouwde relevante werkervaring en de van een bewezen concept is o.i. een drie sterrenclassificatie te rechtvaardigen. De onderneming P!ATTO (wat gerecht betekent) is geïnspireerd door de filosofie en beleving van een reeds bestaand concept waar ik zelf als chefkok werkzaam ben. Mijn huidige werkgever stopt met het enorm succesvolle restaurant Pronto Pronto. Wat al jaren hoog scoort in de restaurant top 10 van Utrecht. Dit gaat mij aan het hart. Maar wat een mooie kans om te starten met mijn eigen restaurant P!ATTO! De vertrouwde kwaliteit en beleving zoals vele gasten van mijn gerechten kennen wil ik binnen P!ATTO vasthouden. P!ATTO wordt een plek waar Italiaanse wijn met mooie op smaak gebrachte kleine Italiaanse gerechten samen gaan. Binnen P!ATTO kan men een rijke beleving verwachten maar het concept is laagdrempelig. P!ATTO wordt gevestigd in Utrecht, Vredenburg 34 recht tegenover de hoofdingang van muziektheater Tivoli. Hier zal de beleving en filosofie van de moderne Italiaanse keuken worden gehanteerd. Beleving, kwaliteit en transparantie staan voorop. De keuken wordt open en wordt zo ontworpen dat de gasten zien hoe de gerechten bereid worden. Er komt een grote anti pasti bar waar je onder het genot van goede wijn kan genieten van anti pasti’s en bruschetta’s. Zittend aan de anti pasti bar valt er altijd wat te zien. De anti pasti bar wordt geplaatst aan de voorzijde van het pand om gasten nieuwsgierig te maken. Het wordt de eye-catcher van P!ATTO. Het doel is dat de gast vanaf elke zitplaats zicht heeft op de keuken of anti pasti bar waar de koks staan te werken. Het interieur wordt licht met strakke en natuurlijke elementen die warm aanvoelen. P!ATTO richt zich op midden- en hoog segment. Geen standaard pizza maar uitdagende gerechten van goede kwaliteit. P!ATTO gaat zowel lunch als diner aanbieden. De kaart wordt opgebouwd uit anti pasti, bruschetta’s en kleine warme en koude gerechten. Deze gerechten zijn ter grote van een klein voorgerecht en worden aangeboden voor een vaste prijs van € 9,50. Een aantal van de gerechten die inmiddels de status ‘signature dish’ hebben bereikt zullen we ook aanbieden. ‘Vitello tonnato sottosopra’ (gegrilde verse tonijn met kalfsmayonaise en salsa verde), de carpaccio con maionese al tartufo (traditioneel met de hand geslagen carpaccio met truffelmayonaise). De Italiaanse keuken wordt benadert met een knipoog zonder de filosofie te verliezen. Er wordt uitsluitend gewerkt met de beste Italiaanse ingrediënten (rechtstreeks uit Italië geïmporteerd). Naast de gerechten spelen ook de wijnen een grote rol. Alle wijnen zijn Italiaans en van zeer goede kwaliteit en komen van een bekende Utrechtse leverancier. P!ATTO wordt zoals eerder genoemd gevestigd op het Vredenburg 34 te Utrecht, pal tegenover de hoofdingang van het nieuwe theater Tivoli met jaarlijks 1 miljoen bezoekers. De ligging is centraal en populair onder inwoners van Utrecht, toeristen en is tevens aanrijroute naar en van het station voor fietsend Utrecht. Het pand biedt de mogelijkheid voor 130 zitplaatsen en een terras met 25-30 zitplaatsen. In de omgeving zijn er uitstekende parkeermogelijkheden. Zie ook persbericht De Ondernemer Mijn naam is Rens van Buuren, 33 jaar oud met ruim 17 jaar horeca-ervaring. Ik woon samen met mijn vriendin Natalie van der Grinten. Na het afronden van de middelbare hotelschool is mijn interesse voornamelijk uit gegaan naar de keuken. Met veel plezier heb ik de verschillende aspecten van het horecavak leren kennen en heb ik in diverse horecabedrijven mijn ontwikkeling mogen doormaken. Inmiddels ben ik al 12 jaar werkzaam als chef kok in Utrecht waar ik een netwerk van horeca vakmensen en leveranciers heb opgebouwd. Natalie is werkzaam als zelfstandig trainer/coach (veelal op gebied van verkoopvaardigheid, situationeel leidinggeven en coaching on the job) binnen diverse branches. Ook heeft zij ruim 15 jaar horeca ervaring opgedaan bij kleine, grotere midden en hoog segment restaurants tot aan grote cateraars en café restaurants. Zij zal zich met namen bezig houden met de organisatie aan de voorkant, personeel en training. Ook zal zij op de vloer aanwezig zijn om bij te sturen waar nodig en aantal uren meewerken om te ervaren hoe het is binnen P!ATTO werkzaam te zijn. De financiering De totale financieringsbehoefte voor overname, huurwaarborg, verbouwing, inventaris en voorfinanciering BTW bedraagt: € 240.000. Het eigen vermogen bedraagt € 60.000. De resterende financiering komt daarmee op € 180.000. Het pand heeft het voordeel dat er relatief kort geleden er een aantal grote technische onderdelen zijn vernieuwd. Zoals een professionele afzuigkap, airconditioning en stroomvoorzieningen, inclusief krachtstroom aansluitingen voor een professionele keuken. Hierdoor is de kostenraming voor de verbouwing relatief laag. Het grootste deel van de investering gaat zitten in de inventaris. De vooruitzichten Voor het eerste exploitatiejaar is er omzet begroot van afgerond € 800.000 met elk jaar een geprognosticeerde omzetgroei van 5%. Deze omzet is behoudend begroot en mede gebaseerd op het omzetniveau bij Pronto Pronto. Met deze omzet kan een vrije cashflow worden gerealiseerd van afgerond € 88.000 per jaar. Dit is ruim voldoende om aan mijn aflossingsverplichtingen te kunnen voldoen. Mede doordat ik als chef kok meer dan fulltime werkzaam zal zijn binnen P!ATTO zal dit de druk op de personeelskosten enorm verlichten. Ik heb relatief lage privé uitgaven. Crowdfunding Het creëren van ambassadeurschap voor je horeca-onderneming is het mooist wat er is. Zeker als ze investeren vanuit een persoonlijke overtuiging. Mede doordat P!ATTO de filosofie zal uitdragen van een bekend bestaand concept wat stopt zal dit de huidige gasten nog meer binden. Hoe mooi is het dan om een steentje bij te kunnen dragen aan het tot stand komen van P!ATTO. De initiatiefnemers van Horecacrowdfunding zijn zeer professioneel en kennen de branche door en door. Dat bleek uit het gevoerde gesprek. Ze kijken naar de mogelijkheden als je maar een goed plan hebt. Incentives voor investeerders Als blijk van onze waardering ontvangen investeerders een speciale P!ATTO INVESTISTORE korting, in de volgende categorieën: Alle investeerders ontvangen een uitnodiging voor de opening van P!ATTO. Investeringen vanaf € 500,- ontvangen 10% korting op de rekening gedurende het eerste jaar Investeringen vanaf € 1000,- ontvangen 15% korting op de rekening gedurende het eerste jaar Investeringen vanaf € 5.000,- ontvangen naast de korting van 15%, gedurende het eerste jaar, ook een chefs diner voor twee personen (4 gangen inclusief bijpassende wijn).

Bron: Horecacrowdfunding d.d. 20-08-2016 Disclaimer: De beschrijving is letterlijk overgenomen van bovenstaande Bron en (eventueel) gecorrigeerd voor Persoonsgevens. Beek & Linden B.V. kan niet aansprakelijk worden gehouden voor de inhoud van deze beschrijving. Eigenaar van het project kan via Crowdfundmarkt een verzoek indienen om de beschrijving te verwijderen van deze pagina.

Platform Horecacrowdfunding
Platformlink Ga naar Horecacrowdfunding
Oprichtingsjaar platform 2013
Minimum investeringsbedrag € 250 per project
Investeringskosten Eenmalige bemiddelingsfee 1,0% van uw investering

Lening - 8,00%

€0 / €110.000

Capital Circle

Lening - 5,10%

€7.000 / €35.000

Lenderspender

Lening - 5,00%

€0 / €110.000

Kapitaalopmaat

Converteerbare lening

€133.400 / €290.000

Symbid

Lening - 5,50%

€0 / €75.000

Geldvoorelkaar

Lening - 7,00%

€0 / €60.000

Geldvoorelkaar