Zelf op zoek naar financiering?
  

Logo

Recensie HCN: er is sprake van een ongoing concern situatie en daarmee een bewezen cijfermatig trackrecord. De nieuwe eigenaren hebben bovengemiddelde horeca- en ondernemerservaring. De geprognosticeerde kasstroom is ruim voldoende om aan de financieringsverplichtingen te kunnen voldoen. Een 5 sterren classificatie is naar onze mening gerechtvaardigd. De ondernemers tekenen hoofdelijk mee en HCN neemt verpanding op inventaris. Het concept Het begon allemaal in Rotterdam aan het Schouwburgplein als een klein en intiem Aziatisch restaurantje dat als één van de eersten het “all-you-can-eat concept” hanteerde en uitgroeide tot een mateloze populaire formule. Op de dag van vandaag is Sumo door heel Nederland te vinden. Van Groningen tot aan Tilburg kunt u genieten van een heerlijke, Japanse & Aziatische lunch of diner. Sumo telt momenteel landelijk 22 vestigingen verdeeld over 16 steden. In de restaurants wordt niet alleen sushi geserveerd, maar ook gerechten van de grill of de zogenoemde “Yaki” gerechten, wat in het Japans “gebakken” betekent. Ook voor vegetarische gerechten kunt u bij Sumo terecht. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel. Sumo werkt dan ook met duurzame, ecologische producten en leveranciers, zoals een versvishandel die haar assortiment continu verbetert en voorloper is in het verhandelen van vissoorten die op ecologisch verantwoorde wijze zijn gevangen en/of gekweekt. Sumo Groningen is gevestigd in het oorspronkelijk bankgebouw aan de Vismarkt, gebouwd in 1923/1924. Hier kunt u genieten van de Japanse keuken in combinatie met de architectuur van toen. Ook beschikt deze vestiging over een delivery-service, waarmee we u tot aan uw voordeur van dienst kunnen zijn van onze Japanse keuken. De ondernemers De vestiging in Groningen wordt overgenomen door Jiankai Hu, Zhimin Deng, Richard Hu en Qian Wei Xu. Jiankai Hu is geboren in 1962. Heeft zich de vaardigheden van de Japanse keuken eigen gemaakt in de praktijk. Al sinds 2012 is hij werkzaam als chefkok bij onder andere de sushi afdeling van "Triavium" in Nijmegen en als chefkok van Japans restaurant Kami Sushi in Hengelo. Zhimin Deng is geboren in 1979 in China. In 2003 startte hij met zijn vrouw Cafetaria en Chinees afhaalrestaurant De Snackpower. Sinds 2009 runt hij met zijn vrouw Cafetaria de Tambour in Hengelo. Daarnaast is hij sinds 2015 eigenaar van Japans restaurant Kami Sushi in Hengelo. Richard Hu is geboren in 1975 in Bergen op Zoom. Hij werkte bij verschillende Aziatische horecabedrijven in Nederland. In 2005 werd hij eigenaar van Chinotaria De Waard, waar hij o.a. verantwoordelijk is voor de keuken, bar, administratie en marketing. Qian Wei Xu is geboren in 1983 in Shanghai. Zij heeft zich het vak als gastvrouw eigen gemaakt door haar ervaring bij verschillende Aziatische restaurants. Sinds 2007 is zij eigenaresse van Tambour in Hengelo. De financiering De financiering is bestemd voor de overname van de zaak. De totale financieringsbehoefte inclusief voorfinanciering btw, voorraden en huurwaarborg bedraagt afgerond € 565.000. De eigen inbreng bedraagt € 280.000. De resterende langlopende financieringsbehoefte komt daarmee uit op € 285.000. De vooruitzichten Het omzetniveau voor het huidige exploitatiejaar is begroot op afgerond € 2.5 mln. De geprognosticeerde omzet is gebaseerd op de beschikbare cijfers vanuit 2017 en 2018. De geprognosticeerde kasstroom voor het huidige exploitatiejaar bedraagt afgerond € 430.000. Naar verwachting zal de omzet verder groeien naar een niveau van afgerond 2,7 mln. in 2021 met een geprognosticeerde netto kasstroom van afgerond € 545.000. De beschikbare kasstroom is ruim voldoende om aan de aflossingsverplichtingen jegens de langlopende financiering te kunnen voldoen. Crowdfunding Wij hebben bewust gekozen voor crowdfunding omdat wij het voordeel zien van realisatie van ambassadeurs. Wij wensen graag met onze vestiging (en) betrokkenheid te creëren. Horeca Crowdfunding Nederland zien wij als de meest professionele crowdfunding partij in Nederland. Zij begrijpen de horeca en schakelen bij een professioneel dossier snel.

Al geïnvesteerd via crowdfunding? Beheer uw investeringen eenvoudig via Crowdfundpanel.
Projectnaam Sumo Groningen
Projectlink Ga naar project
Plaatsingsdatum 18-06-2018
Type financiering Lening
Streefbedrag € 285.000
Rente 8,00%
Looptijd (in maanden) 36 maanden
Branche Horeca
Organisatievorm Besloten vennootschap
Ontwikkelfase Volwassen
Doel van investering Bedrijfsovername

Recensie HCN: er is sprake van een ongoing concern situatie en daarmee een bewezen cijfermatig trackrecord. De nieuwe eigenaren hebben bovengemiddelde horeca- en ondernemerservaring. De geprognosticeerde kasstroom is ruim voldoende om aan de financieringsverplichtingen te kunnen voldoen. Een 5 sterren classificatie is naar onze mening gerechtvaardigd. De ondernemers tekenen hoofdelijk mee en HCN neemt verpanding op inventaris. Het concept Het begon allemaal in Rotterdam aan het Schouwburgplein als een klein en intiem Aziatisch restaurantje dat als één van de eersten het “all-you-can-eat concept” hanteerde en uitgroeide tot een mateloze populaire formule. Op de dag van vandaag is Sumo door heel Nederland te vinden. Van Groningen tot aan Tilburg kunt u genieten van een heerlijke, Japanse & Aziatische lunch of diner. Sumo telt momenteel landelijk 22 vestigingen verdeeld over 16 steden. In de restaurants wordt niet alleen sushi geserveerd, maar ook gerechten van de grill of de zogenoemde “Yaki” gerechten, wat in het Japans “gebakken” betekent. Ook voor vegetarische gerechten kunt u bij Sumo terecht. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel. Sumo werkt dan ook met duurzame, ecologische producten en leveranciers, zoals een versvishandel die haar assortiment continu verbetert en voorloper is in het verhandelen van vissoorten die op ecologisch verantwoorde wijze zijn gevangen en/of gekweekt. Sumo Groningen is gevestigd in het oorspronkelijk bankgebouw aan de Vismarkt, gebouwd in 1923/1924. Hier kunt u genieten van de Japanse keuken in combinatie met de architectuur van toen. Ook beschikt deze vestiging over een delivery-service, waarmee we u tot aan uw voordeur van dienst kunnen zijn van onze Japanse keuken. De ondernemers De vestiging in Groningen wordt overgenomen door Jiankai Hu, Zhimin Deng, Richard Hu en Qian Wei Xu. Jiankai Hu is geboren in 1962. Heeft zich de vaardigheden van de Japanse keuken eigen gemaakt in de praktijk. Al sinds 2012 is hij werkzaam als chefkok bij onder andere de sushi afdeling van "Triavium" in Nijmegen en als chefkok van Japans restaurant Kami Sushi in Hengelo. Zhimin Deng is geboren in 1979 in China. In 2003 startte hij met zijn vrouw Cafetaria en Chinees afhaalrestaurant De Snackpower. Sinds 2009 runt hij met zijn vrouw Cafetaria de Tambour in Hengelo. Daarnaast is hij sinds 2015 eigenaar van Japans restaurant Kami Sushi in Hengelo. Richard Hu is geboren in 1975 in Bergen op Zoom. Hij werkte bij verschillende Aziatische horecabedrijven in Nederland. In 2005 werd hij eigenaar van Chinotaria De Waard, waar hij o.a. verantwoordelijk is voor de keuken, bar, administratie en marketing. Qian Wei Xu is geboren in 1983 in Shanghai. Zij heeft zich het vak als gastvrouw eigen gemaakt door haar ervaring bij verschillende Aziatische restaurants. Sinds 2007 is zij eigenaresse van Tambour in Hengelo. De financiering De financiering is bestemd voor de overname van de zaak. De totale financieringsbehoefte inclusief voorfinanciering btw, voorraden en huurwaarborg bedraagt afgerond € 565.000. De eigen inbreng bedraagt € 280.000. De resterende langlopende financieringsbehoefte komt daarmee uit op € 285.000. De vooruitzichten Het omzetniveau voor het huidige exploitatiejaar is begroot op afgerond € 2.5 mln. De geprognosticeerde omzet is gebaseerd op de beschikbare cijfers vanuit 2017 en 2018. De geprognosticeerde kasstroom voor het huidige exploitatiejaar bedraagt afgerond € 430.000. Naar verwachting zal de omzet verder groeien naar een niveau van afgerond 2,7 mln. in 2021 met een geprognosticeerde netto kasstroom van afgerond € 545.000. De beschikbare kasstroom is ruim voldoende om aan de aflossingsverplichtingen jegens de langlopende financiering te kunnen voldoen. Crowdfunding Wij hebben bewust gekozen voor crowdfunding omdat wij het voordeel zien van realisatie van ambassadeurs. Wij wensen graag met onze vestiging (en) betrokkenheid te creëren. Horeca Crowdfunding Nederland zien wij als de meest professionele crowdfunding partij in Nederland. Zij begrijpen de horeca en schakelen bij een professioneel dossier snel.

Bron: Horecacrowdfunding d.d. 18-06-2018 Disclaimer: De beschrijving is letterlijk overgenomen van bovenstaande Bron en (eventueel) gecorrigeerd voor Persoonsgevens. Beek & Linden B.V. kan niet aansprakelijk worden gehouden voor de inhoud van deze beschrijving. Eigenaar van het project kan via Crowdfundmarkt een verzoek indienen om de beschrijving te verwijderen van deze pagina.

Platform Horecacrowdfunding
Platformlink Ga naar Horecacrowdfunding
Oprichtingsjaar platform 2013
Minimum investeringsbedrag € 250 per project
Investeringskosten Eenmalige bemiddelingsfee 1,0% van uw investering

Lening - 7,50%

€141.000 / €150.000

Capital Circle

Lening - 5,10%

€7.000 / €35.000

Lenderspender

Lening - 7,50%

€53.888 / €149.688

Kapitaalopmaat

Aandelen

€142.500 / €150.000

Symbid

Converteerbare lening

€133.400 / €290.000

Symbid

Lening - 8,50%

€73.428 / €174.828

Kapitaalopmaat

Aandelen

€59.400 / €60.000

Symbid

Lening - 6,50%

€183.000 / €300.000

Geldvoorelkaar