Hulp nodig bij uw zakelijke financiering?
  

Logo

Recensie HCN: er is sprake van een startende onderneming. Derhalve wordt automatisch een twee sterren classificatie toegekend. Roel Engelen heeft voldoende ervaring in de horeca. Maarten Wijnen heeft zichzelf bewezen in conceptontwikkeling. De totale investeringsbehoefte beoordelen wij als bedrijfseconomisch verantwoord. De ondernemers zijn hoofdelijk aansprakelijk. Horeca Crowdfunding Nederland Eindhoven Horeca Crowdfunding Nederland Eindhoven 2 De Onderneming Het RPEL (= Brabants dialect voor aardappel) concept is gebaseerd op bewust biologisch en verantwoord eten. Vanuit die gedachte is de ondernemer aan de slag gegaan om dit concept verder uit te werken. Hij heeft diverse leveranciers gesproken en bezocht. Tevens heeft hij de markt verkend en actief beurzen bezocht om te komen tot een gedegen concept. Om te komen tot een uitstraling die hoort bij een dergelijk concept heeft ondernemer contact gezocht met interieurontwerper Maarten Wijnen van Uitzuid B.V. Dit is een bekende ontwerper van horeca-panden in Nederland. Tevens gaat hij participeren in dit nieuwe concept. In Eindhoven wordt de ‘blauwdruk’ ontwikkeld om dit vervolgens in meer steden in Zuid Nederland uit te rollen. Daarbij wordt o.a. gedacht aan steden als gekke', opvallende, nieuwe gerechten/producten verkocht worden. Denk daarbij bijv. aan verse friet met eigen gemaakte mayonaise en kaviaar of een visstick van zalm met een heerlijke kleine salade en eigen gemaakte wasabi mayonaise. Wat betreft dranken (suikervrij/arm) wordt momenteel gedacht aan biologische frisdranken en mineraalwater. Per seizoen kunnen daar periodiek specifieke dranken aan worden toegevoegd. Denk o.a. aan: vers zomerfruit- en/of groente water naar eigen recept, verse smoothies of verse milkshakes etc. De onderneming wordt gevestigd aan de Keizersgracht. Een centrum locatie. De Ondernemers Roel Engelen heeft vanaf zijn jonge jaren een passie voor eten gehad. Vanaf zijn middelbare school heeft hij horecaopleidingen gevolgd en daarna in diverse onderdelen van de horeca zijn ervaring op gedaan. Hij is dus een echt ‘horecadier’. Hij heeft o.a. horeca-ervaring opgedaan in keuken, bediening, aansturing en in verkoop bij Hof van Herstal en Oolderhof, Grand Hotel Huis ter Duin*****, Restaurant Chateau Neercanne*, Hotel & Kasteel Vaalsbroek****, Grand Hotel Huis ter Duin*****. Daarna is hij bij PSV N.V. aan de slag gegaan als accountmanager Commerciële zaken & Relatiebeheer. Hierbij was hij naast gastheer ook het aanspreekpunt tussen de sponsoren en V.I.P. cateraar Maison van den Boer. Daarna heeft Roel bij Bavaria gewerkt en veel horecaconcepten gezien. Al jaren heeft Roel de droom om een eigentijds concept op te zetten en te bedenken in de horecawereld. Een bestaand marktsegment op andere wijze invulling geven. Hierbij bleef Roel geïnspireerd door het concept met biologische frieten van bijvoorbeeld Friethoes (Haarlem) en de Frietwinkel (Utrecht). Dit sprak hem bijzonder aan en ziet dit als een meerwaarde voor Eindhoven. Maarten Wijnen is al ruim twintig jaar actief in de horeca als interieurarchitect. Dit in alle facetten van het vak, fysiek productie draaien (interieurbouw) en de laatste tien jaar op een abstract niveau meedenken over doelgroepen, producten en menselijk gedrag. Met zijn bedrijf Uitzuid B.V. (100% eigendom Truste Holding B.V.) werkt hij, naast het ontwerpen van interieurs voor horeca zaken en werkomgevingen, veel voor bierbrouwers en distilleerders als het gaat om het vertalen van merk-beleving naar eindproducten (zie www.uitzuid.nl). De financiering De totale financieringsbehoefte om RPEL te realiseren bedraagt circa 114.000,- euro. Dit bedrag is bestemd voor de aanschaf apparatuur, verbouwing en inrichting van het pand en de voorfinanciering btw. De ondernemers zelf brengen 23.000,- euro in. Hierdoor resteert een bedrag van 91.000,- euro via crowdfunding. De vooruitzichten In de huidige markt, waarin de consument steeds bewuster gaat eten, gezondheid een belangrijkere rol inneemt en men graag beleving wil voelen bij een concept start RPEL in Eindhoven de eerste zaak met biologische aardappelen en snacks. De omzet voor een volledig exploitatiejaar is begroot op afgerond 350.000,- euro. De cashflow bij dit geprognosticeerde omzetniveau bedraagt 73.000,- euro. Na privé-opnamen van 36.000,- euro zou gemiddeld 37.000,- euro beschikbaar moeten zijn voor aflossingen van de langlopende lening. Crowdfunding Het nieuw concept RPEL wil zijn bekendheid vergroten en hierbij is de crowdfunding een prima tool. Daarbij is bewust gekozen voor Horeca Crowdfunding Nederland, omdat zij ervaring en feeling hebben met de horeca markt. Ook hierbij is de toekomst ambitie, om meer vestigingen te openen, mee in ogenschouw genomen. Voor onze investeerders Wij nodigen al onze investeerders graag uit voor de opening van RPEL. Investeringen tot 500,- euro belonen wij éénmalig met frites en snack voor 2 personen en een schatje patatje. Investeringen van 500,- tot 1.000,- euro belonen wij met tafelfrites en snacks voor 4 personen. Investeringen van 1.000,- tot 2.500,- belonen wij met tafelfrites en snacks voor 8 personen. Investeringen van 2.500,- tot 3.000,- belonen wij met een all you can eat arrangement voor 15 personen. Front row seats bij het eerste RPEL concert. En een hele grote fles bubbels. Bij investeringen vanaf 5.000,- euro komen wij met de RPEL frites kar bij u op locatie.

Al geïnvesteerd via crowdfunding? Beheer uw investeringen eenvoudig via Crowdfundpanel.
Projectnaam RPEL Eindhoven
Projectlink Ga naar project
Plaatsingsdatum 30-09-2016
Type financiering Lening
Streefbedrag € 91.000
Rente 8,50%
Looptijd (in maanden) 48 maanden
Branche Horeca
Organisatievorm Eenmanszaak
Ontwikkelfase Start-up
Doel van investering Objectfinanciering

Recensie HCN: er is sprake van een startende onderneming. Derhalve wordt automatisch een twee sterren classificatie toegekend. Roel Engelen heeft voldoende ervaring in de horeca. Maarten Wijnen heeft zichzelf bewezen in conceptontwikkeling. De totale investeringsbehoefte beoordelen wij als bedrijfseconomisch verantwoord. De ondernemers zijn hoofdelijk aansprakelijk. Horeca Crowdfunding Nederland Eindhoven Horeca Crowdfunding Nederland Eindhoven 2 De Onderneming Het RPEL (= Brabants dialect voor aardappel) concept is gebaseerd op bewust biologisch en verantwoord eten. Vanuit die gedachte is de ondernemer aan de slag gegaan om dit concept verder uit te werken. Hij heeft diverse leveranciers gesproken en bezocht. Tevens heeft hij de markt verkend en actief beurzen bezocht om te komen tot een gedegen concept. Om te komen tot een uitstraling die hoort bij een dergelijk concept heeft ondernemer contact gezocht met interieurontwerper Maarten Wijnen van Uitzuid B.V. Dit is een bekende ontwerper van horeca-panden in Nederland. Tevens gaat hij participeren in dit nieuwe concept. In Eindhoven wordt de ‘blauwdruk’ ontwikkeld om dit vervolgens in meer steden in Zuid Nederland uit te rollen. Daarbij wordt o.a. gedacht aan steden als gekke', opvallende, nieuwe gerechten/producten verkocht worden. Denk daarbij bijv. aan verse friet met eigen gemaakte mayonaise en kaviaar of een visstick van zalm met een heerlijke kleine salade en eigen gemaakte wasabi mayonaise. Wat betreft dranken (suikervrij/arm) wordt momenteel gedacht aan biologische frisdranken en mineraalwater. Per seizoen kunnen daar periodiek specifieke dranken aan worden toegevoegd. Denk o.a. aan: vers zomerfruit- en/of groente water naar eigen recept, verse smoothies of verse milkshakes etc. De onderneming wordt gevestigd aan de Keizersgracht. Een centrum locatie. De Ondernemers Roel Engelen heeft vanaf zijn jonge jaren een passie voor eten gehad. Vanaf zijn middelbare school heeft hij horecaopleidingen gevolgd en daarna in diverse onderdelen van de horeca zijn ervaring op gedaan. Hij is dus een echt ‘horecadier’. Hij heeft o.a. horeca-ervaring opgedaan in keuken, bediening, aansturing en in verkoop bij Hof van Herstal en Oolderhof, Grand Hotel Huis ter Duin*****, Restaurant Chateau Neercanne*, Hotel & Kasteel Vaalsbroek****, Grand Hotel Huis ter Duin*****. Daarna is hij bij PSV N.V. aan de slag gegaan als accountmanager Commerciële zaken & Relatiebeheer. Hierbij was hij naast gastheer ook het aanspreekpunt tussen de sponsoren en V.I.P. cateraar Maison van den Boer. Daarna heeft Roel bij Bavaria gewerkt en veel horecaconcepten gezien. Al jaren heeft Roel de droom om een eigentijds concept op te zetten en te bedenken in de horecawereld. Een bestaand marktsegment op andere wijze invulling geven. Hierbij bleef Roel geïnspireerd door het concept met biologische frieten van bijvoorbeeld Friethoes (Haarlem) en de Frietwinkel (Utrecht). Dit sprak hem bijzonder aan en ziet dit als een meerwaarde voor Eindhoven. Maarten Wijnen is al ruim twintig jaar actief in de horeca als interieurarchitect. Dit in alle facetten van het vak, fysiek productie draaien (interieurbouw) en de laatste tien jaar op een abstract niveau meedenken over doelgroepen, producten en menselijk gedrag. Met zijn bedrijf Uitzuid B.V. (100% eigendom Truste Holding B.V.) werkt hij, naast het ontwerpen van interieurs voor horeca zaken en werkomgevingen, veel voor bierbrouwers en distilleerders als het gaat om het vertalen van merk-beleving naar eindproducten (zie www.uitzuid.nl). De financiering De totale financieringsbehoefte om RPEL te realiseren bedraagt circa 114.000,- euro. Dit bedrag is bestemd voor de aanschaf apparatuur, verbouwing en inrichting van het pand en de voorfinanciering btw. De ondernemers zelf brengen 23.000,- euro in. Hierdoor resteert een bedrag van 91.000,- euro via crowdfunding. De vooruitzichten In de huidige markt, waarin de consument steeds bewuster gaat eten, gezondheid een belangrijkere rol inneemt en men graag beleving wil voelen bij een concept start RPEL in Eindhoven de eerste zaak met biologische aardappelen en snacks. De omzet voor een volledig exploitatiejaar is begroot op afgerond 350.000,- euro. De cashflow bij dit geprognosticeerde omzetniveau bedraagt 73.000,- euro. Na privé-opnamen van 36.000,- euro zou gemiddeld 37.000,- euro beschikbaar moeten zijn voor aflossingen van de langlopende lening. Crowdfunding Het nieuw concept RPEL wil zijn bekendheid vergroten en hierbij is de crowdfunding een prima tool. Daarbij is bewust gekozen voor Horeca Crowdfunding Nederland, omdat zij ervaring en feeling hebben met de horeca markt. Ook hierbij is de toekomst ambitie, om meer vestigingen te openen, mee in ogenschouw genomen. Voor onze investeerders Wij nodigen al onze investeerders graag uit voor de opening van RPEL. Investeringen tot 500,- euro belonen wij éénmalig met frites en snack voor 2 personen en een schatje patatje. Investeringen van 500,- tot 1.000,- euro belonen wij met tafelfrites en snacks voor 4 personen. Investeringen van 1.000,- tot 2.500,- belonen wij met tafelfrites en snacks voor 8 personen. Investeringen van 2.500,- tot 3.000,- belonen wij met een all you can eat arrangement voor 15 personen. Front row seats bij het eerste RPEL concert. En een hele grote fles bubbels. Bij investeringen vanaf 5.000,- euro komen wij met de RPEL frites kar bij u op locatie.

Bron: Horecacrowdfunding d.d. 30-09-2016 Disclaimer: De beschrijving is letterlijk overgenomen van bovenstaande Bron en (eventueel) gecorrigeerd voor Persoonsgevens. Beek & Linden B.V. kan niet aansprakelijk worden gehouden voor de inhoud van deze beschrijving. Eigenaar van het project kan via Crowdfundmarkt een verzoek indienen om de beschrijving te verwijderen van deze pagina.

Platform Horecacrowdfunding
Platformlink Ga naar Horecacrowdfunding
Oprichtingsjaar platform 2013
Minimum investeringsbedrag € 250 per project
Investeringskosten Eenmalige bemiddelingsfee 1,0% van uw investering

Lening - 5,00%

€89.652 / €298.841

Kapitaalopmaat

Lening - 5,00%

€315.900 / €390.000

Geldvoorelkaar

Lening - 7,00%

€94.816 / €249.516

Kapitaalopmaat

Lening - 6,50%

€344.214 / €435.714

Kapitaalopmaat

Lening - 4,25%

€0 / €32.350

Lendahand

Lening - 6,00%

€790.000 / €1.000.000

Geldvoorelkaar

Lening - 6,50%

€507.350 / €695.000

Geldvoorelkaar