Zelf op zoek naar financiering?
  

Logo

Unieke kans: exclusief investeren in een ** Michelin sterren chef en gastvrouw. Let op: dit betreft een gecombineerde financiering van zowel de bank als HCN. De ondernemers wensen graag een deel te crowdfunden om (potentiële) gasten de unieke mogelijkheid te bieden om te kunnen investeren in een beoogd top restaurant. De kans dat het restaurant tot de culinaire top gaat behoren beoordelen wij als hoog vanwege de stabiele culinaire prestaties van Jan Sobecki (2 sterren chef) en zijn partner. Het over te nemen restaurant betreft tweesterrenrestaurant Boreas te Heeze. Door de combinatiefinanciering heeft HCN uiteraard hoofdelijke aansprakelijkheid. De bank heeft in deze de verpanding op de inventaris. De ondernemers Wij zijn Jan Sobecki en Claudia Heuts. Wij hebben al enige tijd de ambitie om samen een eigen restaurant in het culinaire top segment te gaan starten. Een restaurant dat de komende 20 jaar meegaat in de top gastronomie. Een volle zaak met een gemoedelijke sfeer en eerlijke prijzen. Met visioenen in de toekomst met betrekking tot gastvrijheid, eten en drinken en promotie. Geen verplichte menulaagdrempelig' karakter. Michelin 2.0. Momenteel wordt er gewerkt aan een film. We willen onze bezoekers op de website meenemen in onze visie. De laatste jaren ben ik chefkok geweest van Chapeau! in Bloemendaal. Ons restaurant gaat TRIBECA heten. TRIBECA is een regio onder lower Manhattan in New York. New York heeft mij als kok enorm veel inspiratie en basis gegeven. Ik heb o.a. bij Ledoyen in Parijs, Craft in New York en Boreas in Heeze gewerkt Ik heb hier echt de fijne kneepjes van het vak geleerd. Deze portmanteau TriBeCa staat voor Triangle Below Canalstreet. Na een mooie tijd in het westen van ons land gaan we weer naar het zuiden waar wij onze eigen driehoek compleet maken met werk, familie en vrienden onder de grote rivieren. De kenmerken Het restaurant wordt gevestigd in Noord-Brabant en heeft voldoende parkeervoorzieningen. Wij zullen in eerste instantie 5 dagen geopend zijn voor het diner. De inrichting is modern en eigentijds. De locatie is rustig gelegen nabij Eindhoven. Eindhoven is één van de snelst groeiende steden van Nederland en heeft inmiddels een sterke Internationale (zakelijke) aantrekkingskracht. Voor ons is de regio zeer bekend, wij hebben in deze regio gewoond voor onze verhuizing naar Haarlem. Ook op culinair gebied staat Brabant goed bekend. De onderneming wordt een vof, waarbij wij beide firmanten worden. De financiering De financiering is nodig voor de opstart van ons eigen restaurant in Brabant. De totale behoefte aan langlopend vreemd vermogen bedraagt € 360.000. Dit betreft de investering in de volledige inrichting van een kwalitatief hoogwaardig modern/eigentijds restaurant met circa 60 couverts, terrasfaciliteit en een professionele keuken. De bank financiert 50% van dit bedrag. Het resterende bedrag willen wij bewust via crowdfunding financieren. Dat hoort ook bij horeca 2.0. Wij brengen eigen middelen in en ontvangen daarnaast sponsorbedragen van leveranciers met wie wij graag een langdurige relatie aangaan. De verwachtingen Wij verwachten een omzetniveau van circa € 1 mln per jaar. Een dergelijk omzetniveau is realistisch op basis van onze ervaringen bij referentie restaurants en de omzet is ook getoetst door externe deskundigen. Er is sprake van een huursituatie waarbij de jaarlijkse huursom € 60.000 bedraagt. De huursom is zeer gunstig in relatie tot het geprognosticeerde omzetniveau. Familie financiert het vastgoed en is daarmee in eigendom. Wij gaan boven de zaak wonen, waardoor wij weinig privé-uitgaven hebben. Vanwege onze ambities zullen wij überhaupt weinig tot geen tijd hebben om privé uitgaven te doen. Doordat wij in eerste instantie uitsluitend diner gaan draaien, kan de personele bezetting efficiënt georganiseerd worden. Daarnaast zijn er geen loonkosten voor een (sterren) chef en voor een restaurant manager. Dit levert al een besparing op van ruim €100.000 per jaar. De kasstroom is ruim voldoende om aan de aflossingsverplichtingen te kunnen voldoen. Indien de prognoses worden gerealiseerd dan willen wij ook vervroegd aflossen. Crowdfunding De rente die wij investeerders bieden ligt wel hoger dan bij de bank, maar wij bieden graag (voor dat beetje extra) onze gasten de mogelijkheid om een mooi rendement te realiseren. Horeca Crowdfunding Nederland is het enige platform dat volledig gespecialiseerd is in horeca en daarnaast ook veel investeerders heeft die passie hebben voor het vak. Het zijn professionals net als wij. Omdat het een unieke transactie is, vonden wij het cruciaal dat er mensen meekijken die ons vak begrijpen. Dan ligt het voor de hand dat wij de crowdfunding via Horeca Crowdfunding Nederland laten lopen. Incentive Als blijk van onze waardering bieden wij onze ambassadeurs graag iets terug voor hun in ons gestelde vertrouwen: Investeringen van € 1.000 tot € 2.000 worden beloond met een kortingscheque van 10% op een bezoek. Investeringen van € 2.000 tot € 5.000 worden beloond met een 4 gangen diner voor 2 personen (excl. dranken). Investeringen van € 5.000 tot € 10.000 worden beloond met een 5 gangen signature menu voor 2 personen incl. wijnarrangement. Investeringen vanaf € 10.000 worden beloond met een culinaire workshop (max. 8 personen) door Jan Sobecki inclusief een 4 gangen diner na afloop incl. drankarrangement.

Al geïnvesteerd via crowdfunding? Beheer uw investeringen eenvoudig via Crowdfundpanel.
Projectnaam TRIBECA
Projectlink Ga naar project
Plaatsingsdatum 27-04-2016
Type financiering Lening
Streefbedrag € 180.000
Rente 7,50%
Looptijd (in maanden) 60 maanden
Branche Horeca
Organisatievorm Vennootschap onder firma
Ontwikkelfase Start-up
Doel van investering Bedrijfsovername

Unieke kans: exclusief investeren in een ** Michelin sterren chef en gastvrouw. Let op: dit betreft een gecombineerde financiering van zowel de bank als HCN. De ondernemers wensen graag een deel te crowdfunden om (potentiële) gasten de unieke mogelijkheid te bieden om te kunnen investeren in een beoogd top restaurant. De kans dat het restaurant tot de culinaire top gaat behoren beoordelen wij als hoog vanwege de stabiele culinaire prestaties van Jan Sobecki (2 sterren chef) en zijn partner. Het over te nemen restaurant betreft tweesterrenrestaurant Boreas te Heeze. Door de combinatiefinanciering heeft HCN uiteraard hoofdelijke aansprakelijkheid. De bank heeft in deze de verpanding op de inventaris. De ondernemers Wij zijn Jan Sobecki en Claudia Heuts. Wij hebben al enige tijd de ambitie om samen een eigen restaurant in het culinaire top segment te gaan starten. Een restaurant dat de komende 20 jaar meegaat in de top gastronomie. Een volle zaak met een gemoedelijke sfeer en eerlijke prijzen. Met visioenen in de toekomst met betrekking tot gastvrijheid, eten en drinken en promotie. Geen verplichte menulaagdrempelig' karakter. Michelin 2.0. Momenteel wordt er gewerkt aan een film. We willen onze bezoekers op de website meenemen in onze visie. De laatste jaren ben ik chefkok geweest van Chapeau! in Bloemendaal. Ons restaurant gaat TRIBECA heten. TRIBECA is een regio onder lower Manhattan in New York. New York heeft mij als kok enorm veel inspiratie en basis gegeven. Ik heb o.a. bij Ledoyen in Parijs, Craft in New York en Boreas in Heeze gewerkt Ik heb hier echt de fijne kneepjes van het vak geleerd. Deze portmanteau TriBeCa staat voor Triangle Below Canalstreet. Na een mooie tijd in het westen van ons land gaan we weer naar het zuiden waar wij onze eigen driehoek compleet maken met werk, familie en vrienden onder de grote rivieren. De kenmerken Het restaurant wordt gevestigd in Noord-Brabant en heeft voldoende parkeervoorzieningen. Wij zullen in eerste instantie 5 dagen geopend zijn voor het diner. De inrichting is modern en eigentijds. De locatie is rustig gelegen nabij Eindhoven. Eindhoven is één van de snelst groeiende steden van Nederland en heeft inmiddels een sterke Internationale (zakelijke) aantrekkingskracht. Voor ons is de regio zeer bekend, wij hebben in deze regio gewoond voor onze verhuizing naar Haarlem. Ook op culinair gebied staat Brabant goed bekend. De onderneming wordt een vof, waarbij wij beide firmanten worden. De financiering De financiering is nodig voor de opstart van ons eigen restaurant in Brabant. De totale behoefte aan langlopend vreemd vermogen bedraagt € 360.000. Dit betreft de investering in de volledige inrichting van een kwalitatief hoogwaardig modern/eigentijds restaurant met circa 60 couverts, terrasfaciliteit en een professionele keuken. De bank financiert 50% van dit bedrag. Het resterende bedrag willen wij bewust via crowdfunding financieren. Dat hoort ook bij horeca 2.0. Wij brengen eigen middelen in en ontvangen daarnaast sponsorbedragen van leveranciers met wie wij graag een langdurige relatie aangaan. De verwachtingen Wij verwachten een omzetniveau van circa € 1 mln per jaar. Een dergelijk omzetniveau is realistisch op basis van onze ervaringen bij referentie restaurants en de omzet is ook getoetst door externe deskundigen. Er is sprake van een huursituatie waarbij de jaarlijkse huursom € 60.000 bedraagt. De huursom is zeer gunstig in relatie tot het geprognosticeerde omzetniveau. Familie financiert het vastgoed en is daarmee in eigendom. Wij gaan boven de zaak wonen, waardoor wij weinig privé-uitgaven hebben. Vanwege onze ambities zullen wij überhaupt weinig tot geen tijd hebben om privé uitgaven te doen. Doordat wij in eerste instantie uitsluitend diner gaan draaien, kan de personele bezetting efficiënt georganiseerd worden. Daarnaast zijn er geen loonkosten voor een (sterren) chef en voor een restaurant manager. Dit levert al een besparing op van ruim €100.000 per jaar. De kasstroom is ruim voldoende om aan de aflossingsverplichtingen te kunnen voldoen. Indien de prognoses worden gerealiseerd dan willen wij ook vervroegd aflossen. Crowdfunding De rente die wij investeerders bieden ligt wel hoger dan bij de bank, maar wij bieden graag (voor dat beetje extra) onze gasten de mogelijkheid om een mooi rendement te realiseren. Horeca Crowdfunding Nederland is het enige platform dat volledig gespecialiseerd is in horeca en daarnaast ook veel investeerders heeft die passie hebben voor het vak. Het zijn professionals net als wij. Omdat het een unieke transactie is, vonden wij het cruciaal dat er mensen meekijken die ons vak begrijpen. Dan ligt het voor de hand dat wij de crowdfunding via Horeca Crowdfunding Nederland laten lopen. Incentive Als blijk van onze waardering bieden wij onze ambassadeurs graag iets terug voor hun in ons gestelde vertrouwen: Investeringen van € 1.000 tot € 2.000 worden beloond met een kortingscheque van 10% op een bezoek. Investeringen van € 2.000 tot € 5.000 worden beloond met een 4 gangen diner voor 2 personen (excl. dranken). Investeringen van € 5.000 tot € 10.000 worden beloond met een 5 gangen signature menu voor 2 personen incl. wijnarrangement. Investeringen vanaf € 10.000 worden beloond met een culinaire workshop (max. 8 personen) door Jan Sobecki inclusief een 4 gangen diner na afloop incl. drankarrangement.

Bron: Horecacrowdfunding d.d. 27-04-2016 Disclaimer: De beschrijving is letterlijk overgenomen van bovenstaande Bron en (eventueel) gecorrigeerd voor Persoonsgevens. Beek & Linden B.V. kan niet aansprakelijk worden gehouden voor de inhoud van deze beschrijving. Eigenaar van het project kan via Crowdfundmarkt een verzoek indienen om de beschrijving te verwijderen van deze pagina.

Platform Horecacrowdfunding
Platformlink Ga naar Horecacrowdfunding
Oprichtingsjaar platform 2013
Minimum investeringsbedrag € 250 per project
Investeringskosten Eenmalige bemiddelingsfee 1,0% van uw investering

Lening - 8,00%

€86.900 / €110.000

Capital Circle

Lening - 5,10%

€7.000 / €35.000

Lenderspender

Lening - 8,25%

€103.500 / €225.000

Waardevoorjegeld

Aandelen

€59.400 / €60.000

Symbid

Lening - 5,50%

€0 / €75.000

Geldvoorelkaar

Aandelen

€142.500 / €150.000

Symbid