Zelf op zoek naar financiering?
  

Logo

Wat zijn de kenmerken van uw onderneming? Steakhouse Maassluis is gevestigd op een gunstige locatie in het oude stadshart van Maassluis direct gelegen aan de sfeervolle havenkom. Het restaurant bestaat meer dan 25 jaar bekend als een gezellig restaurant waar men de lekkerste grillspecialiteiten serveert. Niet alleen als druk bezocht restaurant geniet het restaurant ruime bekendheid binnen haar verzorgingsgebied (Den Haag-Rotterdam), maar ook de afhaal- en bezorgdienst scoort goed. Het assortiment bestaat uit een breed scala aan grillspecialiteiten. De uitstraling is die van een typische steakhouse-grilroomgelegenheid met Argentijnse invloeden, knusse tafeltjes en rustige sfeervolle muziek. Het restaurant is laagdrempelig waardoor iedereen zich er snel thuis voelt. De doelgroep is breed. Voor een gezellige avond uit zoals ter gelegenheid van een familiegebeurtenis, een bedrijfsuitje of een groep vrienden die iets te vieren heeft kan gebruik gemaakt worden van een besloten ruimte met eigen bar. Het prijsniveau is aantrekkelijk en gedifferentieerd. Het restaurant is zeven dagen per week open zijn van 10.00 uur tot 01.00 uur (op vrijdag en zaterdag van 10.00 uur tot 04.00 uur). Deze tijden gelden ook voor de bezorgservice en de afhaalmogelijkheid. De ondernemer Marianne van der Eijk-Smits wordt bijgestaan door haar zoon Mark Drijfholt die als gastheer/bedrijfsleider al zijn horeca-ervaring zal aanwenden om het de gasten volledig naar de zin te maken. Marianne heeft ervaring als allround horecamedewerkster en heeft een passie voor koken. Ook heeft zij jarenlang de boekhouding van een middelgrote onderneming gevoerd, een duidelijke pré bij de voorgenomen bedrijfsovername en het benodigde cijfermatig inzicht dat bij zoveel startende ondernemers, met name binnen de horeca, ontbreekt. Mark is als bedrijfsleider ruim 16 jaar werkzaam geweest bij het restaurant en kent de onderneming dus van haver tot gort. Samen zien moeder en zoon uitstekende mogelijkheden om deze succesvolle onderneming na overname verder uit te bouwen. Wat is jullie ambitie? Het is onze ambitie om het restaurant verder uit te bouwen door nieuwe ideeën door te voeren en door een uitbreiding van het assortiment met unieke nieuwe gerechten. Behalve spareribs en biefstukken, gaan we het assortiment verruimen met o.a. 1kg T-Bone steaks, Zalm steaks, Tonijn steaks, Philly Cheese Steaks, Chicken Cheese Steaks etc. De gasten die ons bezoeken om een bepaalde gelegenheid te vieren, die willen (na-) borrelen of romantisch uit eten willen gaan kunnen ook kiezen voor de kaas-/chocoladefondue, raclette, barbecue of voor steengrillen. Hierbij mag een goede wijn-/dessertkaart niet ontbreken. Onze tweede bar achterin kan volledig afgeschermd worden en is uitermate geschikt voor feesten en partijen. We zetten het bestaande restaurant dus voort, maar breiden het assortiment aanzienlijk uit. We verruimen ook de openingstijden. Met de aanpassingen verwachten wij de huidige omzet met minimaal 15% te kunnen verhogen. Waar wordt de financiering voor aangewend? De totale investeringsbegroting voor de beoogde bedrijfsovername, de bouwkundige aanpassingen en de aanschaf van diverse bedrijfsmiddelen (o.a. het zomerterras) bedraagt € 157.500. Wij brengen zelf € 37.500 in, de verkoper van de onderneming en de verhuurder van het bedrijfspand verstrekken tezamen € 30.000,-- als achtergestelde lening. Er resteert dan een te financieren bedrag van € 90.000. De solvabiliteit na overname van de onderneming bedraagt derhalve ruim 43%, een bovengemiddelde solvabiliteit. Wat zijn de vooruitzichten van de onderneming? Op korte termijn zijn de vooruitzichten voor het Steakhouse uitstekend. Op basis van de in het verleden gerealiseerde bedrijfsomzetten bedraagt het verwachte omzetniveau na overname voor het eerste volledige exploitatiejaar € 330.000,- oplopend tot circa € 370.000,-- in het derde jaar. Op basis van de geprognosticeerde omzetten voor de komende drie jaren, de uit het verleden bekende kostenpatronenen de geldende benchmarks is de cashflow ruim voldoende om aan de financieringsverplichtingen te voldoen. Waarom vraagt u de lening aan via Horeca crowdfunding Nederland? Het betreft een uitstekende onderneming op een dito locatie, we moeten derhalve snel zaken kunnen doen om van deze unieke gelegenheid gebruik te kunnen maken. Bij reguliere bankinstellingen duurt een financieringstraject relatief lang zeker binnen de horecabranche. Horeca Crowdfunding Nederland heeft bewezen een partner te zijn die snel kan schakelen aangezien zij de sector goed kennen. Tevens willen wij bekendheid genereren in de markt. Middels crowdfunding is er meer aandacht voor onze onderneming en creëren we ambassadeurs (potentiële gasten) binnen ons marktgebied. Voor onze investeerders Wij nodigen al onze investeerders graag uit voor de (her)opening van onze onderneming in Maassluis. Vanaf de opening bieden Marianne en Mark al haar investeerders die > Euro 1.500,-- investeren gedurende de looptijd van de lening (4 jaar) jaarlijks 1 dag (niet feestdagen/weekenden) voor een gepland feest/partij tegen een gereduceerd tarief (afslag 25%) gebruik te kunnen maken van de barruimte (drank en spijzen niet inbegrepen).

Al geïnvesteerd via crowdfunding? Beheer uw investeringen eenvoudig via Crowdfundpanel.
Projectnaam Steakhouse Maassluis
Projectlink Ga naar project
Plaatsingsdatum 18-09-2015
Type financiering Lening
Streefbedrag € 90.000
Rente 8,00%
Looptijd (in maanden) 48 maanden
Branche Horeca
Organisatievorm Vennootschap onder firma
Ontwikkelfase Volwassen
Doel van investering Bedrijfsovername

Wat zijn de kenmerken van uw onderneming? Steakhouse Maassluis is gevestigd op een gunstige locatie in het oude stadshart van Maassluis direct gelegen aan de sfeervolle havenkom. Het restaurant bestaat meer dan 25 jaar bekend als een gezellig restaurant waar men de lekkerste grillspecialiteiten serveert. Niet alleen als druk bezocht restaurant geniet het restaurant ruime bekendheid binnen haar verzorgingsgebied (Den Haag-Rotterdam), maar ook de afhaal- en bezorgdienst scoort goed. Het assortiment bestaat uit een breed scala aan grillspecialiteiten. De uitstraling is die van een typische steakhouse-grilroomgelegenheid met Argentijnse invloeden, knusse tafeltjes en rustige sfeervolle muziek. Het restaurant is laagdrempelig waardoor iedereen zich er snel thuis voelt. De doelgroep is breed. Voor een gezellige avond uit zoals ter gelegenheid van een familiegebeurtenis, een bedrijfsuitje of een groep vrienden die iets te vieren heeft kan gebruik gemaakt worden van een besloten ruimte met eigen bar. Het prijsniveau is aantrekkelijk en gedifferentieerd. Het restaurant is zeven dagen per week open zijn van 10.00 uur tot 01.00 uur (op vrijdag en zaterdag van 10.00 uur tot 04.00 uur). Deze tijden gelden ook voor de bezorgservice en de afhaalmogelijkheid. De ondernemer Marianne van der Eijk-Smits wordt bijgestaan door haar zoon Mark Drijfholt die als gastheer/bedrijfsleider al zijn horeca-ervaring zal aanwenden om het de gasten volledig naar de zin te maken. Marianne heeft ervaring als allround horecamedewerkster en heeft een passie voor koken. Ook heeft zij jarenlang de boekhouding van een middelgrote onderneming gevoerd, een duidelijke pré bij de voorgenomen bedrijfsovername en het benodigde cijfermatig inzicht dat bij zoveel startende ondernemers, met name binnen de horeca, ontbreekt. Mark is als bedrijfsleider ruim 16 jaar werkzaam geweest bij het restaurant en kent de onderneming dus van haver tot gort. Samen zien moeder en zoon uitstekende mogelijkheden om deze succesvolle onderneming na overname verder uit te bouwen. Wat is jullie ambitie? Het is onze ambitie om het restaurant verder uit te bouwen door nieuwe ideeën door te voeren en door een uitbreiding van het assortiment met unieke nieuwe gerechten. Behalve spareribs en biefstukken, gaan we het assortiment verruimen met o.a. 1kg T-Bone steaks, Zalm steaks, Tonijn steaks, Philly Cheese Steaks, Chicken Cheese Steaks etc. De gasten die ons bezoeken om een bepaalde gelegenheid te vieren, die willen (na-) borrelen of romantisch uit eten willen gaan kunnen ook kiezen voor de kaas-/chocoladefondue, raclette, barbecue of voor steengrillen. Hierbij mag een goede wijn-/dessertkaart niet ontbreken. Onze tweede bar achterin kan volledig afgeschermd worden en is uitermate geschikt voor feesten en partijen. We zetten het bestaande restaurant dus voort, maar breiden het assortiment aanzienlijk uit. We verruimen ook de openingstijden. Met de aanpassingen verwachten wij de huidige omzet met minimaal 15% te kunnen verhogen. Waar wordt de financiering voor aangewend? De totale investeringsbegroting voor de beoogde bedrijfsovername, de bouwkundige aanpassingen en de aanschaf van diverse bedrijfsmiddelen (o.a. het zomerterras) bedraagt € 157.500. Wij brengen zelf € 37.500 in, de verkoper van de onderneming en de verhuurder van het bedrijfspand verstrekken tezamen € 30.000,-- als achtergestelde lening. Er resteert dan een te financieren bedrag van € 90.000. De solvabiliteit na overname van de onderneming bedraagt derhalve ruim 43%, een bovengemiddelde solvabiliteit. Wat zijn de vooruitzichten van de onderneming? Op korte termijn zijn de vooruitzichten voor het Steakhouse uitstekend. Op basis van de in het verleden gerealiseerde bedrijfsomzetten bedraagt het verwachte omzetniveau na overname voor het eerste volledige exploitatiejaar € 330.000,- oplopend tot circa € 370.000,-- in het derde jaar. Op basis van de geprognosticeerde omzetten voor de komende drie jaren, de uit het verleden bekende kostenpatronenen de geldende benchmarks is de cashflow ruim voldoende om aan de financieringsverplichtingen te voldoen. Waarom vraagt u de lening aan via Horeca crowdfunding Nederland? Het betreft een uitstekende onderneming op een dito locatie, we moeten derhalve snel zaken kunnen doen om van deze unieke gelegenheid gebruik te kunnen maken. Bij reguliere bankinstellingen duurt een financieringstraject relatief lang zeker binnen de horecabranche. Horeca Crowdfunding Nederland heeft bewezen een partner te zijn die snel kan schakelen aangezien zij de sector goed kennen. Tevens willen wij bekendheid genereren in de markt. Middels crowdfunding is er meer aandacht voor onze onderneming en creëren we ambassadeurs (potentiële gasten) binnen ons marktgebied. Voor onze investeerders Wij nodigen al onze investeerders graag uit voor de (her)opening van onze onderneming in Maassluis. Vanaf de opening bieden Marianne en Mark al haar investeerders die > Euro 1.500,-- investeren gedurende de looptijd van de lening (4 jaar) jaarlijks 1 dag (niet feestdagen/weekenden) voor een gepland feest/partij tegen een gereduceerd tarief (afslag 25%) gebruik te kunnen maken van de barruimte (drank en spijzen niet inbegrepen).

Bron: Horecacrowdfunding d.d. 18-09-2015 Disclaimer: De beschrijving is letterlijk overgenomen van bovenstaande Bron en (eventueel) gecorrigeerd voor Persoonsgevens. Beek & Linden B.V. kan niet aansprakelijk worden gehouden voor de inhoud van deze beschrijving. Eigenaar van het project kan via Crowdfundmarkt een verzoek indienen om de beschrijving te verwijderen van deze pagina.

Platform Horecacrowdfunding
Platformlink Ga naar Horecacrowdfunding
Oprichtingsjaar platform 2013
Minimum investeringsbedrag € 250 per project
Investeringskosten Eenmalige bemiddelingsfee 1,0% van uw investering

Lening - 8,00%

€0 / €110.000

Capital Circle

Lening - 5,10%

€7.000 / €35.000

Lenderspender

Aandelen

€142.500 / €150.000

Symbid

Lening - 5,50%

€0 / €75.000

Geldvoorelkaar

Converteerbare lening

€133.400 / €290.000

Symbid

Lening - 5,00%

€0 / €110.000

Kapitaalopmaat