Hulp nodig bij uw zakelijke financiering?
  

Logo

Recensie HCN Er is sprake van ervaren horeca-ondernemers waarbij het concept reeds aantoonbaar een track record heeft opgebouwd in het marktgebied. Het concept heeft zich eveneens bewezen tijdens de Corona crisis. De ondernemers tekenen hoofdelijk mee en HCN neemt verpanding op de inventaris. Een vijf sterrenclassficatie is op basis van de geprognosticeerde kasstroom en de beoordeling van de ondernemers ons inziens te rechtvaardigen. Het concept 3,5 jaar geleden zijn wij Vincenzo's begonnen met het oog op het maken van de beste pizza van Den Haag. Het deeg van onze pizza’s rijst voor minimaal 72 uur en dat resulteert in een heel luchtig deeg dat licht verteerbaar en krokant is. Alle ingrediënten voor de pizza’s zijn zeer kritisch uitgezocht en zijn naast het deeg het meest kenmerkend voor de stijl van onze pizza’s. Zo komen onze vleeswaren direct uit Noord Italië, afkomstig van onafhankelijke boeren en worden alle pizza’s belegd met ‘Mozzarella di Bufala’ die wekelijks ook uit Italië bij ons bezorgd wordt. Vincenzo’s is ons eerste restaurant en gelegen in het bruisend hart van het Zeeheldenkwartier van Den Haag op de Prins Hendrikstraat 75. Het restaurant is 7 dagen per week geopend van 17.00 - 23.00. Het restaurant telt 55 zitplekken en heeft voor de zonnige zomerdagen een terras voor ca. 20 gasten. Naast pizza’s ligt de focus op klassieke antipasti gerechten en maken wij zo veel mogelijk producten zelf. Van de Limoncello gemaakt door de moeder van Vincenzo tot aan de huisgemaakte Tiramisu die à la minute voor de gasten in het restaurant wordt bereid. De ambiance in het restaurant is niet wat je van een gemiddeld Italiaans restaurant zult verwachten.. Wij hebben een geheel eigen stijl neergezet dat zich van inrichting en muziek tot aan de presentatie van de gerechten laat zien. Ons ijzersterke team telt in totaal 13 man en wordt gekenmerkt door super gemotiveerde en bekwame jongens en meiden die altijd de juiste sfeer weten neer te zetten in het restaurant. Mede door het succes van ons eerste restaurant hebben wij aanvullend twee nieuwe restaurants geopend. Vincenzo's Osteria aan de Tasmanstraat 129 en Vincenzo's aan de Willem de Zwijgerlaan 46A. Tijdens de Corona close down is het idee ontstaan om Vincenzo's Frozen Pizza's te gaan aanbieden aan collega ondernemers. Hierbij worden de pizza's worden gebakken in onze houtoven, teruggekoeld in een blast cooler, gevacumeerd en vervolgens ingevroren. Deze pizza’s bieden wij inmiddels B2B aan, aan o.a. diverse strandtenten in Den Haag. Deze nieuwe productlijn vormt een inkomstenstroom die niet afhankelijk is van onze huidige capaciteit. Naast de continuïteit van de bezorging, ook tijdens het sluiten van het restaurant, zien wij de potentie in van de frozen pizza’s bij eventuele nieuwe bijzondere marktomstandigheden. De ondernemer(s) Vincenzo Kramer studeerde aan de Hogere Hotelschool in Den Haag en heeft ruim 13 jaar werkervaring opgebouwd voor, tijdens en na zijn studie. Na zijn opleiding is hij begonnen bij Tante Bep als rechterhand van Yaron en leerde daar al het reilen en zeilen binnen de bezorgmarkt. Daarna werkte hij o.a. als projectleider bij Scoober van Thuisbezorgd en bij wijnhandel Marius in Den Haag. In 2017 besluit hij samen met zijn oud studiegenoot Yaron Menneken om een eigen kwalitatief hoogwaardig Italiaans pizzaconcept te lanceren. Zijn Italiaanse vader helpt de ondernemers bij de opzet van hun eerste pizzeria waarna zij geheel zelfstandig hun eigen stijl op de markt weten te zetten. Binnen iedere onderneming werkt Vincenzo veel mee op de vloer en neemt veel operationele taken op zich om de zaak door en door te leren kennen. Daarnaast is hij veel bezig met de vormgeving in de restaurants, productontwikkeling en beheert hij de financiën. Yaron Menneken studeerde net als Vincenzo aan de Hogere Hotelschool in Den Haag. Direct na de afronding van zijn studie richt hij Tante Bep op. Een bedrijf dat gezonde kant en klaar maaltijden thuis bezorgde. Dit bedrijf wordt in 2016 gekocht door thuisbezorgd.nl. Na de overname treedt hij bij Thuisbezorgd in dienst en wordt project manager bij Scoober. De dochteronderneming van Thuisbezorgd die koeriers faciliteert voor restaurateurs die geen eigen bezorgers hebben. In die zelfde periode richt hij samen met een compagnon de Taco formule Chiapas Taco Cartel op. Daarna richt hij zich samen met zijn compagnon Vincenzo op de ontwikkeling van Vincenzo's. Yaron zijn operationele kennis en interesses liggen voornamelijk in de keuken en dit is zijn ‘field of expertise’. Daarnaast is hij zeer strategisch aangelegd is veelal bezig met de uitbreiding en langere termijn visie van Vincenzo’s De financiering De financiering is bestemd voor de herinrichting van de keuken en aanschaf van nieuwe apparatuur binnen het restaurant aan de Prins Hendrikstraat. Daarnaast voor de verdere ontwikkeling van het Frozen Pizza concept waarvoor eveneens nieuwe machines aangeschaft dienen te worden. Hiermee kunnen we de capaciteit van deze productlijn aanzienlijk verhogen. Tot heden is alles met eigen vermogen gefinancierd. Vanwege uitbreidingsplannen met nog een restaurant en behoudt van buffers is het gewenst om nu vreemd vermogen aan te trekken. De totale financieringsbehoefte is € 150.000. Ondanks de te verstrekken lening blijft de solvabiliteit bedrijfseconomisch gezond (zie ratio's). De vooruitzichten De omzet voor 2021 is begroot op afgerond € 675.000 met een EBITDA van afgerond € 104.000 en een kasstroom van afgerond € 96.000. De daaropvolgende jaren wordt een omzet verwacht van afgerond € 690.000 met een EBITDA van € 105.000 en een kasstroom van € 100.000. Een lening zou daarmee ook met een korte looptijd verstrekt kunnen worden, echter zijn er plannen om een nieuwe vestiging te gaan starten. De beschikbare kasstroom zal mede benut worden voor de opening van deze vestiging. Vincenzo's heeft laten zien ook tijdens de bijzondere marktomstandigheden goede prestaties neer te zetten. Het product leent zich uitermate goed voor delivery en afhaal. De investering in het Frozen Pizza concept zal de positie bij eventueel nieuw overheidsingrijpen alleen maar versterken. Ratio's Opening 2021 Solvabiliteit 56,0% 63,1% Rentabiliteit 5,7% 7,6% Liquiditeit 11.43 6.97 Juridische structuur Crowdfunding Via ons horeca netwerk werden wij geattendeerd op de mogelijkheden en voordelen van Horeca Crowdfunding. Wij zijn er van overtuigd nog meer naamsbekendheid bij zowel Haags publiek als buiten Den Haag middels deze weg te kunnen genereren. Daarnaast willen wij snel schakelen met de investering in dit project om een kwaliteitsslag te slaan binnen onze huidige onderneming. Bancaire instellingen schakelen momenteel erg traag en zijn terughoudend in het financieren van nieuwe investeringen. De oprichters van HCN kennen de Haagse horecamarkt erg goed en zien net als wij de kansen in deze bijzondere marktomstandigheden.

Al geïnvesteerd via crowdfunding? Beheer uw investeringen eenvoudig via Crowdfundpanel.
Projectnaam Vincenzo's Den Haag
Projectlink Ga naar project
Plaatsingsdatum 30-07-2020
Type financiering Lening
Streefbedrag € 150.000
Rente 7,00%
Looptijd (in maanden) 48 maanden
Branche Horeca
Organisatievorm Besloten vennootschap
Ontwikkelfase Groei
Doel van investering Herfinanciering

Recensie HCN Er is sprake van ervaren horeca-ondernemers waarbij het concept reeds aantoonbaar een track record heeft opgebouwd in het marktgebied. Het concept heeft zich eveneens bewezen tijdens de Corona crisis. De ondernemers tekenen hoofdelijk mee en HCN neemt verpanding op de inventaris. Een vijf sterrenclassficatie is op basis van de geprognosticeerde kasstroom en de beoordeling van de ondernemers ons inziens te rechtvaardigen. Het concept 3,5 jaar geleden zijn wij Vincenzo's begonnen met het oog op het maken van de beste pizza van Den Haag. Het deeg van onze pizza’s rijst voor minimaal 72 uur en dat resulteert in een heel luchtig deeg dat licht verteerbaar en krokant is. Alle ingrediënten voor de pizza’s zijn zeer kritisch uitgezocht en zijn naast het deeg het meest kenmerkend voor de stijl van onze pizza’s. Zo komen onze vleeswaren direct uit Noord Italië, afkomstig van onafhankelijke boeren en worden alle pizza’s belegd met ‘Mozzarella di Bufala’ die wekelijks ook uit Italië bij ons bezorgd wordt. Vincenzo’s is ons eerste restaurant en gelegen in het bruisend hart van het Zeeheldenkwartier van Den Haag op de Prins Hendrikstraat 75. Het restaurant is 7 dagen per week geopend van 17.00 - 23.00. Het restaurant telt 55 zitplekken en heeft voor de zonnige zomerdagen een terras voor ca. 20 gasten. Naast pizza’s ligt de focus op klassieke antipasti gerechten en maken wij zo veel mogelijk producten zelf. Van de Limoncello gemaakt door de moeder van Vincenzo tot aan de huisgemaakte Tiramisu die à la minute voor de gasten in het restaurant wordt bereid. De ambiance in het restaurant is niet wat je van een gemiddeld Italiaans restaurant zult verwachten.. Wij hebben een geheel eigen stijl neergezet dat zich van inrichting en muziek tot aan de presentatie van de gerechten laat zien. Ons ijzersterke team telt in totaal 13 man en wordt gekenmerkt door super gemotiveerde en bekwame jongens en meiden die altijd de juiste sfeer weten neer te zetten in het restaurant. Mede door het succes van ons eerste restaurant hebben wij aanvullend twee nieuwe restaurants geopend. Vincenzo's Osteria aan de Tasmanstraat 129 en Vincenzo's aan de Willem de Zwijgerlaan 46A. Tijdens de Corona close down is het idee ontstaan om Vincenzo's Frozen Pizza's te gaan aanbieden aan collega ondernemers. Hierbij worden de pizza's worden gebakken in onze houtoven, teruggekoeld in een blast cooler, gevacumeerd en vervolgens ingevroren. Deze pizza’s bieden wij inmiddels B2B aan, aan o.a. diverse strandtenten in Den Haag. Deze nieuwe productlijn vormt een inkomstenstroom die niet afhankelijk is van onze huidige capaciteit. Naast de continuïteit van de bezorging, ook tijdens het sluiten van het restaurant, zien wij de potentie in van de frozen pizza’s bij eventuele nieuwe bijzondere marktomstandigheden. De ondernemer(s) Vincenzo Kramer studeerde aan de Hogere Hotelschool in Den Haag en heeft ruim 13 jaar werkervaring opgebouwd voor, tijdens en na zijn studie. Na zijn opleiding is hij begonnen bij Tante Bep als rechterhand van Yaron en leerde daar al het reilen en zeilen binnen de bezorgmarkt. Daarna werkte hij o.a. als projectleider bij Scoober van Thuisbezorgd en bij wijnhandel Marius in Den Haag. In 2017 besluit hij samen met zijn oud studiegenoot Yaron Menneken om een eigen kwalitatief hoogwaardig Italiaans pizzaconcept te lanceren. Zijn Italiaanse vader helpt de ondernemers bij de opzet van hun eerste pizzeria waarna zij geheel zelfstandig hun eigen stijl op de markt weten te zetten. Binnen iedere onderneming werkt Vincenzo veel mee op de vloer en neemt veel operationele taken op zich om de zaak door en door te leren kennen. Daarnaast is hij veel bezig met de vormgeving in de restaurants, productontwikkeling en beheert hij de financiën. Yaron Menneken studeerde net als Vincenzo aan de Hogere Hotelschool in Den Haag. Direct na de afronding van zijn studie richt hij Tante Bep op. Een bedrijf dat gezonde kant en klaar maaltijden thuis bezorgde. Dit bedrijf wordt in 2016 gekocht door thuisbezorgd.nl. Na de overname treedt hij bij Thuisbezorgd in dienst en wordt project manager bij Scoober. De dochteronderneming van Thuisbezorgd die koeriers faciliteert voor restaurateurs die geen eigen bezorgers hebben. In die zelfde periode richt hij samen met een compagnon de Taco formule Chiapas Taco Cartel op. Daarna richt hij zich samen met zijn compagnon Vincenzo op de ontwikkeling van Vincenzo's. Yaron zijn operationele kennis en interesses liggen voornamelijk in de keuken en dit is zijn ‘field of expertise’. Daarnaast is hij zeer strategisch aangelegd is veelal bezig met de uitbreiding en langere termijn visie van Vincenzo’s De financiering De financiering is bestemd voor de herinrichting van de keuken en aanschaf van nieuwe apparatuur binnen het restaurant aan de Prins Hendrikstraat. Daarnaast voor de verdere ontwikkeling van het Frozen Pizza concept waarvoor eveneens nieuwe machines aangeschaft dienen te worden. Hiermee kunnen we de capaciteit van deze productlijn aanzienlijk verhogen. Tot heden is alles met eigen vermogen gefinancierd. Vanwege uitbreidingsplannen met nog een restaurant en behoudt van buffers is het gewenst om nu vreemd vermogen aan te trekken. De totale financieringsbehoefte is € 150.000. Ondanks de te verstrekken lening blijft de solvabiliteit bedrijfseconomisch gezond (zie ratio's). De vooruitzichten De omzet voor 2021 is begroot op afgerond € 675.000 met een EBITDA van afgerond € 104.000 en een kasstroom van afgerond € 96.000. De daaropvolgende jaren wordt een omzet verwacht van afgerond € 690.000 met een EBITDA van € 105.000 en een kasstroom van € 100.000. Een lening zou daarmee ook met een korte looptijd verstrekt kunnen worden, echter zijn er plannen om een nieuwe vestiging te gaan starten. De beschikbare kasstroom zal mede benut worden voor de opening van deze vestiging. Vincenzo's heeft laten zien ook tijdens de bijzondere marktomstandigheden goede prestaties neer te zetten. Het product leent zich uitermate goed voor delivery en afhaal. De investering in het Frozen Pizza concept zal de positie bij eventueel nieuw overheidsingrijpen alleen maar versterken. Ratio's Opening 2021 Solvabiliteit 56,0% 63,1% Rentabiliteit 5,7% 7,6% Liquiditeit 11.43 6.97 Juridische structuur Crowdfunding Via ons horeca netwerk werden wij geattendeerd op de mogelijkheden en voordelen van Horeca Crowdfunding. Wij zijn er van overtuigd nog meer naamsbekendheid bij zowel Haags publiek als buiten Den Haag middels deze weg te kunnen genereren. Daarnaast willen wij snel schakelen met de investering in dit project om een kwaliteitsslag te slaan binnen onze huidige onderneming. Bancaire instellingen schakelen momenteel erg traag en zijn terughoudend in het financieren van nieuwe investeringen. De oprichters van HCN kennen de Haagse horecamarkt erg goed en zien net als wij de kansen in deze bijzondere marktomstandigheden.

Bron: Horecacrowdfunding d.d. 30-07-2020 Disclaimer: De beschrijving is letterlijk overgenomen van bovenstaande Bron en (eventueel) gecorrigeerd voor Persoonsgevens. Beek & Linden B.V. kan niet aansprakelijk worden gehouden voor de inhoud van deze beschrijving. Eigenaar van het project kan via Crowdfundmarkt een verzoek indienen om de beschrijving te verwijderen van deze pagina.

Platform Horecacrowdfunding
Platformlink Ga naar Horecacrowdfunding
Oprichtingsjaar platform 2013
Minimum investeringsbedrag € 250 per project
Investeringskosten Eenmalige bemiddelingsfee 1,0% van uw investering

Lening - 7,00%

€94.816 / €249.516

Kapitaalopmaat

Lening - 5,00%

€89.652 / €298.841

Kapitaalopmaat

Lening - 6,50%

€344.214 / €435.714

Kapitaalopmaat

Lening - 3,00%

€24.520 / €30.650

Lendahand

Lening - 3,00%

€21.240 / €26.550

Lendahand

Lening - 5,00%

€400.000 / €500.000

Lendahand

Lening - 4,25%

€0 / €32.350

Lendahand